Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Tani nośnik DVD - co polecacie? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/tani-nosnik-dvd-co-polecacie-38155/)

VIZZARD 27.08.2004 22:43

Cytat:

Napisany przez TH
Dobra, może coś wyjaśnię. Palę DVD pod konsolkę (a dokładniej Xboxa), która to ma najbardziej wybredny czytnik na świecie :D Jeśli nie czyta, płyta idzie do szafy (bez przesady, nie wyrzucam...) Jak dotąd co nie wypaliłem na NECu działało na konsoli, więc stawiam na jakąś cienką partię Memorexów, ot wszystko.

To CMC już jest "wporzo"? Od kiedy :)

To było z lekka nutką humoryzmu :mruga:

Ale trochę przespałeś :taktak:

CMC ewoluuje

I robi coraz lepsze płytki

Nie są może w kategorii z wyższej półki, ale nie są już też tak straszliwym badziewiem

Są w tej chwili dużo gorsze tłocznie :taktak:

np. Multi Media Masters & Machinary SA, Plasmon, Postech Corporation :O, itp. ....

TH 27.08.2004 23:17

Troszkę? Sporo przespałem! :D
Ale od tego jest ten temat prawda? ;)

Co nie zmienia faktu, że Memorex CMC i mój Xbox się nie lubią...

A tak z ciekawości - jakie inne płytki prócz Verbów to MCC?

VIZZARD 27.08.2004 23:55

Cytat:

Napisany przez TH
Troszkę? Sporo przespałem! :D
Ale od tego jest ten temat prawda? ;)

Co nie zmienia faktu, że Memorex CMC i mój Xbox się nie lubią...

A tak z ciekawości - jakie inne płytki prócz Verbów to MCC?

Ostatnio była partia Hawków x4 DVD-R :taktak:

Prawie tak samo dobre jak Verbatimy

Ale to także od partii zależało :D

TH 28.08.2004 01:59

Kupiłem ostatnio jednego Hawka w slimie. Patrzę, a tam okręgi :/
Nawet nie paliłem...

[EDIT] Ale dałem ciała! Obecnie Verb x4 za 2.80/szt :podbite:
Czyli nie ma chyba sensu obecnie palić na czymś innym :nie:

Heros120 29.08.2004 17:03

Cytat:

Napisany przez TH
[EDIT] Ale dałem ciała! Obecnie Verb x4 za 2.80/szt :podbite:
Czyli nie ma chyba sensu obecnie palić na czymś innym :nie:

Witam,
U mnie w Częstochowie Verbatim jest za 3,50zł ze szpuli. Ale jak na razie nie zmieniam bo platinum DVD+R RICOHJPNR02 palą mi się najlepiej a cena niewiele niższa bo 3,20zł :taktak:
Zamieszczam trzy wykresy właśnie tych płyt:
http://www.heros120.webpark.pl/dvd01-kprobenew.jpg
http://www.heros120.webpark.pl/dvd02-kprobenew.jpg
http://www.heros120.webpark.pl/dvd03-kprobenew.jpg

pzdr,
ROB

Andrexxl 29.08.2004 17:10

Ilość załączników: 1
To już lepsze są Dysany , na giełdzie w Katowicach po 1,70zł.

Leoni 31.08.2004 06:54

Obserwujac ceny plyt jakie podajecie, to wychodzi ze ja mieszkam w ajkims zadupiu cenowym...(Bydgoszcz)...Dysany Verbatimy itp to wszystko srednio 7 zl/st...a co do Esperanz...w jednym sklepie gdy zapytalem po ile by mi sprzedali gdybym kupil 100 szt to zaproponowali mi 3zl/szt....chyba sie wyprowadze z Bydzi...

Andrexxl 31.08.2004 08:12

Zawsze możesz poszukać na Allegro :taktak: .Dysany mają po 1,80 - 2 zł.

b2 31.08.2004 08:57

Cytat:

Napisany przez Leoni
Obserwujac ceny plyt jakie podajecie, to wychodzi ze ja mieszkam w ajkims zadupiu cenowym...(Bydgoszcz)...Dysany Verbatimy itp to wszystko srednio 7 zl/st...a co do Esperanz...w jednym sklepie gdy zapytalem po ile by mi sprzedali gdybym kupil 100 szt to zaproponowali mi 3zl/szt....chyba sie wyprowadze z Bydzi...

:rotfl: to Cie nieźle kiwają. :glaszcze: EMTEC (by Optodisc) Premium DVD-R BOX - 5zł. Bulkpaq DVD-/+R 25 szt - 50 zł, "-" w wersji printable - 55zł. Verbatim DVD-R BOX -3.70 szt. Intenso DVD+R 10szt - 28zł, Dysan +/- R 10 szt - 39zł. To ceny z Resetu na Dworcowej, wiem, że nie są rewelacyjne,ale w budce na rynku koło bloku można chyba kupić taniej. Cheers

B@rtek 31.08.2004 10:09

To umnie w Koninie takie ceny:

Bulkpaq DVD+-R = 2,50zł
Bulkpaq Printable DVD-R = 2,50zł
Verbatim DVD+R = 4,9-7zł
TDK DVD+R = 5,50zł
Platinum DVD+R = 4,70 cake

A tak pozatym to płyty DVD+R mają tylko w Komputroniku (tam dostaję rabaty :D ) i w VideoŚwiecie :taktak: Gdzie indziej mówią, że + żadko kto kupuje :blee: więc takich nie sprowadzają :|

Najlepsze ceny są w Avansie:
EMTEC DVD-R = 15zł
EMTEC DVD-RW = 29zł ^_^

ratat 31.08.2004 14:53

Cytat:

Napisany przez barte_k
To umnie w Koninie takie ceny:

A u mnie w Tarnowie, który wielkościowo do Bydgoszczy nie ma pierdnięcia:
Verbatim 4x +R : 3.5 PLN
Esperanza 4x -R : 2 PLN
Intenso 4x +R : 2.8 PLN
Dysan 4x +R : 2.5 PLN
Platinum 8x +R : 3.5 PLN

Gość mówi, że będzie jeszcze taniej i się cieszy, bo mu sprzedaż wzrasta. To jest dobre podejście do handlu, a nie zdzieranie z ludzi...

Czołgista 01.09.2004 01:27

Już nie przesadzajmy, jak Verbatimy osiągnęły poziom 3 zł lub niższy
to już temat tanich płyt chyba się wyczerpał !
Płyty chodnikowe są zdecydowanie droższe ! możecie sprawdzić.
Wytstarczy poszukać na necie ! :jupi:
Poszukajcie (poszukajmy) tanich płyt DL !
Bo ta era chyba nadciąga !

SMJ_Lębork_PL 01.09.2004 10:56

Cytat:

Napisany przez sebikolo
Witam!

Płytek DVD jest duzo na rynku. Duzo jest tez taki w cene 1.5 - 3.0 PLN Jakie płytki z tych tanich polecacie? Ostanio kupiłem płytki Blupop po 2pln. Nagrałem na jednej z nich film i bez problemu obejzałem go w stacjonarnym DVD. Wiem, ze nie jest to wyznacznikiem jej jakosci ale zawsze ale zawsze jest to jakis wyznacznik. Tak wiec, jakie tanie nośniki palicie w swoich nagrywarkach? Nagrywarke mam Pioneera DVR-107D ( nie moge testowac jakisci płytek K-Probe )

Za dwa złote to u mnie w mieście kupisz jedną 800 :( Preferuję płyty TDK (poximetawęglotitanowe), no może nie dokładnie tak się nazywają... Ale kosztują ok.24zł - ale są nie do zdarcia, a jakość zapisu jest super. Wejdź na stronę TDK i obejrzyj sobie filmik reklamowy tych płytek: gościo postawił na zapisanej stronie gwoździa i uderzył w niego młotkiem... a po chwili przejechał papierem ściernym i nic! Nawet bez ryski (dlatego są takie drogie)!
P.S.
Ten filmik jest bodajże na angielskiej stronie TDK, nie na polskiej!
P.S.2
Kiedyś była wyprzedaż płyt CD 700 Datex po 19gr. za sztukę, ale musiałeś kupić od razu 100 sidików (za 19zł torcik pełen płytek).

cookie 02.09.2004 02:00

Problem plytek w Bydgoszczy jest taki ze nawet nie moge kupic tutaj glupiego dl .
Sklepy same sobie robia pod gore , moze dlatego ze otwieraja komputerowe sklepy ludzie nie kapetetni .Nie potrafia dogadac si ez dostawcami i maja ceny jak po byku .wczoraj chodzilem po sklepach i to co zobaczylem to szok verbatim dvd+r x4 box w jednym ze sklepow 8 zl (!!!!) w geancie jest promocja tdk - i + po 4,50 ale tak jest jak w loteri 1 to cm 2 to ritek 3 to tdkg02 totolotek to malo , albo dostaniesz bable na plycie . pozdrawiam

b2 02.09.2004 08:21

Cytat:

Napisany przez cookie
Problem plytek w Bydgoszczy jest taki ze nawet nie moge kupic tutaj glupiego dl .

no nie wiem, czy to taki "głupi" DL, skoro np. na firmowych stronach www.tdk.com ich jeszcze nie mają w katalogu produktów, a na całym allegro jest jedna jedyna oferta...58zł/szt :boks:
więc trudno marudzić. nikt ich nie importuje, bo na zachodzie tez sa jeszcze bardzo drogie.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:24.