Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Tani nośnik DVD - co polecacie? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/tani-nosnik-dvd-co-polecacie-38155/)

cookie 02.09.2004 12:15

Cytat:

Napisany przez b2
no nie wiem, czy to taki "głupi" DL, skoro np. na firmowych stronach www.tdk.com ich jeszcze nie mają w katalogu produktów, a na całym allegro jest jedna jedyna oferta...58zł/szt :boks:
więc trudno marudzić. nikt ich nie importuje, bo na zachodzie tez sa jeszcze bardzo drogie.

plyty sa tylko polscy dystrybutorzy nie racza ruszyc tylka i sciagnac to od producenta

Milo PL 02.09.2004 13:35

Płyty DVD

Mam takie pytanko kupiłem dzisiaj Nec'a ND-2500A i czas wybrac się po płytki.Mam zamiar zakupic jakieś verbatimki DVD-R i teraz tak jeżeli będzie na opakkowaniu pisac ze max predkasc nagrania to 4x nagrac 4x czy dać więcej jak sadzicie (Dla PS2 dam 2x dla pewnosci głównie chodzi mi o filmy)?? i jeszcze zastanawiam sie nad Esperanzami ale to bede nagrywał na nich tylko filmy dla znajmoych bedzie na tym u nich łykac odtawarzacz DVD (stacjonarny)??

PS.Dla znajomych oczywscie chciałbym jak najtaniej wiec jeszcze wspomne ze w carrefour widziałem po 2 zł MediaStory w slimach i nie wiecie czy na tym tez nagra sie film i bedzie zarło stacjonarne DVD??!!

B@rtek 02.09.2004 13:39

Cytat:

Napisany przez Milo PL
Mam takie pytanko kupiłem dzisiaj Nec'a ND-2500A i czas wybrac się po płytki.Mam zamiar zakupic jakieś verbatimki DVD-R i teraz tak jeżeli będzie na opakkowaniu pisac ze max predkasc nagrania to 4x nagrac 4x czy dać więcej jak sadzicie (Dla PS2 dam 2x dla pewnosci głównie chodzi mi o filmy)?? i jeszcze zastanawiam sie nad Esperanzami ale to bede nagrywał na nich tylko filmy dla znajmoych bedzie na tym u nich łykac odtawarzacz DVD (stacjonarny)??

PS.Dla znajomych oczywscie chciałbym jak najtaniej wiec jeszcze wspomne ze w carrefour widziałem po 2 zł MediaStory w slimach i nie wiecie czy na tym tez nagra sie film i bedzie zarło stacjonarne DVD??!!

A więc Milo, kup Verbatimy dla siebie a dla znajomych te Esperanzy. Mam dvd Thomsona i łyka bezproblemu Esperanzy DVD-R od GSC (Gigastore) :taktak:

cookie 02.09.2004 13:51

Polecam verbatimy od mcc (mitsubishi chemicals) masz pewnosc ze wszystko bedzie ok a co do esperanzy to ja nie polecam , sam mialem kolo 150 nosnikow i teraz robia za podstawki do kawy . Lepiej wydac troche wiecej albo kupic w internecie za grosze niz pozniej pluc sobie w brode . pozdrawiam

Milo PL 02.09.2004 18:02

Dvd-r

Kupiłem dla siebie jednego Emteca DVD-R "For General use" nie było Verbatimów więc wziołem tego Emteca mysle że nie powinien byc najgorszy tylko nie psize jaki speed mozna najwiekszy na nim wypalic!!??I kupiłem 10 Esperanz DVD-R "Super Quality Edition"

Leoni 03.09.2004 06:59

Cytat:

Napisany przez Milo PL
Kupiłem dla siebie jednego Emteca DVD-R "For General use" nie było Verbatimów więc wziołem tego Emteca mysle że nie powinien byc najgorszy tylko nie psize jaki speed mozna najwiekszy na nim wypalic!!??I kupiłem 10 Esperanz DVD-R "Super Quality Edition"

co do tych mediastore...nagrane na Nec-u powinny chodzic bezproblemowo...ja na swoim Pionku 107 nagralem ich okolo 300 szt i chodza na kazdej stacjonarce...byly testowane na sprzecie firm..Manta , Orion ,Lg ,Elta, Panasonic , Philips, Thompson.

b2 03.09.2004 17:05

Cytat:

Napisany przez cookie
plyty sa tylko polscy dystrybutorzy nie racza ruszyc tylka i sciagnac to od producenta

owszem, no bo kto to kupi po takich zabójczych cenach? trzeba wszak zapłacić TAM i jeszcze zarobić TU. przyjdzie nam po prostu poczekać na spowszednieni płyt DL i związany z tym spadek cen.

B@rtek 03.09.2004 17:25

Już Platinum 8x są za 3,20zł w Komputroniku więc nie już co mówić o tanich nośnikach :nie: A Verbatimy jeszcze taniej na allegro :taktak:

Turboni 03.09.2004 17:30

platinium x8 sa po 2,40 zl w cdlandzie (wychodza tak jak wezmiesz na szpuli 25 szt), a verbatimy x4 po 3,5 zl (wychodza tak ja wezmiesz na szpuli 10 szt) jedne i drugie +r

B@rtek 03.09.2004 17:45

Aha przypomniało mi się Turboni miałeś dostać reputkę to Ci właśnie ja daję :taktak:

Turboni 03.09.2004 17:54

Cytat:

Napisany przez barte_k
Aha przypomniało mi się Turboni miałeś dostać reputkę to Ci właśnie ja daję :taktak:

ja narazie nie moge ci dac reputki :( - pozniej przygarniesz reputka musze dac innym

peterka 03.09.2004 19:53

Cytat:

Napisany przez maxxam
np w Wawie - glownie slynne TDK - 25 plyt za 89 zeta no ale to za duzy szpindelek zeby robic eksperymenty :)

aha takiego promo na verbatimy niestety niema no ale jest gielda komputerowa i tam jest tanio :)

z cenami poprostu jest :zongluje: ||

TDK z MM po 89 zeta producent(fabryka) TTG01. dobrze cz źle???

pawelblu 03.09.2004 20:14

Cytat:

Napisany przez peterka
TDK z MM po 89 zeta producent(fabryka) TTG01. dobrze cz źle???

Srednio na jeza ze tak powiem.

peterka 03.09.2004 20:25

Cytat:

Napisany przez Turboni
platinium x8 sa po 2,40 zl w cdlandzie (wychodza tak jak wezmiesz na szpuli 25 szt), a verbatimy x4 po 3,5 zl (wychodza tak ja wezmiesz na szpuli 10 szt) jedne i drugie +r

U Mnie Verbatimy -R x8 po 5 zeta -Rx4 po 4 zeta oczywiście z wałka prod.MCC

Turboni 03.09.2004 20:27

Cytat:

Napisany przez peterka
U Mnie Verbatimy -R x8 po 5 zeta -Rx4 po 4 zeta oczywiście z wałka prod.MCC

to masz niedaleko do Brwinowa do cdlandu tak jak ja bo ostatnio mieszkam w Pruszkowie :spoko:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:42.