![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.01.2004
![]() |
![]()
Czy ktos moze ma ten naped? Jezeli tak to czekam na jakies informacje o nim.
Ogolnie do wczoraj chcialem kupic nec3500A lub pioneer108 (wszelkie porownania z ktoryms z tych napedow mile widziane) a teraz wyskoczyl ten naped toshiby np. tutaj ![]() ![]() ![]() Ja mam dvd-rom toshiby SD-M1712 i jest on rewelacyjny ale jak toshiba wypada w nagrywarkach? Z gory dziekuje za pomoc. ![]() Ostatnio zmieniany przez macol : 04.11.2004 o godz. 00:34 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.09.2004
![]() |
Mam wcześniejszy model tj.SD-R5272 i jestem bardzo zadowolony. ten nowy ma być ponoć jeszcze lepsz chociaż moja Toshiba nie lubi tandetnych płytek ale chyba każda nie lubi dziadostwa!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.01.2004
![]() |
Witam ponownie...
Czy moze sie cos zmienilo i ktoras z osob na tym forum jest juz w posiadaniu tej toshiby? Jesli tak to prosilbym o podzielenie sie z innymi uwagami na temat tego napedu Pozdrawiam Macol |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.11.2004
![]() |
A co powiecie na to??
Już jutro ta smażalnia bedzie moja
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
No i jest... Mam sporo stresu, chyba musze sie jeszcze nauczyc nagrywania DVD bo nie czaje wszystkich opcji w Nero. Jak dotąd nagrywałem tylko w Nero i mam niezłego gwozdzia bo na płyty mogę wrzucic tylko 4,483 Mb (nie wiem, może to ma tak byc) to jest moja pierwsza wypalara DVD więc jeszcze mało wiem. I jeszcze jedno... wpaliłem mp3 na DVD+R Media Store 1-4x i jedna wiekla dupa!! Bo mi jej nie czyta nagrywarka, zaś u kumpla w napędzie Ausu DVD 16x ruszyło ale niektóre pliki były uszkodzone. Tak więc nie warto kupować ch... płyt i trzeba czekać na nowy firmware(niestety jeszcze mi nic nie wieadomo o nowym update).
Ostatnio zmieniany przez boryskul : 27.11.2004 o godz. 21:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
plyty media store to najgorszy syf jaki moze byc - nagrywaj na markowych plytach to bedzie zero problemow.
a co do tego to pojemnosc na opakowaniu 4,7gb jest inaczej liczona niz prawdziwa pojemnosc dvd 4,38gb ![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 01.10.2003
![]() |
Witam jestem szczęśliwym posiadaczem tego cudu od 2 dni z firmware TU31.Pali jak na razie super. Bawię się na razie przede wszystkim na RW tzn.Mint DVD+RW 4X mało markowej OMEGA DVD+RW 4X oraz OMEGA DVD-RW 2X( u kolegi LG nie ruszyła tych płytek nowych) u mnie bez problemu.Nagrywam dane filmy mp3 jak na razie wszystko super.Trzy filmy nagrałem na DysanDVD+R 1-2.4X, Prostore DVD+R 4X,Prostore DVD-R 4X jak na razie super w innych odtwarzaczach działają super.Jest bardzo cichym napędem(na razie sprawdzone przy tych predk.). W najbliższym czasie rzucę kilka obrazków.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Mam juz od kilku dni ten sprzet i muszę powiedzieć ze mi sie podoba. Wprawdzie nie jest w 100% cicha bo gdy wypalalem plytke CD (muzyka - oryginal) to musze powiedziec ze zaczela troche buczec, co nie zdarza sie przy DVD. Wszelkie problemy w wypalaniu stwarzal mi Nero (a nawet przypuszczalem ze nagrywarka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez boryskul : 30.11.2004 o godz. 15:07 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
![]() |
Witam M.
Na początek każdy będzie chwalił swoje,to, co wybierzesz pretensje do siebie..Ale serio wybrałem Toshibe, dlaczego?? Ponieważ jest TO Toshiba -samo mówi za siebie nic nie mam do, litków ale jako optyka to Yamacha Toshiba Nec....Widzisz w instrukcji ile godzin wynosi MTBF 100.000 godz. Mam DVD SD-M1612 od 2 lat nie było płytki żeby nie przeczytała u kumpli z płytkami różnymi problemy u mnie tak jak wspomniałem czyta wszystko (b.dobra korekcja błędów) myślę, że nag.DVD tak samo będzie się spisywała.Co do nag.CD nie brałem tego pod uwagę, ponieważ mam litaka CDRW LTR52327S dla mnie jest to najlepszy napęd do rysowania zabezpieczeń nie spotkałem jeszcze zabezpieczenia by duet litek LTR52327S,+DVDTOSHIBA SD-M1612 czegoś nie złamał (bez problemuSimy2-safedisc3.2).Biorąc pod uwagę prędkości w najbliższym czasie update firmware tak jak piszą- czego więcej. Na dzień dzisiejszy też miałem problem miedzy NEC a ta mojąToshiba może z powodu tego 2letniego działania bezawaryjnego DVD wybrałem TOSHIBE ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 30.04.2002
![]() |
Ja jestem zainteresowany kupnem tej nagrywarki.W internecie nie ma praktycznie zadnych testow mimo iz troche czasu juz jest na rynku.Posiadaczy tego sprzetu bardzo prosze o wrzucenie jakis screenow i o opinie.Z gory wielkie dzieki.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
Witam tak jak wyzej ten sprzecik umnie SUPER myślę ze ten link z TESTEM WSZYSTKO WAM WYJASNI
http://www.extrememhz.com/sdr5372-p1.shtml |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
Czytalem ten test.Na polskich servisach traktujacych o nagrywaniu nie ma testów mimo iz nagrywarka troche jest na rynku.Dla mnie bardziej wiarygodne sa opinie uzytkownikow.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
dokladnie tylko po 3 dniach trudno coś więcej powiedziec po wypaleniu7 plytkach cóz Super narazie nic więcej....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
![]() |
Ta wypalara nie wspolpracuje z Nero??
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Bywalec
![]() |
Witam
<boryskul>czy typowy firmware ? skad go mam?? od nowosci żadnego nowego nie wgrywałem, nagrywarkę kupiłem u siebie http://www.przyloga.com.pl 27-11-2004. co do nero to umnie 6601 fruwa bezbłędnie |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Toshiba Satellite A100-294 problem SD i aparat cyfrowy | zene_k | Off topic | 12 | 07.03.2007 09:08 |
Toshiba SD M1712-problem | Adam72 | Napędy optyczne DVD | 1 | 24.12.2005 23:03 |
Martwa Toshiba SD R5372B | madmax2 | Napędy optyczne DVD | 1 | 28.12.2004 00:37 |
Toshiba SD R5272 nie chce wypalać filmów! | Marcin Sakowski | Napędy optyczne DVD | 2 | 06.08.2004 09:31 |
Toshiba sd r2102-nieudana zmiana biosu | colourman | Napędy optyczne CD | 0 | 27.01.2004 13:42 |