Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.11.2004, 00:27   #1
macol
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.01.2004
macol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Toshiba SD-R5372\SD-R5372V

Czy ktos moze ma ten naped? Jezeli tak to czekam na jakies informacje o nim.
Ogolnie do wczoraj chcialem kupic nec3500A lub pioneer108 (wszelkie porownania z ktoryms z tych napedow mile widziane) a teraz wyskoczyl ten naped toshiby np. tutaj i wybor bedzie chyba jeszcze trudniejszy

Ja mam dvd-rom toshiby SD-M1712 i jest on rewelacyjny ale jak toshiba wypada w nagrywarkach?
Z gory dziekuje za pomoc.

Ostatnio zmieniany przez macol : 04.11.2004 o godz. 00:34
macol jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.11.2004, 22:51   #2
peterka
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.09.2004
peterka zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam wcześniejszy model tj.SD-R5272 i jestem bardzo zadowolony. ten nowy ma być ponoć jeszcze lepsz chociaż moja Toshiba nie lubi tandetnych płytek ale chyba każda nie lubi dziadostwa!
peterka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.11.2004, 18:31   #3
macol
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.01.2004
macol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam ponownie...
Czy moze sie cos zmienilo i ktoras z osob na tym forum jest juz w posiadaniu tej toshiby?
Jesli tak to prosilbym o podzielenie sie z innymi uwagami na temat tego napedu

Pozdrawiam
Macol
macol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.11.2004, 00:08   #4
boryskul
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.11.2004
boryskul w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A co powiecie na to??

Już jutro ta smażalnia bedzie moja Myślę ze będzie mi służyć jakiś czas bo ma dość duży MTBF - 100000. Ale jedno co mnie zaskakuje to, że dzięki nowemu firmware-rowi osiągnie wyższe prędkości!!! Nie wierze w to na 100% Jeżeli bede coś wiedział to napisze; wysłalem pytanie o ten firmware do przedstawiciela Toshiby w Europie i w Polscei czekam na odpowiedz. A dowiedziałem się o tym z http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14423
boryskul jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.11.2004, 21:12   #5
boryskul
Nowy na forum

No i jest... Mam sporo stresu, chyba musze sie jeszcze nauczyc nagrywania DVD bo nie czaje wszystkich opcji w Nero. Jak dotąd nagrywałem tylko w Nero i mam niezłego gwozdzia bo na płyty mogę wrzucic tylko 4,483 Mb (nie wiem, może to ma tak byc) to jest moja pierwsza wypalara DVD więc jeszcze mało wiem. I jeszcze jedno... wpaliłem mp3 na DVD+R Media Store 1-4x i jedna wiekla dupa!! Bo mi jej nie czyta nagrywarka, zaś u kumpla w napędzie Ausu DVD 16x ruszyło ale niektóre pliki były uszkodzone. Tak więc nie warto kupować ch... płyt i trzeba czekać na nowy firmware(niestety jeszcze mi nic nie wieadomo o nowym update).

Ostatnio zmieniany przez boryskul : 27.11.2004 o godz. 21:23
Stary 27.11.2004, 21:21   #6
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
plyty media store to najgorszy syf jaki moze byc - nagrywaj na markowych plytach to bedzie zero problemow.

a co do tego to pojemnosc na opakowaniu 4,7gb jest inaczej liczona niz prawdziwa pojemnosc dvd 4,38gb

Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.11.2004, 23:09   #7
darantus
Bywalec

Data rejestracji: 01.10.2003
darantus w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam jestem szczęśliwym posiadaczem tego cudu od 2 dni z firmware TU31.Pali jak na razie super. Bawię się na razie przede wszystkim na RW tzn.Mint DVD+RW 4X mało markowej OMEGA DVD+RW 4X oraz OMEGA DVD-RW 2X( u kolegi LG nie ruszyła tych płytek nowych) u mnie bez problemu.Nagrywam dane filmy mp3 jak na razie wszystko super.Trzy filmy nagrałem na DysanDVD+R 1-2.4X, Prostore DVD+R 4X,Prostore DVD-R 4X jak na razie super w innych odtwarzaczach działają super.Jest bardzo cichym napędem(na razie sprawdzone przy tych predk.). W najbliższym czasie rzucę kilka obrazków.
darantus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.11.2004, 15:04   #8
boryskul
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez darantus
Witam jestem szczęśliwym posiadaczem tego cudu od 2 dni z firmware TU31.Pali jak na razie super. Bawię się na razie przede wszystkim na RW tzn.Mint DVD+RW 4X mało markowej OMEGA DVD+RW 4X oraz OMEGA DVD-RW 2X( u kolegi LG nie ruszyła tych płytek nowych) u mnie bez problemu.Nagrywam dane filmy mp3 jak na razie wszystko super.Trzy filmy nagrałem na DysanDVD+R 1-2.4X, Prostore DVD+R 4X,Prostore DVD-R 4X jak na razie super w innych odtwarzaczach działają super.Jest bardzo cichym napędem(na razie sprawdzone przy tych predk.). W najbliższym czasie rzucę kilka obrazków.
stary gdzie ty ten firmware wytrzasnoles?? czy to jest typowy do tej wypalarki??

Mam juz od kilku dni ten sprzet i muszę powiedzieć ze mi sie podoba. Wprawdzie nie jest w 100% cicha bo gdy wypalalem plytke CD (muzyka - oryginal) to musze powiedziec ze zaczela troche buczec, co nie zdarza sie przy DVD. Wszelkie problemy w wypalaniu stwarzal mi Nero (a nawet przypuszczalem ze nagrywarka ) Jednak po zainstalowaniu CDBurnXp pro wypalanie DVD stało sie przyjemnością . Tak więc musze powiedzieć ze sprzet jest OK . Nie grzeszy wyglądem (jest normalna, prosta), nie jest za glosna (szczegolnie przy DVD). Jednak plyty Media-store DVD+R nie przypasowaly jej i nie moze ich odczytywac :\ ale walic ten szajs! lepiej doplacic kilka groszy i kupic cos lepszego (propnuje TDK, benQ, i zapewne Verbatim choc jeszcze nie dostalem ich)a obejdzie sie bez stresu Przejdzmy do meritum, wypala bardzo ladnie, nie sprawia problemu z normalnymi (markowymi) plytami DVD. Niestety plyt z DL nie wypalalem ale jest najszybsza na rynku (jak do tad) 5x, mysle ze se poradzi

Ostatnio zmieniany przez boryskul : 30.11.2004 o godz. 15:07
Stary 29.11.2004, 10:37   #9
darantus
Bywalec

Witam M.
Na początek każdy będzie chwalił swoje,to, co wybierzesz pretensje do siebie..Ale serio wybrałem Toshibe, dlaczego?? Ponieważ jest TO Toshiba -samo mówi za siebie nic nie mam do, litków ale jako optyka to Yamacha Toshiba Nec....Widzisz w instrukcji ile godzin wynosi MTBF 100.000 godz. Mam DVD SD-M1612 od 2 lat nie było płytki żeby nie przeczytała u kumpli z płytkami różnymi problemy u mnie tak jak wspomniałem czyta wszystko (b.dobra korekcja błędów) myślę, że nag.DVD tak samo będzie się spisywała.Co do nag.CD nie brałem tego pod uwagę, ponieważ mam litaka CDRW LTR52327S dla mnie jest to najlepszy napęd do rysowania zabezpieczeń nie spotkałem jeszcze zabezpieczenia by duet litek LTR52327S,+DVDTOSHIBA SD-M1612 czegoś nie złamał (bez problemuSimy2-safedisc3.2).Biorąc pod uwagę prędkości w najbliższym czasie update firmware tak jak piszą- czego więcej. Na dzień dzisiejszy też miałem problem miedzy NEC a ta mojąToshiba może z powodu tego 2letniego działania bezawaryjnego DVD wybrałem TOSHIBEAle dla mnie to dobrze mierzysz miedzy tymi urządzeniami.
Stary 29.11.2004, 12:51   #10
JAX
Bywalec

Data rejestracji: 30.04.2002
JAX w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja jestem zainteresowany kupnem tej nagrywarki.W internecie nie ma praktycznie zadnych testow mimo iz troche czasu juz jest na rynku.Posiadaczy tego sprzetu bardzo prosze o wrzucenie jakis screenow i o opinie.Z gory wielkie dzieki.
JAX jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.11.2004, 18:41   #11
darantus
Bywalec

Witam tak jak wyzej ten sprzecik umnie SUPER myślę ze ten link z TESTEM WSZYSTKO WAM WYJASNI
http://www.extrememhz.com/sdr5372-p1.shtml
Stary 30.11.2004, 11:18   #12
JAX
Bywalec

Czytalem ten test.Na polskich servisach traktujacych o nagrywaniu nie ma testów mimo iz nagrywarka troche jest na rynku.Dla mnie bardziej wiarygodne sa opinie uzytkownikow.
Stary 30.11.2004, 11:56   #13
darantus
Bywalec

dokladnie tylko po 3 dniach trudno coś więcej powiedziec po wypaleniu7 plytkach cóz Super narazie nic więcej....
Stary 30.11.2004, 17:38   #14
JAX
Bywalec

Ta wypalara nie wspolpracuje z Nero??
Stary 01.12.2004, 14:02   #15
darantus
Bywalec

Witam
<boryskul>czy typowy firmware ? skad go mam?? od nowosci żadnego nowego nie wgrywałem, nagrywarkę kupiłem u siebie http://www.przyloga.com.pl 27-11-2004.

co do nero to umnie 6601 fruwa bezbłędnie
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: