Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.09.2008, 12:48   #16
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
ad 1 Odepnij tego LiteOna na czas aktualizacji. Oczywi***347;cie chodzi***322;o o kontroler, nie sterownik.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.09.2008, 13:24   #17
Birol
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.09.2008
Birol w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dziękuję !!!. Wieczorem przystapię do testów i zmiany FW. O wynikach poinformuję.
Jeszcze raz dziękuję za poświęcony czas i wyrozumiałość.
Birol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.09.2008, 08:54   #18
Birol
Nowy na forum

No i ... udało się ! Dzięki Wam !!! Postapiłem dokładnie wg waszych wskazówek i jest tego pozytywny efekt.
Sprawdziłem ID płyty. I rzeczywiście - pierwotny FM 1.04 go nie obsługiwał. Ostatni FM 3.07 już tak. Przystapiłem do wymiany FM. Trochę się bałem bo wszędzie w necie jest zaznaczone, że to trochę ryzykowna operacja. Dlatego krok po kroku robiłem tak jak napisaliście.
Wgrałem FM 3.07. Sprawdziłem wybiórczo stare płyty. Odtwarzaja się. Nagrałem Vakossa 16x. Udało sę. Płyta jest nagrana i otwiera sie. Dane są do odczytu. Problem dzięki Wam rozwiązałem. I za to szczerze dziękuję !
Chciałbym zamiescic jakieś zrzuty ekranu czy testy, ale ... nie wiem jak to zrobić. Poszperam trochę na tym forum to może znajdę instrukcję jak się to robi, ale jeśli ktoś chce mi w tym pomóc i wskazać drogę będę wdzięczny.
Zafascynowały mnie dziesiątki testów popartych kolorowymi wynikami testów, tylko zupełnie nie wiem jak je odczytywać, np. czy jak amplituda drgań jest duża to lepiej czy gorzej ?
Nie odrzucam waszej krytyki mojej nagrywarki i używanych płyt. Na pewno będę pogłębiać swoją wiedzę w tym temacie dzięki temu forum. Kto pyta nie błądzi, a dzięki Wam już się czegoś nauczyłem.
A tak przy okazji - płyt "marki" Vakoss używam dokładnie od 1,5 roku. Przedtem używałem Emtec'a ale głównie CD. I mimo, że z jednych i drugich jestem/byłem zadowolony już czas spojrzeć głębiej i poszukać czegoś bardziej wartościowego. A to zamierzam osiągnąć dzięki bywaniu na tym forum.
Wiem, że macie w tych tematach bogatą wiedzę i zamierzam z niej skorzystać, ale proszę nie krytykujcie mnie/innych "zielonych" od razu za to, że używają płyt "marketowych - no name". Nie każdego stać od razu na mercedesa, a maluchem też można jechać. Pytanie tylko czy się dojedzie do celu i ile kasy trzeba będzie poświęcic na naprawy.
Kończę. Jeszcze raz serdecznie dziękuję za pomoc, wyrozumiałość i poświęcony czas. Birol
Birol jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.09.2008, 09:13   #19
seku
Moderator
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.12.2004
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
czasami lepiej od razu wpaść po zimny prysznic i są efekty

ale dziś Verbatimy jak kupisz cake 100 to po 60-70zł wychodzi a to chyba nie majątek jak zależy ci na zawartości nagrań

co do wykresów tj. inna historia nie każdy napęd DVD skanuje lub skanuje po swojemu a innymi się wogule nie da np. LG czy twoim NEC się da prawdopodobnie tak ale to co on pokaże nie wiem czy będzie miarodajne

osobiście uważam ze najlepszym i najbardziej miarodajnym jest do dziś Benq ale już nie do kupienia wymarty gatunek

to np. dobrze wypalona płytka dvd
http://forum.cdrinfo.pl/f15/plextor-...tml#post959979
a tu CD można powiedzieć może służyć jak wzór
http://forum.cdrinfo.pl/f15/plextor-...tml#post878794
Stary 26.09.2008, 09:24   #20
romanesco
Guru

Data rejestracji: 01.08.2007
romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Załóżmy, że masz na ekranie monitora jakąś tabelkę, wykres lub zdjęcie. Naciskasz na klawiaturze Prt Scr a następnie musisz uruchomić program graficzny i wczytać do niego dany obrazek. Dalej można go odpowiednio jeszcze zmodyfikować a następnie finalnie zapisać na dysku kompa.
Żeby wstawić taki screen do posta, trzeba kierować się poniższą instrukcją:
http://forum.cdrinfo.pl/f45/wstawian...o-posta-68803/
Jeśli chodzi o interpretację wyników testowanych płyt, to wszystko znajdziesz
TUTAJ

Ostatnio zmieniany przez romanesco : 26.09.2008 o godz. 09:36
romanesco jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.09.2008, 09:47   #21
Birol
Nowy na forum

Dzi***281;kuj***281; !!!