Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 11.01.2002, 17:04   #16
TVC
www.ds.art.pl

Data rejestracji: 02.05.2001
TVC zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Fakt te niebieskie to sa straszne przedchwila nagralem film i nie moge go odczytac, straszny chlam!Zielone sa najlepsze!
TVC jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 11.01.2002, 17:54   #17
oczo
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 28.08.2001
oczo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Tak panowie ja nagrywam na Platinium CDR-80 zielonych po 1.79 za sztuke w plastikowym slim pudeleczku i tyle, jeszcze nigdy nie zdazylo mi sie abym z powodu nosnika nie nagral plytki, mam juz takich sporo i nie nazekam.
oczo jest offline  
Stary 14.01.2002, 13:42   #18
bzyk2
Gość

A co sądzicie o czarnych Esperanzach? Pierwszy raz je kupiłem, bo Verbów nie było na giełdzie. Proszę o doświadczenia co do ich trwałości i jakości w muzie.

Pozdro, Bzyk.

Stary 15.01.2002, 10:41   #19
Abund
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.01.2002
Abund w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Co do plyt Esperanza to z opini znajomych slyszalem ze to wyjatkowy syf
Niezaleznie od koloru prawidlowo wypala sie okolo 25% plyt a wyjatkowo zadko zdazaja sie ze wypala sie wszystkie zakupione plyty
No coz ale czego spodziewac sie po polskiej produkcji.
Panie i Panowie jak mawial moj dziadek tanie mieso to psy jedza
Co do plyt polecam Samsungi Platinum Memorexy Verbatimy i TDKi wypalilem lacznie okolo 2000 plyt tych producentow i nie mialem strat z winy nosnika.
Aha niedawno kupilem 20 plyt ACERa totalnie beznadrukowe poprostu "srebrna powierzchnia"
w dosyc drogim sklepie za 1.9 szt pudelka slim i takze byly bardzo dobre
Ale moimi faworytami sa zdecydowanie Memorexy

Pozdrawiam Abund
Abund jest offline  
Stary 15.01.2002, 14:44   #20
raff
Gość

Jesli chodzi o mnie to głównie wypalam esperanzy -zielone, szpindel, 700, wypalilem juz ok. 300 sztuk. Jeszcze zadnej nie wywalilem do kosza z powodu jakiejs wady nosnika. Wszystkie co poszly do smieci to z mojej winy lub programu - buffer underrun. Na jedenej esperanzie pojawły się drobne plami korozji Dla porownania wypalalem tez Verbatimy, DataLife 700, Metal Azo, Platinum, basfy, w sumie nie zauwazylem zadnej roznicy. poza tym ze czasem jakies opilki mialem miedzy esperanzami (jedno dmuchniecie i po sprawie), no i co tu duzo mówić - esperanzy śmierdzą jaranym plastikiem. W związku z tym wysnułem wniosek, że dużo zależy od jakości wypalarki, napędu a nie od firmy nośnika. Miłego wypalania!

Stary 15.01.2002, 15:18   #21
TVC
www.ds.art.pl

Data rejestracji: 02.05.2001
TVC zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czyli tak Abundowi sie posypaly wiec so do dupy okej super extra za twoja namowa juz na nich nie bede palil
TVC jest offline  
Stary 15.01.2002, 16:55   #22
Qwak
Gość

Kupiłem 2 x 100 Esperanz (niebieskie), nagrywam na lg 8080b 8.4.32 pod Adaptec Easy Cd Creator 3.5c. Wypalają się bez problemów, z odczytem też jest świetnie, w każdym razie u mnie! Nie próbowałem CD Audio, trudno coś powiedzieć, ale do tego celu lepiej chyba kupić płytki z wyższej półki .

Pozdrawiam

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: