Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.10.2004, 23:28   #166
Duch
Bywalec

Data rejestracji: 19.07.2004
Duch w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Aż tak dziwne zacowanie jest co najmniej zastanawiajace. Na początek radziłbym wimienić bios na najnowszy. Też się spodkałem z podobnym problemem i nowy bios to rozwiącał.
Duch jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 27.10.2004, 01:17   #167
sywalker
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.10.2004
sywalker w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagrywanie 800MB

Cześć. Mam nagrywarkę NEC DVD-RW ND 3500A. Chciałem nagrać na niej płytke 800 MB. Korzystam z Nero 6.3.0.3. Niestety nie mogę nic nagrać mimo, że mam ustawiony overburn. Wiem jednocześnie, że moja nagrywarka zapisuje płytki 800MB. Co moge w tej sytuacji zrobić?
sywalker jest offline  
Stary 27.10.2004, 01:58   #168
smolik
8 Samuraj

Data rejestracji: 23.03.2004
smolik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez sywalker
Cześć. Mam nagrywarkę NEC DVD-RW ND 3500A. Chciałem nagrać na niej płytke 800 MB. Korzystam z Nero 6.3.0.3. Niestety nie mogę nic nagrać mimo, że mam ustawiony overburn. Wiem jednocześnie, że moja nagrywarka zapisuje płytki 800MB. Co moge w tej sytuacji zrobić?
Jakieś szczegóły by się przydały, konkretnie co się dzieje??

Reputkowym skrytożercom mówimy nie!!!
smolik jest offline  
Stary 27.10.2004, 11:39   #169
sywalker
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.10.2004
sywalker w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jeszcze raz o 800 MB

Komunikat jest standardowy - z tego co się zdąrzyłem zorientować po innych postach. Wyrzuca komunikat, żeby włożyć płytkę o większej pojemności. Ustawiłem wszystko zgodnie z artykułem gorzały w nero. Pojawia się komunikat, że overburn writing i do wyboru cancel bądź write overburn cd. Po wyborze write overburn cd pojawia się następny kumunikat: there is not enough space to burn this compilation onto this disc. Please insert another disc that provides more space...
A na końcu jest burnprocess failed i could not perform start of Disc-at-once.

I co można z tym zrobić.

Używam platinum 800 MB.
sywalker jest offline  
Stary 14.11.2004, 09:13   #170
RadKuk
Nowy na forum

Data rejestracji: 13.11.2004
RadKuk w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam wszystkich.
Miałem nagrywarkę LG nieważne jaką, kupiłem 50 szt Esperanza 800 MB no i musiałem wymienic sprzęt.Mam NEC 3500A.Ustawiłem overburnign, zainstalowałe Aspi, a tak w ogóle do dwa razy przeczytałem wszystko.Nawet jakaś opcja "write overburn cd" nie pojawia się.Mam nero 6.6.0.1.Zrobiłem test przepalania i "89:57.74" zakończył się bez problemu.Proszę o jasne wytłumaczenie, gdyż jestem jeszcze świeży.

Ostatnio zmieniany przez RadKuk : 14.11.2004 o godz. 10:17
RadKuk jest offline  
Stary 14.11.2004, 10:16   #171
RadKuk
Nowy na forum

Jeszcze raz.
Problem w tym, że ukazujący się komunikat mówi o braku miejsca na płytce.
Chcę zapytać, bo czytam tu i tam, że wgrywa się jakiś bios czy firmware. Też to musze zrobić?
RadKuk jest offline  
Stary 14.11.2004, 13:40   #172
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to przeczytaj jeszcze raz, komunikat jak komunikat, pojawia się a ty odpowiednio masz zareagować
masz dać wykorzystaj overburn...

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline  
Stary 14.11.2004, 18:14   #173
RadKuk
Nowy na forum

Wracam ponownie.
Plik/preferencje/ustawienia zaawansowane/przepalanie w trybie DAO włączone na 99min.
wybieram opcję wypal kombinację, ilość sesji - pojedyncza, opcje ISO - (nieważne czy tryb 1 czy 2/XA, zapis - nagrywaj,zamknij CD, prędkość (8x), metoda (DAO) i naciskam ZAPIS i od razu (w ułamku sekundy) kieszeń się wysuwa i komunikat (na płytce nie ma dostatecznie miejsca ...". Coś jest nie tak, próbowałem wiele razy.Dziwię się innym, którzy zobaczyli opcję użycia overburnu.
Wydaje mi się, że kolejne czytanie nie wyprowadzi mnie z tego labiryntu.
RadKuk jest offline  
Stary 17.11.2004, 01:29   #174
ike
Bywalec

Data rejestracji: 29.10.2002
ike w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Wracam ponownie.
Plik/preferencje/ustawienia zaawansowane/przepalanie w trybie DAO włączone na 99min.
wybieram opcję wypal kombinację, ilość sesji - pojedyncza, opcje ISO - (nieważne czy tryb 1 czy 2/XA, zapis - nagrywaj,zamknij CD, prędkość (8x), metoda (DAO) i naciskam ZAPIS i od razu (w ułamku sekundy) kieszeń się wysuwa i komunikat (na płytce nie ma dostatecznie miejsca ...". Coś jest nie tak, próbowałem wiele razy.Dziwię się innym, którzy zobaczyli opcję użycia overburnu.
Wydaje mi się, że kolejne czytanie nie wyprowadzi mnie z tego labiryntu.
nie wiem jak to mozliwe, ale u mnie jest identycznie. ustawiam wszystko tak, jak byc powinno, a mimo to dostaje komunikat o zbyt malej pojemnosci wlozonej plytki (a chce nagrac 760MB na plyte 800MB platinum)...
a przeciez kiedys juz nagrywalem w ten sposob i nie mialem zadnych problemow...
ike jest offline  
Stary 17.11.2004, 08:35   #175
RadKuk
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez ike
nie wiem jak to mozliwe, ale u mnie jest identycznie. ustawiam wszystko tak, jak byc powinno, a mimo to dostaje komunikat o zbyt malej pojemnosci wlozonej plytki (a chce nagrac 760MB na plyte 800MB platinum)...
a przeciez kiedys juz nagrywalem w ten sposob i nie mialem zadnych problemow...
Wiesz co,
chyba bym osiwiał, gdybym musiał czekać na jakąś odpowiedź.
Musiałem coś zrobić sam.
Jedynym programem jaki używałem był "cudowny" NERO.
No i się przeliczyłem.
Zainstalowałem sobie WinonCD 6.0 i poszło - to jest dopiero "cudowny" program.
Nagranie sprawdzałem i jest wszystko OK.
Radzę Ci zrobić do samo.
Szkoda czasu i nerwów by bawić się w nero.
Pozdro
RadKuk jest offline  
Stary 17.11.2004, 09:50   #176
ike
Bywalec

Data rejestracji: 29.10.2002
ike w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=18073

a wiec to jednak wina nero (tzn. jego nowej wersji)...
ike jest offline  
Stary 02.12.2004, 21:19   #177
chrisss36
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.12.2004
chrisss36 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam i ja mam podobny problem co Ike bo od kilku dobrych dni nie mog sobie poradzic z przepalaniem w Nero a mam jego najnowsza wersje tj 6601. Na plyte o poj. 870 MB nie moge wgrac pliku o poj.830 MB i glupieje jak widze komunikat wloz nosnik o wiekszej pojemnosci a ustawienia mam przeciez zrobione prawidlowo. Jak sobie przypominam udalo mi sie nagrac plik o podobnej pojemnosci na wieksza plyte ale to bylo jednak jak sobie przypominam przed zainstalowaniem najnowszej wersji Nero.Mialem wowczas chyba wersje o koncowce 25 i ona nagrala mi ten plik wykonujac overburning.Wiec chyba jednak najnowsze Nero jest "kulawe".Skorzystam chyba z rady radkuka.
chrisss36 jest offline  
Stary 02.12.2004, 21:33   #178
chrisss36
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.12.2004
chrisss36 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ale Y@ankee pisze bzdury bo taki komunikat jak " wykorzystaj overburning" sie nigdy nie pojawi , bo rzeczywiscie naped wysuwa plyte po kounikacie ze nie nosnik jest zbyt maly. Niech nie wprowadza ludzi w blad. ! Sorry ale zjadlo mi gdzie polskie litery i nie moge pisac w internecie "a" z ogonkiem czy "s" z kreseczka i to mój kolejny problem z którym sobie nie moge poradzic.
chrisss36 jest offline  
Stary 02.12.2004, 22:39   #179
pedro1
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.12.2004
pedro1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam was pomocy!!!

Witam was mam problem z nagraniem płytki 800.Nagrywarka wyświetla mi tylko pojemnoś 703 Mb nie wiem co zrobić a to bardzo pilne prosze o pomoc w tej sprawie.
pedro1 jest offline  
Stary 02.12.2004, 22:53   #180
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez chrisss36
Ale Y@ankee pisze bzdury bo taki komunikat jak " wykorzystaj overburning" sie nigdy nie pojawi , bo rzeczywiscie naped wysuwa plyte po kounikacie ze nie nosnik jest zbyt maly. Niech nie wprowadza ludzi w blad. ! Sorry ale zjadlo mi gdzie polskie litery i nie moge pisac w internecie "a" z ogonkiem czy "s" z kreseczka i to mój kolejny problem z którym sobie nie moge poradzic.
Yankee nie pisze bzdur, a wy czytajcie az zrozumiecie.
Wlasnie chcialo mi sie sprawdzic, mam wersje nero 6.6.0.1 i wszystko jest jak bozia przykazala, wyskakuje pytanie czy nadpalac...... Warunek, by nagrywara obslugiwala owerburning no i poustawiac jak trzeba. Jakby co to na plyte 700 zadalem 730MB, ale to bez znaczenia czy plyta 700 czy 800 czy 870.

Twoje uprawnienia: