![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#166 |
Bywalec
Data rejestracji: 19.07.2004
![]() |
Aż tak dziwne zacowanie jest co najmniej zastanawiajace. Na początek radziłbym wimienić bios na najnowszy. Też się spodkałem z podobnym problemem i nowy bios to rozwiącał.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#167 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.10.2004
![]() |
Nagrywanie 800MB
Cześć. Mam nagrywarkę NEC DVD-RW ND 3500A. Chciałem nagrać na niej płytke 800 MB. Korzystam z Nero 6.3.0.3. Niestety nie mogę nic nagrać mimo, że mam ustawiony overburn. Wiem jednocześnie, że moja nagrywarka zapisuje płytki 800MB. Co moge w tej sytuacji zrobić?
|
![]() |
![]() |
#168 | |
8 Samuraj
Data rejestracji: 23.03.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#169 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.10.2004
![]() |
Jeszcze raz o 800 MB
Komunikat jest standardowy - z tego co się zdąrzyłem zorientować po innych postach. Wyrzuca komunikat, żeby włożyć płytkę o większej pojemności. Ustawiłem wszystko zgodnie z artykułem gorzały w nero. Pojawia się komunikat, że overburn writing i do wyboru cancel bądź write overburn cd. Po wyborze write overburn cd pojawia się następny kumunikat: there is not enough space to burn this compilation onto this disc. Please insert another disc that provides more space...
A na końcu jest burnprocess failed i could not perform start of Disc-at-once. I co można z tym zrobić. Używam platinum 800 MB. |
![]() |
![]() |
#170 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.11.2004
![]() |
Witam wszystkich.
Miałem nagrywarkę LG nieważne jaką, kupiłem 50 szt Esperanza 800 MB no i musiałem wymienic sprzęt.Mam NEC 3500A.Ustawiłem overburnign, zainstalowałe Aspi, a tak w ogóle do dwa razy przeczytałem wszystko.Nawet jakaś opcja "write overburn cd" nie pojawia się.Mam nero 6.6.0.1.Zrobiłem test przepalania i "89:57.74" zakończył się bez problemu.Proszę o jasne wytłumaczenie, gdyż jestem jeszcze świeży. Ostatnio zmieniany przez RadKuk : 14.11.2004 o godz. 10:17 |
![]() |
![]() |
#171 |
Nowy na forum
![]() |
Jeszcze raz.
Problem w tym, że ukazujący się komunikat mówi o braku miejsca na płytce. Chcę zapytać, bo czytam tu i tam, że wgrywa się jakiś bios czy firmware. Też to musze zrobić? |
![]() |
![]() |
#172 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
to przeczytaj jeszcze raz, komunikat jak komunikat, pojawia się a ty odpowiednio masz zareagować
masz dać wykorzystaj overburn... ![]()
#173 |
Nowy na forum
![]() |
Wracam ponownie.
Plik/preferencje/ustawienia zaawansowane/przepalanie w trybie DAO włączone na 99min. wybieram opcję wypal kombinację, ilość sesji - pojedyncza, opcje ISO - (nieważne czy tryb 1 czy 2/XA, zapis - nagrywaj,zamknij CD, prędkość (8x), metoda (DAO) i naciskam ZAPIS i od razu (w ułamku sekundy) kieszeń się wysuwa i komunikat (na płytce nie ma dostatecznie miejsca ...". Coś jest nie tak, próbowałem wiele razy.Dziwię się innym, którzy zobaczyli opcję użycia overburnu. Wydaje mi się, że kolejne czytanie nie wyprowadzi mnie z tego labiryntu. |
![]() |
![]() |
#174 | |
Bywalec
Data rejestracji: 29.10.2002
![]() |
Cytat:
a przeciez kiedys juz nagrywalem w ten sposob i nie mialem zadnych problemow... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#175 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
chyba bym osiwiał, gdybym musiał czekać na jakąś odpowiedź. Musiałem coś zrobić sam. Jedynym programem jaki używałem był "cudowny" NERO. No i się przeliczyłem. Zainstalowałem sobie WinonCD 6.0 i poszło - to jest dopiero "cudowny" program. Nagranie sprawdzałem i jest wszystko OK. Radzę Ci zrobić do samo. Szkoda czasu i nerwów by bawić się w nero. Pozdro |
|
![]() |
![]() |
#176 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.10.2002
![]() |
http://www.cdrlabs.com/phpBB/viewtopic.php?t=18073
a wiec to jednak wina nero (tzn. jego nowej wersji)... |
![]() |
![]() |
#177 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
witam i ja mam podobny problem co Ike bo od kilku dobrych dni nie mog sobie poradzic z przepalaniem w Nero a mam jego najnowsza wersje tj 6601. Na plyte o poj. 870 MB nie moge wgrac pliku o poj.830 MB i glupieje jak widze komunikat wloz nosnik o wiekszej pojemnosci a ustawienia mam przeciez zrobione prawidlowo. Jak sobie przypominam udalo mi sie nagrac plik o podobnej pojemnosci na wieksza plyte ale to bylo jednak jak sobie przypominam przed zainstalowaniem najnowszej wersji Nero.Mialem wowczas chyba wersje o koncowce 25 i ona nagrala mi ten plik wykonujac overburning.Wiec chyba jednak najnowsze Nero jest "kulawe".Skorzystam chyba z rady radkuka.
|
![]() |
![]() |
#178 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Ale Y@ankee pisze bzdury bo taki komunikat jak " wykorzystaj overburning" sie nigdy nie pojawi , bo rzeczywiscie naped wysuwa plyte po kounikacie ze nie nosnik jest zbyt maly. Niech nie wprowadza ludzi w blad. ! Sorry ale zjadlo mi gdzie polskie litery i nie moge pisac w internecie "a" z ogonkiem czy "s" z kreseczka i to mój kolejny problem z którym sobie nie moge poradzic.
|
![]() |
![]() |
#179 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.12.2004
![]() |
witam was pomocy!!!
Witam was mam problem z nagraniem płytki 800.Nagrywarka wyświetla mi tylko pojemnoś 703 Mb nie wiem co zrobić a to bardzo pilne prosze o pomoc w tej sprawie.
|
![]() |
![]() |
#180 | |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Wlasnie chcialo mi sie sprawdzic, mam wersje nero 6.6.0.1 i wszystko jest jak bozia przykazala, wyskakuje pytanie czy nadpalac...... Warunek, by nagrywara obslugiwala owerburning no i poustawiac jak trzeba. Jakby co to na plyte 700 zadalem 730MB, ale to bez znaczenia czy plyta 700 czy 800 czy 870. |
|
![]() |
![]() |
|
|