![]() |
jakich używacie i polecacie używać nosników do overburningu??
|
Teac 516 z pewnoscia nie wypali plyt 99 minutowych, a plyty 90 minutowe powinien wypalic ale prawdopodobnie ich nie odczyta wiec raczej dalbym sobie spokoj z ponadnormatywnymi plytami. Jakby nie bylo nie mieszcza one sie w standardzie. Jak wyzej pisal Nimal wiele innych sprzetow rowniez bedzie mialo z nimi klopoty.
Spokojnie mozesz jej uzywac do owerburningu na zwyklych plytach 700MB (80 minut), no ale to juz rzedu parunastu MB. |
nie mozesz
zreszta i tak mialbys na wiekszosci sprzetow problemy jakies z odtorzeniem (np moglbys odtwarzac,ale bez funkcji przewijania powyzej 80 minuty - ponoc tak sie zdaza) tylko sie lepiej upewnic, bo nie zawsze podane dane sa prawidlowe mozliwe ze da sie nagrac, ale juz nie da odczytac na tym sprzecie |
yhm nie rozumie do konca...
Mam Teac CD-W516E i funkcje overburningu mam , ale obsluge plyt 870MBnie . Czy w takim razie nie moge se nagrac audio cd z 99 min ?? :( |
Cytat:
|
2min? czyzbys palila maxem? jesli co to nie polecam
plyty z danymi pal predkosciami z zakresu 16-32x, tak jest najpewniej i bedziesz miala niemal ze 100% pewnosc, ze naped da rade tak nagrana plyte bez problemu odczytac jesli tez planujesz nagrywac plyty AudioCD to tu poleca sie predkosci 12-16x(24x?) ;) ...ale to juz temat nie na dyskusje dot. overburningu |
Cytat:
dzieki serdeczne :* ...udalo sie...w 2 minuty !! (a nie 2h )...i nawet zmiescilo sie na 700mb ... nalezy sie duuuze piwo :piwo: |
nieeeeeeeeeeee.... zle nagrywasz !!!!
wybierz DANE > DYSK Z DANYMI - jak juz pisalem wyzej VideoCD to inna para kaloszy, a jesli juz chcesz wiedziec cos o VideoCD to poczytaj... http://cdrinfo.pl/vcd/video/how2avi2vcd.php edit: jak zapewne wlasnie czytasz to juz wiesz, ze na plyte w formacie VideoCD nagrasz ok. 70min na plycie 650megowej / 75min na plycie 700megowej, wiec nie dziw sie ze nie mozesz upchac filmu, ktory trwa (strzelam) ok. poltorej godziny, a te 2h straty czasu to konwersja pliku .avi jaki posiadasz do pliku .mpg, co oczywiscie wiaze sie ze strata jakosci |
kolejna piekna istota.....ktora nie zna sie na nagrywarkach :P
...a moze lepiej zainstalowac inna wersje??? wlasnie przed chwilka (po 2h i 15 min ! )zakonczyla sie kolejna proba nagrania filmu na plytke 700mb...przy 100% kodowania wideo pojawilo sie info ze za malo miejsca czy uzyc overburning (czy to info nie powinno byc na poczatku???)....przerwalam wszystko bo i tak by sie nie zmiescilo...wlozylam 800-setke...i czekaja mnie kolejne 2h...o ile mnie predzej szlag nie trafi ;) |
wlasnie specjalnie zainstalowalem Nero 6 bo 5 uzywam :P
i tak... wybierasz Dane > Dysk z danymi ;) |
Cytat:
|
Cytat:
...hmm, a wiesz moze jak to wybrac? bo wg mnie mam tylko vcd lub svcd ??? |
witamy nowa kolezanke
no i juz mowie co robisz zle... wybierasz niepotrzebnie kompilacje VideoCD/Super VideoCD wybierz zwykle CD-ROM (ISO) |
niedawno kupilam nagrywarke lg gce-8526b (moja pierwsza nagrywarka) ... do niej dostalam nero express 6.3.1.6....szczerze mowiac nie bardzo sie w tym wszystkim orientuje (narazie :) )....chcialam wypalic filmik na plytce 700mb - pokazuje ze za malo miejsca (mimo iz koledze udalo sie wypalic ten sam film na tej samej plytce - cos robie nie tak?)...kupilam 800mb i co? ...to samo - malo miejsca, mimo iz w tescie przepalania mam max 834mb i z pewnoscia wszystko sie zmiesci, mam wlaczony overburning i wypalam (a raczej probuje) z predkoscia 8x.......przy mp3 jest wszystko extra....kodowanie wideo trawa ponad 2godziny...ja juz z tego nic nie rozumiem...a myslalam ze nagrywanie jest proste ;) moze mi ktos cos poradzic?
|
Cytat:
... przeczytaj od początku ten topik w którym zamiesciłes to pytanie :ysz: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:03. |