Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   [Komentarze] Overburning w Nero oraz nagrywanie płyt 800/870MB (https://forum.cdrinfo.pl/f2/komentarze-overburning-nero-oraz-nagrywanie-plyt-800-870mb-54248/)

Loczek 04.09.2004 15:46

Plyta 870 mb traktowana jest przez naped jako plytka 700mb. Dopiero ponagraniu bedziesz widzial ze zajmuje 870 mb.

mlody6 04.09.2004 14:54

Ja nie moge nadal nagrac plyty 870 mb.... RObie wszystko jak pisaliscie ale nie moge mam nagrywarke LiteON 52*24*52* NERo 6.3.1.20 . Jak wkładam płyte 870 mb to nagrywarka mi jej wogole nie wykrywa i traktuje ja jakby jej tam nie bylo. Myslalem ze najpierw plyta jest rozawlona akle na innych plytach jest tak samo. Uzywam plyt DATEX czerwonych.. nie wiem co mam robic ..... JAk ktos wie dlaczego tak jest prosze o kontakt na maila paul6@o2.pl

Loczek 03.09.2004 07:50

Wiesz dawno nie spotkalem sie z czyms takim. Masz wszystko co potrzeba do szczescia. Odpowiednie progsy, plytki. Probowales tylu sposobow i nic. Ja stawiam ze cos jest nie tak z twoja nagrywarka. Zanies ja do kumpla i sprawdz u niego. Jesli u niegowystepuja te same bledy to oznacza ze musisz ja zaniesc do serwisu. Moze jeszcze zmien bios.

nimal 02.09.2004 23:26

o zesz Ty... cos mi swita :)
to co palisz to plyta svcd? moze obraz jest zle zrobiony
podepnij go do virtuala - zobacz czy bedzie dzialal
nie odpinaj go!
odpal nero wlacz kompilacje vcd/svcd (co tm masz) i zrob wsio od zera - przeciagnij odpowiednie pliki w odpowiednie miejsca
jak tym razem nie zadziala lub nie chodzi o ten rodzaj plyty to chwilowo nic nowego niw wymysle
btw: to wejdzie na zwykla plyte 700 albo i na 650 - inny sposob zapisu (mode2 tryb2 - normalnie w nero niedostepny - wbrew pozorom - poza tymi kompilacjami)

Qba_ 02.09.2004 17:41

Spróbowałem jeszcze nowego Alkohola. Na zwykłych ustawieniach się wywala standardowo jak Nero (nawet zgłasza ten sam błąd) ale nagrywanie w wersji RAW wykonuje super do końca i bez zająknięcia. Tyle tylko, że DVD mi tego nie odtwarza (ciekawe czy nie odtwarza bo za długa płyta czy dlatego, że nagrana w RAW).

Loczek 01.09.2004 20:13

Nie te jest najnowsze. Jesli je masz to sprobuj je odinstalowac i zainstalowac od nowa.

Qba_ 01.09.2004 19:19

Cytat:

Napisany przez Loczek
Qba_ sproboj zainstalowac najnowsze nero. Moze to pomoze.

Jest nowsze niż 6.3.1.20?

Loczek 01.09.2004 08:40

Qba_ sproboj zainstalowac najnowsze nero. Moze to pomoze.

nimal 31.08.2004 23:14

Qba_ - z tym ze zaczyna isc przy dao96 czytalem - pogugluj na ten temat znajdziesz kopalnie ;) niestety albo przegapilem albo nie ma jednoznacznego rozwiazania
nie chce Cie martwic, ale ani razu nie przeczytalem "udalo sie, naprawione"

Qba_ 31.08.2004 23:12

Odinstalowałem CloneCD, ściągnąłem ForceASPI 1.8, utruchomiłem instaspi.bat, zresetowałem komp, próbowałem Nero, próbowałem Alkohol (1.4.0) [oba z iso 750 MB] i.... nothing:(

Dziwią mnie w tym wszystkim 2 rzeczy:
1. Napęd pozwala na test przepalania nero TYLKO przy właczonej opcji RAW
2. Napęd rozpoczyna nagrywanie z opcją przepalania w Nero tylko w opcji DAO/96 (po ok. 10 procentach wywala się)

Qba_ 31.08.2004 22:33

TO Nimal: Dzięki:) nie powiem roboty huk ale za to widać światełko w tunelu. Dodam tylko, że gdy w "test overburning" w nero zaznaczam opcję RAW, to test idzie!

Loczek 31.08.2004 22:23

Qba_ zacznij od instalacji Forceaspi, najlepej 1.7. Zresetuj kompa i zobacz co sie bedzie dziac. Sprobuj nagrac na plytke 800 z 760 mb. Jesli to nie pomoze to stworz jakims edytorem obrazow (UltraIso, winIso itp.) obraz *.iso o pojemnosci np 760 mb. Wlacz program alkohol i sprobuj nagrac. Nie zapomnij wlaczyc w opcjach akohola overburningu. Jesli poszlo to znaczy ze masz lipne nero i musisz nad nimposiedziec a jesli nie to znak ze cos sie dzieje z napedem. Ale... posprawdzaj i pokombinuj.

nimal 31.08.2004 22:15

Qba_
sprobuj tego:
Cytat:

Re: Anyone ever get the error Invalid Field in Parameter when Burning in Nero or Roxio?
You know what you may want to try? Uninstall both Roxio and Nero. Than, do a search using the Windows search function for some of the drivers on this page.

http://www.nero.com/en/helptool/139.htm#o139

Move (save just in case) of them you find into a folder. Then, reinstall Nero and try again. This may be a pain but it's easier than a format. Hope this helps.

Michael Hill

Forums Moderator, Hardware Analysis
E-mail: mhill@hardwareanalysis.com
Website: http://www.michaelhill.tk

Qba_ 31.08.2004 21:55

Nimal, ale ona nie chce ZACZĄĆ nagrywać ani zrobić testu overburningu a w linku, który podesłałeś test overburningu był. Myślę, że zostawmy wątek czy może czy nie może bo chyba trochę zaśmiecamy to forum (mam obiekcje jako świeżutki uczestnik). Gdybyśmy mogli skupić się na tym błędnym parametrze. Tak dodatkowo dopiszę, że równolegle mam w systemie nagrywarkę CD-RW, dla której nero (zgodnie z zapisami w bazie CDRinfo) ma wyszarzoną opcję testu overburningu - w przeciwieństwie do DRU500

mateusz_se 31.08.2004 21:53

Mam dwa napędy LG 8400B i Lite-On 832S. Chciałbym się dowiedzieć jakim programem mogę zmierzyć rzeczywisty rozmiar płyty CD-R/RW. Kiedyś używałem do tego programu CDSpeed, ale teraz coś on niedziała....

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:03.