![]() |
Tak zrobilem i tez nic
??Pomozesz mi??? |
Cytat:
|
Witajcie
mam wielki problem nie moge nagrac plytki 750mb/ na 800mb na nero 5.5 zrobilem tak jak na 1 stronie tego dzialu i nic wyskakuje komunikat ze mam wlozyc plytke o wiekszej pojemnosci??Mam nagrywarke sony 24x 10 40 Pomozcie |
Podziękowania fur piterniel'a
Dzięki stary Dzięki za zrozumienie mam dzięki tobie fajny koncercik do oglądania. :spoko: Siemano
|
Płyty 90minutowe i 99 minutowe są niestandartowe ,a programy nagrywające widzą je jako 700MB ponieważ informacja ATIP tych płytek podaje jako naminalną pojemność ~ 700MB.
|
Sorx za post nagralem jak pisalo przez overburning. Swoja groga mamy 21wiek a tu takich blachostek jeszcze nie zalatwiono.
|
sa znane rzadkie przypadki napedow ktore przy okreslonych plytach pokazuja ich prawdziwa objetosc - ale ja nigdy takowego nie spotkalem, generalnie masz racje Piter :piwo:
|
:bicz:
Musisz włązyć overburning (nadpalanie) i ustawić na 99 minut. NERO NIGDY CI NIE WYKRYJE PŁYTY 800 MB http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...68&postcount=1 Było na forum xxx razy :D |
Ja mam takie pytanie czy jak wloze plyte 800MB do nagrywarki to czy nero6 powinno wykryc ze to jest plyta 800 bo mi wskazuje ze to 700MB ? Dlaczego. Prosze o pomoc na mail mifczu@poczta.onet.pl , gg: 4309144 , aqq 34365.
|
no to czeka cie czyszczenie optyki
|
Teraz mam tak jak wczesniej "błąd kalibracji mocy!" ... a zmienialem biosa na najnowszego !! i co teraz???
|
Jak zmienilem BIOS to teraz nagrywarka nie czyta juz w ogole tych plyt jak nagrywam to wyskakuje mi komunikat "włóż dysk w celu nagrywania" zmienilem bios na 6S0F podobno najnowszy.....
|
bios znajdziesz na forum.rpc1.org lub na stronie producenta nagrywarki
biosy sa razem z progrmami flashujacymi i plikami readme, w ktorych jest wsio opisane po kolei :) nie jest to trudne :) |
Y@nkee_PL....... pomogło ale ja nadal nie moge nagrywac plyt bo mi wyskakuje "Bła kalibracji mocy" Szukałem juz tu na forum odpowiedzi na to ale trzeba wymienic bios a jak to sie robi??? Gdzie tego szukac?
|
mlody6... możliwe, że systemowy sterownik ASPI nawala (o ile jest)
kuknij w mój podpis i wgraj ForceASPI 1.7, powinno pomóc |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:47. |