Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Lite-ON czy Plextor (https://forum.cdrinfo.pl/f2/lite-czy-plextor-8993/)

Sebastian997 21.07.2002 12:11

Cytat:

MarioNet napisa***322;(a)

Dajmy spokój tym sporom - 99% użytkowników chwali swój sprzęt.

BTW: A Ty jaką masz nagrywarkę?

Obecnie pale na Teac CD-W512EB i LiteOn LTR 24102B. Wczesniej mialem Ricoh MP9120A, Plextor PX-W1610A, Yamaha CRW-6416E, TDK CyClone

MarioNet 21.07.2002 13:46

re:

Cytat:

Sebastian997 napisa***322;(a)

Obecnie pale na Teac CD-W512EB i LiteOn LTR 24102B. Wczesniej mialem Ricoh MP9120A, Plextor PX-W1610A, Yamaha CRW-6416E, TDK CyClone

No, no!!! Całkiem ładna kolekcja:)

Sebastian997 21.07.2002 14:26

Re: re:

Cytat:

No, no!!! Całkiem ładna kolekcja:)

Czy ja wiem ? To bylo rozlozone w czasie. Gdybym mial wszystkie na raz, to bylaby kolekcja :-) Poza tym wczesniej juz pisalem,ze robie m.in. prezentacje multimedialne. Jak ktos potrzebuje malego nakladu (100-200 szt.) to nie oplaca mu sie leciec do tloczni i robic zamowienia za gruba kase. Wtedy wypalam mu normalne CDR i spokoj. Staram sie tak robic zeby sprzedac naped zanim sie zuzyje.

terpilowski 21.07.2002 19:12

Podobno nagrywarka jest dobra albo zła - szczęście też ma tu swoje 5 groszy. Gwarancja wydaje się więc niezbędna. Kłopot jest tylko z zaplombowanymi komputerami - trzeba chyba całego peceta wlec do serwisu ....

spy 21.07.2002 20:57

servisu??
A po co kupowac PC w servisie??
- biora min. 20% ceny PC
- Daja plaby i inne gowna
- Aby cos ci naprawili to musisz czekac z 2 mies.
- i zbytnio nie wiesz co masz w PC ;-) jak to jest podlaczone itd...
- a jak chcesz aby ci wlorzyli "kieszen na dysk" to im placisz za ta trudna operacje z 50 zl =]

Ja tam wole pojechac na gielde kupic co trzeba i to zmontowac...
(na wszystkie czesni jest gwarancja min. 2 lata) i nie daja zadnych pier*****ych plab ;-)

terpilowski 21.07.2002 21:21

Tak, to prawda 100 % racji - ale nie każdy umie sam złożyć pc

spy 21.07.2002 22:09

=] problem?? [=

Do wszytskiego masz instrukcje =]
Jak ja pierswszy raz skladalem PC to zjaralem plyte glowna, ale sie na bledzie nauczylem i teraz trwa to z 20 min. i wszystko gra =]]]
Rozlurz swoj komputer i zobacz jak jest zlorzony...

terpilowski 21.07.2002 22:20

Teraz to mi go zaplombowali na dwa lata - potem na pewno tak zrobię - szkoda tej gwarancji mi jednak :)

Pedros 21.07.2002 23:39

To ja mam złoty środek:
LiteOn i... Plextor :)

spy 21.07.2002 23:58

obydwie nagrywarki sa b.dobre...
Kazda ma swoja wady i zalety...
Ale te wady i zalety zalerza od tego ile mamy floty i jaki mamy sprzed =]]]]]

Plemnik 23.07.2002 01:33

Re: Re: Re: Sieczka

Cytat:

KITÓW NIE WCISKAJ!!!!

Plextor po zmianie prędkości kalibruje moc lasera i żadnej sieczki nie widać!!!

No i co z tego ze nie widac! Ja u siebie na Litku tez widzialem ja moze ze dwa razy jak na jakims smieciu palilem X24!! Zmien plyty!!

Cytat:

Nagraj sobie w ten sposób płytke audio to nie tylko zobaczysz sieczke ale takze usłyszysz!!!:-D
Widzisz jest jeden problem, ja raczej nie pale audio na maksymalnej predkosci to raz no i nie uzywam do tego plyt najgorszego sortu (a na takich wylaczenie sieczka sie pojawia) to dwa. Zreszta nawet plytka wypalona z maksymalna predkoscia brzmi wg mnie ok a trzaski ktore slyszysz (ja nie spotkalem sie z nimi, sprzet audio mam dobry choc nie wykluczam ze sluch nienajlepszy - ze mnie stary metal ;-DDD, pewnie dlatego mam dla ciebie tyle cierpliwosci)to nie efekt zmiany predkosci tylko oznaka ze odtwarzacz wlasnie napotkal 'znaczek burnproofa' i nie bardzo wie co z nim zrobic.
EOT z mojej strony...

Plemnik 23.07.2002 01:40

Jeszcze jedno zeby zamknac Ci w koncu buzie ;-D

Z recenzji na CDRinfo o Plexie 24X

"Szkoda też, że użytkownik nie może wyłączyć systemu PoweRec2 (np z poziomu oprogramowania Plextor Tools). Czasami na niektórych nośnikach zapisanych z prędkością x24 zobaczyć można miejsca, w których nagrywarka przerywała zapis aby za chwilę go rozpocząć z większą szybkością. "

I co nie widać sieczki?? hahahahahaha

MaciejT 23.07.2002 01:47

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)
Jeszcze jedno zeby zamknac Ci w koncu buzie ;-D

Z recenzji na CDRinfo o Plexie 24X

"Szkoda też, że użytkownik nie może wyłączyć systemu PoweRec2 (np z poziomu oprogramowania Plextor Tools). Czasami na niektórych nośnikach zapisanych z prędkością x24 zobaczyć można miejsca, w których nagrywarka przerywała zapis aby za chwilę go rozpocząć z większą szybkością. "

I co nie widać sieczki?? hahahahahaha

Jakoś nie zauważyłem czegoś takiego.

Pozdrawiam

spy 23.07.2002 01:49

hahahahaahaaaaaa

dobre heheeee

Lite ony r0x!!! ;) ;) ;)

Plemnik 23.07.2002 01:59

Cytat:

Zbieg12 napisa***322;(a)

Jakoś nie zauważyłem czegoś takiego.

Pozdrawiam

tzn czego nie zauwazyles? sieczki? totez mowie ze kwestia jakosci nosnika... a jesli nie zauwazyles tego tekstu w artykule to prosze tu link : http://www.cdrinfo.pl/cdr/hard/Plextor-PX-W241A/7.php3
a takze obrazek na wypadek gdyby redakcja CDRinfo okazala sie podstepnymi kapitalistycznymi wrogami klasy robotniczej uzywajacej jedynej slysznej marki nagrywarek Liteon (czyzby mnie ponioslo? hahaha)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:19.