Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Lite-ON czy Plextor (https://forum.cdrinfo.pl/f2/lite-czy-plextor-8993/)

Sebastian997 20.07.2002 23:43

Cytat:

Plemnik napisa***322;(a)

Co ty za bzdury wypisujesz? Pomyliles pojecia!!! Burnproof w Litku jest taki sam jak w innych nagrywarach! A to zwalnianie prędkości to system Smartburn który po prostu dopasowuje prędkość nagrywania do jakości nośnika. Burnproof, Smartburn i SmartX to nie to samo!!! W Litku BurnProof to system przeciwdziałania niedopełnienia bufora. Smartburn to połączenie Burnproofa i dopasowywania szybkości nagrywania do jakości nośnika a SmartX "oznacza Inteligentny Monitoring i Regulację Prędkości Odczytu danych i ekstrakcji ścieżek audio/ videoCD. Prędkość ekstrakcji danych CD- DAE/VCD może się zmieniać na żądanie systemu (niższa dla odtwarzania i wyższa dla kopiowania) oraz pod wpływem zmian jakości nośnika. "

Plemnik, podziwiam Cię za to że chciało ci się to pisać. Tym bardziej, że mam takie przeczucie, że on i tak w to nie uwierzy ;-)))
Poczytaj jego poprzednie posty ;-))) Jeszcze cie nieprzekonał, że LiteOn jest "beee" a Plextor "cacy" ? Bo mnie tak - w poniedziałek z rana lece do sklepu po Plextora, albo lepiej po dwa ;-)))

A tak poważnie - może zaczniemy jakis inny temat, co ? Ten jest mało konstruktywny.

woitas 20.07.2002 23:32

przeszedlem juz rozny sprzet, od HP, poprzez teaca i Lg itd. teraz mam liteona i jest cool. szczegolnie za ta cene.

zreszta spor nie ma sensu, bo kazdy uwaza swoj sprzet za najlepszy.

QLogic 20.07.2002 23:07

Re: Re: Re: Plextor VS LiteON

Cytat:

spy napisa***322;(a)
ja ma lite on 40x od niedawan (dwa dni) w ciagu tych dni nagralem ok. 120 CD i NIC!!! dziala jak ta lala ;]

No i co z tego. To o niczym nie swiadczy. Gwarancje masz (jak ci sie poszczescilo) 2 lata, to co to sa 2 dni? Nic sie nie psuje zaraz po zakupie. A swoja droga to ciekawe: 2 dni i juz 120 plytek, to jest 60 cd na dzien. Chyba ttroche przesadziles, bo w to, ze siedziesz caly dzien przed kompem i nagrywasz plytki to nie uwierze.

Pozdrawiam
QLogic

Plemnik 20.07.2002 14:15

Re: Sieczka

Cytat:

MarioNet napisa***322;(a)
po spojrzeniu na płyte CD-R od strony nagrywania widać różne odcienie - stąd moje skojarzenie z sieczką. OGÓLNIE nic nie mam do LiteON'ów, wole po prostu plexa.
Ehhh znowu piszesz o czyms o czym niewiele wiesz... Kazda nagrywarka p[racujaca w trybie ZCLV porobi ci taka sieczke!! To efekt zmiany predkosci nagrywania i nie ma nic wspolnego z burnproofem w Liteonie! Oczywiscie widoczne to jest tylko na plytach slabych jakosciowo. Fajnie ze wolisz Plexa I NIC MI DO TEGO ale jak juz podajesz jakies argumenty to najpierw postaraj sie cos na ten temat poczytac.

Plemnik 20.07.2002 14:11

Cytat:

LiteON zamiast prawdziwego BurnProof stosuje jakieś oszalale metody zwalniania prędkości nagrywania i to bez kalibracji mocy lasera - efekt jest taki że po nagraniu masz sieczke. No ale za tą cene nie ma co wybrzydzać :-D

Co ty za bzdury wypisujesz? Pomyliles pojecia!!! Burnproof w Litku jest taki sam jak w innych nagrywarach! A to zwalnianie prędkości to system Smartburn który po prostu dopasowuje prędkość nagrywania do jakości nośnika. Burnproof, Smartburn i SmartX to nie to samo!!! W Litku BurnProof to system przeciwdziałania niedopełnienia bufora. Smartburn to połączenie Burnproofa i dopasowywania szybkości nagrywania do jakości nośnika a SmartX "oznacza Inteligentny Monitoring i Regulację Prędkości Odczytu danych i ekstrakcji ścieżek audio/ videoCD. Prędkość ekstrakcji danych CD- DAE/VCD może się zmieniać na żądanie systemu (niższa dla odtwarzania i wyższa dla kopiowania) oraz pod wpływem zmian jakości nośnika. "

Shider 20.07.2002 11:02

Cytat:

spy napisa***322;(a)
W kazdym powarzniejszym sklepie (a nawet na gieldzie) liteony sa sprzedawane od poczatku istnienia ; ) z 2 letnia gwarancja.... zreszta jak wiekszosc sprzetu komputerowego...
tu sie nie zgodze bo komputronik pomomo ze jest najlepszym sklepem w wielkopolsce jeszce tydzien temu sprzedawal liteony z roczna gwarancja i wiele sklepow tak robi, bo niektore maja na wszystko roczna gwarancje

spy 20.07.2002 01:23

W kazdym powarzniejszym sklepie (a nawet na gieldzie) liteony sa sprzedawane od poczatku istnienia ; ) z 2 letnia gwarancja.... zreszta jak wiekszosc sprzetu komputerowego...

terpilowski 20.07.2002 00:12

Przeglądne jutro na spokojnie - dziś już troszke późno :) Dzięki za wskazówki

Shider 19.07.2002 23:39

od tego tygodnia litony w komputroniku - sklep.komputronik.pl sa sprzedawane z 2-letnia gwarancja

Shider 19.07.2002 17:22

Cytat:

po spojrzeniu na płyte CD-R od strony nagrywania widać różne odcienie - stąd moje skojarzenie z sieczką.
Rozne odcienie wynikaja z roznych predkosci zapisu na poszczegolnych etapach nagrywania
dotyczy to jednak wylacznie modeli Z-CLV (S) modele 40125W i 48125W nagrywaja w trybie P-CAV i tutaj juz roznych odcieni nie da sie dostrzec

terpilowski 19.07.2002 15:40

Wielkie dzięki za odpowiedzi. Mam teraz już większą świadomość pułapek czekających na mnie przy zakupie nagrywary. Jak kupię to się pochwalę i zadam jeszcze pare pytanek. Dzięki wszystkim !!

Sebastian997 19.07.2002 15:35

Cytat:

lopus napisa***322;(a)
Ja powiem co innego.Przy obecnie szalejącym postępie nie ma sensu rozpatrywac na ile wystarczy nagrywarka,trzeba kupowac sprzęt "na teraz".Co z tego że twoja nagrywarka bedzie dobra np:przez 5 lat gdy kumple bedą mieć już 3-4 razy szybsze,albo zmieni sie coś w specyfikacjach,nowe zabezpieczenia itp.
To się tyczy każdego sprzętu komputerowego mówię Ci,a trochę już tego miałem.
Apropos-ja mam Teac 524E bios 1.0A OK.

Swieta racaj, mistrzu :-)

spy 19.07.2002 14:40

ehhh a slyszales o zapisie P-CAV i Z-CAV ???.......ehh...

MarioNet 19.07.2002 14:15

Sieczka

po spojrzeniu na płyte CD-R od strony nagrywania widać różne odcienie - stąd moje skojarzenie z sieczką. OGÓLNIE nic nie mam do LiteON'ów, wole po prostu plexa.

spy 19.07.2002 14:05

ehhh mam podkrecone lite on do 48x nagralem juz ok. 120 CD (10 audio reszta dane i filmy) i NIE MAM zadnej siczki =] wszysto dziala PERFEKT!!!
Audio jest bardzo dobrej jakosci (nagrywam na plytach MMORE) nie wiem o co ci chodzi...
Co do zwalniania bufora podczas nagrywania... wszystko zalerzy jaki masz sprzet... wiadomo ze bufor szybciej bedzie sie napelnial gdy masz P1GB i 512mb ;] niz P100 i 32mb....

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:06.