Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.12.2003, 01:45   #1
covo
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 19.08.2003
covo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nagrywarka=>jaką polecacie?

przyznam się, ze mam kociokwik w glowie:
musze kupic nagrywarke. Ale jaką ?.... moze polecicie jakies cudo, ktore obsługuje DAO RAW, CD-TEXT, Overburning, BurnProof i w ogole jest dobra w nagrywaniu zabezpieczonych cdrom-ow. A do tego jest na poziomie, powiedzmy okolo 200 zł.
Nigdy nie interesowalem sie nagrywarkami i mam klopot juz przy wyborze firmy. LG ? Cos innego. Jesli powpisujecie tutaj swoje cenne uwagi, to zrobi sie moze jakis sensowny przegląd rad od praktykow.
dzieki,
c.
covo jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.12.2003, 08:14   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
sam sie zastanawiam nad kupnem nowej spawary i chwilowo wybor jest na LiteOn
jesli palisz malo to kazda spawara spelni twoje oczekiwania
z moich obserwacji niestety LG odspadl (mialem go na kilka dni pozyczonego) - dla mnie za glosna (przy predkosci 32x i w gore) i za ciepla (przy 20 plycie z rzedu zaczolem obawiac sie o kompa i przerwalem spawanie), ale palil naprawde ladnie
nimal jest offline  
Stary 15.12.2003, 09:14   #3
ApproachingEvil
Wyjadacz ;)

Avatar użytkownika ApproachingEvil

Data rejestracji: 09.08.2003
ApproachingEvil zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
faktem jest,ze umnie powyzej 40x spawarka LG wyje jak syreny alarmowe podczas nalotu bombowego,ale kto wypala z taka predkoscia?!?
poza tym jest to najlepszy naped pod wzgledem korekcji bledow (i nie mowie o testach tylko o autopsji!)
mialem juz aopeny, toshiby, nawet liteona (za ktorym nie przepadam)... i lg z porysowaniami wszelakimi najlepiej se radzi
zabezpieczenia wszystkie czyta (nawet wbrew pozorom key2audio), jedynie meczy siec dlugo z laserlockiem - ale go juz sie nie uzywa, bo to nie ta epoka
Stary 15.12.2003, 12:01   #4
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Ja też mam dylemat co sobie sprawidź na gwiazdkę. Kupię se Liteon 52x32x52x zobaczymy co z tego wyjdzie.
SEBAW jest offline  
Stary 15.12.2003, 12:07   #5
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
SEBAw to daj znac jak sie sprawuje - halas i temperatura po dlugim wypalaniu ja chyba poczekam jeszcze z miesiac a dobre info z pewnego zrodla jest nieocenione
nimal jest offline  
Stary 15.12.2003, 12:27   #6
SEBAW
Stary użytkownik
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.06.2002
SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>SEBAW jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Mam zamiar to zrobić. Skriny umieszcze tak po 22 grudnia.
SEBAW jest offline  
Stary 15.12.2003, 12:54   #7
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Lg

Cytat:
nagrywarka=>jaką polecacie?
LG! Wszystkie modele od 48X do 52X.
Nie znajdziesz obecnie nic lepszego na rynku poza LG. LiteOn też jest dobry, ale poza wadliwym dla mnie i zbyt ryzykownym modelem 52X32X52X, LiteOn nic nowszego nie wypuścił, więc zostaje LG i to bym kupił. Nagrywarke od firmy która zapoczątkowała nagrywanie na prywatne użytki i tak jak dawniej robiła dobre nagrywarki z początkowych serii 8X tak i teraz wymiata.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline  
Stary 15.12.2003, 18:06   #8
uranium
Littoria da bella

Data rejestracji: 13.01.2003
uranium zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
SEBAw to daj znac jak sie sprawuje - halas i temperatura po dlugim wypalaniu ja chyba poczekam jeszcze z miesiac a dobre info z pewnego zrodla jest nieocenione
ja na hałas nie narzekam, palę max x 16 a grzeje się mniej niż LG x16
uranium jest offline  
Stary 15.12.2003, 19:01   #9
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Jak tydzien temu bylem na gieldzie i znajomy poszedl sie popytac o LiteOna (mial sie pytac o chipset 6) no i nie bylo w jednym stoisku wogole LiteOna, no ale sprzedawca od razu polecil koledze MSI, ze niby jest lepsze od LiteOna i to wogole wymiatacz na rynku...
Litka na chipsecie 6 wogole nie znalazl.
Ja bym kupil np to:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18781260
pawelblu jest offline  
Stary 15.12.2003, 19:43   #10
mirobanan1
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 06.11.2003
mirobanan1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja mam LG GCE 8523B 52/24/52 i przy prędkości 48x jest cicho(może jakiś bład)
Przy wypalaniu na samym początku przez 5-7 sejund jest głośna, al potam jakby zwalniała i jest chihutko. Płytke udłąo mi się nagrac w 2,45 s
mirobanan1 jest offline  
Stary 15.12.2003, 19:57   #11
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ja mam Teac CD-W540E 2.4A i tego juz pewnie nigdzie nie dostaniesz, ale moja druga spawarka to LTR-52327S i musze przyznac, ze to bardzo przyjemny sprzet, niektorzy maja z nia problemy... ale to pewnie po czesci wina sprzetu.
Mi dziala pieknie i jestem z niej bardzo zadowolony.
Stary 16.12.2003, 01:27   #12
covo
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 19.08.2003
covo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dzieki za odpowiedzi na moje pytanie, cos juz wiem, pewnie skonczy sie na jakiejs LG.

ALE co sadzicie o takim cudzie na przyklad:
COMBO LG 52/24/52/DVDx16 OEM (GCC4520).
z tego co czytam to jest nagrywarka : ) CD-ROM, ale tez pewnie zwykly naped DVD. Tylko co on taki wolny, ten naped DVD......
Mam przed nosem cennik PIONEER'a i w specyfikacji stoi tak: 16x/40x. Co znaczy owe 40x w pioneerze, ktorego nie ma dla LG ?
I co w ogole zrobic z tym combo ? OK - wiem, ze jest opinia, ze combo to szajs, ale czy tak jest rzeczywiscie ?
dzieki za pomoc.
c.
covo jest offline  
Stary 16.12.2003, 01:48   #13
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Jak juz to na gwiazdke spawarke ale DVD !!!
jak ktos teraz kupuje nagr.. cd-rw ! to tak jak by kupowal pentium 2 -300mhz !!! +64mb ramu !!
Stary 16.12.2003, 01:50   #14
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 18.11.2002
Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
moje zdanie jest takie, ze jesli bedziesz wypalal bardzo, bardzo malo to combo wtedy zleci
ale piszesz, ze chcesz "przecinac" oryginalne plytki, w tym przypadku polecam kupic "czystej krwi" nagryware

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline  
Stary 16.12.2003, 06:52   #15
DimSim
•HaRdCoRe•WiLl•NeVeR •DiE•

Data rejestracji: 14.04.2003
DimSim w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja mam tego litka 52x32x52. i nie narzekam na niego wcale. 3ci miesiac mija i mam juz na koncie 649cd. bylo pare spalonych ale to nie bezposrednia wina nagrywarki fakt jest troszke glosna ale jak sie wlaczy winampa to nie slychac jej srednio nagrywam po kilkanascie cd dziennie z predkoscia 40x i juz nie wiem co napisac wiecej.
dobry wybor

Twoje uprawnienia: