![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.08.2003
![]() |
nagrywarka=>jaką polecacie?
przyznam się, ze mam kociokwik w glowie:
musze kupic nagrywarke. Ale jaką ?.... moze polecicie jakies cudo, ktore obsługuje DAO RAW, CD-TEXT, Overburning, BurnProof i w ogole jest dobra w nagrywaniu zabezpieczonych cdrom-ow. A do tego jest na poziomie, powiedzmy okolo 200 zł. Nigdy nie interesowalem sie nagrywarkami i mam klopot juz przy wyborze firmy. LG ? Cos innego. Jesli powpisujecie tutaj swoje cenne uwagi, to zrobi sie moze jakis sensowny przegląd rad od praktykow. dzieki, c. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
sam sie zastanawiam nad kupnem nowej spawary i chwilowo wybor jest na LiteOn
jesli palisz malo to kazda spawara spelni twoje oczekiwania z moich obserwacji niestety LG odspadl (mialem go na kilka dni pozyczonego) - dla mnie za glosna (przy predkosci 32x i w gore) i za ciepla (przy 20 plycie z rzedu zaczolem obawiac sie o kompa i przerwalem spawanie), ale palil naprawde ladnie |
![]() |
![]() |
#3 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 09.08.2003
![]() |
faktem jest,ze umnie powyzej 40x spawarka LG wyje jak syreny alarmowe podczas nalotu bombowego,ale kto wypala z taka predkoscia?!?
![]() poza tym jest to najlepszy naped pod wzgledem korekcji bledow (i nie mowie o testach tylko o autopsji!) mialem juz aopeny, toshiby, nawet liteona (za ktorym nie przepadam)... i lg z porysowaniami wszelakimi najlepiej se radzi zabezpieczenia wszystkie czyta (nawet wbrew pozorom key2audio), jedynie meczy siec dlugo z laserlockiem - ale go juz sie nie uzywa, bo to nie ta epoka ![]()
#4 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja też mam dylemat co sobie sprawidź na gwiazdkę. Kupię se Liteon 52x32x52x zobaczymy co z tego wyjdzie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
SEBAw to daj znac jak sie sprawuje - halas i temperatura po dlugim wypalaniu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam zamiar to zrobić. Skriny umieszcze tak po 22 grudnia.
|
![]() |
![]() |
#7 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Lg
Cytat:
Nie znajdziesz obecnie nic lepszego na rynku poza LG. LiteOn też jest dobry, ale poza wadliwym dla mnie i zbyt ryzykownym modelem 52X32X52X, LiteOn nic nowszego nie wypuścił, więc zostaje LG i to bym kupił. Nagrywarke od firmy która zapoczątkowała nagrywanie na prywatne użytki i tak jak dawniej robiła dobre nagrywarki z początkowych serii 8X tak i teraz wymiata. ![]()
![]() |
#8 | |
Littoria da bella
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Jak tydzien temu bylem na gieldzie i znajomy poszedl sie popytac o LiteOna (mial sie pytac o chipset 6) no i nie bylo w jednym stoisku wogole LiteOna, no ale sprzedawca od razu polecil koledze MSI, ze niby jest lepsze od LiteOna i to wogole wymiatacz na rynku...
Litka na chipsecie 6 wogole nie znalazl. Ja bym kupil np to: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18781260 |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.11.2003
![]() |
Ja mam LG GCE 8523B 52/24/52 i przy prędkości 48x jest cicho(może jakiś bład)
Przy wypalaniu na samym początku przez 5-7 sejund jest głośna, al potam jakby zwalniała i jest chihutko. Płytke udłąo mi się nagrac w 2,45 s |
![]() |
![]() |
#11 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Ja mam Teac CD-W540E 2.4A i tego juz pewnie nigdzie nie dostaniesz, ale moja druga spawarka to LTR-52327S i musze przyznac, ze to bardzo przyjemny sprzet, niektorzy maja z nia problemy... ale to pewnie po czesci wina sprzetu.
Mi dziala pieknie i jestem z niej bardzo zadowolony.
#12 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.08.2003
![]() |
dzieki za odpowiedzi na moje pytanie, cos juz wiem, pewnie skonczy sie na jakiejs LG.
ALE co sadzicie o takim cudzie na przyklad: COMBO LG 52/24/52/DVDx16 OEM (GCC4520). z tego co czytam to jest nagrywarka : ) CD-ROM, ale tez pewnie zwykly naped DVD. Tylko co on taki wolny, ten naped DVD...... Mam przed nosem cennik PIONEER'a i w specyfikacji stoi tak: 16x/40x. Co znaczy owe 40x w pioneerze, ktorego nie ma dla LG ? I co w ogole zrobic z tym combo ? OK - wiem, ze jest opinia, ze combo to szajs, ale czy tak jest rzeczywiscie ? dzieki za pomoc. c. |
![]() |
![]() |
#13 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
Jak juz to na gwiazdke spawarke ale DVD !!!
jak ktos teraz kupuje nagr.. cd-rw ! to tak jak by kupowal pentium 2 -300mhz !!! +64mb ramu !!
#14 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
moje zdanie jest takie, ze jesli bedziesz wypalal bardzo, bardzo malo to combo wtedy zleci
![]() ale piszesz, ze chcesz "przecinac" oryginalne plytki, w tym przypadku polecam kupic "czystej krwi" nagryware ![]()
#15 |
•HaRdCoRe•WiLl•NeVeR •DiE•
Data rejestracji: 14.04.2003
![]() |
ja mam tego litka 52x32x52. i nie narzekam na niego wcale. 3ci miesiac mija i mam juz na koncie 649cd. bylo pare spalonych ale to nie bezposrednia wina nagrywarki
![]() ![]() dobry wybor ![]() |
![]() |
![]() |
|
|