![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() podejrzewam ze sobie jaja robisz, ale jak pytasz to odpowiadam ![]() moje zdanie w kwestii lg jest niezmienne - sprzet dla mas, nienajgorszy, ale zadna rewelka (ja omijam szerokim lukiem) a w kwestii combo podobnie - jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego - tym bardziej ze w tej samej (albo i taniej) cenie dostaniesz oddzielnie spaware litka i dvd asusa lub toshiby - a to wycisnie Ci o wiele wiecej a jak masz zamiar wydac prawie 400 pln na napedy to lepiej doloz niewiele ponad 100 i kup spaware dvd |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() ale, jak mówi nimal jeśli zarządzasz większą flotą pieniędzy ![]() ![]() Tu polecam również LG, zresztą w dziale dvd/vcd forum też coś o tym wiedzą. Pozdrówki!
![]() |
#18 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
teraz w DVD nie ma faworyta.
Moze ten Nec1300A ?? albo jakis pionier czy super drogi plextor ? Ew. Cos z litowego jak sie poprawi. |
![]() |
![]() |
#19 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.08.2003
![]() |
zaraz, zaraz... spokojnie. Jako autor pytania uporzadkuje co nieco.
Po pierwsze to chyba jednak zaczne i skoncze na nagrywarce cdromowej. Po drugie - cos trzeba zrobic z tym co tutaj napisano => z jednej strony jest hura dla LG, ale z drugiej opinia (nimal), ze to jest dla amatorow. No tego to pogodzic sie nie da za cholere. Co prawda rozne rzeczy slyszalem o roznych firmach, ale z tak rozbieznymi zdaniami na temet jednego cuda - LG - to stad wyjsc nie wypada. Nie moze cos byc jednoczesnie na topie i na dnie. To jak jest z tymi nagrywarkami w koncu. Sadzicie, ze LG to amatorka do omijania szerokim lukiem ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
Gdyby nie bylo LiteOna to pewnie mialbym LG, wiec taki kiepski znowu to on nie jest ... |
|
![]() |
![]() |
#21 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Nie masz się co przejmować tymi wszystkimi opiniami. Tutaj każdy i tak zachwala to co ma u siebie. Przypomina to mi czasy walk Amiga vs. PC, lub Commodore vs. Atari. Jak dla mnie to i LG i Liteon to w miarę równie dobrze działające nagrywarki. Fakt jest faktem, że zarówno w LG jak i Liteon'ie zdarzy się czasem jakiś wadliwy model, ale nie ma się co dziwić bo te wszystkie nagrywarki to teraz masówka i każda firma obniża koszty na czym się tylko da.
|
![]() |
![]() |
#22 |
Author
Zlotowicz
@ covo - troszke przekreciles moje slowa - napisalem ze JA omijam szerokim lukiem i ze sprzet dla mas a nie dla amatorow
teraz wszyscy trzepia masowe w spawarkach (z wyjatkiem plexa, ale kogo na to stac),tyle ze LG jest firma wybitnie zle mi sie kojazaca (i na razie nie znalazlem ani jednego produktu ktory by mnie przekonal ze LG potrafi wyjsc ponad przecietnosc) tym bardziej ze pare postow wyzej napisalem ze LG spawa ladnie jesli nie jest przeciazana ja bym bral Litka w tej chwili (zreszta mam taki zamiar, bo w moim Teacu brakuje mi burnproofa), ale sa w tej chwili dwa obozy LG i Litek - kazdy musi sam zdecydowac |
![]() |
![]() |
#23 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() LG i LiteOn to dla mnie najlepsi, jak jest obecnie napisałem w poście wcześniej, że teraz wybrałbym LG (patrz wyżej). Poza tym to twój wybór, a wybór jest duży. Ja jak kupowałem mojego LGika nie byłem jeszcze na forum. Kierowałem się tym, że kupa znajomych ma te nagrywarki i to nawet przedpotopowe modele 8X i palą im jak trza. LG...coś w tym jest ![]() ![]()
![]() |
#24 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
Jedyne co mi sie nie kojarzy z masowka to np. reczne grawerowanie dedykacji. |
|
![]() |
![]() |
#25 | |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#26 | |
Bywalec
Data rejestracji: 23.09.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#27 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#28 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.08.2003
![]() |
no i zobaczcie : )
taki niby banalny temat (a mnie b. potrzebny) wrzucilem, a ile ludzi wpada...I o to chodzi. To sie jakis przeglad nagrywarek zrobil, troche jednostronny,ale widocznie taki jest. OK. To ja wobec tego mam ostatnie pytanie. Gdy juz ustalilismy w jakim obszarze nagrywarek poruszac sie, to aby nie dac ciala przy zakupie, warto byscie zechcieli napisac, W JAKI SPOSOB SPRAWDZIC, ze konkretny model - np. LG - ma to, o czym pisalem na poczatku: "DAO RAW, CD-TEXT, Overburning, BurnProof i w ogole jest dobra w nagrywaniu zabezpieczonych cdrom-ow". Czy to "samo przez sie" rozumie sie, ze wybrana nagrywarka ma te opcje, bo wszystkie maja, czy NIE i nalezy to sprawdzic. Wiec =>jakie wazne parametry nagrywarek sprawdzac, by miec dobre rokowania przy kopiowaniu (trudnych cdromow, zabezpieczonych na przyklad, czy zle nagranych) =>oprocz w/w cech jeszcze sa pewnie jakies inne techniczne wazne parametry, bufor np. Na co zwracac uwage ? dzieki za uwagi, pozdrawiam, c. |
![]() |
![]() |
#29 |
Author
Zlotowicz
obydwa wymieniane tu modele o predkosciach 52x32x52 zarowno firmy LiteOn jak i LG maja ww parametry ok
![]() jedynie mozesz sklep wybrac, bo potem reklamacje roznie moga wygladac w zaleznosci od tego gdzie sie kupilo, ale to juz nie dotyczy strikte nagrywarek ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
![]() Pewnie spytasz dlaczego - ano dlatego ze jak czlowiek wchodzi na forum i przez kilka dni z rzedu widzi ze jedyne nowe tematy ograniczaja sie do : jaka nagrywarka jest najlepsza - prosze o szybka odpowiedz, i jeszcze pieniadze nie graja roli ![]() NIE MA IDEALNEJ NAGRYWARKI - NAJBARDZIEJ KOMPETENTNE DANE ZNAJDUJA SIE W SERWISIE. Tutaj 95% osob poleci Ci to co ma i to jest narmalny odruch. Ale musze pogratulatowac Ci szczescia, bo nie dosc ze temat "przezyl" to sie jeszcze rozwija. Nagrywarki jezeli chodzi o poszczegolne egzemplarze sie troche roznia (np. minimalne roznice w korekcji). LiteOn 5232 jest jeden i LG tez jeden a wiec nie powinno byc problemow. |
|
![]() |
![]() |
|
|