![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Możliwe że problem są płyty ...Jak ten sprzęt projektowano były całkiem innej jakości nośniki.......
![]() Ja ostatnio otworzyłem cake box 50 sztuk Verbatim AZO Printable MBI ....wszystkie 50 sztuk mają wady produkcyjnej \rozwarstwienia i uszkodzenia warstwy nagrywanej... ![]() W nocy spróbuje powalczyć z nimi Pioneerem + Audio Optimized Write ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.04.2005
![]() |
Czekam na efekty tego Audio Optimized Write. Może pokusił byś się o jakieś zestawienie z Premium'em ?
![]() No właśnie, te AZO Printable, napaliłem się na nie, są dostępne w MM za bagatela 4.99 zł, ale coś jest z nimi nie tak. Nagrałem trzy takie sztuki i każda poszła do kubła. Wszędzie ilość błędów C1 ogromna, do tego wpadają C2. Co więcej, Premium po nagraniu takiej płyty, ma niesamowite problemy z jej odczytem (wogóle) nawet gdy ładuje Tracki na ekranie testów w PlexTools. Trzymam się od tych płyt jak najdalej na razie, ale co ciekawe, DiscInfo podaje, że wyprodukowane przez Mitsubishi Chemicals, ale z tyłu pudełka Made in India ... MBA wykupiło prawa od Mitsubishi ? Tak jak CMC TY ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zamaskowany
Dostępne u nas Verbatim AZO CD-R MID\ATIP:97m34s23f) tylko logowane - dla Verbatima produkuje je MBI Indie .
Dużo lepsze są wyprodukowane przez MKM Singapur lub MKM Japan ale u nas przynajmniej od ~~3 lat niedostępne... Te od MBI są coraz gorsze ....tak jakby wysypisko\śmietnisko \odpady do nas wysyłali... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.04.2005
![]() |
Verbatim CD-R Extra Protection (CMC Magnetics)
97m26s66f Plextor Premium 1.07 PlexTools Professional x4 VariRec +4 Zastanawia mnie tylko ten Jitter |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zamaskowany
Według mnie płyta poprawnie nagrana i do tego dobrze ...jitter poszarpany ale często przy włączonym VariRec tak się dzieje ...w granicach maksymalnych ~~10% .
W normie jak dla chińskiego Verbatima od CMC ... |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z kartą PS2 | Kongz | Hardware | 5 | 12.06.2014 13:16 |
Problem z dyskami po za szyfrowaniu Truecryptem. | Lynx25 | Dyski twarde, SSD - Problemy, porady, software | 1 | 19.08.2013 19:35 |
Nietypowy problem z nagrywarką LG GH22LP20 | Symbiont | Napędy optyczne DVD | 2 | 24.08.2012 15:11 |
problem z odczytem | tomaszekkkk | Napędy optyczne DVD | 9 | 30.07.2008 15:33 |
Rozwiązany Problem bluetooth HP nx6125 | aeiouy | Off topic | 0 | 26.05.2006 14:35 |