Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.03.2003, 20:55   #1
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
LG nie takie złe

Pomimo pojawiających się często neagtywnych opinii o produktach spod zanku LG ostatnio zostałem mile zaskoczono działaniem Cd LG x 52. Płytę z Key2audio łyknął od razu i bez najmniejszych problemów. Nie było też żadnych kłpoptów z odtwarzaniem poszczególnych utworów. Jest to dla mnie tym dziwniejsze, że obsługujace to zabezpieczenie napedy DVD Asus E 616 i Toshiba SD-M1712 czytać tak zabezpioeczoną płytę czytały, ale nie chciały odtowrzyć za nic. Media Player od razu wyrzucał jakiś błąd. A tyle ludzi narzeka na LG.
Pozdrawiam
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.03.2003, 21:06   #2
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Bo z LG to jest tak samo jak z samochodami Daewoo. Nikt ich nie lubi, bo jak tu lubić Daewoo, ale mój znajomy taksówkarz (jednocześnie mechanik po studiach) choć sam naśmiewa się ze swojej Nubiry, poproszony o rzetelną opinię - przyznaje, że od czterech lat dobrze mu służy jako taksówka. Zadnych nieuzasadnionych awarii, niespodzianek, zużywa się równomiernie...

Ostatnio zmieniany przez pali : 07.03.2003 o godz. 01:46
pali jest offline  
Stary 06.03.2003, 22:22   #3
Tomek777
Alojzy

Data rejestracji: 12.11.2002
Tomek777 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
LG rulez 8)
Tomek777 jest offline  
Stary 06.03.2003, 22:27   #4
Maciej
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 31.12.2002
Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Maciej niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Trafił ci się model z edycji --> NO SUPRISE EDITION ...
Stary 06.03.2003, 23:48   #5
sorbo
Bywalec

Data rejestracji: 26.01.2003
sorbo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
to ja chyba tez mam ten model
sorbo jest offline  
Stary 06.03.2003, 23:56   #6
maciusk1
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 27.08.2002
maciusk1 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A jak czyta normalne płytki (też tak dobrze ?)(mój lg ma najwieksze problemy z tłoczonymi)

Mnie już do LG chyba nic nie przekona!
Nie ma to jak Lite-On!
LG Lite-On
maciusk1 jest offline  
Stary 07.03.2003, 01:53   #7
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
maciusk1 napisa***322;(a)
A jak czyta normalne płytki (też tak dobrze ?)(mój lg ma najwieksze problemy z tłoczonymi)
Toś mi ćwika zabił. Jeszcze do niego nie wkładałem "normalnej" płytki z danymi

Tylko kilkanaście audio w nim było z tłoczonych - problemów nie było, jedną taką porysowaną zczytał bardzo ładnie.
pali jest offline  
Stary 07.03.2003, 06:15   #8
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
jestem bardzo szczesliwym posiadaczem nagrywareczki lg 32x podkrexonej dzieki informacji Harrego Torun na 40x (z udma i innymi bajerami) - nagrywa wszystko git, jako cdrom tez czasem sluzy, nagrala 1.5k plyt - z czego byly partie po 80-100 nagrywane ciagiem (cd reklamowe) - i tylko 7 plyt do mnie wrocilo (verby crystal - blee!)

dvd lg 16x - dziala

edit - na 40x... tak to jest jak sie pisze posty o 5 rano po nieprzespanym dniu i nocy... przepraszam za zamieszanie...

Ostatnio zmieniany przez -Sid-The-Rat=> : 07.03.2003 o godz. 17:19
-Sid-The-Rat=> jest offline  
Stary 07.03.2003, 11:10   #9
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
col 6 model lg.....

Co 6 model z prędkością razy 52 idzie do śmieci pytalem się w szczecinie w 3 serwisach co najczęściej wymianiają w ty 3 zawsze ta sama odpowiedź co 6 model lg z prędkością razy 52 jesr reklamowany z powodu usterek moj znajomy stawiający serwery i stacjonarne firmom mowi to samo co 5 lub 6 model lg razy 52 reklamacja
Stary 07.03.2003, 11:11   #10
Majordomus
Gość

Nigdy nie twierdzilem i nie twierdze, ze jakis sprzet jast lepszy-gorszy od innego. Tylko 30% jakosci nagrania zalezy od sprzetu i programu, reszta to sa umiejetnosci i doswiadczenie nagrywajacego, dostrojenie kompa, uzywanie dobrych plytek.
I najwazniejsze - przy nagrywaniu trzeba myslec, nic nie dzieje sie samo.
Sam uzywam i LG i LiteOna i uwazam, ze ani jedna ani druga nie jest zla, a wrecz przeciwnie obie sa bardzo dobre.
I na koniec taka moja osobista uwaga;
jezeli komus nie pasuje LG, to po co go kupuje?
Nie lepiej kupic Teaca albo Yamahe, przynajmniej glupio by bylo napisac takiemu klijentowi: Yamaha tego nie robi! jest do d...y!
Wszystkie nagrywarki sa OK! to raczey userzy sa........

Stary 07.03.2003, 11:15   #11
memorando
Młody żonkoś

Ja używam.......

Ja używam do spawania philipsa ktory jest z niemiec i ani jednej plytki mi nie skopal to wszystko zależy od umiejętności palącego np jak mam model plytki no name razy 48 dającą się palić w/g producenta jej palę razy 24 audio palę razy 8 a kilka razy 16 palilem audio uważam że starsze modele philipsa są z zonkami i chyba to że w polsce zostaly zakupione ma wplyw bo ten moj nic nie wywalil nie robi zonkow lg liteon są dobre i wszystko zależy od gustu i opini obiegowych jedna osoba powie że lg zle potem druga i kręci się kolo zlych opini o danej firmie
Stary 07.03.2003, 11:33   #12
Pabloz
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 09.02.2003
Pabloz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Memorando - WIELKA prosba - zacznij stosowac ZDANIA, PRZECINKI i KROPKI. Zaczynam sie wstydzic ze tez jestem ze Szczecina.........

Pozdro

PS: Mam juz druga wypalare LG i jestem bardzo zadowolony, ale porownanie lg do daewoo mi sie bardzo nie podoba
Pabloz jest offline  
Stary 07.03.2003, 11:50   #13
memorando
Młody żonkoś

Cytat:
Pabloz napisa***322;(a)
Memorando - WIELKA prosba - zacznij stosowac ZDANIA, PRZECINKI i KROPKI. Zaczynam sie wstydzic ze tez jestem ze Szczecina.........

Pozdro

PS: Mam juz druga wypalare LG i jestem bardzo zadowolony, ale porownanie lg do daewoo mi sie bardzo nie podoba
Bardzo, przepraszam. Postaram się , używać znakow interpunkcyjnych.
Stary 07.03.2003, 17:16   #14
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Poczekaj aż Ci pierwszą płytkę rozwali. Zmienisz szybko zdanie. 8)
Stary 07.03.2003, 17:43   #15
Harry-Torun
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 16.01.2003
Harry-Torun zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
esem napisa***322;(a)
Poczekaj aż Ci pierwszą płytkę rozwali. Zmienisz szybko zdanie. 8)
To już nie te czasy... Rzeczywiście pierwsze napędy LG potrafiły załatwić płytkę, ale po pierwsze problem dotyczył CD-ROM-ów 52x, a po drugie to już historia. Wadliwie działała korekcja prędkości obrotowej silnika, co w konsekwencji prowadziło do uszkodzenia napędu i (niestety) czasami płytki... Obecne napędy CD-ROM są wolne od tej wady. Jeśli zaś chodzi o wypalarki LG używam takowych od dłuższego czasu i nie miałem większych problemów ani z napędem ani z płytkami. Aktualnie mam GCE-8320B@8400B z biosem 1.12 IBM dedykowanym dla GCE-8400B. Napęd obsługuje sprzętowo ATA-2 czy UDMA-33 jak kto woli (nie mylić z MultiWord) oraz Mount Rainier. LG produkuje dobre nagrywarki (proszę wskazać napęd innego producenta 32x/10x/32x który sprzętowo obsługuje tryb UDMA-33), natomiast polityka marketingowa tej firmy jest dziwna. Trudno jest bowiem zrozumieć, dlaczego napęd wspierający UDMA-33 i Mount Rainier jest celowo "okaleczany" firmwarem... Fakt najniższych (chyba) cen na rynku nagrywarek raczej tego nie tłumaczy. Reasumując - to oczywiście moja subiektywna ocena napędu który posiadam - wypalarka radzi sobie z większością nowszych i starszych zabezpieczeń, czyta i wypala płytki z dobrą prędkością i jakością, czego więcej wymagać...

Pozdrawiam
Harry-Torun jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: