Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Problem z nagrywaniem z HDD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/problem-nagrywaniem-hdd-21474/)

pawelblu 20.05.2003 14:59

a odpal aspichk
Bo nie wiem czy tak robiles, ale jak sciagnales stery ze strony to powinienes zrobic przed instalacja killaspi z forceaspi (dostepne tutaj w dziale pliki).

przybek 20.05.2003 15:04

a odpal aspichk
killaspi z forceaspi

Co to jest ?

CIAPEK 20.05.2003 15:09

przybek! Ja bym radził format C:. Coś musiało się zwalić podczas instalacji nagrywary i jej komponentów. Czy gdy przyłączałeś nagrywarke to robiłeś zaraz po tym formatowanie? Zdaje mi się, że nie. Ja zaraz po zamocowaniu napędu w skrzynce zrobiłem format i wgarlem na nowo system chciałem być pewny, że wszystko będzie dobrze zgrane.
Win 2000 i XP np. same wykrywają sprzęt podczas instalacji i w razie jakiś błędów informują o tym. Napisałeś, że we właściwościach są jakieś błędy. Ja bym formatował, od razu wgrasz sobie wszycho na świeżo i będzie hulało, aż miło i skończ z ME :):3msie:

para 20.05.2003 15:12

Format c: to dla mnie zbyt radykalne. Zawsze formatowanie traktuje jako ostateczność. I nie spieszyłbym się z nim.

pawelblu 20.05.2003 15:14

Cytat:

przybek napisa***322;(a)
a odpal aspichk
killaspi z forceaspi
Co to jest ?

No wiec zrob tak:
sciagnij force ASPI z dzialu pliki. Wejdz w aplikacje ASPIchk (chyba tak sie nazywa) i zobacz czy wyswietla ze wszystko chula. Przeczytaj info przy force aspi jak je bedziesz sciagal http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=1191040335 - po sciagniecu jak juz zobaczysz co mowi ASPIchk to zrob killASPI a potem instASPI, reset i po krzyku.

CIAPEK 20.05.2003 15:16

Cytat:

para napisa***322;(a)
Format c: to dla mnie zbyt radykalne. Zawsze formatowanie traktuje jako ostateczność. I nie spieszyłbym się z nim.
Oczywiście:chytry: Dlatego w moich poprzednich postach w tym temacie doradzałem wykonać także inne działania. A format to wiadomo...potem i nasz kolega Przybek wg. naszych wskazówek sprawdza wszystko po kolei. Nieprawdaż? :) A potem na moje w ostateczności zostaje format, który wyjasiłem, dlaczego można tak zrobić.8)

przybek 20.05.2003 15:32

mam na drugim dysku XP profesional , co prawda nie używam go
ale zobacze co tam słychać , jak nic nie pomoże
to zrobie format c:

przybek 20.05.2003 16:42

w XP lipa
pewnie format c: ?

pawelblu 20.05.2003 16:49

Cytat:

przybek napisa***322;(a)
w XP lipa

No wlasnie nie - jak Ci nie dziala na 2 roznych dyskach to format nic nie powinien zmienic.
Zobacz u kogos kto nagrywa (ma poinstalowane progsy, ASPI) czy tez bedzie problem, wtedy bedziemy dumac.

CIAPEK 20.05.2003 17:02

Cytat:

przybek napisa***322;(a)
w XP lipa

a właśnie, że bardziej TAK niż NIE!
Każdy wie, że z czasem użytkowania systemu na dysku i w samych plikach systemowych robi się burdel (brzydko mówiąc :) ). Wyznaje zasade formatowanie dysku conajmniej raz na pół roku. Zawsze widze tego efekty kiedy jade na świeżutkim systemie.

A mieć dwa systemy na komputerze i sugerować się tym jak działa to TU i TU to nie jest według mnie dobry tok myślenia. Czego tu się bać, a efekt ma więcej zalet niż minusów, i jeśli format nic nie zmiei to wtedy będziemy DUMAĆ! ;)

przybek 20.05.2003 17:15

robie format do usłyszenia za +- 2h
Pozdrawiam wytrwałych

przybek 20.05.2003 20:30

no i lipa
co dalej ?

pawelblu 20.05.2003 20:32

Cytat:

przybek napisa***322;(a)
no i lipa
co dalej ?

jak juz mowilem formatowanie dysku nic nie powinno dac, bo problem pojawial sie na 2 roznych dyskach z 2 roznymi systemami. No wiec jak juz wspomnialem - najlepiej zobacz czy nagrywara dziala u kogos kto zajmuje sie nagrywaniem na co dzien i ma do tego odpowiednia oprawe (progsy, poprawnie skonfigurowane ASPI). Wtedy bedzie cos wiadomo.

przybek 20.05.2003 20:44

przywracam kopię dysku nara

CIAPEK 20.05.2003 21:13

Cytat:

pawelblu napisa***322;(a)
jak juz mowilem formatowanie dysku nic nie powinno dac, bo problem pojawial sie na 2 roznych dyskach z 2 roznymi systemami. No wiec jak juz wspomnialem - najlepiej zobacz czy nagrywara dziala u kogos kto zajmuje sie nagrywaniem na co dzien i ma do tego odpowiednia oprawe (progsy, poprawnie skonfigurowane ASPI). Wtedy bedzie cos wiadomo.
:chytry:
Pisałem, że nie jestem pewny czy to coś da, ale chociaż mamy większe pojęcie o problemie. Chociaż świeżutki system jest, a to ważne.
Cytat:

przybek napisa***322;(a)
przywracam kopię dysku nara
3maj sie:3msie: Daj znać jak idą sprawy.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:28.