![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
Ważne jest rozwiązanie tego problemu by określić po czyjej stronie jest wina (po mojej czy nagrywarki) bo jeżeli po mojej to mam "pecha"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Hej hola prrr ! PODSUMOWYWUJĄC !:-) Jeśli dobrze zrozumiałem to wszystko mniej więcej żyje tylko dziłać nie chce ! Więc chyba odp jest troche klarowna :-)mianowicie : - Kabel USB nawalił zwarcie przebicie przerwanie zyły itp itd. - Walnięty kontroler na płycie gł. ew inny kontroler do którego podłączony jest kabel a do niego HP - Jeśli to cudo chodzi na USB to możesz zrobić tak. Odpalasz edytor rejestru po uprzednim wykasowaniu z systemu wszystkiego od tego HP. Znajdujesz za pomocą F3 wszystkie wpisy które mają w sobie wpis zwiazany z tą nagrywarką / soft sterowniki ścierzki w których został zainstalowany soft / resteartujesz kompa i instalujesz najpierw soft i póżniej podłączasz sprzęt standardowa procedura inst. urządzeń USB. / Ja tak miałem ze skanerem zainstalowałem soft i potem go wywaliłem po ponownej inst, tylko w innym kat. skaner się nie zgłaszał / HP SJ 2200 / po usunięciu wszytkich wpisów i ponownej inst wszystko OK ! W grę wchodzi oczywisci uszk. samej nagrywarki i co ciekawe to jest bardzo podobna historia do mojej ! Mianowicie : Wypalam sobie CD na moim ŚP RICOH'U 7163 ADP no i ... Nero wykonał symulację zatrzymała się na 100% i komp się zawiesił no to ja go restartuję iku mojemu zdziwieniu BIOS nie widzi nagrywarki ! Poczekałem ash ostygła ale nic to nie dało / zawiozłem do SERVICE po miesiacu dostarczyli mi nową 7240 / z moich domysłów przyczyny mogły być takie - walniecie elektroniki / może temp. albo znany wirus czarnobyl ![]() Jesli masz taką możliwość to sprawdź ten sprżet u kogoś innego / osobę nie w temacie ... Jak by co to od czego są kochane servisy... |
![]() |
![]() |
#19 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Co ciekawe mój stary RICOH był podłaczony do zasilania i do IDE i czały czas r sie kontrolka paliła a szuflada ani rush ... Coś mi się wydaję ze było jakieś bzzz i po ptokach / obym się mylił / ... |
|
![]() |
![]() |
#21 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Wiem pijany jeszcze nie jestem poprostu pewna analogia do mojego sprzętu ! ![]() |
|
![]() |
![]() |
#22 | |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Cytat:
Ja dopiero pije 2 piwo. |
|
![]() |
![]() |
#23 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Więc nie ma problemu ! PS: Muszę się chyba przejść do lodówki po PILSENERA(R) ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#25 | |
Guru
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
Witam ! Ostatnio często w M1 / REAL / jest na to ciągła promocja coś koło 1.70 albo parę groszy ponad 2zyle ale uwaga PILSENER to nie to samo co znany czeski PILSNER !! |
|
![]() |
![]() |
#27 |
Rejestrowany
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() ![]() |
HEINEKEN RULEZZZZZ!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Gość
|
Dyskusja zwekslowala sie w ciekawym kierunku. Ja czerwone wytrawne z lodem (moze byc Sofia Merlot).
A tak dla spokoju sumienia: podlaczyl bym ta cholere do zupelnie czystego, innego kompa i tam probowal instalacji od poczatku. Ew. trybem tajniaka do serwisu. Coby sie dorosli nie dowiedzieli! |
![]() |
#30 |
MAJSTER zlotowy
Data rejestracji: 16.05.2002
![]() |
Dyskusja zeszła w jak najwłaściwszym kierunku zważywszy na porę. Niemam nic przeciwko jasiowi na lodzi ewentualnie martini bianco(też z lodem).
Co do nagrywarki to moim zdaniem pozostaje serwis. |
![]() |
![]() |
|
|