![]() |
Sebastian997, uważam Twoje testy za super pomysł, ale czy możesz podesłć ten program na skrzynkę przemorawicz@poczta.onet.pl , lub podać linka, chcę również poxperymentować. Dzięki i pozdrawiam.
|
Ja mam pytanie, czy ten program dziala na wszystkich CDRW jak tak to bardzo bym prosil na e-maila, ja moge przetestowac Memoorexy i Fujifilm, jestem ciekawy jak wypadna.
|
Wreszcie jakiś konkretny i niezależny test płyt CD-R !!!
TAK TRZYMAĆ !!! Jeśli miał byś możliwość przetestuj EMTEC CD-R High Performance Web Assistance bo ciągle na nich jade z Audio a chciałbym wiedzieć na co je stać !!! |
Jeszcze dzis bedzie D VISION 700 i kilka innych. Cierpliwosci, wlasnie wypalam 8)
|
ja wypalałem .. wszystko na Akossach ... i teraz przeżuciłem sie na D-Vision chetnie bym zobaczył testy :)
A co do Verbatim - Pastel każde Audio na tym jade :) |
Lub dajcie mi ten program bo mam jedna D-vision w domu.
|
Ja tez caly czas na Akossach jade , narazie zadnych problemow z nimi. Sprawdz D-Vision takie plytki jak dostaniesz, bo teraz mam mozliwosc ich kupna, wypalalem juz na nich i jest ok ale jestem ciekawy jak sie prezentuja na wykresach. W testach komputerowych wypadly elegancko.
|
im mniej tych c1 i c2 tym lepiej
|
Witam !
czy ktoś moogłby mi wytłumaczyś jak czytać te wykresy ?? |
przetestuj prosze Esperanze Black...
bardzo mi na tym zalezy - kumpel wyjechal i nie mam dostepu do wses'a a moge kupic 100 tych plyt za 80 zeta - musze wiedziec CO to jest... |
Rano spróbuje jeszcze nagrać Verbatim Pastel na innej nagrywarce i nie audio a zwykłe dane.
|
Ilość załączników: 1
VERBATIM Pastel
Indeks wg producenta ***8211; x24 Wypalona z prędkością x8 na nagrywarce LiteOn (CD Audio) This Disc is designed for CD-RW/COMBO Drive Only. Disc Type, Material = CD-R, Cyanine ATIP Lead-in = 97m 24s 01f Norminal Capacity = 702.83MB (79m 59s 73f) Disc Manufacturer maybe = Taiyoyuden DX-dye SMART-BURN Speed Limit = 24X |
Testy wykonałem na LiteOn LTR-48125W (nie podkręcana). Jeśli któryś wynik wydawał mi się zaskakujący to powtarzałem test na LTR 24102B. Ale zawsze odczyty sie pokrywały.
Ciekawostką jest stara płyta VERBATIM Metal AZO x8 którą LiteOn uznał za zdolną do zapisu z prędkością x20. To jednak świadczy o klasie Verbatimów. A co do Akossa - płytki sa naprawdę niezłe. Wiedziałem że jak na swoją cenę są dobre ale mimo to wynik mile mnie zaskoczył. Ciekaw jestem tylko jak będą sie czytały za 2-3 lata ? Trzeba poczekać. Dobra, spadam. Ide przetestować kolejne płytki, w tym także Verbatim Pastel. Pokładam w nich duże nadzieje więc trzymajcie kciuki ;) |
HA HA HA
Chyba test gazety "Komputer Swiat" nie klamal, bo jezeli dobrze odczytuje wykres to AKKOS jest lepszy od Verbatima metal azo 16x. Co ty na to MARIUS???? P.S. W koncu, ktos pokazal dowody. Tak trzymac |
Ilość załączników: 1
TDK d-view 700 (czerwone)
Indeks wg producenta ***8211; x16 Wypalona z prędkością x12 na nagrywarce Teac This Disc is designed for CD-RW/COMBO Drive Only. Disc Type, Material = CD-R, Cyanine ATIP Lead-in = 97m 15s 12f Norminal Capacity = 702.83MB (79m 59s 74f) Disc Manufacturer maybe = RiTEK S-dye SMART-BURN Speed Limit = 24X |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:53. |