![]() |
Zobaczymy co tam z gieldy przyniesiesz...(oby byly Platiniumy;) )
|
dzieki
|
Esperanz Black, DVision Silver - nie było w żadnym sklepie. A giełda jest tylko raz w tygodniu :'( Tydzien temu goscie na gieldzie powiedzieli ze Esperanza Black skonczyla sie 2 tygodnie temu i dopiero czekaja na dostawy. Ponoć rozeszły się jak ciepłe bułeczki. Ale nic, właśnie dopijam kawe i wychodze na giełdę. Zobaczymy, moze juz bedą 8)
|
|
Cytat:
Dla mnie istotne było to żeby płyty zostały nagrane z prędkością nie przekraczającą maksymalnej, dopuszczanej przez producenta. Przy takim założeniu płyta powinna zachowywać się na akceptowalnym poziomie błędów. Mimo wszystko daję to jakiś obraz jakości nośnika. Owszem, aby wszystko było w 100% obiektywne należałoby zachować taką procedurę jak opisałem wyżej. Poważnie zastanawiam się nad takim testem ale potrzeba mi na to troche czasu. Tego nie da się zrobić w ciągu jednego dnia. Może mi pomożesz ? Póki co jest ten test i gołym okiem widać np. że płytki Vision, HIT Best Price, TRAXDATA Silver, SPEED 700 czy LEAD DATA należy omijac z daleka. I na razie o to chodziło. |
Cytat:
|
Ja na esperanzach sie przejechalem ostro i drugi raz nie zaryzykuje.
|
A ja lubie sie wylamywac z tlumu i stwierdze ze te testy nie sa obiektywne
Aby byly obiektywne trzebaby wszytkie plytki wypalac albo jednakowa predkoscia albo maxymalna mozliwa a nie za plytke X wypalalem sobie jako audio z 4x pomino tego ze max predkosc byla 24x i wyszla bardzo ladnie a plytke Y wypalalem z maxymalna predkoscia zalecana pzrez producenta i wyszla niespecjalnie po drugie test powinien byc wykonany na jednej nagrywarce a nie na 10. roznych Takie podejscie jak teraz wprowadzi tylko zamet co do tych acossow to sa one sprzedawane np w sklepie esperanzy a testu esperanz silver/silver nie widzialem a wypadaja (przy 32x) lepiej a mozna je wypalac obeznie z predkoscia 48x |
Siemka
A moze ktos by zebral wszystkie te testy Sebka i zrobil stronke ? Sebek co o tym myslisz ? Pozdro... |
A co z D-Vision Silver tez mowiles ze bedzie.
|
sebastian - rozmawialismy juz na ten temat - prosze poszukaj gdzies Esperanz Black - dales DVision Black... a nie espery - a mam ich juz 100 i chce wiedziec co sa warte
|
Czekamy z niecierpliwoscia na dalsze testy ;) (a ja nadal czekam na Platinium 700 MB....:( )
|
Dzisiaj wieczorem zrobię jeszcze kilka testów, a jutro z rana wyprawa na giełdę po kolejną porcję płytek. Wiem że niektóre z testowanych nośników są dość egzotyczne i mało znane , ale biorę to co akurat mają na giełdzie. Osobiście nagrywam prawię wyłącznie na Verbatim, TDK i Akoss, więc część tych płyt pierwszy raz widziałem na oczy. Gdyby jeszcze ktoś nie kojarzył któregoś nośnika to dajcie znać a zamieszczę skany.
|
To sie nazywa profesjolny test nosnikow 8) Jesli mialbys okazje przetestowac (do poniedzialku/wtorku) Platinium 700 MB slim bylbym wdzieczny (byl juz jeden test ale co dwa to nie jeden :-D )Aha...i jeszcze jedno, czy moglbys podac producentow Platinium ktorych nalezy omijac z daleka i jakie sa szanse ze na takiego sie trafi...?
|
Ilość załączników: 1
MMORE 650
Indeks wg producenta ***8211; x24 Wypalona z prędkością x24 na nagrywarce Plextor This Disc is designed for CD-RW/COMBO Drive Only. Disc Type, Material = CD-R, Phthalocyanine ATIP Lead-in = 97m 28s 26f Norminal Capacity = 654.49MB (74m 30s 00f) Disc Manufacturer maybe = KingPro SMART-BURN Speed Limit = 24X |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:56. |