![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Ban za brak kultury osobistej!
Data rejestracji: 21.03.2002
![]() |
Czesc All mam maly problemik mianowicie chodzi mi o to, ze po wypaleniu Warcrafta 3 z orginala gra mi chodzi tylko na cd-romie a nie wiem dla czego nie chodzi na Dvd-romie? Przegladalem inf na temat Securerom new no i wyraznie jest napisane, ze jezeli jest skopiowane dobrze powinno chodzic na wszystkim procz nagrywarki wiec w czym jest problem? Za pomoc w rozwiazaniu problemu wielkie dzieki.
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Gość
|
Re: Warcraft 3 big problem
Cytat:
? Ja wypaiłem se W3 w ORYGINAŁU (ClonyXXL później Clone) i nie mam problemu z jej odczytem... Jak ja kopiowałeś i czym ?
|
|
|
|
#3 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.08.2002
![]() |
Zrobiłem sobie kopie zapasową W3. Clonecd4 securom2 new.
Działa na każdym CD ,DVD, CDR/RW , (kumlpe 6 szt.)z wyjatkiem jednego modelu DVD Samsug 616T o zgrozo którego jestem "szczęścliwym" posiadaczem. Mało tego to orginał również nie działa na tym DVD.Wrrrrr
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Warcraft 3 big problem
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
![]() |
Re: Re: Warcraft 3 big problem
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.06.2002
![]() |
nie wiem jak tam oryginaly czy maja cracki ale moze tu tkwi wina zamieszania
?? nie masz skopiowanego cracka
|
|
|
|
|
#7 | |
|
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Wydaje mi się, że wcześniejsza (oryginalna) płyta została zapisana w rejestrze. Przez to pirat musi być odczytany w wybranym napędzie. Ja też mam ten problem (jak już wcześniej pisałem), tylko na DVD mi idzie, a na CD-RW pisze "pleace insert CD" (czy coś w tym stylu). Odziwo nawet po sformatowaniu dysku i wgraniu świeżego Windowsa problem mi się pojawia. Trochę to staje się skomplikowane...
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.08.2002
![]() |
Cytat:
Gra nie odpali z cd-rw ponieważ tylko nagrywarka potrafi rozpoznać czy jest włożona płyta tłoczona, czy też cd-r, Aby "oszukać" skopiowaną grę, by działa z cd-rw należy mieć uruchomiony program clone cd lub alkochol 120% z opcją : "ukryj nośnik cd-r" !!!!
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
![]() |
[QUOTE]SEBAwl napisa***322;(a)
Ale mu dogadałeś^_^ Wydaje mi się, że wcześniejsza (oryginalna) płyta została zapisana w rejestrze. Przez to pirat musi być odczytany w wybranym napędzie. Ja też mam ten problem (jak już wcześniej pisałem), tylko na DVD mi idzie, a na CD-RW pisze "pleace insert CD" (czy coś w tym stylu). Odziwo nawet po sformatowaniu dysku i wgraniu świeżego Windowsa problem mi się pojawia. Trochę to staje się skomplikowane... [/QUOTENa cdrw ci napewno nie odczyta bo cdrw rozpozna plytki ale DVD i CD-ROM powinien. U mnie czyta tylko cd-rom a nie wiem dlaczego DVD nie czyta, tego probuje sie tu dowiedziec. Do odczytania z CD-Roma i DVD nie potrzeba dodatkowych programow tylko do odczytu z cdrw potrzeba. W takim wypadku polecam Daemontool dziala idealnie. Mam nadzieje, ze chociaz ty juz wszystko wiesz. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#11 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 10.10.2002
![]() |
Jesteś trochę za nerwowy. Gość chciał pomóc, a Ty na niego z mordą.
Robiłem kilka kopii tej gry clonem i nie było żadnego problemu z odczytem na CD czy DVD - romie. Na CDRW jest jasne, że się wykrzaczy. Musiałeś coś spie...przyć ewentualnie wina sprzętu. Robiłeś obraz płyty z dvd czy cdrw? Próbowałeś odczytu z oryginalnej płyty na tym dvd?
|
|
#12 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
wiec tak - zadnego zapisywania plyty w rejestrze - to bajka i bzdura
dalej - owszem nagrywarka umie przeczytac ATIP i dlatego kopie bezpieczenstwa nei chodza z CDRW (czhyba ze 'ukryjemy nosnik') - ale nie jest wykluczone ze funkcje odczytu atip dodano do zwyklych napedow (nie ma przeciwwskazan - choc poco to komu - nie wiem) - ale to bym odrzucil podobny problem - tym razem z Medieval: Total War zaklocal mi radosc z grania - i niestety mimo wielo prob nie udalo mi sie odpalic tej gry z kopii z DVD - program wykoywal nieprzepisowaa operacji i byl zamykany - podejzewam ze te nowe safediski (medieval) i securomy (w3) maja jakas metode wykrywania kopii - jakis roznic, czegostam i DVD potrafi im w tym pomoc - bo tego Total Wara przegrywalem 7 razy na kilku roznych nagrywarkach (powiedzmy ze mam doswiadczenie) i d... od pewnego czasu gram z obrazu - a pudelko lezy w szufladzie bezpieczne - to dziala zawsze niewykluczone ze bedziesz sie musial pogodzic z takim zonkiem (dodam ze ja mam dvd lg 16x - moze ty tez?)
|
|
|
#13 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.06.2002
![]() |
paradox to jest forum i kazdy moze pomagac a przynajmniej sprobowac !!!!!!!!!!!!!! a skoro chcesz odpowiedzi to lepiej kazdego wysluchac a jesli nie chcesz to po co zadajesz pytania
![]()
Ostatnio zmieniany przez impio : 21.02.2003 o godz. 15:52 |
|
|
|
|
#14 | |
|
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
kim ty jestes ze tak wszsytkich po katach rozstawiasz? co? pisac bedzie tu kazdy kto ma na to ochote - i zachecam do tego innych niniejszym - szacunku ci brak kolego
|
![]() |
|
|