Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Rozrywka > Gry

Gry Szukasz solucji, patchy, trainerów, porad i nie pytasz o cracki lub warezy? Jeżeli tak to jest to dział dla Ciebie.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.08.2004, 19:26   #316
Hajasz
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.09.2002
Hajasz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A ja powiem tak. 5 lat czekania o kant dupy mozna roztrzaskac. Gra jest przecietna a dla grafiki nikt nie jara sie grami (chyba) tylko dla grywalnosci, ktora tutaj jest cieniutka. Owszem grafika jest bajerancka ale ile graczy ma takie sprzety aby sobie pograc przyzwoicie chociaz na srednich detalach. A te wszystkie mroki i ciemnosci, ktore niby mialy tworzyc ten straszny klimat sa niczym w porownaniu do klimatu chocby w Aliens vs Predator 2
Ogolnie gra mnie zawiodla i przypuszczam, ze podobnie bedzie ze Stalkerem oraz Half-Life 2 chociaz w przypadku tej drugiej chcialbym sie bardzo mylic.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 08.08.2004, 01:35   #317
Master Blaster
Bożyszcze nastolatek

Avatar użytkownika Master Blaster

Data rejestracji: 06.08.2004
Master Blaster w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Napaliłem się na DOOMa 3 bo nowość, super grafa itp. Ściągam przez 3 dni z kaazy 20/24h i zamiast DOOMA ściągneło mi się gówno. W****irzyłem się niemiłosiernie i dopiero powyżywanie się w MK4 sprawiło że opadły wszelkie emocje i teraz sam nie wiem - powiedzcie czy opłaca się ściągać z eMule lub torrenta przez 2 tygodnie bez przerwy [na moim wujowym łączu] lub kupić za 130 zeta [choć u piratów ceny już od 20 złotych :-)] czy dać sobie spokój i przejść w końcu Aliens vs Predator 2 ??
Stary 08.08.2004, 09:10   #318
ZbigNieff
..::Returned Master::..

Data rejestracji: 14.12.2002
ZbigNieff zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sciagaj sciagaj, a jak nie chce Ci sie czekac to mozesz kupic nawet ktos z forum
moze podesle Ci taka kopie zapasowa na 24h do sprawdzenia

RW1: Nec 3520A - RW2: BenQ 1640
ZbigNieff jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.08.2004, 12:12   #319
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Fajny z Ciebie Master Blaster...ee nic już. Ściągać z Kaazy ^_^ ^_^
Stary 09.08.2004, 15:33   #320
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Kolejna "sztuczka" do przyspieszania Dooma 3, tym reazem tylko dla posiadaczy hart ATi
Cytat:
First, open your doom3\base folder. Doubleclick on the pak000.pk4 file. In the "window can't open this file .. .bla bla" dialog, go on and associate the file with an app like WinRar. With this file open in WinRar, go to the glprogs directory in the file. In there you'll find the shaders. The interaction.vfp file seems to be the main rendering shader. Altering this shader to output a constant color turns most objects into that constant color, except for stuff like computer screens etc.

So doubleclick the interaction.vfp file to open it (you may have to associate the .vfp extension with a text editor like notepad or wordpad first since we're going to edit the file). Scroll down to the fragment shader. You'll find these rows:

Code:
PARAM subOne = { -1, -1, -1, -1 };
PARAM scaleTwo = { 2, 2, 2, 2 };

Add this right below them:

Code:
PARAM specExp = { 16, 0, 0, 0 };

Now scroll down to this:

Code:
# perform a dependent table read for the specular falloff
TEX R1, specular, texture[6], 2D;

Comment out that line by adding a "#" to it, and add another line that will do the same thing with math instead, so it should look like this:

Code:
# perform a dependent table read for the specular falloff
# TEX R1, specular, texture[6], 2D;
POW R1, specular.x, specExp.x;

Save the file and close your text editor. WinRar will ask if you want to update the file in the archive, select yes. Close WinRar and enjoy about 40% higher performance in Doom3. Haven't done extensive testing yet, but my performance went from 34fps in 1280x1024 to 48fps.
PS. za trick podziekowania Humus'owi z www.beyond3d.com i Zardon'owi z www.Driverheaven.com (i tak wiem ze tego nie przeczytaja ale szacunek sie nalezy)

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.08.2004, 22:08   #321
lopus
WeldMaster

Data rejestracji: 16.08.2001
lopus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez REi
Kolejna "sztuczka" do przyspieszania Dooma 3, tym reazem tylko dla posiadaczy hart ATi

PS. za trick podziekowania Humus'owi z www.beyond3d.com i Zardon'owi z www.Driverheaven.com (i tak wiem ze tego nie przeczytaja ale szacunek sie nalezy)
Byłem na tej stronie i czytałem,nie u wszystkich to działa i wątpliwe czy działa.Najwyzej 3-4 klatki więcej.
PS.REi próbowałes na swoim Radeonku?
lopus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.08.2004, 21:36   #322
ZbigNieff
..::Returned Master::..

Data rejestracji: 14.12.2002
ZbigNieff zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez lopus
Byłem na tej stronie i czytałem,nie u wszystkich to działa i wątpliwe czy działa.Najwyzej 3-4 klatki więcej.
Ja probowalem u siebie, gra dziala OK... wszystko idzie duzo gladziej... teraz
to nie mam zadnego przyciecia nawet na Ultra Detail jak podkrece karte
na 435/660 to idzie jak burza a gra wyglada miodzio

P.S. Jak i czym rozwalic tego duzego diabelka w piekle??

RW1: Nec 3520A - RW2: BenQ 1640
ZbigNieff jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.08.2004, 23:16   #323
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Doom3.cd.to.dvd.guide

a ot co szukajac znalazlem ...

Cytat:
Napisany przez i l l u m i n a t i O r d e r

DOOM3.CD.TO.DVD.GUIDE

TOOLS NEEDED:

Windows?
Alcohol 120%
Nero?

Mount the game images using alcohol 120%. Go to mounted drive of CD1 and
select all files and folders CTRL+A then do CTRL+C.

Paste it all in let's say C:\DOOM3\

Now browse to mounted drive of CD2 and go to \Setup\Data\base. Copy all
the .pk4 files from there to C:\DOOM3\Setup\Data\base\. Now do the same
for cd3. Go to your CD3 drive path \Setup\Data\base\ and again copy all
the pk4 files and paste them into C:\DOOM3\Setup\Data\base\.

You should now have the following files in c:\DOOM3\Setup\Data\base\

game00.pk4
pak002.pk4
pak000.pk4
pak001.pk4
pak003.pk4
pak004.pk4

if that's correct unmount the images from alcohol 120%. Go to your
c:\DOOM3\ dir and double click on Launch.exe

Setup should now fireup and everything should go as planed without the
installer asking for addiotinal cd's. Now remember you can also burn all
files from c:\DOOM3\ dir onto a DVD and then make an image out of it or
simply use nero and image recorder to make an iso,nrg or whatever you like
EDIT: Jeśli ktos ma problemy tak jak ja przy instalacji tak spreparowanej plyty może skorzystac z tego HOWTO

Ostatnio zmieniany przez AleX69 : 10.08.2004 o godz. 23:56
AleX69 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.08.2004, 00:14   #324
REi
ClassicGOD

Data rejestracji: 24.02.2004
REi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
powiem tak - popatrz na moj poprzedni post.... tak tak radek w servisie.

God's Final Message to His Creation: "We apologise for the inconvenience"
REi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.08.2004, 08:01   #325
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
AleX69 - pisalem o tym zamiescilem nawet pliczek rega jakby w przyszlosci potrzebne byly wpisy rejestru do instalacji patchow/modow
sposob dziala i jest to najprostsze co mozna zrobic zeby zainstalowac gierce na win2k3 - normalnie nie chodzi i trzeba by instalacje odbezpieczac, ale soft do odbezpieczenia (Instal Shield) wazy 300<B i tylko po to go sciagac...
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.08.2004, 11:32   #326
AleX69
.::MaNNErS:SuCk::.

Data rejestracji: 25.02.2004
AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>AleX69 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
sposob dziala i jest to najprostsze co mozna zrobic zeby zainstalowac gierce na win2k3 - normalnie nie chodzi i trzeba by instalacje odbezpieczac, ale soft do odbezpieczenia (Instal Shield) wazy 300<B i tylko po to go sciagac...
... na WinXp sposob i l l u m i n a t i O r d e r nie dziala .... drze morde przy instalce o cd2
dopiero przerobki .msi w tabeli ilosci nosnikow przynosi rezultat
Stary 13.08.2004, 13:09   #327
Mich@ł
Ismail Delivered

Data rejestracji: 29.08.2003
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Talking

Cytat:
Napisany przez gallus_anonim
hehe, a ja dorwałem FTPa wersją reloaded i już sobie ssam
Podziel się adresikiem
Mich@ł jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.08.2004, 13:26   #328
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez AleX69
... na WinXp sposob i l l u m i n a t i O r d e r nie dziala .... drze morde przy instalce o cd2
dopiero przerobki .msi w tabeli ilosci nosnikow przynosi rezultat
poniewaz zawszenajpiekniejsze sa rozwiazania najprostsze - wystarczy podminiec plik game.exe w instalce na cukier ofkorz
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.08.2004, 13:38   #329
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez DJ HACKER
Podziel się adresikiem
o qrde, to było jakieś dwa tygodnie temu teraz już nie mam rzadnego adresu, ale może polukaj na warezach....

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.08.2004, 22:30   #330
lopus
WeldMaster

Data rejestracji: 16.08.2001
lopus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wstawiam plik,który uruchamia DOOMaIII pod win98/ME,nie jest to zaden *****.Specjalnie dla paru kumpli ---prosze nie wywalać!!!
Plik rozpakowac i wrzucic do katalogu z grą i z niego uruchamiac gre
Dołączone pliki
File Type: zip Doom3w98.zip (1.4 KB, 282 oglądane)
lopus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: