![]() |
Czyli już nie muszę ^_^
@Alex69 w Polsce jest inna okładka, ale ta jest lepsza |
|
mam oryginała - ściągnięty poprzez ati.
a okładki masz tutaj: http://www.neowin.net/forum/index.php?showtopic=225704 http://www.swooneyspurs.pk-designs.c...2-DVD-Case.jpg |
Cytat:
|
dzieki !! :piwo: (tylko prosil bym w dobrej rozdzialce ;) ) :piwo:
|
Cytat:
Wyśle wieczorem :) |
Dobbra przyznac sie kto ma oryginal i kto moze mi zeskanowac okladke ?? :D
|
Cytat:
|
no kończcie już tu z tymi warezami, są inne miejsca na to w necie
bakupl... masz kupon to wpisuj kod, ściągaj gre przez steam i graj a tak przy okazji... emporio już nie istnieje, więc nie dostaniecie żadnych aktualizacji, FBI za sprawą Valve i im przychylnych osób dobrało im się do dupska i chłopaki zwinęli interes |
A jak włączyć CSS z tej werji EMPORIO? Mniemniewam że trza skrót zrobić ale z ajkimi komendami?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
nie i do tego wymaga płyty w napędzie
|
Cytat:
|
Idz i kup - gra jest tego warta. Powiem/napisze inaczej jezeli tej gry nie warto miec oryginalnej to zadnej nie warto. Ide przechodzic ja po raz kolejny tym razem na hard ^_^
|
Cytat:
|
Cytat:
"Czy jest to przerobiona wersja Steamowa?" mogl bys rozwinac bo nie zabradzo rozumiem ... kupic oryginal to i tak trzeba ... :D |
Cytat:
A jest możliwość instalacji? Czy jest to przerobiona wersja Steamowa? :| Bo jeśli steamowa to cuź... kupić oryg będzie trza ;\ |
bakupl@ nie rob mi pretensji ... w tym tygodniu co minal nie zrobilem
do tego jeszcze HL2 doszedl ... sa rzeczy wazniejsze powtorze raz jeszcze jedyna wersja wydana na warez'ie to relase EMPORiO ... ... mial pewne podkniecie ale po zapodaniu "poprawnie" patch'a work'uje relase EMPORiO jest RiP'em /emp_hl2.* 50mbx85/ ... wewnatrz ISO jest gra nie wymagajaca instalacji - przegrac/grac |
Aha, a czego nie ma w tym ripie?
PS:Alex69 co z okładkami? :> Bo miały być w tym tygodniu co minał (chodzi o NFSU2/NHL 2005/NFSU1)... i jak chcesz to HL2 :D -=eDiT=- http://www.nforce.nl/index.php?m=nfo&id=79184 A to co to jest? Dobre czy Steam RIP? |
a half life 2.iso 3,93gb ???
|
Cytat:
Cytat:
|
znalazlem jakiegos torcika co zwie sie - half life 2 (1-5).rar i zajmuje 663mb :>
ciekawe co to jest |
Cytat:
Yh, to czas ściągać Retail na CD! (bo niby jest gdzieś taka wersja CD) |
Cytat:
|
Jest jakaś wersja RETAIL do ściągnięcia? Tzn INSTALKA itp? Bo ponoć wszystkie jakie są to są ... te steam ripy.... a to co ja ściągnełem to ... był Władca pierścieni na dvd ;\ (fake;P)
|
Cytat:
|
to że HL2 się domaga to jestem jeszcze w stanie zrozumieć, no ale CS:S :| lekkie przegięcie :\
|
Cytat:
|
na tego typu problemy:
http://www.artgraph.com.pl/alex/hl2/hl2_1.PNG http://www.artgraph.com.pl/alex/hl2/hl2_2.PNG http://www.artgraph.com.pl/alex/hl2/hl2_3.PNG przyczyna: brak poprawki lub zle umieszczona EMPORiO potrzebuje tylko jednego patch'a - Half.Life.2.EMPORiO.FIX-ape lub Half.Life.2.EMPORiO.FIX.REPACK-ape ... :spoko: |
a i jeszcze znalazlem kolejna paczuszke :)
Half Life 2 No Steam Patch :) |
kurde... czy u Was (posiadaczy wersji retail) HL2 jak i CS:S do grania domaga się płyty w napędzie ? :|
|
jeszcze nie bo jeszcze ssam hl2 i dopiero jutro sprawdze czy dziala :)
ale pisze w nim tu : Just click on Patch HL2.exe , search for the file and apply Have a nice game! :D |
hmm sprawdzales czy dziala?
|
znalazlem fajny patch do :)
wabi sie - half life 2 offline activaction patch :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
dorwałem działającą wersję na ftp'ie.
tylko transfer 20-30 kilo :| |
ja tam skonczylem gre i przechodze jeszcze raz HL2 wymiata :D
|
w em***'u dzis z pudelka wyczytalem "...do instalacji wymagany internet..."
tej wersji nie trzeba instalowac ... :D btw ... emporio z cukierkami mozna odpalac z plyty-no_install |
@AleX69 to mnie pocieszyles:D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
mi idzie troche wolniej ale idzie :)
|
alez oczywiscie ... Emp_hl2.sfv
idzie 60-100kb/s na T2 |
Cytat:
|
emporio z torneta na T2 u kupla zszedl w 22h ... :D
... i jeszcze dziala :spoko: |
Cytat:
W każdym razie dla mnie na pewno grą wartą 99 złotych jest Myst IV The Rewelation i tylko czekam, kiedy się pojawi w sprzedaży :) |
Cytat:
Nie chodziło mi tu o krytykę kogokolwiek... co do NFS to wiadomo było, że gra wyjdzie i będzie zbliżona do pierwszej części (bo to fakt) i czekało się na tę grę chyba tylko z rok... ale HL2 wszyscy się tak zachwycali i w ogóle... czekali z utęsknieniem premiery (wkurzali się o każde przesunięcie) - przy NFS nie spotkałem się z podobnymi opiniami... Tak więc chyba warto zainwestować to 109, 119 czy 139 zł w niesamowity hit, którym bez wątpienia HL2 jest :) Zastanawiam się tylko czy ten numer z lewymi wersjami wypuszczonymi przez Valve to prawda czy nie... |
Cytat:
|
nie wiem, ale podobno spox.
|
Cytat:
|
jeśli się nie ma stałki, to rejestracja może być trochę bolesna.
ale warto. na razie wstrzymuję się z ssaniem kopii awaryjnej z netu. za to namawiam wszystkich do kupna oryginału. |
Jeżeli macie problemy z rejestracją to jeśli w cd keyu macie O spróbujecie wpisać Q. Gdzieś czytałem że występują takie błędy ponieważ źle przycieli kartke z kodem. Ludzie od kilku dni nie potrafili sie zarejestrowac.
|
żadnej jazdy ze steamem nie ma :)
jedyne co może boleć to czas odblokowywania HL2 po wpisaniu keya, dłużej to trwało niż sam instalacja, o wiele dłużej no ale przebolałem i już troszkę pograłem 120zł... nie żałuję :) |
...już nieistotne...
|
kupilem za 119 w media, ale jak slysze jakie ludzie maja jazdy ze steamem to mi sie odechciewa instalacji.. zeby ich ch.. strzelil i jajka odpadly za ten wynalazek!
kazdemu kto kupuje polecam przygotowac sie, ze nie wszystko pojdzie jak po masle, niestety, moj kumpel polaczyl sie po 5 godzinach! :) ja do poniedzialku juz nie bede probowal bo praca mnie cisnie, ale jesli to w poniedzialek nie bedzie dzialac to sie wkurze a co do powszechnej wsrod mlodziezy hipokryzji.. coz.. wzorcow brak, wychowania brak, kultury brak - czego oczekiwac? ps. andrzej - wiekszego podpisu nie dawali? |
Cytat:
Ale, ponieważ sam nie jestem aniołkiem i zdarzyło mi się w życiu zagrać w kilka piratów, to nie będę tego oceniał. Popieram każdego, kto kupi oryginał, ale nie zamierzam krytykować tych, którzy tego nie robią. |
139zł w Empiku - wykosztowałem się i zakupiłem oryginał - jeśli gra będzie taka jak filmiki i recenzje to nie będę żałował 8-)
|
Kurde ludzie - wszyscy tak niby czekali na tego Half Life'a i teraz im szkoda niewiele ponad 100zł za tak super grę - raz w życiu możnaby kupić orygniała, co? Jakbyście odkładali co miesiąc 10zł od roku to moglibyście sobie teraz spokojnie pójść do MM i nabyć HL2 (a 10 zł miesięcznie to ile? 2 paczki fajek albo 2-3 browary raptem...)
Jeśli zdecyduję się zagrać w HL2 to z pewnością sobie sprawię oryginał - troszkę kasy się odżałuję - ale uważam, że warto... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To poczekamy na jakis mechanizm bezrejestracjny wiem ze juz jacys spece pracuja nad tym ale zobaczymy.
Ale mam pytanie do tych co juz graja HL2 czy jak skonczycie gre i ja odinstalujecie to po ponownej instalacji odnowa rejestracja gry ??? |
Ilość załączników: 1
coś w tym jednak może być.
słyszalem o powstaniu systemu, który wprowadzałby do sieci fałszywe dane, które jednak posiadają prawidłowy hash... qrfa, robi się nieciekawie... zobaczcie, ile danych mi odrzuciło przy ssaniu. jedno jest pewne, coś się kroi... |
Cytat:
|
Czas na krótkie podumowanie gry. Ogólnie gra jest super, fajna klimatyczna muzyka, szybkość gry robi wrażenie (przynajmniej na początku bo tyle grałem). Bardzo fajne jest AI przeciwników, którzy chowają się za budynkami. Gram na średnim stopniu trudności i niekiedy jadka jest bardzo przyjemna. Jedne co na poczatku mnie zawiodło to grafika, ale już po 15 minutach było to dla mnie nieważne. Niesmak jedynie wprowadza dziwne zachowywanie sie przedmiotów np. jak rzucę monitorem to odbija się on od podłogi jak piłka, a jak rzucę pudłem to zachowuje się naturalnie (pozostaja na nim odkształcenia).
Podsumowując nie żałuję wydania tej kasy!! -Edit- " firma Valve Software jest odpowiedzialna za opublikowanie pirackiej wersji gry w Internecie. Dzięki temu, możliwe staje się śledzenie użytkowników nielegalnej kopii gry, usuwanie ich kont a na dokładkę masowe banowanie numerów IP, które posłużyły do połączenia się ze systemem Steam. Powyższa wiadomość jest o tyle wiarygodna, że potwierdza ją sam Gabe Newell. W chwili obecnej trwa proces namierzania użytkowników a już wkrótce rozpocznie się masowe zamykanie kont." |
w większości normalnych krajów internet jest standardem, a nie luksusem, jak u nas.
tak sobie rozważam hipotetycznie - jeżeli ban jest na ip, a neo ma zmienne, to jest szansa, że za którymś razem zostanie mi przydzielone takie, które jest na black liście? |
Ciekawe kiedy będą jakieś zawody na forum w CS'a z Half Life 2? :D
|
no zobaczymy jak to bedzie - na sobote rano powinienem juz miec cala :)
|
Z tego co widziałem to na pudełku od Half Life'a jest informacja, że gra wymaga połączenia z netem (w czasie instalacji albo cuś)...
Czyli chyba zakładali, że wszyscy już mają dostęp do sieci - w ten czy inny sposób :D Jak zwykle nie pomyśleli o nas Polakach :haha: A tak BTW - post 777 - fajnie to wygląda :spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
ja jak zassam to przed odpaleniem gry wylacze modem od neta i zobacze :) |
Cytat:
wiem o co ci chodzi :) |
To teraz nie wiem czy pobierac tego HL2 czy poczekac az ucichnie wszystko i zaczac myslec. Turboni moze to Half-Live 2 AXPi WORKING Repack wlasnie jakis podstep:D
Chyba kupie orginal, ale nie wiem..musialby mnie ktos przekonac ze to jest dobra gra :D |
Turboni, zrozum że ban dotyczy publicznego IP, to że ktoś ma prywatne go nie broni, od kogoś tego neta masz, a ten ktoś ma właśnie publiczne IP i to na nie poleci ban
tak to wygląda w praktyce, zobaczymy jak będzie w realu |
Cytat:
wiec dlatego wszyscy poleca |
dokladnie nie kazdy ma neta i co ma nie grac :>
mi nie chodzi o granie w sieci za pomoca steama tylko w domu przy piwku samemu :D IP mam stale ale wewnetrzne a bede mial stale zewnetrzne :) |
z tego co czytałem jeszcze gdzie indziej to jest na IP
sytuacja sie robi jeszcze ciekawsza, powiedzmy jest sobie jakaś sieć osiedlowa z 20 osobami, 19 kupuje oryginała a jeden jedzie na piracie, Valve namierza tego pirata i ban na IP, zgadnijcie ile osób naraz poleci? :> 20 !!! i nie ma zlituj się :P |
no nie wiem czy na IP...jak masz zmienne?:D.Raczej na konfig kompa.Albo jakis twój ID.
ps.ale nie rozumiem. A jak ktos nie ma neta, a chce grac...to nie moze?Zawsze przy uruchamianiu steam musi sie polaczyc? Jak tak to bezsens...najwyzej bede neta odlaczal jak bede gral w HL2 :), albo sciagne demo (jest wogole?) i jak sie spodoba to kupie org. |
ja mam narazie wewnetrzne IP wiec mnie to ryba :)
za jakis nie caly miesiac bede mial zewnetrzne :) ale chyba bez odpalenia steama da sie pograc w domu jak bedzie cala wersja :> |
uważajcie co ściągacie bo...
Cytat:
Cytat:
więcej: http://halflife2.filefront.com/news/;13907 |
ja ssam jakiegos co zajmuje 3,93gb :)
jak nie bedzie dzialal to zassam ta wersje na dvd a jak nie to tego working repack :) |
ja probuje tego Half-Live 2 AXPi WORKING Repack zajmuje 1,6gb
|
na super stronse pojawil sie hl2 dvd zajmuje 4023mb :D
ciekawe czy dobry jest :> a jeszcze jest Half-Live 2 AXPi WORKING Repack zajmuje 1,6gb |
no właśnie.
czy nie da się jakoś to odpalić, posiadając tylko pliki *.gcf - dociągnąłbym parę mega i byłoby heyah :P |
to tylko kopia zapasowa plików .gcf, nic poza tym
konto z uaktywnionym hl2 nadal będzie wymagane, simple |
no tak ale odpali na innym kompie?
Jak to wyglada z autoryzacja przez ten steam?On sie laczy z serwerem dopiero potem odpala sie gra? Czy jak to...bo jak to bedzie wygladalo jak woitas zainstalujesz od nowa system |
nie wiem czy tak to robiłeś....
w Steamie: Prawy na HL2 > Backup > Wybierasz rozmiar na jaki to ma być podzielone (albo CD 640MB albo DVD 4.7GB) efektem końcowym jest plik .EXE, który możesz sobie spokojnie wypalić :) |
Cytat:
teraz kombinuję, jak zrobić, żeby to wykorzystać i nie ciągnąć znowu 4gb. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
woitas...idize jakos zgrac tego Half-Life 2 jak masz sciagnietego ze Steam`a?
|
Cytat:
|
z tego, co wiem, to wydanie jest koszmarne.
5cd w papierowych kopertach, a do tego jednostronicowy świstek, który jest niewiadomo czym :blee: dobrze, że gra wynagradza to z nawiązką... |
www.ultima.pl
ale oni mają już po 124,90 ja 30 września kupiłem jeszcze za 109 :D a tymi 5 cd się nie przejmuj, po zainstalowaniu będziesz mógł to przerobić za pomocą steama na płytkę dvd :) |
Cytat:
Ale to i tak nie drogo jak na taką grę. Minus taki, że jest na 5CD :smutny: Jakby była na DVD to bym ją kupił odrazu :D @Yankee podaj adres www tej Ultimy :taktak: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:19. |