Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   Half-Life 2 (https://forum.cdrinfo.pl/f25/half-life-2-a-40458/)

Air 22.11.2004 20:19

Czyli już nie muszę ^_^

@Alex69 w Polsce jest inna okładka, ale ta jest lepsza

AleX69 22.11.2004 20:12

http://www.artgraph.com.pl/alex/hl2/...ront_small.jpg

woitas 22.11.2004 20:07

mam oryginała - ściągnięty poprzez ati.
a okładki masz tutaj:
http://www.neowin.net/forum/index.php?showtopic=225704

http://www.swooneyspurs.pk-designs.c...2-DVD-Case.jpg

Air 22.11.2004 20:06

Cytat:

Napisany przez REi
dzieki !! :piwo: (tylko prosil bym w dobrej rozdzialce ;) ) :piwo:

będzie w najlepszej, daj mi na priv swój mail

REi 22.11.2004 20:05

dzieki !! :piwo: (tylko prosil bym w dobrej rozdzialce ;) ) :piwo:

Air 22.11.2004 20:01

Cytat:

Napisany przez REi
Dobbra przyznac sie kto ma oryginal i kto moze mi zeskanowac okladke ?? :D

Ja hehehe

Wyśle wieczorem :)

REi 22.11.2004 19:44

Dobbra przyznac sie kto ma oryginal i kto moze mi zeskanowac okladke ?? :D

bakupl 21.11.2004 18:22

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
no kończcie już tu z tymi warezami, są inne miejsca na to w necie

bakupl... masz kupon to wpisuj kod, ściągaj gre przez steam i graj

a tak przy okazji... emporio już nie istnieje, więc nie dostaniecie żadnych aktualizacji, FBI za sprawą Valve i im przychylnych osób dobrało im się do dupska i chłopaki zwinęli interes

I tak zrobiłem...

Y@nkee_PL 21.11.2004 18:08

no kończcie już tu z tymi warezami, są inne miejsca na to w necie

bakupl... masz kupon to wpisuj kod, ściągaj gre przez steam i graj

a tak przy okazji... emporio już nie istnieje, więc nie dostaniecie żadnych aktualizacji, FBI za sprawą Valve i im przychylnych osób dobrało im się do dupska i chłopaki zwinęli interes

bakupl 21.11.2004 16:00

A jak włączyć CSS z tej werji EMPORIO? Mniemniewam że trza skrót zrobić ale z ajkimi komendami?

bakupl 21.11.2004 00:25

Cytat:

Napisany przez REi
wyslij kopie kuponu i reszte papierow podanych na http://www.ati.com/online/hl2/ kodzik wpisz do steama - pograsz ze steama a za pare tygodni (pisza ze do 6) jak wszystko dobrze zrobisz to przysla ci pudelko z gra, pokryjesz tylko koszt przesylki.

O ya!! To bajer... szkoda że do 6 tygodni :(

REi 21.11.2004 00:21

Cytat:

Tzn mam bo mam kuponik od grafy do STEAM'a, ale zalezy mi na wersji REATAIL (troche nie jestem w temacie... ale czy wersja retail umożliwia nam granie.... bez steama i jego konta?)
wyslij kopie kuponu i reszte papierow podanych na http://www.ati.com/online/hl2/ kodzik wpisz do steama - pograsz ze steama a za pare tygodni (pisza ze do 6) jak wszystko dobrze zrobisz to przysla ci pudelko z gra, pokryjesz tylko koszt przesylki.

Y@nkee_PL 20.11.2004 23:05

nie i do tego wymaga płyty w napędzie

bakupl 20.11.2004 22:55

Cytat:

Napisany przez REi
Idz i kup - gra jest tego warta. Powiem/napisze inaczej jezeli tej gry nie warto miec oryginalnej to zadnej nie warto. Ide przechodzic ja po raz kolejny tym razem na hard ^_^

Tzn mam bo mam kuponik od grafy do STEAM'a, ale zalezy mi na wersji REATAIL (troche nie jestem w temacie... ale czy wersja retail umożliwia nam granie.... bez steama i jego konta?)

REi 20.11.2004 22:54

Idz i kup - gra jest tego warta. Powiem/napisze inaczej jezeli tej gry nie warto miec oryginalnej to zadnej nie warto. Ide przechodzic ja po raz kolejny tym razem na hard ^_^

bakupl 20.11.2004 22:49

Cytat:

Napisany przez AleX69
nie ma mozliwosci instalacji relase EMPORiO - gra tylko single player ...

"Czy jest to przerobiona wersja Steamowa?"
mogl bys rozwinac bo nie zabradzo rozumiem ...

kupic oryginal to i tak trzeba ... :D

Wyciąnięte pliki ze Steam, i np. tak jak z CSS zrobione... że uruchamia sie steam engine itp... A jest potrzebne konto STEAM żeby grać w tą Emporio? (już kończy ssać :P)... no i kurdem ide ssac retail (instalke), albo jutro jade kupić...

AleX69 20.11.2004 22:37

Cytat:

Napisany przez bakupl
A jest możliwość instalacji? Czy jest to przerobiona wersja Steamowa? :| Bo jeśli steamowa to cuź... kupić oryg będzie trza ;\

nie ma mozliwosci instalacji relase EMPORiO - gra tylko single player ...

"Czy jest to przerobiona wersja Steamowa?"
mogl bys rozwinac bo nie zabradzo rozumiem ...

kupic oryginal to i tak trzeba ... :D

bakupl 20.11.2004 22:27

Cytat:

wewnatrz ISO jest gra nie wymagajaca instalacji - przegrac/grac

A jest możliwość instalacji? Czy jest to przerobiona wersja Steamowa? :| Bo jeśli steamowa to cuź... kupić oryg będzie trza ;\

AleX69 20.11.2004 22:22

bakupl@ nie rob mi pretensji ... w tym tygodniu co minal nie zrobilem
do tego jeszcze HL2 doszedl ... sa rzeczy wazniejsze

powtorze raz jeszcze jedyna wersja wydana na warez'ie to relase EMPORiO ...
... mial pewne podkniecie ale po zapodaniu "poprawnie" patch'a work'uje

relase EMPORiO jest RiP'em /emp_hl2.* 50mbx85/ ... wewnatrz ISO jest gra nie wymagajaca instalacji - przegrac/grac

bakupl 20.11.2004 22:05

Aha, a czego nie ma w tym ripie?

PS:Alex69 co z okładkami? :> Bo miały być w tym tygodniu co minał (chodzi o NFSU2/NHL 2005/NFSU1)... i jak chcesz to HL2 :D

-=eDiT=-

http://www.nforce.nl/index.php?m=nfo&id=79184

A to co to jest? Dobre czy Steam RIP?

Turboni 20.11.2004 22:04

a half life 2.iso 3,93gb ???

AleX69 20.11.2004 22:01

Cytat:

Napisany przez bakupl
Nio, tak ale jakie wydanie? Emporio to nie jest retail prawda? (DVD)...??

Yh, to czas ściągać Retail na CD! (bo niby jest gdzieś taka wersja CD)

retail ... ale rip

Cytat:

Napisany przez Turboni
znalazlem jakiegos torcika co zwie sie - half life 2 (1-5).rar i zajmuje 663mb :>

ciekawe co to jest

beta

Turboni 20.11.2004 22:00

znalazlem jakiegos torcika co zwie sie - half life 2 (1-5).rar i zajmuje 663mb :>

ciekawe co to jest

bakupl 20.11.2004 21:47

Cytat:

Napisany przez ThanatoS
Na torrencie jest retail :P

Nio, tak ale jakie wydanie? Emporio to nie jest retail prawda? (DVD)...??

Yh, to czas ściągać Retail na CD! (bo niby jest gdzieś taka wersja CD)

ThanatoS 20.11.2004 21:04

Cytat:

Napisany przez bakupl
Jest jakaś wersja RETAIL do ściągnięcia? Tzn INSTALKA itp? Bo ponoć wszystkie jakie są to są ... te steam ripy.... a to co ja ściągnełem to ... był Władca pierścieni na dvd ;\ (fake;P)

Na torrencie jest retail :P

bakupl 20.11.2004 20:45

Jest jakaś wersja RETAIL do ściągnięcia? Tzn INSTALKA itp? Bo ponoć wszystkie jakie są to są ... te steam ripy.... a to co ja ściągnełem to ... był Władca pierścieni na dvd ;\ (fake;P)

bakupl 20.11.2004 18:54

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
to że HL2 się domaga to jestem jeszcze w stanie zrozumieć, no ale CS:S :| lekkie przegięcie :\

Ciekawe jak będzie za 2 lata w kafejkach. Będą kompy z 2cdromami ... i w jednym na stałe z wydlubanym przyciskiem cd zeby grac w css :P (ale będzie aplikacja nocd)... żeby nikt nie wyjmował to jakies musza bez tego awaryjnego otwierania itp;p o ile beda kafejki :D

Y@nkee_PL 20.11.2004 18:50

to że HL2 się domaga to jestem jeszcze w stanie zrozumieć, no ale CS:S :| lekkie przegięcie :\

Air 20.11.2004 18:32

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
kurde... czy u Was (posiadaczy wersji retail) HL2 jak i CS:S do grania domaga się płyty w napędzie ? :|

Tak, Próbowałem zrobić obraz w alcoholu, ale wykrywa że jest emulacja i nie rusza. Musi być dysk włożony do napędu.

AleX69 20.11.2004 17:58

na tego typu problemy:

http://www.artgraph.com.pl/alex/hl2/hl2_1.PNG

http://www.artgraph.com.pl/alex/hl2/hl2_2.PNG

http://www.artgraph.com.pl/alex/hl2/hl2_3.PNG

przyczyna: brak poprawki lub zle umieszczona

EMPORiO potrzebuje tylko jednego patch'a - Half.Life.2.EMPORiO.FIX-ape lub Half.Life.2.EMPORiO.FIX.REPACK-ape ... :spoko:

Turboni 20.11.2004 16:57

a i jeszcze znalazlem kolejna paczuszke :)

Half Life 2 No Steam Patch :)

Y@nkee_PL 20.11.2004 16:55

kurde... czy u Was (posiadaczy wersji retail) HL2 jak i CS:S do grania domaga się płyty w napędzie ? :|

Turboni 20.11.2004 14:19

jeszcze nie bo jeszcze ssam hl2 i dopiero jutro sprawdze czy dziala :)
ale pisze w nim tu :
Just click on Patch HL2.exe , search for the file and apply

Have a nice game!

:D

DreamCrusher 20.11.2004 13:56

hmm sprawdzales czy dziala?

Turboni 20.11.2004 13:30

znalazlem fajny patch do :)

wabi sie - half life 2 offline activaction patch :)

Pagerus 20.11.2004 12:15

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
To zły?!? Kurcze, czasy modemów minęły chyba bezpowrotnie... :mruga:

Widać, że jak człowiek przywykł do szybkich transferów to dla niego takie 20-30 kilo to nędza :P

andrzejj9 20.11.2004 11:46

Cytat:

Napisany przez woitas
dorwałem działającą wersję na ftp'ie.
tylko transfer 20-30 kilo :|

To zły?!? Kurcze, czasy modemów minęły chyba bezpowrotnie... :mruga:

woitas 20.11.2004 11:32

dorwałem działającą wersję na ftp'ie.
tylko transfer 20-30 kilo :|

REi 20.11.2004 02:26

ja tam skonczylem gre i przechodze jeszcze raz HL2 wymiata :D

AleX69 20.11.2004 00:31

w em***'u dzis z pudelka wyczytalem "...do instalacji wymagany internet..."
tej wersji nie trzeba instalowac ... :D

btw ... emporio z cukierkami mozna odpalac z plyty-no_install

legion 20.11.2004 00:31

@AleX69 to mnie pocieszyles:D

Turboni 20.11.2004 00:25

Cytat:

Napisany przez AleX69
wazne ze nie makulatura :spoko:

no dokladnie :)

AleX69 20.11.2004 00:23

Cytat:

Napisany przez Turboni
mi idzie troche wolniej ale idzie :)

wazne ze nie makulatura :spoko:

Turboni 20.11.2004 00:18

mi idzie troche wolniej ale idzie :)

AleX69 20.11.2004 00:13

alez oczywiscie ... Emp_hl2.sfv
idzie 60-100kb/s na T2

Turboni 19.11.2004 23:57

Cytat:

Napisany przez AleX69
emporio z torneta na T2 u kupla zszedl w 22h ... :D
... i jeszcze dziala :spoko:

czyli jest jakas nadzieja :)

AleX69 19.11.2004 23:31

emporio z torneta na T2 u kupla zszedl w 22h ... :D
... i jeszcze dziala :spoko:

andrzejj9 19.11.2004 23:04

Cytat:

Napisany przez Pagerus
119 zł kosztuje NFSU2 w MM - a NFSU potaniało do 79zł... tylko kto teraz kupi pierwszą część??? Pewnie tylko wielcy sympatycy gry, którym nie odpowiadała poprzednia cena gry...
Nie chodziło mi tu o krytykę kogokolwiek... co do NFS to wiadomo było, że gra wyjdzie i będzie zbliżona do pierwszej części (bo to fakt) i czekało się na tę grę chyba tylko z rok... ale HL2 wszyscy się tak zachwycali i w ogóle... czekali z utęsknieniem premiery (wkurzali się o każde przesunięcie) - przy NFS nie spotkałem się z podobnymi opiniami...
Tak więc chyba warto zainwestować to 109, 119 czy 139 zł w niesamowity hit, którym bez wątpienia HL2 jest :)
Zastanawiam się tylko czy ten numer z lewymi wersjami wypuszczonymi przez Valve to prawda czy nie...

Tylko, że w ten sposób zaczynamy rozróżniać, które gry warte są tego, żeby wydać na nie kilka złotych, a które można sobie tylko ściągnąć z internetu... Przykre to, ale kurcze - sam tak na to patrzę!

W każdym razie dla mnie na pewno grą wartą 99 złotych jest Myst IV The Rewelation i tylko czekam, kiedy się pojawi w sprzedaży :)

Pagerus 19.11.2004 22:42

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ale, ponieważ sam nie jestem aniołkiem i zdarzyło mi się w życiu zagrać w kilka piratów, to nie będę tego oceniał. Popieram każdego, kto kupi oryginał, ale nie zamierzam krytykować tych, którzy tego nie robią.

119 zł kosztuje NFSU2 w MM - a NFSU potaniało do 79zł... tylko kto teraz kupi pierwszą część??? Pewnie tylko wielcy sympatycy gry, którym nie odpowiadała poprzednia cena gry...
Nie chodziło mi tu o krytykę kogokolwiek... co do NFS to wiadomo było, że gra wyjdzie i będzie zbliżona do pierwszej części (bo to fakt) i czekało się na tę grę chyba tylko z rok... ale HL2 wszyscy się tak zachwycali i w ogóle... czekali z utęsknieniem premiery (wkurzali się o każde przesunięcie) - przy NFS nie spotkałem się z podobnymi opiniami...
Tak więc chyba warto zainwestować to 109, 119 czy 139 zł w niesamowity hit, którym bez wątpienia HL2 jest :)
Zastanawiam się tylko czy ten numer z lewymi wersjami wypuszczonymi przez Valve to prawda czy nie...

legion 19.11.2004 20:43

Cytat:

Napisany przez Air
a jak tam druga częśc Vampire the mascarade?? Spoko? Bo jedynke skończyłęm 3 razy.

tez to ciagne klasyka :D gierka :spoko:

woitas 19.11.2004 20:12

nie wiem, ale podobno spox.

Air 19.11.2004 19:27

Cytat:

Napisany przez woitas
jeśli się nie ma stałki, to rejestracja może być trochę bolesna.
ale warto.

na razie wstrzymuję się z ssaniem kopii awaryjnej z netu.
za to namawiam wszystkich do kupna oryginału.

a jak tam druga częśc Vampire the mascarade?? Spoko? Bo jedynke skończyłęm 3 razy.

woitas 19.11.2004 19:25

jeśli się nie ma stałki, to rejestracja może być trochę bolesna.
ale warto.

na razie wstrzymuję się z ssaniem kopii awaryjnej z netu.
za to namawiam wszystkich do kupna oryginału.

Air 19.11.2004 19:24

Jeżeli macie problemy z rejestracją to jeśli w cd keyu macie O spróbujecie wpisać Q. Gdzieś czytałem że występują takie błędy ponieważ źle przycieli kartke z kodem. Ludzie od kilku dni nie potrafili sie zarejestrowac.

Y@nkee_PL 19.11.2004 19:18

żadnej jazdy ze steamem nie ma :)

jedyne co może boleć to czas odblokowywania HL2 po wpisaniu keya, dłużej to trwało niż sam instalacja, o wiele dłużej

no ale przebolałem i już troszkę pograłem

120zł... nie żałuję :)

andrzejj9 19.11.2004 19:03

...już nieistotne...

-Sid-The-Rat=> 19.11.2004 18:43

kupilem za 119 w media, ale jak slysze jakie ludzie maja jazdy ze steamem to mi sie odechciewa instalacji.. zeby ich ch.. strzelil i jajka odpadly za ten wynalazek!

kazdemu kto kupuje polecam przygotowac sie, ze nie wszystko pojdzie jak po masle, niestety, moj kumpel polaczyl sie po 5 godzinach! :) ja do poniedzialku juz nie bede probowal bo praca mnie cisnie, ale jesli to w poniedzialek nie bedzie dzialac to sie wkurze

a co do powszechnej wsrod mlodziezy hipokryzji.. coz.. wzorcow brak, wychowania brak, kultury brak - czego oczekiwac?

ps. andrzej - wiekszego podpisu nie dawali?

andrzejj9 19.11.2004 17:29

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Kurde ludzie - wszyscy tak niby czekali na tego Half Life'a i teraz im szkoda niewiele ponad 100zł za tak super grę - raz w życiu możnaby kupić orygniała, co? Jakbyście odkładali co miesiąc 10zł od roku to moglibyście sobie teraz spokojnie pójść do MM i nabyć HL2 (a 10 zł miesięcznie to ile? 2 paczki fajek albo 2-3 browary raptem...)
Jeśli zdecyduję się zagrać w HL2 to z pewnością sobie sprawię oryginał - troszkę kasy się odżałuję - ale uważam, że warto...

Wiesz, nie żebym chciał wypominać, ale z tego, co wiem, to w NFSU2 też oryginalnego nie grasz.... Przyznam, że jak tak czytam na forum kolejne posty, ile to już różne osoby mają procent ściągniętej gry i kiedy to sobie w to zagrają, a nikt jakoś nie wspomnina o kupnie oryginała, to trochę mnie to wkurza. A już potrafię sobie wyobrazić, jak wkurza to osoby, które włożyły naprawdę dużo pracy w powstanie tej gry..

Ale, ponieważ sam nie jestem aniołkiem i zdarzyło mi się w życiu zagrać w kilka piratów, to nie będę tego oceniał. Popieram każdego, kto kupi oryginał, ale nie zamierzam krytykować tych, którzy tego nie robią.

adixo 19.11.2004 16:55

139zł w Empiku - wykosztowałem się i zakupiłem oryginał - jeśli gra będzie taka jak filmiki i recenzje to nie będę żałował 8-)

Pagerus 19.11.2004 16:43

Kurde ludzie - wszyscy tak niby czekali na tego Half Life'a i teraz im szkoda niewiele ponad 100zł za tak super grę - raz w życiu możnaby kupić orygniała, co? Jakbyście odkładali co miesiąc 10zł od roku to moglibyście sobie teraz spokojnie pójść do MM i nabyć HL2 (a 10 zł miesięcznie to ile? 2 paczki fajek albo 2-3 browary raptem...)
Jeśli zdecyduję się zagrać w HL2 to z pewnością sobie sprawię oryginał - troszkę kasy się odżałuję - ale uważam, że warto...

legion 19.11.2004 16:03

Cytat:

Napisany przez Air
Mi się w ogóle wydaje że jak się gra uruchamia to zawzse się łączy ze steamem. Masz nick użytkownika i hasło, i jest opcja remember password (mam ją zaznaczoną). Sprawdze jak bede w domu ją odhaczyć i uruchomić grę. Jeżeli poprosi o wprowadzenie danych to wtedy będziemy wiedzieli że zawsze sie z netem łączy.

o to mi chodzi :D

bakupl 19.11.2004 14:08

Cytat:

Napisany przez Air
Mi się w ogóle wydaje że jak się gra uruchamia to zawzse się łączy ze steamem. Masz nick użytkownika i hasło, i jest opcja remember password (mam ją zaznaczoną). Sprawdze jak bede w domu ją odhaczyć i uruchomić grę. Jeżeli poprosi o wprowadzenie danych to wtedy będziemy wiedzieli że zawsze sie z netem łączy.

Wyśle mi ktoś na bakupl[at]onet.pl plik torrent z działającym trackerem albo... chocaiz poda link do trackera?

Air 19.11.2004 13:52

Cytat:

Napisany przez legion
no dobrze ale jak na nowo instalujesz przypusmy gre to co musisz sie polaczyc ze Steama ponownie zeby dokonac uruchomienia gry ???

legion 19.11.2004 12:49

Cytat:

Napisany przez Air
Nie bo konto na Steamie już masz na zawsze

no dobrze ale jak na nowo instalujesz przypusmy gre to co musisz sie polaczyc ze Steama ponownie zeby dokonac uruchomienia gry ???

Air 19.11.2004 12:41

Cytat:

Napisany przez legion
To poczekamy na jakis mechanizm bezrejestracjny wiem ze juz jacys spece pracuja nad tym ale zobaczymy.

Ale mam pytanie do tych co juz graja HL2 czy jak skonczycie gre i ja odinstalujecie to po ponownej instalacji odnowa rejestracja gry ???

Nie bo konto na Steamie już masz na zawsze

legion 19.11.2004 12:26

To poczekamy na jakis mechanizm bezrejestracjny wiem ze juz jacys spece pracuja nad tym ale zobaczymy.

Ale mam pytanie do tych co juz graja HL2 czy jak skonczycie gre i ja odinstalujecie to po ponownej instalacji odnowa rejestracja gry ???

woitas 19.11.2004 11:49

Ilość załączników: 1
coś w tym jednak może być.
słyszalem o powstaniu systemu, który wprowadzałby do sieci fałszywe dane, które jednak posiadają prawidłowy hash... qrfa, robi się nieciekawie...

zobaczcie, ile danych mi odrzuciło przy ssaniu.
jedno jest pewne, coś się kroi...

REi 19.11.2004 11:19

Cytat:

" firma Valve Software jest odpowiedzialna za opublikowanie pirackiej wersji gry w Internecie. Dzięki temu, możliwe staje się śledzenie użytkowników nielegalnej kopii gry, usuwanie ich kont a na dokładkę masowe banowanie numerów IP, które posłużyły do połączenia się ze systemem Steam. Powyższa wiadomość jest o tyle wiarygodna, że potwierdza ją sam Gabe Newell. W chwili obecnej trwa proces namierzania użytkowników a już wkrótce rozpocznie się masowe zamykanie kont."
LOL - to moze byc prawda, ale rownie dobrze sciema zeby ludzie nie sciagali pirackich HL2

Air 19.11.2004 09:26

Czas na krótkie podumowanie gry. Ogólnie gra jest super, fajna klimatyczna muzyka, szybkość gry robi wrażenie (przynajmniej na początku bo tyle grałem). Bardzo fajne jest AI przeciwników, którzy chowają się za budynkami. Gram na średnim stopniu trudności i niekiedy jadka jest bardzo przyjemna. Jedne co na poczatku mnie zawiodło to grafika, ale już po 15 minutach było to dla mnie nieważne. Niesmak jedynie wprowadza dziwne zachowywanie sie przedmiotów np. jak rzucę monitorem to odbija się on od podłogi jak piłka, a jak rzucę pudłem to zachowuje się naturalnie (pozostaja na nim odkształcenia).

Podsumowując nie żałuję wydania tej kasy!!

-Edit-
" firma Valve Software jest odpowiedzialna za opublikowanie pirackiej wersji gry w Internecie. Dzięki temu, możliwe staje się śledzenie użytkowników nielegalnej kopii gry, usuwanie ich kont a na dokładkę masowe banowanie numerów IP, które posłużyły do połączenia się ze systemem Steam. Powyższa wiadomość jest o tyle wiarygodna, że potwierdza ją sam Gabe Newell. W chwili obecnej trwa proces namierzania użytkowników a już wkrótce rozpocznie się masowe zamykanie kont."

woitas 19.11.2004 03:08

w większości normalnych krajów internet jest standardem, a nie luksusem, jak u nas.

tak sobie rozważam hipotetycznie - jeżeli ban jest na ip, a neo ma zmienne, to jest szansa, że za którymś razem zostanie mi przydzielone takie, które jest na black liście?

Pagerus 19.11.2004 02:34

Ciekawe kiedy będą jakieś zawody na forum w CS'a z Half Life 2? :D

Turboni 19.11.2004 02:25

no zobaczymy jak to bedzie - na sobote rano powinienem juz miec cala :)

Pagerus 19.11.2004 01:43

Z tego co widziałem to na pudełku od Half Life'a jest informacja, że gra wymaga połączenia z netem (w czasie instalacji albo cuś)...
Czyli chyba zakładali, że wszyscy już mają dostęp do sieci - w ten czy inny sposób :D Jak zwykle nie pomyśleli o nas Polakach :haha:
A tak BTW - post 777 - fajnie to wygląda :spoko:

Y@nkee_PL 19.11.2004 00:31

Cytat:

Napisany przez Turboni
czytaj post wyzej jeden :)
wiem o co ci chodzi :)

pisaliśmy jednocześnie ;)

Turboni 19.11.2004 00:29

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
To teraz nie wiem czy pobierac tego HL2 czy poczekac az ucichnie wszystko i zaczac myslec. Turboni moze to Half-Live 2 AXPi WORKING Repack wlasnie jakis podstep:D
Chyba kupie orginal, ale nie wiem..musialby mnie ktos przekonac ze to jest dobra gra :D

ja jak zassam to przed odpaleniem gry wylacze modem od neta i zobacze :)

Turboni 19.11.2004 00:26

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
Turboni, zrozum że ban dotyczy publicznego IP, to że ktoś ma prywatne go nie broni, od kogoś tego neta masz, a ten ktoś ma właśnie publiczne IP i to na nie poleci ban
tak to wygląda w praktyce, zobaczymy jak będzie w realu

czytaj post wyzej jeden :)
wiem o co ci chodzi :)

Kasprzak 19.11.2004 00:26

To teraz nie wiem czy pobierac tego HL2 czy poczekac az ucichnie wszystko i zaczac myslec. Turboni moze to Half-Live 2 AXPi WORKING Repack wlasnie jakis podstep:D
Chyba kupie orginal, ale nie wiem..musialby mnie ktos przekonac ze to jest dobra gra :D

Y@nkee_PL 19.11.2004 00:25

Turboni, zrozum że ban dotyczy publicznego IP, to że ktoś ma prywatne go nie broni, od kogoś tego neta masz, a ten ktoś ma właśnie publiczne IP i to na nie poleci ban
tak to wygląda w praktyce, zobaczymy jak będzie w realu

Turboni 19.11.2004 00:24

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
z tego co czytałem jeszcze gdzie indziej to jest na IP

sytuacja sie robi jeszcze ciekawsza, powiedzmy jest sobie jakaś sieć osiedlowa z 20 osobami, 19 kupuje oryginała a jeden jedzie na piracie, Valve namierza tego pirata i ban na IP, zgadnijcie ile osób naraz poleci? :> 20 !!! i nie ma zlituj się :P

no tak bo wyjsciowe na swiat jest jedno :)
wiec dlatego wszyscy poleca

Turboni 19.11.2004 00:23

dokladnie nie kazdy ma neta i co ma nie grac :>
mi nie chodzi o granie w sieci za pomoca steama tylko w domu przy piwku samemu :D
IP mam stale ale wewnetrzne a bede mial stale zewnetrzne :)

Y@nkee_PL 19.11.2004 00:23

z tego co czytałem jeszcze gdzie indziej to jest na IP

sytuacja sie robi jeszcze ciekawsza, powiedzmy jest sobie jakaś sieć osiedlowa z 20 osobami, 19 kupuje oryginała a jeden jedzie na piracie, Valve namierza tego pirata i ban na IP, zgadnijcie ile osób naraz poleci? :> 20 !!! i nie ma zlituj się :P

Kasprzak 19.11.2004 00:20

no nie wiem czy na IP...jak masz zmienne?:D.Raczej na konfig kompa.Albo jakis twój ID.
ps.ale nie rozumiem. A jak ktos nie ma neta, a chce grac...to nie moze?Zawsze przy uruchamianiu steam musi sie polaczyc? Jak tak to bezsens...najwyzej bede neta odlaczal jak bede gral w HL2 :), albo sciagne demo (jest wogole?) i jak sie spodoba to kupie org.

Turboni 19.11.2004 00:20

ja mam narazie wewnetrzne IP wiec mnie to ryba :)
za jakis nie caly miesiac bede mial zewnetrzne :)

ale chyba bez odpalenia steama da sie pograc w domu jak bedzie cala wersja :>

Y@nkee_PL 19.11.2004 00:13

uważajcie co ściągacie bo...
Cytat:

Jak można wyczytać w Internecie, Valve prowadzi twardą walkę z graczami posiadającymi nielegalne wersje Half-Life'a 2. Jeżeli korzystają oni z pirackiej wersji przez Steama i zostaną wykryci, to ich konto zostanie zablokowane. Jak powiedział Gabe Newell, prowadzą oni pewnego rodzaju eksperyment. Sprawa została nagłośniona w momencie, gdy do sieci Bit-Torrent trafiła piracka wersja HL2. Fakt ten szybko został zgłoszony do Valve, które podjęło natychmiastowe działania zapobiegawcze. ...

źródło: www.half-life2.pl
-edit-
Cytat:

Recently, one of the HL2Files.com members here, alerted me of a pirated warez version of Half-Life 2, apparently released via the Bittorent network. I immediately, forwarded this to Gabe Newell of VALVe Software. A couple of hours later, Gabe replied with the following:

"We're running a bit of an experiment. We're keeping track of the accounts that do this and will be shutting them off."

So, as you can see, VALVe Software have released a test "warez" version aimed at catching people out. These people will have their accounts deleted and will be banned from Steam.
źródło: www.planethalflife.com

więcej: http://halflife2.filefront.com/news/;13907

Turboni 19.11.2004 00:08

ja ssam jakiegos co zajmuje 3,93gb :)
jak nie bedzie dzialal to zassam ta wersje na dvd a jak nie to tego working repack :)

Kasprzak 19.11.2004 00:06

ja probuje tego Half-Live 2 AXPi WORKING Repack zajmuje 1,6gb

Turboni 19.11.2004 00:00

na super stronse pojawil sie hl2 dvd zajmuje 4023mb :D

ciekawe czy dobry jest :>

a jeszcze jest Half-Live 2 AXPi WORKING Repack zajmuje 1,6gb

woitas 18.11.2004 20:32

no właśnie.
czy nie da się jakoś to odpalić, posiadając tylko pliki *.gcf - dociągnąłbym parę mega i byłoby heyah :P

Y@nkee_PL 18.11.2004 19:36

to tylko kopia zapasowa plików .gcf, nic poza tym
konto z uaktywnionym hl2 nadal będzie wymagane, simple

Kasprzak 18.11.2004 19:26

no tak ale odpali na innym kompie?
Jak to wyglada z autoryzacja przez ten steam?On sie laczy z serwerem dopiero potem odpala sie gra? Czy jak to...bo jak to bedzie wygladalo jak woitas zainstalujesz od nowa system

Y@nkee_PL 18.11.2004 18:21

nie wiem czy tak to robiłeś....

w Steamie:
Prawy na HL2 > Backup > Wybierasz rozmiar na jaki to ma być podzielone (albo CD 640MB albo DVD 4.7GB)
efektem końcowym jest plik .EXE, który możesz sobie spokojnie wypalić :)

woitas 18.11.2004 16:49

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
woitas...idize jakos zgrac tego Half-Life 2 jak masz sciagnietego ze Steam`a?

zrobiłem backup plików *.gcf.
teraz kombinuję, jak zrobić, żeby to wykorzystać i nie ciągnąć znowu 4gb.

Pagerus 18.11.2004 16:31

Cytat:

Napisany przez Air
Wybuliłem 139 zł. Raz na jakiś czas można. W sumie już długo oryginała nie kupiłem

Kurde - troszkę drogo... zazwyczaj dawałem do 100 zł za oryginał... :( Przydałaby się ta promocja ratalna na cały asortyment w MM teraz :P

Air 18.11.2004 16:02

Cytat:

Napisany przez Pagerus
A co??? Kupiłeś oryginał czy masz ściągnięty z tego Steama czy jak mu tam?

Wybuliłem 139 zł. Raz na jakiś czas można. W sumie już długo oryginała nie kupiłem

Pagerus 18.11.2004 15:51

Cytat:

Napisany przez Air
Jest to dupny box dvd na 4 cd (wkładane podwójnie) + 1 cd w kopercie + te świstek papieru z klawiszologią. Żonglerka przy instalce jest bardzo przyjemna ((

A co??? Kupiłeś oryginał czy masz ściągnięty z tego Steama czy jak mu tam?

Kasprzak 18.11.2004 15:48

woitas...idize jakos zgrac tego Half-Life 2 jak masz sciagnietego ze Steam`a?

Air 18.11.2004 15:20

Cytat:

Napisany przez woitas
z tego, co wiem, to wydanie jest koszmarne.
5cd w papierowych kopertach, a do tego jednostronicowy świstek, który jest niewiadomo czym :blee:
dobrze, że gra wynagradza to z nawiązką...

Jest to dupny box dvd na 4 cd (wkładane podwójnie) + 1 cd w kopercie + te świstek papieru z klawiszologią. Żonglerka przy instalce jest bardzo przyjemna ((

woitas 18.11.2004 15:15

z tego, co wiem, to wydanie jest koszmarne.
5cd w papierowych kopertach, a do tego jednostronicowy świstek, który jest niewiadomo czym :blee:
dobrze, że gra wynagradza to z nawiązką...

Y@nkee_PL 18.11.2004 14:59

www.ultima.pl
ale oni mają już po 124,90
ja 30 września kupiłem jeszcze za 109 :D

a tymi 5 cd się nie przejmuj, po zainstalowaniu będziesz mógł to przerobić za pomocą steama na płytkę dvd :)

B@rtek 18.11.2004 14:53

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
nie jest w cenie... tak jak pisałem wyżej => 9,50

opłaty:

Poczta Standard: 9.50 PLN
Poczta Priorytet: 12.90 PLN

Szkoda :smutny:

Ale to i tak nie drogo jak na taką grę.

Minus taki, że jest na 5CD :smutny:

Jakby była na DVD to bym ją kupił odrazu :D

@Yankee podaj adres www tej Ultimy :taktak:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:19.