![]() |
wpisz 1 zamiast 0
|
hej moglby mi ktos pomoc?
loaduje gre i od razu pisze ze "ai disabled" kiedy wtukam ai_disabled 0 jest ok z tym ze np babka nie chce wejsc za mna do windy i jej ruszyc..... jak to obejsc? jest jakis sposob? |
Cytat:
Source, Condition Zero? P.S. Ja mogę grać :taktak: |
To kiedy gramy ekipą z forum w CSa? :D
|
zgadzam się z jednym - legalne programy są za drogie.
ale winą należy raczej obarczać wydawców, którzy chcą zbyt dużo zbyt szybko. podobnie jest z płytami audio. te, które są w cenach < 20 zł, schodzą jak świeże bułeczki, a te > 50 zł zalegają stosami na półkach. nie muszę nikomu chyba mówić, dlaczego te ceny takie są :blee: jako przykład zawsze podaję kultowego już Painkiller'a, który mimo, że wydany nędznie, sprzedał się u nas rewelacyjnie (w końcu ktoś mądry poszedł po rozum do głowy). jeśli będę miał możliwość kupić tańszy produkt, różniący się od oryginału gorszym opakowaniem to jestem ZA. niedawno zakupiłem kluczyk znoszący banerek do operki za 50 zł i tego wcale nie żałuję. a tego, że nie mam całej reszty (konto etc) mam w nosie, bo i tak tego nie używam. |
Cytat:
|
Wlasnie - KUPOWAC i juz ! przechodze 3 raz z rzedu i dalej mi malo, pomimo ze obok czeka kilka (2) innych nowiutkich gier.
|
czy ktoś przeszedł 4 level hl2
zatrzymałem się w miejscu.
płyne poduszkowcem; jakaś babka otwiera mi brame przy okazji jakis gościu mnie wita ,a na pomoście stoji jakis ufolud i trzyma broń którą podobno mam zamątować na poduszkowiec. co trzeba zrobić? pozdro |
Cytat:
Zgadzam się z Tobą całkowicie - dalsza dyskusja na temat zarobków nie ma sensu - w końcu to topic poświęcony HL2 a nie polskim realiom ;) Co do tej pani - to sam bym ją również zaprosił w parę miejsc :D |
ludzie.. a nie mozecie zamiast rozdrapywac strasznie przykre rany [zarobki :/] pojsc i pograc?
ja gram min z powodu tej pani... zaprosilbym ja z radoscia nie tylko na bilard :) http://img44.exs.cx/img44/6827/d1_tr..._050011.th.jpg ps. wydanie gry mi kompletnie nie przeszkadza - mam wiele oryginalow, plyty 'startowe' i tak trzymam w slimach przy monitorze, oryginalne opakowania, tak jak caly smietnik komputerowy sa w pudle po monitorze - mam na nie patrzec caly czas? bardzoej wkurzyl mnie proces instalacji, czas trwania instalacji i kilka zabawnych rzeczy, jak np. to ze to valve decyduje w jaka wersje gry gram, ze nie mam mozliwosci powrostu do starej wersji po zainstalowaniu patcha - wiem, ze i tak normalnie gra sie w najnowsza - ale ja sobie wolnosc cenie.. duzo bardziej niz 100 stronicowa instrukcje co do samej gry - rozbraja mnie ona calkowicie, wczoraj po dlugim czekaniu [praca i zycie mecza] zainstalowalem - skonczylem grac ze 3 h temu i tyle tez spalem, motyw falliczny :) jest zauwazalny [podobna konstrukcja do Wiezy Jerreca], grac bede po pracy jeszcze i jeszcze i jeszcze - czekajac na kolejne pojawienie sie alyx... http://img97.exs.cx/img97/2731/d1_tr..._060014.th.jpg kto jeszcze nie kupil niech kupuje - warto, naprawde warto przez ten miesiac nie palic i nie pic ps. jak robicie screeny ustawcie sobie jpeg quality na 100 - bo defaulotwe 90 jest jednak jakies takies za male i obrazki wychodza nie tak slicznie jak powinny |
Cytat:
W tym kraju nie ma przymusu zakupu czegokolwiek - robisz w tym temacie co chcesz... Sądzę, że nie jest tragedią obycie się bez HL2 i pogranie sobie w tę grę u kumpla... Większość osób z pewnością odpala tę grę z czystej ciekawości - aby sprawdzić czy te wszystkie doniesienia na temat grafiki i innych rzeczy się sprawdziły... Ja z sympatii do pierwszej części zakupiłem dwójkę - i jak już nie raz mówiłem - nie żałuję :) Jeśli na jakiejś grze bardzo mi zależy - jestem skłonny do wyrzeczeń - a miesięczny koszt jest taki jak już wspominałem - odpuścić sobie parę paczek fajek (nieco podbać o zdrowie przy okazji ;) ). Burza się niezła rozpętała widzę - jakoś wcześniej nie było chyba takich dyskusji na temat ceny danej gry - przynajmniej ja takich nie widziałem. Myślę, że swoje racje przedstawiłem wyczerpująco... zapewne spotkam się z krytyką - ale krytykę trzeba przeboleć :) przecież nikt nie musi się zgadzać z moimi poglądami ;) |
otatnio mialem sposobnos dyskutowac z policjantem i pania z urzedu skarbowego - towarzysko :>
jak oni nie widza sprawiedliwosci, uczciwych interesow i rozsadku ... to sorry :( nic innego nie zostaje jak sie stad wyprowadzic ... ale znam paru co na obczyznie dlugo nie pomieszkali - mimo wywrotki 'siana' :D |
Cytat:
kieszen to chyba nie realne jak ciagle sie slyszy o aferach ktore jeszcze sie nie skonczyly a powstaja na ich miejsce nowe i ci na gorze wymagaj od ludzi uczciwosci :> kazdy kombinuje jak moze :D |
Cytat:
Cytat:
Kupno gry na giełdzie jest już czymś tak normalnym, że niewiele osób jeszcze zdaje sobie sprawę, że w ten sposób łamie prawo. To znaczy oczywiście - my wiemy, że to jest sprzeczne z prawem, ale nie mamy tej świadomości robiąc to. Jest to już po prostu tak normalne, i tak powszechne, że nie budzi naszego wewnętrznego sprzeciwu. A w kraju, w którym prawo istnieje w większości wypadków tylko na papierze, to właśnie może być ostatnia granica przed jego przekraczaniem. Ale i ona już niestety praktycznie nie istnieje... Pamiętam sytuację, kiedy widziałem na giełdzie osoby kupujące od piratów gry po cenie, w której były one sprzedawane w sklepie! I to nie w żadnej promocji. Były to gry z serii Extra Gra itp. a konkretnie pamiętam tu przypadek Giants, który kosztował 29.99 i można było je kupić w każdym nawet supermarkecie. Ale te osoby były już tak przyzwyczajone do kupowania na giełdzie, że nawet nie wiedziały, ile ta gra tak naprawdę kosztuje. I to jest własnie to zakorzenienie w mentalności, które mam na myśli. A żeby je zlikwidować - trzeba naprawdę dużo chęci i czasu. Bardzo dużo... Sprawa jest prosta - im niższe ceny, tym mniej osób kupujących piraty, czyli wyższa sprzedaż. Ja opisałbym to gasnącą hiperbolą, bo oczywistym jest, że z każdym kolejnym obniżaniem ceny (do niższego poziomu) efekt (przyrost kupujących) będzie coraz mniejszy. Niemniej jednak na początku hiperbola maleje naprawdę szybko :) |
Cytat:
Sposób drugi - zachęcenie. Ale nie poprzez dodawanie do pudełek jakiś kretyńskich, nikomu nie potrzebnych śmieci (chociaż tak też można, pod warunkiem jednak, że te dodatki będą miały choć cień sensu), tylko poprzez obniżkę cen. Jeśli ktokolwiek jeszcze ma wątpliwości, co w Polsce jest teraz podstawowym kryterium zakupu, to niech przejdzie się do pierwszego sklepu/supermarketu i zobaczy, na czym polegają dzisiaj promocję. Słowo jakość powoli traci w Polsce znaczenie, cena jest teraz najważniejsza. Zacytuję nazwę sieci sklepów obuwniczych CCC - Cena Czyni Cuda, od siebie dodam, że w Polsce. Był pewien moment, kiedy ceny gier spadły do rozsądnego poziomu. Za 30 - 40 złotych można było kupić całkiem dobre pozycje. I był to krok dobry, we właściwym kierunku. Szkoda, że zamiast za nim postawić następny, dystrybutorzy nie widząc szybkich zysków (a takich po prostu nie będzie i nic tego nie zmieni), zrobili w zamian zwrot i podążyli w drugim kierunku. I tak teraz mamy 90% gier w cenach powyżej 100 złotych, a do tego takie absurdy, jak np. Final Fantasy XI, które ma kosztować 239 i kilka innych pozycji niewiele tańszych. Nie wiem czy dystrybutorzy takich tytułów są już kompletnie bezmyślni, czy po prostu potrzebują trochę czasu na naukę na własnych błędach, ale w takiej sytuacji ich narzekania na niską sprzedaż można uznać za uskarżanie się na własną głupotę... Prawda jest taka - przymusem w Polsce ludzi się już do niczego nie zmusi. Trzeba dać im odpowiednią motywację - a najsilniejszą jest okazja, promocja - cenowa.Jeśli dystrybutorzy w końcu to zrozumieją i zaczną - konsekwentnie stosować, jest pewna szansa, że piractwo w Polsce zacznie powoli maleć. Nigdy nie zniknie całkiem, ale może spaść do poziomu przez wszystkich już akceptowanego. Nie trzeba wcale tak wiele, żeby tak się stało. Trzeba jednak odrobinę wiedzy, a przede wszystkim - chęci... |
@andrzejj9 chyba ten Twój manifest będą na murach wypisywać !! :spoko: ^_^
|
i to sa slowa pod ktorymi sie podpisze :spoko: - niestety taka jest prawda.
|
Cytat:
Cytat:
A tak nie jest :) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tu i tak jeszcze jest pół biedy, bo chodzi tylko o złe wydanie gry, ale co zrobić, jeśli w Polsce wychodzi gra tylko w polskiej wersji, która załóżmy, że zrobiona poprawnie, zawsze zabiera pewną część klimatu? I co ma zrobić osoba, która chce zagrać w wersję oryginalną - taką, jaką widział i stworzył ją producent? Może ściągnąć grę z internetu, albo pójść na giełdę. Szkoda, że to jest najprostsze, a często jedyne wyjście. Albo przykład PainKillera. Wydany w Polsce za bardzo dobrą cenę. Świetnie! Tylko dlaczego do cholery polska wersja jest dwupłytowa, a filmiki na niej są w skandalicznej jakości? Oszczędność? Na jednej płycie?? Ile, 50 groszy? A może to nie o oszczędność chodzi, tylko o takie mimowolne danie nam do zrozumienia, że jesteśmy mniej ważni, że rzuca nam się ochłapy, z których mamy się cieszyć? Jeśli się z tym zgadzasz, w porządku. Ja nie lubię być tak traktowany i nie zamierzam tego akceptować. Wrócę jeszcze do tego, kiedy piszesz, że marudzę. Cóż - nie uważam, żebym to robił, ale nawet jeśli, to zwróć uwagę na jedno. Marudzenie, czy narzekanie jako obraz niezadowolenia z obecnej sytuacji, to pierwszy i być może najważniejszy krok w kierunku zmian. Jeśli będziemy tolerować stan, z którego nie jesteśmy zadowoleni i będziemy się bali tą antypatię wyrazić, to nigdy nic się nie zmieni! Aby nastąpiły jakieś zmiany, trzeba najpierw zdać sobie sprawę z niezadowolenia. Wyrażenie go jest kolejnym - cholernie ważnym etapem. Amen! ;) |
no dokladnie jakby kosztowal 50 zeta to co innego a muza do 30 to i piractwa by nie bylo
|
Cytat:
Teraz tylko czekam na Powrót Króla na DVD wersja reżyserska. Pozostało 15 dni :spoko: |
i po to jest necik by nie kupowc orginalow bo jak placi sie jeszcze 139 zl za neo to niech na siebie zrobi troche sciagajac HL2:D
a po drugie zastanowmy sie piractwo mozna ukrucic ale nie przy takich cenach jakie nam oferuja dystrybutorzy ktorzy tez musza sie obglowic i sciagnac kase z czlowieka :D |
Cytat:
srednie zarobki w polsce wynosza okolo 1000 zl a z tego odejmij oplaty (jak mieszkasz sam) i ile ci zostanie na zycie :> a gra kosztuje srednio 115 zeta. niestety w innych krajach jest inny stosunek cen do zarabianej kasy i tam mozna sobie pozwolic na kupowanie orginalow od reki i nie odczujesz tego a u nas no niestety albo gra albo zarcie - ja zyje juz na wlasny rachunek wiec wiem co to znaczy jak masz wydac 115 zeta na gre to sie zastanawiasz czy nie lepiej jej nie kupowac a przeznaczyc te pieniadze na zycie (przetrwanie od 1 do 1). |
Cytat:
|
Gra wymiataaa... na moim duronie 1300 + ECS z Sisem + 256 ddr na 333 mhz + gf2 Ti Ultra DDR 64mb + caviar 120 gb 7200 + (najwazniejsze) stacja dyskietek fdd (biała) dziala na lowie w maire ladnie.... a jeszcze css w wydaniu silver.... i ulepszony hl1 ...z tego co slyszalem to nie na lepsz.e.jeszcze nie sprawdzalem
|
Cytat:
|
ale nie kumam. W orginale są bledy? Czy w piratach?
Jak narazie nie zauwazylem w orginale wiec luz. PS.Zdziwilo mnie ze odpalilem bez problemu na GF4MX440 - zostawilem detale tak jak poustawial - rozdzielczosc 1024x768 - zero przycinki...ten silnik powala. |
Cytat:
|
Cytat:
wiekszosc naprawia ai_disabled 1 ... |
podobno wyszło na jaw kolejne zabezpiecznie antypirackie w tej grze.
otóż w pewnym momencie musimy wsiąść do windy z Alyx (początek chapteru "black mesa west"), no i w wersji legalnej inaczej ona nie chce... |
Cytat:
Cytat:
Poza tym jakie dostosowanie do polskich realiów? Gra za 120 to ma być dostosowanie do polskich realiów. Gdzie, jak mnie sami ostatnio poprawialiście średnia płaca wynosi 800 złotych?? Czyli co, mamy płacić 1/7 miesięcznej płacy za grę?? To tak, jakby amerykanow kazano płacić 300 - 500$! A kto by tam tyle zapłacił? Tak więc nie ma żadnego dostosowania do polskich realiów. No, może w pewnym sensie tak, bo tak po prostu nasze realia wyglądają, ale to nie jest normalna sytuacja i ja tu widzę dużo miejsca do narzekania... |
Cytat:
|
Cytat:
po co zakladasz 2 temat jak jeden jest - mysl :bicz: |
Do tych co przechodzą hl2
jestem w chapter 4
w momęcie gdy wjeżdzam do tunelu poduszkowcem i jakaś babka otwiera mie brame . Następna brama jest zamknięta , a na brzegu stoji jakis bufon z karabine (którego mam podobno zabrac i zamontować na poduszkowiec).Na mapie tez nic nie ma . Jak ktos był w tym miejscu i przeszedł to nich napisze. pozdro |
Cytat:
|
Raczej wersji PL to nie będzie?
|
ja to polskiego wydania nie mam akurat żadnych zastrzeżeń, po prostu Nicolas Games dostosowało się do polskich realiów i dlatego za grę płacimy TYLKO 109-139zł (zależy od sklepu), a za taką kasę wyglądać to inaczej nie może
komuś się nie podoba to proszę bardzo, pakiet Bronze na Steamie 50$ + podatek, wersja retail za granicą 55$ + zapewne jeszcze jakieś opłaty jeszcze jakieś pytania i wątpliwości czemu to wydanie wygląda jak wygląda? |
Cytat:
|
Cytat:
@Andrzej ty masz oryginała? |
Cytat:
|
Jednak oryginał to oryginał, a nie jakaś tam kopia :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale jak to jest z piratami? Chodzą normalnie, np. te ściągnięte z torrenta czy trzeba kombinować? |
Cytat:
|
Mam pytanie jak to jest z tymi pirackimi wersjami, bo nie wiem czy kupować oryginał czy pirata?
|
@Yankee - a to nie jest tak dlatego ze narazie jest w Comming Soon?
|
Cytat:
|
Cytat:
ale 30 minut powino ci wystarczyc ... won do sklepu :rotfl: |
Valve obiecywalo ze w pozniejszym terminie zalatwia sprawe dokupywania silvera :| widze ze im sie nie spieszy.
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
no wlasnie kup se orginal a i tak zrobia z ciebie wariata :D
a tak wogole to jest chore zeby rejestrowac orginal przez siec jak go kupisz to tak jakbys wypozyczal od nich gre na czas grania :D pod kontrola:D |
moze jednak sprobujesz - prawym na dod'a wybierasz preorder i tam powinienes miec tylko 10$ +tax (slyszalem ze niektorym sie udawalo)
|
a ja właśnie tak sobie czytam forum steama, bo szukam kilku informacji i powiedzieć teraz że jestem na maxa w****iony to za mało ((
a czego tam szukałem? mam standardową wersję HL2, jak wiadomo zawiera ona HL2 i CS:S a że to to samo co pakiet Bronze i dla mnie to za mało bo nie obejmuje on DoD:S to chciałem sobie zrobić upgrade do Silver dopłacając różnice, wychodzi 10$ + TAX... i co? i się ****a okazuje, że się ****a nie da :klnie: valve karze sobie w takiej sytuacji płacić pełną kwotę, tylko skromne 60$ + TAX (( dażyłem valve sympatią, ale ****a teraz mogą na nią nie liczyć ps. sorry za tyle ****, ale jak pisałem to i tak za mało na fakt jak teraz się czuje... wyruchany na maxa :klnie: (( ps2. ***ie to i czekam jak wyjdzie DoD:S i kroje pirata, oni ruchają nas to niech się teraz nie dziwią :bicz: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
koniec troche rozczaruje wielu:) ale widac ze bedzie HL3:D
|
Cytat:
|
no to wam powiem, że 80% moich znajomych zarabia poniżej 1000 brutto :|
a ci, co zarabiają więcej, to mają robotę po znajomości. |
Cytat:
dlugosc gry? hmmm ... myslalem ze dluzej pogram |
Cytat:
Natomiast wybacz, ale zarobki poniżej 1000 złotych uznaję za czyste wyzyskiwanie pracownika. Bo do cholery - mam przychodzić na osiem godzin dziennie, pięć dni w tygodniiu do pracy i dostawać za to jakieś grosze?? Bez przesady - niech już praca będzie cięższa, ale niech przynajmniej będą z tego jakieś pieniądze. Niestety znam realia, wiem, jak wygląda rynek pracy w Polsce, ale dla mnie ciągle płaca poniżej 1500 złotych miesięcznie, to żadna płaca... |
Cytat:
|
Cytat:
|
half-life 2 ... mission accomplished :D
|
Cytat:
Co do HL2 - to informacja na temat wymagania dostępu do netu podczas instalacji gry jest umieszczona na pudełku z grą :) |
Cytat:
Czyli wychodzi na to, że porównując do Ameryki ta gra powinna u nas kosztować: od 12,5 do 25 złotych.... Kupuję! :) |
Cytat:
Nie czaje... Musiałem rozpakowac te pliki gcf (gcfspace)... i (jeszcze sie rozpakowywują... długo to trwa.... 1 gigowy plik z godzine.. :\ albo i dwie)... ;\ i zobaczymy i tam jest jeden HL2.exe 1,81mb, a drugi ... 81kb :D Zobaczymy który lepszy :D |
Gdyby te oryginały kosztowały jeszcze odpowiednio do naszych zarobków to jeszcze jakoś bym przebolał, no ale HL2 kupiłem oryginał :cool:
|
Cytat:
Gdybym kupił tą grę, a nigdzie nie byłoby informacji, że do gry konieczne jest posiadanie internetu, to już bym się nieźle wkurzył (i prawdopodobnie grę oddał do sklepu). Ale jakbym jeszcze nie mógł się zalogować i musiał czekać kilka godzin lub dni, żeby w końcu móc zagrać w coś, za co zapłaciłem duże pieniądze, go już bym cholery dostał. Naprawdę - nie tędy droga! |
Cytat:
|
Cytat:
|
no trzeba poszukac troche info :D
|
Cytat:
|
Cytat:
wiem z zwyklego doswiatczenia jak padaja jedny wyrastaja nastepni ciagnac prace poprzednikow:D |
Cytat:
|
Cytat:
po prostu jak ktos kombinuje :D to nawet cs mu zadziala :D |
Cytat:
2.) ... w tym troche prawdy, ale jak ktoś ma Firefox'a/Opere to mu to nie groźi jeśli to prawda.... 3.) A z wersją retail to co? :P 4.) ... n/c... Są inne wydania np. AXIP czy AXPI czy coś takiego i wogóle... ciekawe co na ich temat wymyślą... |
Cytat:
:> po prostu ciecie lacza sie ze Steam nie potrzebnie:D i dlatego takie kwiatki:D |
Oooo... Musicie to przeczytać - gracze HL2. Ciekawe informacje to są:
http://www.osiol.com/index.php?showtopic=21783 |
Cytat:
|
Cytat:
@Woitas no to daleko jestes:D |
no tak ale na koncu czesci pierwszej bylo cos takiego ze byles w tej tam kolejce i leciales z jakims agentem w przestrzeni i on dawal wybor:
albo sie przylaczysz do ich organizacji albo giniesz |
@andrzej9 - tak! na Steamie trzeba byc zarejestrowanym (w przypadku oryginalnej wersji)Juz widzialem jakies patche w stylu NOSTEAM . Walcza z piractwem ostro.
@zuk4u:Zaczyna sie w sumie podobnie ale tylko troche bo ten sam motyw ze jedziesz pociagiem... |
jak sie zaczyna ten hl2? jest jakies nawiazanie do tego jak sie skonczyla czesc 1?
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
No ten Pan wydaje się jakiś taki znajomy... :)
|
ano tak.
zauważyliście, że przez całą grę przewija się ten pan: http://img111.exs.cx/img111/7166/d3_c17_020004.jpg pojawia się w różnych miejscach i znika zaraz, gdy go zauważymy. może jeszcze się okazać, że zakończenie w wersji pirackiej nie jest adekwatne do zakończenia w wersji legalnej... :P |
Cytat:
|
Valve zbiera żniwa po swoich zadzonkach na P2P :fiu:
Cytat:
Cytat:
|
No tak - czekamy :) Ja jestem na etapie jeżdżenia tym śmiesznym motorkiem po radioaktywnych terenach - i nie wiem czy nie utknąłem :P W sumie parę dni już nie grałem - bo nie miałem za bardzo na to czasu - a jeszcze NFS jest i w ogóle :P
|
Cytat:
http://img119.exs.cx/img119/6536/d3_c17_010003.jpg ps. Half-Life 2 zawiera poważny błąd. Charakteryzuje się on spadkiem liczby klatek animacji podczas skręcania w korytarzach lub wejściu na nowe terytoria. Usterce towarzyszy zapętlenie się dźwięku i to właśnie dzięki temu ostatniemu czynnikowi zwrócono uwagę na problem. Biorąc pod uwagę, że rozgrywka w Half-Life 2 jest wyjątkowo płynna, tego typu błędy mogą doprowadzić użytkowników do prawdziwej frustracji. Firma Valve Software nie zamierza zostawiać graczy w potrzebie. Prawdopodobnie jeszcze dzisiaj, w godzinach wieczornych pojawi się patch, który eliminuje kłopotliwy błąd. O znalezieniu lekarstwa poinformował przedstawiciel koncernu ***8211; Erik Johnson i to właśnie on potwierdził prace nad łatą. tak więc czekamy. |
dobra... zdjęcie okładki jeszcze ciepłe, dopiero co ze skanera wyszło :P
http://jankes.kizio.pl/fotki/hl2/hl2_mini.jpg kliknij na fotkę, aby powiększyć (UWAGA! 3268x2167x24 - 4,7MB) |
a tak sie zapytam gdzie juz jestescie w HL2 bo ja dopiero zczynam go powoli bo nie mam zbytnio czasu :D
|
Ilość załączników: 1
Fakt - sporo tego :)
A do wydania PL to najbardziej jest zbliżona ta okładka: (tylko nie pamiętam czy tył okładki jest taki sam - no i zamiast DVD jest CD :P ) |
Cytat:
mocne :spoko: |
Zalezy mi na oryginalnej okladce - G-man, Gordon lub Alyx - te sa fanowskie.
|
|
LoL
Seth, ale rześ wyskoczył :haha: czy ty widzisz z jakiego okresu wypowiedź cytujesz :| |
Cytat:
|
te "inne" sa na cover-paradies.to ...
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:44. |