Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   Half-Life 2 (https://forum.cdrinfo.pl/f25/half-life-2-a-40458/)

Pagerus 10.02.2005 13:11

Cytat:

Napisany przez kiewas
Mi też zablokowali konto na Steamie.. ehh no należało się tego spodziewać, że Valve nie będzie patrzyć sobie z boku jak ich ludzie okradają. Ale szczerze powiedziawszy CSS mi się trochę znudził, wolę grać w MU Online :)

Swego czasu sam grywałem w MU Online - ale wcięło mi gdzieś login i hasło :/ A jak próbowałem się znowu zarejestrować - to coś mi się nie udało :( Po drugie jakoś dużo danych wymagają przy tej rejestracji :ysz:
Bliższe memu sercu klimaty to Ragnarok Online :D

kiewas 10.02.2005 13:07

Mi też zablokowali konto na Steamie.. ehh no należało się tego spodziewać, że Valve nie będzie patrzyć sobie z boku jak ich ludzie okradają. Ale szczerze powiedziawszy CSS mi się trochę znudził, wolę grać w MU Online :)

Pagerus 10.02.2005 11:56

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Wiesz, mówisz tak, bo akurat tą grę masz oryginalną i podoba Ci się ona. Oczywiście nie mam zamiaru bronić piratów, ale dla wielu osób to tylko jedna gra z wielu, nic specjalnego...

Chociaż generalnie mi się podoba to, że w końcu ktoś stworzył bardziej skuteczny (co nie oznacza, że w ogóle skuteczny) system obrony przed piractwem. Trudno już liczyć na to, że dystrybutorzy sami z siebie obniżą ceny, więc może jeśli ludzie (z przymusu lub nie) zaczną kupować więcej oryginałów, to wtedy te ceny w końcu spadną... Bo nie oszukujmy się, ponad 100 złotych, nawet za grę bardzo dobrą, to jak na warunki polskie, dużo dużo za dużo...

ps: 1500 post :piwo: :)

Moim zdaniem gry zapewniające dużo rozrywki - które można przejść za każdym razem, z różnym poziomem trudności - mają element multiplayer i w ogóle - zapewniają wiele godzin rozrywki - mogą nawet kosztować około 100zł - co jakiś czas można do nich wrócić i się przy nich nie nudzić - jest parę takich pozycji - głównie wśród strategii (przykład StarCraft'a - gra nie nowa - ale wciąż na topie i potrafi zapewnić dobrą rozrywkę)...
Ale głupotą jest dla mnie, aby gry proste i na dłuższą metę nudne były równie drogie... typu jakieś bijatyki czy takie inne - w których w kółko dzieje się to samo - też można je przejść 10.000 razy każdym zawodnikiem - ale czy to ma sens? Do strategii czy FPS'ów można dorabiać mapy, nowe jednostki (do strategii oczywiście) albo inne rzeczy - i wówczas zabawa się przedłuża :) Przykładowo - nie żałuję pieniędzy wydanych na gry typu Baldur's Gate czy Neverwinter Nights - na razie nie mam za bardzo czasu w nie grać - bo są strasznie czasożerne - ale potrafią zapewnić długą rozrywkę - no i wyszły do nich dodatki przedłużające zabawę...
Zaraz pewnie posypią się teksty w stylu, że dla wielu ludzi taka gra to jest super i gra w nią do upadłego - a dla innego z kolei to rozrywka na 5 minut... ale o gustach się nie dyskutuje, nie? :) Nie wiem czy ująłem tu wszystko co chciałem - jak mi się coś przypomni to dopiszę :P

andrzejj9 10.02.2005 10:45

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Według mnie dobrze się zaczyna dziać... HL2 jest wart swojej ceny - a dodatkowy plus stanowi to, że nie ma opłat za granie Multiplayer chociaż :D

Wiesz, mówisz tak, bo akurat tą grę masz oryginalną i podoba Ci się ona. Oczywiście nie mam zamiaru bronić piratów, ale dla wielu osób to tylko jedna gra z wielu, nic specjalnego...

Chociaż generalnie mi się podoba to, że w końcu ktoś stworzył bardziej skuteczny (co nie oznacza, że w ogóle skuteczny) system obrony przed piractwem. Trudno już liczyć na to, że dystrybutorzy sami z siebie obniżą ceny, więc może jeśli ludzie (z przymusu lub nie) zaczną kupować więcej oryginałów, to wtedy te ceny w końcu spadną... Bo nie oszukujmy się, ponad 100 złotych, nawet za grę bardzo dobrą, to jak na warunki polskie, dużo dużo za dużo...

ps: 1500 post :piwo: :)

Pagerus 10.02.2005 08:54

Według mnie dobrze się zaczyna dziać... HL2 jest wart swojej ceny - a dodatkowy plus stanowi to, że nie ma opłat za granie Multiplayer chociaż :D

gallus 10.02.2005 01:34

Eh, ale, że akurat musiało się to zdażyć jak nie mam kasy i niemam ja ją zdobyć... :|
Coś czuje, że to już koniec wersji od EMPORiO i nawet Polak w ich załodze nic nie pomoże :|

Y@nkee_PL 10.02.2005 01:20

Cytat:

Napisany przez gallus
Eh, a mi w niedziele VALVe wywaliło moje EMPORiO'we konto i już niestety grać nie moge :'(
Co 10min jestem na forum EMPORiO i sprawdzam czy nei ma jakiegoś fix'a, ale neistety qpa :[

hehe... a jednak valve wycina piratów w pień :D
ciesze się, bo wkońcu skończy się szczeniackie zachowanie w CSS... TK i inne takie tam *****stwa

MacGyver 09.02.2005 21:41

Cytat:

Napisany przez CreAtivE
Pogramy w HL2DM lub w CSS?

Na Multi umawiamy sie tiu:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=33716
8 )

gallus 09.02.2005 21:38

Eh, a mi w niedziele VALVe wywaliło moje EMPORiO'we konto i już niestety grać nie moge :'(
Co 10min jestem na forum EMPORiO i sprawdzam czy nei ma jakiegoś fix'a, ale neistety qpa :[

CreAtivE 09.02.2005 21:29

Pogramy w HL2DM lub w CSS?

Y@nkee_PL 02.02.2005 18:50

net tylko jest wymagany do założenia konta i ewentualnego ściągnięcia patchy :)

andrzejj9 02.02.2005 18:45

Cytat:

Napisany przez gallus
A w wersji od EMPORiO wystarczy zmienić nazwe pliku steam.dll :P ;)

Dzięki. Ale jakby co, to kupię sobie oryginał. Sesja powoli zbliża się ku końcowi, więc może zrobię sobie taki mały prezent :)

A co do gry offline to chciałem się upewnić, bo już cuda słyszałem na temat tego ich sposobu rejestracji i dalszej gry. Co prawda interesuje mnie tylko singiel, ale do niego też trzeba mieć net...

gallus 02.02.2005 17:29

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A jeśli ten ich serwer pada, to można w ogóle pograć sobie w singla? Czy do tego też trzeba się logować?

A w wersji od EMPORiO wystarczy zmienić nazwe pliku steam.dll :P ;)

Y@nkee_PL 02.02.2005 17:10

można można, powino sie pojawić okienko z wyborem... albo Retry albo Offline
oczywiście dajesz Offline i już możesz grać

a jeśli takie okienko nie chce się pojawić należy kliknąć 'Cancel' podczas ładowania się Steama

andrzejj9 02.02.2005 15:01

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
Air... skasuj tylko pliki .gcf, są one w katalogu \Steam\SteamApps :)
tylko nie skasuj katalogu z nazwą twojego konta, bo tam właśnie siedzą savy ;)

gallus... http://www.half-life2.pl/komentarze/?id=678, dopisali już PONOĆ, więc nie wiadomo czy chłopacy Emporio faktycznie w czymś pomagali ;)

A jeśli ten ich serwer pada, to można w ogóle pograć sobie w singla? Czy do tego też trzeba się logować?

Y@nkee_PL 02.02.2005 02:06

Air... skasuj tylko pliki .gcf, są one w katalogu \Steam\SteamApps :)
tylko nie skasuj katalogu z nazwą twojego konta, bo tam właśnie siedzą savy ;)

gallus... http://www.half-life2.pl/komentarze/?id=678, dopisali już PONOĆ, więc nie wiadomo czy chłopacy Emporio faktycznie w czymś pomagali ;)

gallus 02.02.2005 01:41

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
woitas... u mnie to samo, czyżby znowu jakieś *****e przepóścili atak ((
-edit-
mi już działa :D
Cytat:

Od jakiegoś czasu wiele użytkowników ma problem z zalogowaniem się na swoje konto Steam. Jest to związane z przeprowadzaną modernizację sposobu działania klienta (Tym razem prawdopodobnie nie będzie możliwe granie przez internet w pirackiego CS:S, gdyż w robieniu zabezpieczeń pomagał sam autor nielegalnej wersji Empori0). Niektóre konta już działają, niektóre nie.

UPDATE: Valve proponuje aby zrestartować Steama i sprawdzić, czy problem dalej się powtarza.

Yankee, skąd pochodzi ten news?? :|

Air 01.02.2005 22:28

Przyszła chwila kiedy muszer odinstalować HL 2 bo zaczynam betatesty WoW. Tylko w jaki sprób to zrobic. Robię odinstluj z panelu sterowania a dalej na dysku siedzi 4,5 gb gry. Chciałbym jedynie zostawić savy. Co mam zrobić?? Normalnie prawym i usunąć folder??

Y@nkee_PL 30.01.2005 16:00

woitas... u mnie to samo, czyżby znowu jakieś *****e przepóścili atak ((

-edit-
mi już działa :D

Cytat:

Od jakiegoś czasu wiele użytkowników ma problem z zalogowaniem się na swoje konto Steam. Jest to związane z przeprowadzaną modernizację sposobu działania klienta (Tym razem prawdopodobnie nie będzie możliwe granie przez internet w pirackiego CS:S, gdyż w robieniu zabezpieczeń pomagał sam autor nielegalnej wersji Empori0). Niektóre konta już działają, niektóre nie.

UPDATE: Valve proponuje aby zrestartować Steama i sprawdzić, czy problem dalej się powtarza.

woitas 30.01.2005 10:00

steam to szit jakich mało.
od rana nie mogę wejść na css...

http://img199.exs.cx/img199/15/steamwarning7le.png

luminat 29.01.2005 14:12

Cytat:

Napisany przez gallus
Cytat:

Napisany przez luminat
Mam pytanie do osob grajacych w CS:S non-steam. Czy to prawda ze Valve zablokowalo mozliwosc grania bez keya? Wlasnie sciagam najnowsza wersje od emporio (wszystkie updaty do 9) i nie wiem czy bede mogl sobie pograc...

-------update-------
Juz wiem, na pirackich, heh oryginalnych inaczej wersjach cs:s nie mozna polaczyc sie z serwerami od VAC, mozna wejsc tylko na "oslodzone".

hehe, ja gram na EMPORiO na @ll serwerach :)
Coś ich updejt nie zadziałał na mnie ||

Sorry ale usunalem poprzedni post, myslalem ze nikogo to nie bedzie interesowac. Dowiedzialem sie z innej strony dlaczego niektorym dziala a innym nie. Wyjasnienie jest dosyc proste, prawdopodobnie grales z cs:s w momencie gdy valve usuwalo nielegalne konta do steamu.

gallus 29.01.2005 14:10

Cytat:

Napisany przez luminat
Mam pytanie do osob grajacych w CS:S non-steam. Czy to prawda ze Valve zablokowalo mozliwosc grania bez keya? Wlasnie sciagam najnowsza wersje od emporio (wszystkie updaty do 9) i nie wiem czy bede mogl sobie pograc...

-------update-------
Juz wiem, na pirackich, heh oryginalnych inaczej wersjach cs:s nie mozna polaczyc sie z serwerami od VAC, mozna wejsc tylko na "oslodzone".

hehe, ja gram na EMPORiO na @ll serwerach :)
Coś ich updejt nie zadziałał na mnie ||

Pagerus 28.01.2005 23:26

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Czy ja wiem, czy zbyt pięknie... Mając do wyboru "możliwość" ściągania 5GB z netu i jeszcze płacenia za to 50 złotych, a dodania drugiego tyle i otrzymania "ładnie wydanej" (powiedzmy...) wersji pudełkowej, zdecydowałbym się na to drugie. Juz nie przesadzajmy z tą oszczędnością.

Chociaż nie ukrywam, że opcja taka rzeczywiście mogłaby być atrakcyjna dla niektórych osób i pomysł taki jest dość ciekawy.

Myślę, że niedługo może to być normalny sposób nabywania gier - będziesz płacił jedynie za licencję - a samą grę będziesz ściągał z netu... o ile tylko łącza będą nieco lepsze ;)

andrzejj9 28.01.2005 23:19

Cytat:

Napisany przez Pagerus
No to brzmiało jakoś tak zbyt pięknie...

Czy ja wiem, czy zbyt pięknie... Mając do wyboru "możliwość" ściągania 5GB z netu i jeszcze płacenia za to 50 złotych, a dodania drugiego tyle i otrzymania "ładnie wydanej" (powiedzmy...) wersji pudełkowej, zdecydowałbym się na to drugie. Juz nie przesadzajmy z tą oszczędnością.

Chociaż nie ukrywam, że opcja taka rzeczywiście mogłaby być atrakcyjna dla niektórych osób i pomysł taki jest dość ciekawy.

Pagerus 28.01.2005 16:14

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
już nie musisz...

No to brzmiało jakoś tak zbyt pięknie...

Y@nkee_PL 28.01.2005 15:35

już nie musisz...
Cytat:

Pisze ten news w celu poinformowania szanownego grona graczy o pewnym niedoinformowaniu. Rozpowszechniona ostatnio plotka o rzekomej obniżce ceny sprzedaży gry Half-Life 2 przez byłego dystrybutora - firmę Nicolas Games jest pomyłką! Nicolas Games rzeczywiście zamierza sprzedawać cd-key`e do STEAMa w cenie 49,90zł, z tym, iż są to cd-key`e dla gry Half-Life, nie zaś Half-Life 2! Dają one możliwość ściągnięcia pierwszej częsci hitu, nie zaś wydanego w ostatnim czasie sequela. Informacje na ten temat znaleźć możemy m. in. na oficjalnej stronie Nicolas Games.

Air 28.01.2005 14:18

Cytat:

Napisany przez Y@nkee_PL
hmm...

ktoś ma możliwość sprawdzenia tego?

Może w weekend będę w MM to sprawdzę.

Y@nkee_PL 28.01.2005 14:15

hmm...
Cytat:

HL2 za 49,90zł

Nicolas Games najwyraźniej nie ma zamiaru poddać się w walce o wydawanie Half-Life 2, i mimo to, że stracił prawo od Vivendi na dystrybucję gry w Polsce... Nie utracił tego od Valve. Z tego powodu sprzedaje Half-Life 2 w niezwykle niskiej cenie 49zł, tak, aby nie narażać się oficjalnemu polskiemu sprzedawcy (CD-Projekt)... Po prostu handluje CD-Keyami! W MediaMarkcie czy też Empiku możecie zakupić CD-Key do konta w Steam, dzięki któremu HL2 + CS:S wyląduje na waszym dysku. Dla osób posiadających szybkie łącze, a nie mających jeszcze w swojej kolekcji sami-wiecie-jakiej gry, jest to niezwykła oferta która wręcz musi być wykorzystana!

Nie wiadomo czy to informacja prawdziwa, czy też nie.
ktoś ma możliwość sprawdzenia tego?

andrzejj9 19.01.2005 15:50

Cytat:

Napisany przez Pagerus
No to jak się sytuacja na froncie uspokoi - to muszę znowu zainstalować HL2 - mam nadzieję, że instalacja przebiegnie gładko jak za pierwszym razem :)

No to może jak się sytuacja u mnie na froncie uspokoi ;) to sobie tą gierkę kupię, a wtedy... może jakiś deat meczyk :)

Pagerus 19.01.2005 15:31

No to jak się sytuacja na froncie uspokoi - to muszę znowu zainstalować HL2 - mam nadzieję, że instalacja przebiegnie gładko jak za pierwszym razem :)

kiewas 19.01.2005 14:23

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Dodali boty? No to miło :D W końcu trening czyni mistrza :haha:

No grałem już z tymi Botami:) Nawet niezłe są :) Jak nie bede miał neta to przynajmniej będzie z kim pograć hehe :D

Pagerus 19.01.2005 09:27

Cytat:

Napisany przez kiewas
Kurcze, dzisiaj skończyło się granie w CSS :/
A to za sprawa nowego update'u do CSSika, w końcu dodali boty (bedzie mozna potrenowac :D) No i trzeba czekać na update 9 Emporio...
Ale nie ma tego złego - sse już CSS-a ze Steama (six-steam, może wiecie o co chodzi :D)

Dodali boty? No to miło :D W końcu trening czyni mistrza :haha:

kiewas 19.01.2005 01:39

Kurcze, dzisiaj skończyło się granie w CSS :/
A to za sprawa nowego update'u do CSSika, w końcu dodali boty (bedzie mozna potrenowac :D) No i trzeba czekać na update 9 Emporio...
Ale nie ma tego złego - sse już CSS-a ze Steama (six-steam, może wiecie o co chodzi :D)

legion 18.01.2005 11:50

ale wiecie teraz walcza z piractwem moze trafi sie jakas promocja cos w stylu jak mohaa(Medal of Honor) byl w media za 49,99 wszystkie trzy czesci :D

Pagerus 18.01.2005 09:13

Cytat:

Napisany przez Turboni
wczoraj widzialem HL1 w Saturnie za 49,99
wiec troche potrwa zanim 2 bedzie za taka cene

a mieli HL2 za 99,99

HL1 utrzymuje się w takiej cenie od dłuższego czasu :( Mogliby go do jakiejś gazety dodać albo co :P
Tak samo Starcraft - chyba od paru lat za tą samą cenę - a ja czekam aż będzie za 19.90 :D

Turboni 17.01.2005 22:24

wczoraj widzialem HL1 w Saturnie za 49,99
wiec troche potrwa zanim 2 bedzie za taka cene

a mieli HL2 za 99,99

legion 17.01.2005 22:22

Cytat:

Napisany przez adixo
To chyba nie prędko nastąpi :)

no moze i nie ale czasem wiara czyni cuda :D

Predi 17.01.2005 22:19

za rok, dwa.... i gotowe

adixo 17.01.2005 22:16

Cytat:

Napisany przez legion
poczekam jak HL2 bedzie za 49.99 zl to przejde na orginal :D

To chyba nie prędko nastąpi :)

legion 17.01.2005 19:19

poczekam jak HL2 bedzie za 49.99 zl to przejde na orginal :D

Sawol 17.01.2005 17:07

Wojtas i Jankes jak widzę to asy HL2 DM - dajcie cynk gdzie gracie i kiedy
ja mam na necie ksywę Sawol POLAND

Sawol 17.01.2005 17:05

Chłopaki kiedy gracie w HL2 DM ? i na jakim serwerze - z miłą chęcią się przyłaczę :)

Air 07.01.2005 19:57

Cytat:

Napisany przez Pagerus
A czyje wydanie? CDProjekt'u?

Nie wiem tego nie piszą.

Jeżeli kogoś interesuje edycja kolekcjinerska to cdprojekt od wczoraj zrobił wznowienie, na parę set egzemplarzy. To wydanie w metalowym pudełku.

Pagerus 07.01.2005 19:40

Cytat:

Napisany przez Air
Od dzisiaj Half Life 2 kosztuje w MM (przynajmniej na śląsku) 79,99 zł

A czyje wydanie? CDProjekt'u?

adixo 07.01.2005 19:24

Tnie mi się dźwięk i znalazłem coś takiego:

"Kliknij w steam prawą myszką na HL2 i wybierz properties, launch options, i wpisz "+snd_async_prefetch_priority 1" i zatwierdź

Ktoś już tak próbował ?

Air 07.01.2005 15:25

Cytat:

Napisany przez adixo
To tylko jednodniowa promocja w MM

jest napisane że do wyczerpania zapasów, czyli jeżeli sprzdadzą wszystko dzisiaj to będzie jednodniowa promocja ;)

adixo 07.01.2005 15:13

Cytat:

Napisany przez Air

To tylko jednodniowa promocja w MM

Air 07.01.2005 13:49

maniek997 05.01.2005 22:40

Cytat:

Napisany przez Voytek
Kraluk wiem....zassalem, ale spotykam sie po raz pierwszy ze slodzimkiem,ktorego nie porafie uruchomic - czytaj wykorzystac.... :zawstydz:

Dałeś radę? mogę pomóc;)
maniek

energetykSA 04.01.2005 19:05

Cytat:

Napisany przez kiewas
Chyba sobie jaja robisz? Half-Life 2 nudny(( ? Jak załączyłem tą gierkę to przyssało mnie na dobrych kilka godzin do monitora, gdyby nie to że zastał mnie świt to bym jeszcze pograł, ale spać trzeba było:D I tak jest za każdym razem gdy odpalam Halfa, ale że czasu ostatnio nie mam zbyt wiele to rzadziej go odpalam. Więc z tą teorią się całkowicie nie zgadzam, absolutnie

Jeden woli bułki drugi chleb ,ja tam wole medale lub call of duty tam się nie nudziłem- to jest moje prywatne zdanie

pablocoo 04.01.2005 14:20

Voytek, sprawdz PM ;)

Pagerus 04.01.2005 14:16

Cytat:

Napisany przez kiewas
Chyba sobie jaja robisz? Half-Life 2 nudny(( ? Jak załączyłem tą gierkę to przyssało mnie na dobrych kilka godzin do monitora, gdyby nie to że zastał mnie świt to bym jeszcze pograł, ale spać trzeba było:D I tak jest za każdym razem gdy odpalam Halfa, ale że czasu ostatnio nie mam zbyt wiele to rzadziej go odpalam. Więc z tą teorią się całkowicie nie zgadzam, absolutnie

Dobrze powiedziane :piwo: Niestety sam ostatnio nie mam czasu - więc HL czeka grzecznie na dysku :D

kiewas 04.01.2005 14:09

Cytat:

Napisany przez energetykSA
Ta gra po dłużnym graniu staje się nudna . Grafika jest ok. wymagania nie wielkie jak przy tej grafice duży plus dla programistów ***8211; nie napędzą kasy producentom kart grafiki

Voytek 04.01.2005 11:44

Cytat:

Napisany przez kraluk
Koledzy radzą, żebyś zassał grę na licencji eMule:D
A VENGEANCE to nazwa releaser'a, który wpuścił daną wersję gry do sieci...

Kraluk wiem....zassalem, ale spotykam sie po raz pierwszy ze slodzimkiem,ktorego nie porafie uruchomic - czytaj wykorzystac.... :zawstydz:

Pagerus 03.01.2005 23:55

Cytat:

Napisany przez bakupl
Kolega mówi że w Doom3 jest lepsza grafa niż w HL2 ... prawda?

Według mnie to nie - ale ja nic nie mówię - nie chcę rozpętac piekła wśród zwolenników obu tytułów :D

kraluk 03.01.2005 18:33

Cytat:

Napisany przez Voytek
Czy moge dowiedziec sie od Was jak postapic z podpowiedziami Half-Life.2.DVD.Retail-VENGEANCE bo nie wiem jak i co....nie rozumiem co pisze VENGEANCE mimo ze kumam angla ;)

Koledzy radzą, żebyś zassał grę na licencji eMule:D
A VENGEANCE to nazwa releaser'a, który wpuścił daną wersję gry do sieci...

Voytek 03.01.2005 17:58

Czy moge dowiedziec sie od Was jak postapic z podpowiedziami Half-Life.2.DVD.Retail-VENGEANCE bo nie wiem jak i co....nie rozumiem co pisze VENGEANCE mimo ze kumam angla ;)

bakupl 03.01.2005 17:43

Kolega mówi że w Doom3 jest lepsza grafa niż w HL2 ... prawda?

adixo 03.01.2005 17:35

Cytat:

Napisany przez energetykSA
Ta gra po dłużnym graniu staje się nudna . Grafika jest ok. wymagania nie wielkie jak przy tej grafice duży plus dla programistów ***8211; nie napędzą kasy producentom kart grafiki

ALE maruda :klnie: :bicz: :klnie:

energetykSA 03.01.2005 15:05

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
To teraz nie wiem czy pobierac tego HL2 czy poczekac az ucichnie wszystko i zaczac myslec. Turboni moze to Half-Live 2 AXPi WORKING Repack wlasnie jakis podstep:D
Chyba kupie orginal, ale nie wiem..musialby mnie ktos przekonac ze to jest dobra gra :D

czero 03.01.2005 14:47

Ja tam HL 2 dostane dopiero gdzies kolo polowy lutego ;).
Chyba ze jakies szczesliwy usmiech losu pozwoli mi sie cieszyc nim wczesniej :)

adixo 02.01.2005 23:47

Cytat:

Napisany przez kiewas
No to teraz Half Life 2 :D
Czy może się mylę @Adixo??:D

Nie nie mylisz się :wow:

Pagerus 02.01.2005 20:38

Cytat:

Napisany przez kiewas

A może FAR CRY dla odmiany? :haha:

kiewas 02.01.2005 17:59

Pagerus 02.01.2005 14:34

Cytat:

Napisany przez adixo
Grałem do tej pory w FAR CRY i powiedziałem sobie jak jej nie skończę to nie ruszam nic innego ;)

Czyli wychodzi na to, że skończyłeś FAR CRY :spoko:

adixo 02.01.2005 02:16

Cytat:

Napisany przez kiewas
Trochę późno, fakt :)
Ale gra wgniata w fotel, nie ma co!

Grałem do tej pory w FAR CRY i powiedziałem sobie jak jej nie skończę to nie ruszam nic innego ;)

kiewas 02.01.2005 01:10

Trochę późno, fakt :)
Ale gra wgniata w fotel, nie ma co!

adixo 02.01.2005 00:38

Dobra tylko mnie nie wyśmiejcie
Mam HL2 gdzieś od 15 XII 2004 i dopiero dzisiaj będę instalował
nieźle co ?

kiewas 01.01.2005 23:18

Dobra poradziłem sobie z tym Counterem :)
Może ktoś ma ochotę zagrać?:)

Pagerus 31.12.2004 10:37

Cytat:

Napisany przez bakupl
Jak masz backup to masz i oryginał... a jak masz oryginał to i masz cd-keya... to o co chodzi? Sprawdź PW

Mogę sprawdzic - ale nic nie ma :P

bakupl 31.12.2004 10:35

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Kup oryginał z CDProjekt i nie będziesz miał żadnych problemów - a backup możesz sobie zrobic swoją drogą ;)

Jak masz backup to masz i oryginał... a jak masz oryginał to i masz cd-keya... to o co chodzi? Sprawdź PW

Pagerus 31.12.2004 10:27

Cytat:

Napisany przez kiewas
Mam wielką prośbę
Może ktoś wytłumaczyć mi co mam zrobić, żeby pograć sobie w CSS? Co dokładnie ściągnąć itp., niektorzy grają więc na pewno wiedzą co i jak:) Chodzi ofkoz o backup...

Kup oryginał z CDProjekt i nie będziesz miał żadnych problemów - a backup możesz sobie zrobic swoją drogą ;)

kiewas 31.12.2004 02:41

Mam wielką prośbę
Może ktoś wytłumaczyć mi co mam zrobić, żeby pograć sobie w CSS? Co dokładnie ściągnąć itp., niektorzy grają więc na pewno wiedzą co i jak:) Chodzi ofkoz o backup...

Pagerus 29.12.2004 12:29

Pomysł z tym rzucaniem kulą mi się podoba :D Coś jak nieco zmodyfikowana gra w dwa ognie :P

woitas 28.12.2004 21:35

grałem dzisiaj na 2 fajnych mapkach - deathbox i bunkier.
na pierwszej biegamy po placu. do dyspozycji mamy granaty, karabin no i leżące na ziemi piły tarczowe - miodzio.
na drugiej używamy tylko gravity i rzucamy w siebie kulą :D

ps. sorki, ale obrazki są w odwrotnej kolejności :)

http://img86.exs.cx/img86/3853/schowek5mw.jpg

Pagerus 28.12.2004 10:07

Cytat:

Napisany przez legion

Ona się już bardzo dawno wyczerpała... ciekawe czy będą robić dodatkowe egzemplarze, bo myślę, że zainteresowanie tematem jest mimo wszystko nadal spore...

legion 28.12.2004 10:04

https://secure.cdprojekt.com/hl2/hl2_soldout.asp
szybko sie wyczerpala:D a niby w sprzedazy 29 grudnia:D
"CD Projekt pojawi się w sklepach 29 grudnia w dwóch wersja - na CD oraz na DVD!"

Pagerus 28.12.2004 09:43

Kurde - ja ten moment tak szybko przeszedłem, że nawet nie pamiętałem co tam się dokładnie robiło - ale fakt - trzeba było rzucić stworki na tego truposza na palu...

SLAYER 28.12.2004 00:17

No i gitara, nie wykonalem tego wczesniej a tera ten moj kumpel sam mi otworzyl przejscie. Dzieki

Air 27.12.2004 23:44

Cytat:

Napisany przez SLAYER
Znowu nic. Rzucam gdzie sie tylko da, one tam wlecą i siedzą. A ta dzwignia jest gdzies widoczna ?

aaaa, tam wisi jakiś strój na palu, trzeba cos z nim zrobic?

tak, trzeba rzucić w niego tym czymś aby potworki go zaatakowały.

SLAYER 27.12.2004 23:35

Znowu nic. Rzucam gdzie sie tylko da, one tam wlecą i siedzą. A ta dzwignia jest gdzies widoczna ?

aaaa, tam wisi jakiś strój na palu, trzeba cos z nim zrobic?

Air 27.12.2004 22:56

Cytat:

Napisany przez SLAYER
Jakos nie umiem tego zrobic. Rzucam tą przynete zarówno za tą blokade z tych dwóch poziomych pnii z drzewa co są na jakiejś lince (wtedy potworki tam polecą ale nic nie robią) , jak i na przeciw na górze skąd przyszłem za te druciane drzwi (zreszta ta linka prowadzi własnie za te drzwi, a oni nie chca tam wlecieć). Moze dokladniej ktos by opisal co zrobic?

musisz rzucać za te drzewa. potworki tam wskakuja i uruchomią dźwignię, wtedy pnie opadną i bedziesz mógł przejść.

SLAYER 27.12.2004 22:51

Jakos nie umiem tego zrobic. Rzucam tą przynete zarówno za tą blokade z tych dwóch poziomych pnii z drzewa co są na jakiejś lince (wtedy potworki tam polecą ale nic nie robią) , jak i na przeciw na górze skąd przyszłem za te druciane drzwi (zreszta ta linka prowadzi własnie za te drzwi, a oni nie chca tam wlecieć). Moze dokladniej ktos by opisal co zrobic?

Pagerus 27.12.2004 21:56

Cytat:

Napisany przez Air
jesteś w połowie gry.

Jeżeli dobrze myśle to jesteś w momencie jak uczysz się korzystać z pomocy potworków.

Trzeba pójść w stronę drzwi. Rzuciś ten przedmiot za zamknięte drzwi. Wtedy potworki tam przeskoczą i otworzą Ci to przejście.

Według mnie to może nawet nieco za połową - od teraz jest ciekawiej jak można używac tych stworków - na początku to mnie strasznie wkurzały (jak mnie atakowały ciągle) - ale teraz nawet je polubiłem :D

Air 27.12.2004 18:04

Cytat:

Napisany przez SLAYER
Wie ktos moze jak przejsc moment kiedy zabilem tego duzego piaskowego potwora, wziolem od niego jakąś przynete na te mniejsze, i tera stoje z tym moim "potworkiem przyjacielem" nad tym piaskowym kołem gdzie rzucam ta przynete i cos ciagle gada do mnie. Co wtedy zrobic?

PS. I wogole ile zostalo do konca gry mniej wiecej bo do piatku musze ją przejsc.

jesteś w połowie gry.

Jeżeli dobrze myśle to jesteś w momencie jak uczysz się korzystać z pomocy potworków.

Trzeba pójść w stronę drzwi. Rzuciś ten przedmiot za zamknięte drzwi. Wtedy potworki tam przeskoczą i otworzą Ci to przejście.

SLAYER 27.12.2004 17:45

Wie ktos moze jak przejsc moment kiedy zabilem tego duzego piaskowego potwora, wziolem od niego jakąś przynete na te mniejsze, i tera stoje z tym moim "potworkiem przyjacielem" nad tym piaskowym kołem gdzie rzucam ta przynete i cos ciagle gada do mnie. Co wtedy zrobic?

PS. I wogole ile zostalo do konca gry mniej wiecej bo do piatku musze ją przejsc.

Pagerus 24.12.2004 10:40

Cytat:

Napisany przez legion
panowie nasz kraj jest pelen mozliwosci wiec wszystcy bija sie o klienta bezwzglednie :)
2 wydawcow jest ciekawym sposobem :D

Z tego co wyczytałem na stronce CDP w komentarzach to chłopaki jakieś tajemnicze się zrobiły i nie chcą ujawnic szczegółów na temat zdobycia prawa do dystrybucji HL2 :P

legion 24.12.2004 10:32

panowie nasz kraj jest pelen mozliwosci wiec wszystcy bija sie o klienta bezwzglednie :)
2 wydawcow jest ciekawym sposobem :D

Pagerus 23.12.2004 12:20

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No mam nadzieję, że zgodzisz się chociaż z tym, że "Pagera" dawno temu ja wymyśliłem (jeszcze w liceum) :)

A co do HL2 do jeśli znajdę go w na przykład w MM za około 100 - 110 złotych to niewykluczone, że tym razem sam się skuszę. Oczywiście na wydanie DVD :D Szkoda tylko, że dopiero 29 grudnia. To już prawie całe święta, jedyny moment, kiedy miałbym trochę czasu, żeby zagrać, się kończą.... Ale pomyślę :)

No w tym wypadku to się akurat zgodzę :D Ale czy to było aż tak dawno? - liceum oczywiście :P

B@rtek 23.12.2004 11:52

Cytat:

Napisany przez Air
No pięknie. Gra ma dwóch wydawców w kraju. Dodatkowo wydanie DVD w cenie CD.

Można się wkurzyć :wsciekly:

To jest chyba tylko w Polsce mozliwe, że gra ma dwóch wydawców ;)

andrzejj9 23.12.2004 11:37

Cytat:

Napisany przez Pager
Bo Pagerusa już nie ma - teraz jest Pager :D
Cdprojekt??? Czyli chyba się pospieszyłem z zakupem HL2 :P

No mam nadzieję, że zgodzisz się chociaż z tym, że "Pagera" dawno temu ja wymyśliłem (jeszcze w liceum) :)

A co do HL2 do jeśli znajdę go w na przykład w MM za około 100 - 110 złotych to niewykluczone, że tym razem sam się skuszę. Oczywiście na wydanie DVD :D Szkoda tylko, że dopiero 29 grudnia. To już prawie całe święta, jedyny moment, kiedy miałbym trochę czasu, żeby zagrać, się kończą.... Ale pomyślę :)

Pagerus 23.12.2004 10:54

Cytat:

Napisany przez Air
Ha cena to chyba jakaś tajemnica, nigdzie nie mogę znaleźc.

A na PM miałem wysłać nazwę wydawcy.

Ciekawe ile bluzg się teraz posypie :P Bo wydanie CDProjektu będzie na 100% znacznie lepsze :D

Air 23.12.2004 10:42

Cytat:

Napisany przez Pager
A jaka jest jego cena??? I co chciałeś mi wysłać na PM?

Ha cena to chyba jakaś tajemnica, nigdzie nie mogę znaleźc.

A na PM miałem wysłać nazwę wydawcy.

Pagerus 23.12.2004 10:38

Cytat:

Napisany przez Air
Nie tylko Ty.

Super wygląda to wydanie kolekcjonerskie.

A jaka jest jego cena??? I co chciałeś mi wysłać na PM?

Air 23.12.2004 10:36

Cytat:

Napisany przez Pager

Nie tylko Ty.

Super wygląda to wydanie kolekcjonerskie.

Pagerus 23.12.2004 10:35

Cytat:

Napisany przez Air
juz jest - cdprojekt

@Pagerus dlaczego nie kogę do Ciebie wysłać nic na PM.

Nie ma takiego użytkownika ???

Air 23.12.2004 10:19

Cytat:

Napisany przez Pager
"Staliśmy się" - ale kto??? Nigdzie nie widzę informacji o tym kto został tym wydawcą...

juz jest - cdprojekt

@Pagerus dlaczego nie kogę do Ciebie wysłać nic na PM.

Nie ma takiego użytkownika ???

Pagerus 23.12.2004 10:15

"Staliśmy się" - ale kto??? Nigdzie nie widzę informacji o tym kto został tym wydawcą...

Air 23.12.2004 10:03

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez www.cdprojekt.info
Z niekłamaną satysfakcją donosimy, iż staliśmy się polskim wydawcą gry Half-Life 2. Tytuł pojawi się w sklepach 29 grudnia w dwóch wersjach - na CD oraz na DVD! A już teraz przygotowaliśmy prawdziwą gratkę dla fanów gry Half-Life! Od dzisiaj można u nas złożyć zamówienie na edycję kolekcjonerską gry! Uwaga!

Gra pojawi się na półkach sklepowych 29 grudnia w angielskiej wersji językowej. Niezależnie od formatu - CD czy DVD - jej cena wynosić będzie 129,90 PLN. Gracze otrzymają tytuł wydany na wysokim poziomie (pudełko + etui), możliwość rejestracji elektronicznej i uzyskania profesjonalnej pomocy dzięki Obsłudze Technicznej. Zaś w dostępnej tylko na naszej stronie unikalnej edycji kolekcjonerskiej znajdą oni, poza płytami, m.in. koszulkę, książeczkę z materiałami graficznymi z gry oraz pierwszą część Half-Life w wersji Source.

No pięknie. Gra ma dwóch wydawców w kraju. Dodatkowo wydanie DVD w cenie CD.

Pagerus 20.12.2004 15:18

Ciekawe jaki sprzęt to uciągnie? :haha:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:09.