Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

Edwardo 21.01.2005 00:36

heh, "uczelnia nie zajac, nie ucieknie"
"co masz zrobic dzisiaj - zrob jutro"
"nauka nie ku**a, dwa dni postoi"

M@X 21.01.2005 00:19

A no niestety trzeba... Ja zawsze jakos staram sie wsjo zalatwiac do przodu zeby znalezc czas ;-D

Edwardo 21.01.2005 00:17

jeszcze trzeba miec czas na te festiwale...
w kraku jestem a czasu nie mam isc nawet na rynek oberzec szopki :/
shit happens..
kurde, kiedy ja na starowce bylem, chyba jakos we wrzesniu :)

M@X 21.01.2005 00:05

No wlasnie nei wiem... Dlatego warto jezdzic na festiwale. Duzo dobrych filmow za smieszne pieniadze!

Edwardo 20.01.2005 23:50

Cytat:

Napisany przez M@X.666
TylFestiwal w Gdyni przyniosl jescze "Dzien w ktorym umre" i niesamowite "Pregi" Magdaleny Piekorz. Kto lubi ambitne kino : niech naprawde poswieci czas na obejrzenie choc jednego filmu z powyzszej listy.

tylko skad wziac te filmy? :/
tak samo Kontrolerzy nie moge zgranc... na torancie nie znalazlem... szkoda...

ed hunter 20.01.2005 23:39

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Ja kupuje w sklepie eMule - jest tam dużo promocji (ostatnio wszytsko za free ;p )

tylko trzeba uważać na wybrakowane produkty; lepiej znać miejsce skąd wziąć :)

M@X 20.01.2005 23:32

smolik : tak, ogladalem ong bak, ale nie powiedizalbym ze ma w sobie cos z Tarantino. Jak dal mnie to jest za duzo mordobicia. Choc moze w filmie w ktorym chodzi o mordobicie to zaleta, ale w takim razie ten film skreslam nawet za kategorie. Mordobiciom osobiscie mowie "niet" ;-D

smolik 20.01.2005 23:24

@M@X.666
A oglądałeś ONG BAK?? Ten film ma też coś w sobie z Tarantino. To taki Tajlandzki Tarantino.

Lukash 20.01.2005 22:41

Cytat:

Napisany przez Burak_123
Z "jajcarnych" to jeszcze Eurotrip...

ten film mnie rozczarował nie był jakis super myslalem ze bedzie lepszy wole road trip i senior trip:)

M@X 20.01.2005 21:49

Tylko kolega woitas nadmienil cos o filmach ktore moglyby mnei zainteresowac. Teraz moja dream lista ostatnich miesiecy:
Cremaster 1,2,3,4,5 - seria filmow Matthew Barneya bedaca mozna powiedziec dzielem jego zycia. Kremaster to bodajze miesien odpowiadajacy za naprezenie czlonka - 5 filmow, 5 roznych wyzwalanych emocji, 5 roznych stanow wzwodu!
Dogville - Lars von Trier w najlepszym wydaniu. Teatr szturmem wkracza w sfere kinematografii. Problem zezwierzecenia spoleczenstwa na przykladzie malego wiejskiego miasteczka w latach trzydziestych. GENIALNE!
Kontrolerzy - dzien z zycia wegierskich kontrolerow biletow w metrze.
Nikotyna - hiszpanski film. Haker + gangsterzy + wszystko dzieje sie szybciej niz wypalenie jednego papierosa + zastanowmy sie czy tak naprawde palenie szkodzi ;-D
Oldboy - Quentin Tarantino powiedizal o tym filie "Ten film jest bardziej tarantinowski niz wszystko co do tej pory nakrecilem". Orientalny klimat, duzo krwi i przemocy, a wszystko okraszone charaktersytyczna do tej pory wylacznie dla QT konwencja.
Piec nieczystych zagran - Pojedynek Larsa von Triera z jego mentorem z mlodosci - Joergenem Lothem. Loth ma przerobic swoja etiude pod tytulem "The Perfect Man" na 5 roznych sposobow podyktowanych przez LvT. M.in. zrobic z niej film animowany, nakrecic ja na Kubie czy sprawic by zadne ujecie nie przekraczalo dwunastu klatek. Niesamowity pojedynek artystow kinematografii!
R Point - Niesamowity trzymajacy w napieciu horror. Zero gumowych lalek czy efektow za grube miliony. Tu liczy sie klimat, schizofrenia dopadajac bohaterow (nawiasem mowiac zolnierzy wyslanych w poszukiwaniu oddzialu ktory zaginal), a wynikajaca z faktu iz tytulowe R Point to miejsce nawiedzone. Po "Kregu" ktory byl szczerze mowiac taki sobie, "Klatwie" czy "Dark Water" moge smialo powiedziec ze jest sposrod nich najlepszy. I prosze - nie kreccie jego amerykanskiej wersji!!!
Zatoichi - Zatoichi to legenda dla Japonczykow. Nakrecono o nim wiecej filmow niz o Godzilli. Jego nigdy nie przestanie sie krecic - podobnei jak u nas Bonda, ale Zatoichi to dla Japonczykow ktos kilkaset razy wazniejszy niz Bond dla nas. Postac niewidomego samuraja walczacego w imie wyzszych idei!

Festiwal w Gdyni przyniosl jescze "Dzien w ktorym umre" i niesamowite "Pregi" Magdaleny Piekorz. Kto lubi ambitne kino : niech naprawde poswieci czas na obejrzenie choc jednego filmu z powyzszej listy.

Najwieksze gowna ostatnich miesiecy (moim zdaniem):
Aleksander
Blade 3
Klatwa (amerykanska oczywiscie)
Komorka
Kroniki Riddicka
Resident Evil 2
Z podniesionym czolem

...i cale mnostwo innego Hollywoodzkiego kina ktore wychodzi z zalozenia ze po co miec oryginalny pomysl skoro ma sie 100 milionow na efekty specjalne. Wszelkie opinie sa wylacznie subiektywne i nie prosze o polemike.

Maciej 20.01.2005 21:24

bardzo a to bardzo dużo filmów jest warte obejrzenia, jedne mniej drugie bardziej, jak i te nowsze jak i te starsze.

Burak_PL 20.01.2005 21:06

Z "jajcarnych" to jeszcze Eurotrip i nie-ostry dyżur

Edwardo 20.01.2005 12:32

no tak, ale osiol slimaczy mi sie troche...
a na torencie to 11-15h i moge sobie ogladac.
w przypadku osla, czas wydluza sie prawie do tygodnia :(

MacGyver 20.01.2005 12:11

Cytat:

Napisany przez Edwardo
edit: skad zasysacie wasze kopie bezpieczenstwa?
ja uzywam filelist ale widze ze tam nie ma niektorych tytulow co wymieniliscie

Ja kupuje w sklepie eMule - jest tam dużo promocji (ostatnio wszytsko za free ;p )

Lukash 20.01.2005 11:54

Jeśli chcecie obejrzec naprawde cos dobrego to polecam Rozrabiaki w Waszyngtonie(Senior Trip) komedia 1995 roku ale najlepsza komedia pewnie sporo osob widzialo ja jej szukam w necie ale nigdzie nie ma....http://www.filmweb.pl/Film?id=34294

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:20.