Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

ed hunter 13.11.2019 09:56

Cytat:

Napisany przez misiozol (Post 1429287)
Pytanie ktory film ogladales , ba sa 2 wersje tego samego i wyszly prawie w tym samym czasie :P tej z tatuazem ;)

To wcześniej, ten z zeszłego roku średni, byłem w kinie.

Poza tym szwedzki, to był chyba tylko miniserial.

A może i inaczej go pocięli... :hmm:

DarkSlide97 13.11.2019 10:28

https://www.filmweb.pl/film/Dziewczy...em-2011-565637

Ten oglądałem.

misiozol 13.11.2019 12:11

Taa widziales ten amerykanski wymysl , szwedzki obejrzyj byl tez jako film ;)

Cytat:

Napisany przez ed hunter (Post 1429288)
To wcześniej, ten z zeszłego roku średni, byłem w kinie.

Poza tym szwedzki, to był chyba tylko miniserial.

A może i inaczej go pocięli... :hmm:

Ajest cos z zeszlego roku :hmm: szwedzki jest z 2009 a amerykance zrobili w 2011 .

ed hunter 13.11.2019 12:28

No i amerykański z zeszłego. Burdel panie, burdel! :D

DarkSlide97 14.11.2019 22:47

W cieniu księżyca/In The Shadow Of The Moon (2019)

Bardzo ładnie zrobiony film, klimatyczna scenografia i wizualki, zwłaszcza w nocy, na początku. Fabuła może nie wybitna, ale w miarę dobra.

Ciekawy motyw mijania się w czasie i ładnie pokazane [spoiler] jak się zmienia główny bohater pod wpływem tej morderczyni i jak dochodzi do punktu zwrotnego i zaczynają od nowa .
Można sprawdzić i oglądnąć, ale to nie jest life-changer.

7/10

ed hunter 22.12.2019 22:47

Na ejdż bi o goł awendżersi się pojawili, super pozycja na dzisiaj, chociaż za długa na raz, prawie trzy godziny.

/Może teraz da się zacząć, bo wcześniej pińcetplusy somsiadów warszowioków ze wsi zabijały miliony w grach, a światłowód nadal kończy się w połowie ulicy. Nadzieja w blokach, co budują obok, orendż w końcu załapie opłacalność niewielkich inwestycji.

DarkSlide97 30.12.2019 18:41

Joker (2019)

Ogarnąłem sobie BD, bo wreszcie wyszło (ile można czekać?).
Film jest genialny, co prawda nie tak skomplikowany jak myślałem że będzie, ale i tak robi wrażenie, świetna główna rola oraz rola matki.
Tematyka niepopularna, wreszcie jakiś film który porusza konkretne problemy, ma treść a nie same efekty specjalne. Zakończenie bardzo mocne i dobre, i na początku super scena kiedy jedzie autobusem i rozśmiesza to dziecko a potem ma napad śmiechu jak i pokazanie całego ruchu i tych zamieszek które (niechcący) zapoczątkował.

Chyba sobie obejrzę jeszcze raz, może spokojnie kandydować do najlepszego filmu tego roku :taktak:

Zetoxa 23.01.2020 21:09

byłem na psach trzecich,
świetny Pazura, świetny Dorociński, :spoko:
zmęczony życiem Linda :spoko:
całkiem nieznany Fabijański (na plus rzecz jasna),
dobry scenariusz :spoko:
mocne zachodnie dobre kino i... ten finał :sciana:
co też podkusiło Pasikowskiego :(
ale okej, daję mu 7/10 mimo tego finału.

icemac 24.01.2020 08:19

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 1432000)
co też podkusiło Pasikowskiego :(

kasa :hmm:

toast2

DarkSlide97 26.01.2020 20:53

Jojo Rabbit (2020)

Film który na początku jest trochę czarną komedią a potem zmienia się w taki komediodramat. Kontrowersyjna tematyka ale dobrze się ogląda. Mimo że jest śmieszny to jednak nie jest to kolejna komedia, zresztą zobaczcie sami.
Jest już screener z napisami PL jakby ktoś był zainteresowany :taktak:

DarkSlide97 08.02.2020 08:53

Irlandczyk/The Irishman (2019)

W końcu zmęczyłem ten film. Co prawda potrzebowałem oglądać na dwa razy, ale było warto. Przede wszystkim nie nudził mnie, a myślałem że tak będzie. Na plus legendarni aktorzy, dobra fabuła i przede wszystkim genialny klimat.

Jak ktoś jeszcze nie obejrzał to polecam, choć nadal uważam że jest za długi :taktak:

yahol 08.02.2020 22:49

Gdyby jednak komuś się chciało:
Messiah
moim zdaniem - dobry, niejednoznaczny serial, na podstawie dawno zapomnianej powieści Gore Vidala, z lat bodaj początkowych 70.
IMHO 8,2/10.
Czekam na więcej.

DarkSlide97 11.02.2020 22:26

Boże Ciało (2019)

Czy ja właśnie obejrzałem dobry, polski film? Na to wygląda.

Historia niezbyt skomplikowana ale dobra, główny bohater przekonujący, świetny aktor (dosłownie i w przenośni :>). O ile zazwyczaj mam problem z oglądnięciem do końca, tutaj nie wiem kiedy zleciał mi film. Mimo że nie jest to kino akcji, a raczej przez napięcie odczuwalne między Danielem a resztą społeczności.
BTW czy główny aktor ma jakieś soczewki w oczach czy to tak naturalnie? Wzrok jak u hipnotyzera :D

Bloom 18.02.2020 17:04

Ja ubolewam, bo jest teraz mnóstwo ciekawych, dobrych filmów w kinach, a ja nie mam czasu. Polecicie jakiś jeden na który szczególnie warto się wybrać?

DarkSlide97 18.02.2020 17:21

Kto by tam miał czas na kino dzisiaj. Nie pamiętam nawet kiedy ostatnio tam byłem, chyba ze dwa lata temu. Nie wspominając o tym że do Polski filmy wchodzą z paromiesięcznym opóźnieniem, więc często jak film pojawia się w naszym kraju to okazuje się że już go oglądałem. W internecie jest wszystko szybciej :> Dzisiaj możesz mieć telewizor 4K (choć nawet FullHD da radę), odtwarzacz multimedialny z obsługą wszelkich możliwych formatów i zestaw porządnych głośników więc kino nie jest tak popularne, skoro w domu też można mieć jego namiastkę.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:23.