Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Filmy, które warto obejrzeć :) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/filmy-ktore-warto-obejrzec-46663/)

woitas 09.11.2005 18:03

ssajcie, bo póki co licznik neo stoi :P

Smartek 10.11.2005 07:25

Cytat:

Napisany przez woitas
ssajcie, bo póki co licznik neo stoi :P

tak od chyba 2 listopada! :P

joujoujou 10.11.2005 08:21

Wracając do tematu: trafiłem właśnie na jeden z moich ulubionych seriali, Stawka większa niż życie. KVLTOWY! (TVP2) :D

andrzejj9 10.11.2005 08:59

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Wracając do tematu: trafiłem właśnie na jeden z moich ulubionych seriali, Stawka większa niż życie. KVLTOWY! (TVP2) :D

To było to, co wczoraj leciało w okolicach 21-22? Jeśli tak, to.. rewelacja :) Nie oglądałem tego wcześniej, a i wczoraj włączyłem przed przypadek robiąc coś w kuchni. No i.. wciągnęło mnie :) I jednocześnie przywróciło wiarę, że polskie produkcje mogą być dobre, a aktorzy jakoś sensownie grać. Szkoda, że aby się o tym przekonać trzeba sięgnąć po filmy z.. tak na oko lat 80 - 90 poprzedniego wieku..

icemac 10.11.2005 09:01

ja widzialem wczoraj "Lord of war" - godny polecenia, nie bede sie rozpisywal, ale ... POLECAM

joujoujou 10.11.2005 21:00

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
To było to, co wczoraj leciało w okolicach 21-22? Jeśli tak, to.. rewelacja :) Nie oglądałem tego wcześniej, a i wczoraj włączyłem przed przypadek robiąc coś w kuchni. No i.. wciągnęło mnie :) I jednocześnie przywróciło wiarę, że polskie produkcje mogą być dobre, a aktorzy jakoś sensownie grać. Szkoda, że aby się o tym przekonać trzeba sięgnąć po filmy z.. tak na oko lat 80 - 90 poprzedniego wieku..

Nie oglądałeś Klossa? :O Żartujesz chyba? :mruga:

http://wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/p...ka_wieksza.htm
Z tego co tu piszą wynika, że lata 60-te. :taktak:

andrzejj9 10.11.2005 22:11

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Nie oglądałeś Klossa? :O Żartujesz chyba? :mruga:

http://wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/p...ka_wieksza.htm
Z tego co tu piszą wynika, że lata 60-te. :taktak:

Nie skojarzyłem tytułu z Klosem (chwilowe zaćmienie ;) ) i to jednak nie o to mi chodziło. Ale Klosa w sumie też nigdy w całości nie obejrzałem. Cóż.. załapię się pewnie jeszcze na jedną z wielu powtórek.. :)

Ghost_mode 11.11.2005 01:16

"Znamy juz oficjalny plakat do filmu Anthony'ego C. Ferrante pt. Boo. Robi wrażenie... sam film opowiada o grupie studentów, którzy w śwęto Halloween trafiają do opuszczonego szpitala i stają pomiędzy dwoma toczącymi bitwę duchami - pielęgniarką i jej obłąkanym pacjentem. "

http://img409.imageshack.us/img409/1...zzzzzzz3ag.jpg

zapowiada sie ciekawie... zna ktoś ? warto ?

mensir67pl 11.11.2005 05:43

Cytat:

Napisany przez Ghost_mode
"Znamy juz oficjalny plakat do filmu Anthony'ego C. Ferrante pt. Boo. Robi wrażenie... sam film opowiada o grupie studentów, którzy w śwęto Halloween trafiają do opuszczonego szpitala i stają pomiędzy dwoma toczącymi bitwę duchami - pielęgniarką i jej obłąkanym pacjentem. "

zapowiada sie ciekawie... zna ktoś ? warto ?

NIE warto szkoda czasu - ale to tylko moje zdanie sa gusta i gusciki ;)

Smartek 11.11.2005 08:25

tez mam, dzisiaj mialem zamiar ogladac...
obejrzalem za to Doom'a - w sumie film wydaje sie przeciagniety i rozwleczony, ale pod koniec sie rozkreca i moim zdaniem te wstawki FPP sa calkiem, calkiem.. ;)
pozdro ;)

epol 14.11.2005 16:31

Chlopaki co polecacie teraz godnego zobaczyc w kinie? Wstepnie wybieram sie w ten weekend.

andrzejj9 14.11.2005 20:37

Cytat:

Napisany przez epol
Chlopaki co polecacie teraz godnego zobaczyc w kinie? Wstepnie wybieram sie w ten weekend.

Akurat jest kilka godnych uwagi filmów. Ja chciałem się wybrać na Gnijącą Pannę Młodą , ale nie wiem, czy lubisz tego typu filmy/bajki. Z bajek jeszcze fajny jest Kurczak Mały Disney'a, natomiast jeśli chodzi i "normalne" filmy to całkiem nieźle zapowiadają się Bracia Grimm i możliwe, że Transporter 2 chociaz o nim jeszcze nic nie słyszałem (poza tym, że jest :)). Pochlebne opinie słyszałem natomiast o Czterech braciach, których też właśnie zaczęli grać.

Na a oprócz tego jest jeszcze Doom ;) a ja cały czas chętnie zobaczyłbym [b]Plan Lotu[/g] z Jodie Foster :)

Smartek 14.11.2005 21:58

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
..

powiem tak:
Plan lotu - mi sie podobal do 3/4 filmu, koncowka schrzaniona, ale warto obejrzec
Doom - warto obejrzec chocby dla koncowych wstawek FPP, ale fabula tez nienajgorsza
Transporter 2 - jak masz to odrazu kasuj
Czterech braci mam, ale jeszcze nie ogladalem..
pozdro ;)

andrzejj9 14.11.2005 22:46

Cytat:

Napisany przez Smartek
powiem tak:
Plan lotu - mi sie podobal do 3/4 filmu, koncowka schrzaniona, ale warto obejrzec
Doom - warto obejrzec chocby dla koncowych wstawek FPP, ale fabula tez nienajgorsza
Transporter 2 - jak masz to odrazu kasuj
Czterech braci mam, ale jeszcze nie ogladalem..
pozdro ;)

Kurcze, szkoda, że blisko nie mieszkasz - zaopatrzenie w filmy miałbym regularne.. ;)

Przed chwilą obejrzałem Piłę 2. Generalnie film niezły, ale jak dla mnie nie umywa się do pierwszej części. Od tak, obejrzeć można, ale jeżeli ktoś lubi tego typu klimaty, bo film jest momentami naprawdę krwawy (wrażliwy na krew w filmach już nie jestem, ale i tak miałem wrażenie, że momentami trochę przesadzili..). W każdym razie jeśli już ktoś zacznie go oglądać, to sugeruję obejrzeć do końca, bo końcówka sprawia, że film jako całość jest zdecydowanie lepszy. I tak jak dla mnie 7/10, gdzie przynajmniej jeden punkt to właśnie za zakończenie :)

REi 15.11.2005 02:08

Ogladalem ostatnio kilka filmow:
Doom - to nie jest dno.... filmy z dna w porownaniu z tym czyms to arcydziela kinematografi. Mysle obejze ciekawe jak pokaza piekla i demony.... zmieniona fabula, nie ma piekla i demonow a calosc kompletnie bez sesu.
American Pie zdaje sie 4: Band Camp - inni aktorzy ale mimo to znosna komedyjka
4 Pokoje - dorwalem pudelko dvd i czytam: komedia, Quentin Tarantino, Bruce Willis, Madonna. Mysle: Moze byc ciekawie.... film poje...ny i do tej pory nie wiem czy w pozytywnym czy negatywnym tego slowa znaczeniu.
Fight Club\
Fight Club- Tu chyba nie musze nic dodawac ;)
Fight Club/

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:52.