![]() |
Nie ma roboty to się pierdołami zajęli:)
|
to jakaś dywersja na ten temat. moderatory offtopują. co za czasy.
w sumie to chyba niewiele roboty jest na takim spokojnym forum :szczerb: |
Nawet więcej niż potrzeba:)
|
Jest tu jakiś moderator? [emoji14]
|
Taa, ja go nie zacząłem ale niech będzie. A są jakieś dobre napisy do niego czy od razu dają słownik?:)
|
co to za serial? profesora miodka?
|
Wiesz, akurat z tym potrafię się z tobą zgodzić :szczerb:
To 'tylko' brak wiedzy i umiejętności, nie zaś lenistwo czy wygodnictwo. Można powiedzieć, że to inne/mniejsze zło. Ale też do tępienia :D |
Cytat:
|
Starałem się być bardziej kurtuazyjnym.
Napisz na Berdyczów, znaczy do Barteza :haha: Tylko zważ, że wtedy zacznę bardziej się przyglądać twojej pisowni lol2 PS Kurde u mnie klawiatura też nie zawsze załapuje alta, ale zdarza mi się wracać i korygować. No ale cóż.... |
Ja bym powiedział bardziej dobitnie:
Pisanie bez polskich znaków - jest nie tylko oznaką braku kultury, ale i brakiem szacunku do odbiorców danego napisanego teksu... |
Telefonem też się da, nawet bez słownika. Nikt nie pisze długich elaboratów z telefonu, żeby tym się tłumaczyć.
To kwestia pewnej, tak bym to nazwał, elegancji wyrażania się i kultury. |
Cytat:
Natomiast nie widzę żadnego uzasadnienia dla pomijania tych znaków kiedy pisze się na komputerze. Pisze się tak samo szybko i łatwo, ale za to czyta znacznie przyjemniej :taktak: |
Wielkie Teorie Darwina
http://player.pl/programy-online/wie...-odcinki,4791/ |
Rzekłbym, że po ~20 latach internetu, wypada posługiwać się poprawnie językiem polskim pisanym.
Dla mnie to jest zwykłe lenistwo, trudne do wytłumaczenia obiektywnie. I coraz rzadziej akceptowane. |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:41. |