![]() |
a w w 5x11 pójdzie na tron i zrobi k*pę. Co jest w tym serialu że tyle osób go lubi oglądać?
|
5x9 ładnie się działo :D
|
5x4 koniec odcinka troche wstrząsający :)
|
Serial ogólnie bardzo dobry, świetny finał, jak i poprzednie dwa odcinki z Oberynem i Snowem.
Bardzo dobrze, że pokazali wyjazd Aryi Stark do Braavos, jak i dotarcie do celu przez Brana. Cóż jedyne co mnie martwi, że serial coraz bardziej odbiega od książki. Z tego co mi wiadomo może nie być Lady Stoneheart, no i nie było Zimnorękiego.. |
Jakoś na mnie ten sezon jak i finał nie wywarł takiego wrażenia jak poprzednie. Po prostu jest za dużo wątków i każdy odc. powinien mieć przynajmniej 2 godziny. Wtedy by to wszystko miało sens.
Jednak to wszystko nie znaczy, że nie czekam na kolejny sezon :D |
|
Cytat:
|
Za to jeśli najpierw zobaczysz pierwszy sezon a potem przeczytasz pierwszy tom,
to wyobraźnią jesteś w świecie serialu (czyli te wszystkie świetne mordy masz przed oczami). Co kto lubi.. |
Cytat:
To chyba najpierw jednak przeczytam, a potem wrócę do 1-go sezonu i obejrzę jeszcze raz od początku. |
Czytam pomału GoT. Książka lepsza jeśli o to Ci chodzi... serial też przyjemnie się ogląda.
|
Cytat:
Jak ktoś nie przeczyta książki to nawet Hobbit pewnie może się mu podobać. Z drugiej strony, ciężko zrozumieć Solaris (wersja Andrieja Tarkowskiego z 1972, nie gniot z prześlicznym Georgem Clooney'em z 2002) bez uprzedniego przebrnięcia przez niełatwą książkę. |
Nie wiem, ja nie czytam książek, ale raczej byłoby to wskazane. ;)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oglądałem ostatnio "Wikingów" i to mi bardziej podchodzi, chociaż genialne też nie jest (oczywiście wiem, że to nie fantasy. A mój najgorszy koszmar z działki "fantasy" to niestety "Hobbit", na którego czekałem tyle lat...:sciana: |
Ciekawa fabuła, wielowątkowość, powiedzmy że zwroty akcji (choć przy takiej częstotliwości stają się przewidywalne), ciekawe uniwersum, klimat.
PS: Znakomite nie są. Są zadowalające (najgorsze cgi w tym serialu to mur). Po za tym to pierwszy serial fantasy, który zrealizowany jest na poziomie. |
Zastanawia mnie fenomen popularności tego serialu.
Obejrzałem 1-szy sezon, zmusiłem sie do obejrzenia 2 kolejnych odcinków i wymiękłem. Oczywiście, zdaję sobie sprawę z tego, że - w przypadku filmow, seriali czy muzyki - główną rolę gra gust, a wiec coś, z czym się nie dyskutuje. Tym bardziej, ze nie potrafię logicznie uzasadnić, dlaczego ten serial mnie znudził. Dobrzy aktorzy, doskonała scenografia, znakomite efekty specjalne... i nic. Ktos ma podobne wrażenia? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:43. |