![]() |
Się kurka nie spodziewałem. :nieee:
|
A ja się spodziewałem. Gorge R. R. Martin zawsze uśmierca pozytywnych bohaterów, a gnidy żyją sobie dalej. W zasadzie to ta brutalność dla samej brutalności jest już, przynajmniej dla mnie, męcząca. Tak samo jak natłok gołych dup. No ileż można?
Miałem już nie oglądać tylko zaczekać aż wyemitują wszystkie odcinki i puścić je sobie ciurkiem. Nie wytrzymałem. ;p |
Zastanawia mnie fenomen popularności tego serialu.
Obejrzałem 1-szy sezon, zmusiłem sie do obejrzenia 2 kolejnych odcinków i wymiękłem. Oczywiście, zdaję sobie sprawę z tego, że - w przypadku filmow, seriali czy muzyki - główną rolę gra gust, a wiec coś, z czym się nie dyskutuje. Tym bardziej, ze nie potrafię logicznie uzasadnić, dlaczego ten serial mnie znudził. Dobrzy aktorzy, doskonała scenografia, znakomite efekty specjalne... i nic. Ktos ma podobne wrażenia? |
Ciekawa fabuła, wielowątkowość, powiedzmy że zwroty akcji (choć przy takiej częstotliwości stają się przewidywalne), ciekawe uniwersum, klimat.
PS: Znakomite nie są. Są zadowalające (najgorsze cgi w tym serialu to mur). Po za tym to pierwszy serial fantasy, który zrealizowany jest na poziomie. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
oglądałem ostatnio "Wikingów" i to mi bardziej podchodzi, chociaż genialne też nie jest (oczywiście wiem, że to nie fantasy. A mój najgorszy koszmar z działki "fantasy" to niestety "Hobbit", na którego czekałem tyle lat...:sciana: |
Nie wiem, ja nie czytam książek, ale raczej byłoby to wskazane. ;)
|
Cytat:
Jak ktoś nie przeczyta książki to nawet Hobbit pewnie może się mu podobać. Z drugiej strony, ciężko zrozumieć Solaris (wersja Andrieja Tarkowskiego z 1972, nie gniot z prześlicznym Georgem Clooney'em z 2002) bez uprzedniego przebrnięcia przez niełatwą książkę. |
Czytam pomału GoT. Książka lepsza jeśli o to Ci chodzi... serial też przyjemnie się ogląda.
|
Cytat:
To chyba najpierw jednak przeczytam, a potem wrócę do 1-go sezonu i obejrzę jeszcze raz od początku. |
Za to jeśli najpierw zobaczysz pierwszy sezon a potem przeczytasz pierwszy tom,
to wyobraźnią jesteś w świecie serialu (czyli te wszystkie świetne mordy masz przed oczami). Co kto lubi.. |
Cytat:
|
|
Jakoś na mnie ten sezon jak i finał nie wywarł takiego wrażenia jak poprzednie. Po prostu jest za dużo wątków i każdy odc. powinien mieć przynajmniej 2 godziny. Wtedy by to wszystko miało sens.
Jednak to wszystko nie znaczy, że nie czekam na kolejny sezon :D |
Serial ogólnie bardzo dobry, świetny finał, jak i poprzednie dwa odcinki z Oberynem i Snowem.
Bardzo dobrze, że pokazali wyjazd Aryi Stark do Braavos, jak i dotarcie do celu przez Brana. Cóż jedyne co mnie martwi, że serial coraz bardziej odbiega od książki. Z tego co mi wiadomo może nie być Lady Stoneheart, no i nie było Zimnorękiego.. |
5x4 koniec odcinka troche wstrząsający :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:11. |