Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   [Serial] Prison Break (https://forum.cdrinfo.pl/f26/serial-prison-break-65519/)

mensir67pl 12.10.2006 09:09

Cytat:

Napisany przez md1914
No i co, fani?

A nic :P

sa gusta i guscuki ....:P

Smartek 12.10.2006 11:45

Cytat:

Napisany przez md1914
(..) No i co, fani?

To, ze malo mnie obchodzi co napisales.
W kazdym filmie czy serialu znajdziesz rzeczy, ktore "nie zdarzylyby sie naprawde", a ktore sa konieczne dla fabuly filmu.

Nadal uwazam, ze PB jest najlepszym serialem jaki w zyciu widzialem i (przynajmniej na razie) zdania nie zmienie.

Weron 12.10.2006 11:56

Cytat:

Napisany przez md1914
Właśnie skończyłem oglądać pierwszy sezon.
Generalnie serial jako taki. Słaba gra aktorów - nie potrafią uwiarygodnić granych postaci (dwudziestoparoletni genialny inżynier - proszę was, sam jestem inżynierem i ostatnim genialnym był chyba Maurice Koechlin, projektant i nadzorujący budowę wieży EIFFLA). Poza tym swobodne wydzwanianie więźniów do kogokolwiek i straszliwe problemy jak np. w odcinku 20 kiedy T-Bag przykuł się do Michaela - trzeba było rąbnoć T-Baga i przestrzelić łańcuszek - genialny inżynier czeka na wysranie kluczyka. No i co, fani?

Jesli chodzi o gre aktorow to moge sie zgodzic. Nie sa to jakies wybitne talenty i rzeczywiscie nie porywaja swoja gra. Tacy rzemieslnicy. Nawet troche sztuczni czasami.
Natomiast jesli chodzi o tego inzyniera. To masz skrzywienie zawodowe. I w tym momencie szukasz czegos, czego nigdy nie znajdziesz, jesli bedziesz pod takim katem ogladal film. Taka prawda.
I jesli tak bedziesz ocenial film to pozostaje tylko ogladanie discovery.

md1914 12.10.2006 12:38

Cytat:

Napisany przez Weron
I w tym momencie szukasz czegos, czego nigdy nie znajdziesz, jesli bedziesz pod takim katem ogladal film. Taka prawda.

Kolego WERON - oglądałeś TWIN PEAKS?

Weron 12.10.2006 12:44

Nie wiem czym chcesz mnie zaskoczyc....
Ogladalem. Ale dawno temu. Jesli chodzi o fabule to mniej wiecej jeszcze pamietam. Jesli chodzi o jakies konkrety to niestety nie bardzo.

md1914 12.10.2006 13:37

Kolego WERNON,
Nie znajdziemy wspólnej płaszczyzny porozumienia.
Zacznijmy od tego, że ja nigdy nie napisałbym czegość w języku polskim bez znaków interpunkcyjnych i polskich liter.
Trzymaj się, nastolatku.

Weron 12.10.2006 14:04

Cytat:

Napisany przez md1914
Kolego WERNON,
Nie znajdziemy wspólnej płaszczyzny porozumienia.
Zacznijmy od tego, że ja nigdy nie napisałbym czegość w języku polskim bez znaków interpunkcyjnych i polskich liter.
Trzymaj się, nastolatku.

Po pierwsze nastolatkiem to bylem w poprzednim wieku. Bo drugie Twoja wyzszosc utwierdza mnie w przekonaniu, ze i tak nie mialbys nic ciekawego do przekazania.
Po trzecie ( polskie litery itp, czyli jedyny argument jaki mozna zauwazyc na grupach typu onet) - przerost formy nad trescia.
Utwierdza mnie w przekonaniu, ze punkt 4 sprowadza sie do dania ci negatywa. Nie robie tego czesto wrecz prawie nigdy. Jednakze skoro jest taka opcja to musze z niej skorzystac.
No i skoro tak wnikasz w ta forme. To wypadaloby chociaz napisac poprawnie mojego nicka.

woitas 14.10.2006 09:49

Cytat:

Napisany przez Weron
Jesli chodzi o gre aktorow to moge sie zgodzic. Nie sa to jakies wybitne talenty i rzeczywiscie nie porywaja swoja gra. Tacy rzemieslnicy. Nawet troche sztuczni czasami.
Natomiast jesli chodzi o tego inzyniera. To masz skrzywienie zawodowe. I w tym momencie szukasz czegos, czego nigdy nie znajdziesz, jesli bedziesz pod takim katem ogladal film. Taka prawda.

w sumie racja.
to tylko serial sensacyjny mający dostarczyć rozrywki, a producentom nabić trochę $ więc nie doszukujmy się w nim błędów, bo takie podejście potrafi zepsuć przyjemność z oglądania każdego filmu.

mensir67pl 24.10.2006 11:16

Jak by ktos zapomnial pojawil sie

Prison.Break.S02E08

;)

MacGyver 24.10.2006 12:01

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
Jak by ktos zapomnial pojawil sie

Prison.Break.S02E08

;)

Pamietamy, pami***281;tamy... ju***380; mamy i czekamy na napisy :D

MacGyver 24.10.2006 20:39

No tak... wygl***261;da na to, ***380;e Mahone jednak robi dla Pani Prezydent :ysz:

demek 24.10.2006 21:45

serial jest dalej dobry ale robi sie telenowela...

Weron 24.10.2006 22:30

W sumie racja z ta telenowela. Przez caly odcinek siedzieli w wodzie.

demek 24.10.2006 22:47

przez caly to nie ale przez pol
ale serial z takim obrotem sprawy moze trwac tyle co moda na sukces

Smartek 31.10.2006 20:44

Mowcie co chcecie, ale 9. odcinek miazdzy i przypomina klimat starego dobrego Prisona! ;-D
Heh, jeszcze ze mnie emocje nie zeszly ;-).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:12.