![]() |
Jak ja wstawiam samochód nawet na olej, to mechanik spojrzy z grubsza, jak coś zobaczy, to dostaję info i każę robić, no chyba, że tak jak ostatnio, prawe łożysko z przodu słychać, 310 wymiana, więc stwierdziłem, że wiem, słychać dopiero powyżej 80, głowa mnie od tego nie boli, robimy następnym razem. :D
|
Oby cie glowa nie zabolala jak ci kolo odjedzie przy 100km/h lol2
|
E, no spoko, teraz zrobię. :D
|
Cytat:
Co do regulacji luzów zaworowych, to robię to kilka razy w roku, ale w kogeneratorze takim dość sporawym, natomiast w silniku samochodu raczej rzadko się pod głowicę zagląda, bo tam panie automatyka, hydraulika, no cuda normalnie ;) |
Cytat:
ja w hani muszę co 10 tysi robić |
No patrz, ja myślałem, że w Accordach były już hydrauliczne. W Civicach chyba różnie to było :hmm:
Z tego co pamiętam, to w moim civicu po 10kkm nie było co regulować, jakieś małe korekty wychodziły po 20-30kkm. Szkoda zdejmować pokrywę zaworów i męczyć uszczelki. Za to oliwa była co 10 i broń boże nie lać byle czego i nie przekraczać przebiegu. |
Musze dbać o regulacje luzów ze względu na jedyne słuszne paliwo k***a
raz zrobiłem 20tyś bez regulacji i mechanik mówi że ciasno już było oliwa co 8tyś motul offkorse |
Tak, to był przykład, wiem, że wiele silników ma przemyślaną pod tym kątem (i wieloma innymi) budowę i jest samoregulacja hydrauliczna luzu - u mnie nie ma :] Są za to też silniki, które fabrycznie nie mają przewidzianej usługi wymiany pełnego rozrządu (łańcuch) zdarza się, że się to też zużywa szybciej niż producent przewidział i nie ma na to kompletnego part number, trzeba dobierać mając rozrząd w rękach, przy jednym kodzie silnika potrafią być dwa, trzy typy i tak na prawdę wiesz jaki rozrząd założyć dopiero jako go wyjmiesz na wzór :) To tak z opowiastek, które słyszałem.
|
A wracając do tematu, to na Allegro są też drogie rzeczy.
https://allegro.pl/oferta/400-oz-szt...ota-8537817997 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Zdecydowanie, tez bym nie lazil z tapczanem na plecach lol2
|
JAPOŃSKI PRZYRZĄD DO ĆWICZENIA MIĘŚNI UST TWARZY
Załącznik 151213 lol2 https://allegro.pl/oferta/japonski-p...rzy-7222681776 |
|
Gorzej jak ktos ma mini krowe lol2
|