![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
@steve13:
Wprawdzie ten temat założyłeś z myślą o CD, ale skoro interesują Cię zależności między jakością i prędkością... Popatrz na to: ![]() ![]() ![]() (sorry za zepsuty pierwszy zrzut) Z ciekawości kupiłem dzisiaj po raz pierwszy DVD+R Verby x16. Pierwszy wykres przedstawia płytę paloną pełną prędkością, drugi połowiczną, a trzeci to już tylko ćwierć. Dla lepszego porównania wszędzie nagrałem te same dane, z tym, że za pierwszymm razem był inny BIOS. Wniosek nasuwa się, że najwidoczniej w tym przypadku połowiczna prędkość jest optymalna, choć ilość błędów i tak mnie nie zadowala. Dodam jeszcze, że oznaczenie płyt to MCC004 edit: uzupełniając mój wcześniejszy post - rzeczone TDK x8 wypalają się najlepiej w prędkości x6, zaś zejście do 4x skutkuje podobnie jak w tym przypadku zwiększeniem ilości błędów.
Ignorantia legis excusant neminem! ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Morris : 09.09.2005 o godz. 22:31 |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Coauctor delicti
![]() |
Dodaję jeszcze 3 zrzuty testów tych samych Verbatimów (x16) palonych na tym samym biosie (CS0P z czerw. diodą
)- pierwszy i drugi palony 12 x - trzeci palony 16 x. Korekta do mojego poprzedniego wniosku po sprawdzeniu innych prędkości płyt TDK i Verbatim: palą się najlepiej na 1/2 - 3/4 atestowanej prędkości. Jeśli ktos ma inne zdanie - chętnie się z nim zapoznam.
|
|
#3 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nie mam testu, ale Verbatimy DVD+R 8x MCC003 z parti zanim pojawiły się wszędzie CMC na NECu 3450A palą się tak: ustawiam 12x, więc rusza 6x, potem przeskakuje na 8x, nagle hamowanie i do końca 4x.
![]() zaraz zrobie test - płyta chodzi w stacjonarnym bez zacinania. edit: widać ładnie miejsce, gdzie nagrywarka miała problemy i zwolniła
Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 17.09.2005 o godz. 17:41 |
|
|
|
|
#4 |
|
Coauctor delicti
![]() |
No to jeszcze podrzucam wspomniany test TDK 8 palony w prędkości 6x.
I po zmianie biosu (ale bez resetu) Verba 16x palona 12x na SONY BYX4:
Ignorantia legis excusant neminem! ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Morris : 17.09.2005 o godz. 22:20 |
|
|
|
|
#5 |
|
Coauctor delicti
![]() |
Chyba znalazłem złoty środek dla tych Verbatimów x16 - palone połowiczną na BIOSie SONY BYX4:
Więcej (tzn. mniej) raczej nie wyciągnie.
![]() |
|
|