![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nośniki optyczne Testy nośników CD/DVD/Blu-ray/HD DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#676 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
IMO to sa ogolnie plytki kiepskiej jakosci.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#677 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Cytat:
No cóż, muszę przyznać że przy dzisiejszych cenach raczej nie kupiłbym drugi raz DVDRW LiteOn - za dużo roboty z nimi jest ;PPPp No ale nie mam porównania do innych więc może wszędzie jest tak samo. Po drugie: za mało uwagi poświęcasz filmowi ;PPPp Jesli byś po prostu kopiował film to - do pliku, defrag i dopiero nagrywanie. Przy recodingu nie ma tak łatwo... i raczej wszelkie próby szybkiego recodingu będą marne. Po trzecie: musisz znaleźć najlepiej współpracujący z twoją nagrywarką bios - nie koniecznie dokładnie do twojego modelu. Z moją 401 najlepiej na razie chodził bios 811/HS0P ;PPPp Kiedy ja przerabiam filmy to: 1. przy kodowaniu ac3 muszę używać tylko i wyłącznie SonicSoftEncode + BeSlicedFix bo inaczej bedzie się film pauzował; 2. jeśli nie rekompresuję ac3 to i tak muszę mu zrobić fix mimo że jest z działającej płytki DVD; 3. nieodzowne jest zrzucenie do obrazu ISO przed nagraniem; 4. po zrzuceniu do ISO przed nagraniem trzeba jeszcze zrobić defragmentację partycji z tym plikiem tak, aby plik ten nie był pofragmentowany - kaszka przy odtwarzaniu; 5. na tańszych płytkach typu Dysan OEM (CMC) mogłem nagrywać dopiero od biosu 811/HS0P a i teraz na 811/HS0Q też się da tylko chyba troszkę gorzej wychodzi; 6. jrędkość nagrywania praktycznie nie ma wpływu na problemy z późniejszym odtwarzaniem; 7. jest jedno odstępstwo od sprawy prędkości nagrywania: nie próbuj nagrywać prędzej niż fabrycznie miała twoja nagrywarka - wszelkie hacki zwiększające prędkość są fajne ale z odtwarzaniem będą jaja; To tyle moich doświadczeń z moim egzemplarzem 401 ;PPPp |
|
![]() |
![]() |
#678 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#679 | |
Bywalec
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Cytat:
Mam liteona SOHW-812S ![]() |
|
![]() |
![]() |
#680 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
A nie wystarczy jak zrzucę do ISO po recodowaniu w NERORECODE i to zdefragmentuję? |
|
![]() |
![]() |
#681 | |
Bywalec
![]() |
Cytat:
![]() ![]() A serio, to po prostu kompresuję automatycznie. Więc nie za bardzo wiem co tam się dzieje i jak. Jakość kopi po skopresowaniu NERORECODE mi odpowiada. I sam program jest miły. Więc czy nie wystarczy takiej kopi tak jak już pisałem wcześniej po prostu zrzucić do ISO i zdefragmentowac jak mówisz? |
|
![]() |
![]() |
#682 |
Bywalec
![]() |
I jeszcze jedno pytanko!!!!
Czy jeżeli mam już na twardym dysku kopię skompresowaną filmu DVD. I jeżeli tę kopię odtworzę w PowerDVD i w trakcie odtwarzania z twardziela będzie wszystko z tą kopią OK. To czy mam prawo myśleć, że mogę to wypalać i z wypaloną płytką też wszystko powinno być OK? A jeżeli nie jest Ok to czy to wtedy będzie wyłącznie wina nośnika? |
![]() |
![]() |
#683 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.05.2003
![]() |
Robiłem różne rzeczy z filmami i po "recode" np. DVDDecrypterem filmy na komputerze się odtwarzają a na moim stacjonarnym "This DVD can not be played."
A u niektórych kolegów, zwłaszcza z jakimiś LG i Manta chodzą dobrze ;PPPp a u innych z Panasonicami i Philipsami są kłopoty ;PPPp (płytki TDK RICOHJPN) Natomiast jak wyciągnę strumień MPEG2 i AC3 i np. ponownie skompresuję MPEG2 (wtedy wchodzą 2 filmy na jedną płytkę ![]() Co do NERORECODE - na oczy nie widziałem i nie mam doświadczeń ;PPPp |
![]() |
![]() |
#684 | |
The power of Playstation2
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#685 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.05.2004
![]() |
kupilem dzis jeszce 5 tych memorexow DVD+R Box za 6,99zeta/szt. (na CMC)...sa naprawde xtra (a nie spodziewalem sie tego po CMC)...POLECAM jednym slowem!!!
|
![]() |
![]() |
#686 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Niby tak, ale za 7zł mam TDK i nie ryzykanckie CMC tylko RICOHJPN.
#687 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.02.2003
![]() |
Za 7 zł można też kupić Verbatimy - x4 TY. Również bezproblemowe.
#688 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#689 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.03.2004
![]() |
Przegladalem wlasnie stronke http://www.ddvd.info/de/index2.htm?/...132&t=temartic i patrze co tam ciekawego sprzedaja i w zwiazku z tym mam pytanie. Czy u nas sa dostepne ktores z tych plytek DVD+R np Arita, Q-DISC bo widze ze w opisie do nich stoi jak byk (Ritek/Ricoh A-Grade), no i pytanie Ridata czy ktos to w ogole sprzedaje, bo jesli sa w sprzedazy w niemczech to czemu nie ma ich u nas- wtf przeciez my juz w unii
![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Bywalec
![]() |
Jak to jest
![]() ![]() Na płytce mam napisane, że jest to 4,7GB. Jak robię test, to nero speed dvd mi mówi, że na płytce jest 4,38GB. A filmy kompresuje sie do dvd5 czyli do 4,5GB!!!! O co w tym chodzi? Czy jak mi mówi test, że jest pojemność 4,38GB, (mimo, że na opakowaniu jest 4,7) i ja próbuję wypalić na tej płytce 4,5GB to znaczy że robię jakiś overburn? ![]() I czy moga się tej różnicy robić błędy na wypalonym krążku? |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Decrypter jak nagrć DVD ROM | max66 | DVD-Video | 6 | 01.01.2005 19:14 |
problem z tmpg | fati | DVD-Video | 1 | 11.12.2004 22:24 |
VCD na DVD można tak??? | gados82 | DVD-Video | 2 | 11.05.2004 17:05 |
Chce kupić DVD playera - prosze pomóżcie mi wybrać | RNT-Robo | Napędy optyczne DVD | 12 | 07.05.2004 15:17 |
Jak skopiowac dvd nagrana DVD X Copy XPress | zorba | DVD-Video | 10 | 29.07.2003 16:02 |