![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie moja wina, że nie potrafimy zrozumieć błędów TE/FE i wpływu ich na końcowy wynik. ??? QScan nie jest do oceny jakości nośnika. Sprawdza jedynie asymetrię ścieżki prowadzącej (TE) i ogniskowanie promienia lasera (FE) w zależności od błędów TE zalecając właściwą prędkość nagrywania po to aby uniknąć komunikatu "błąd ogniskowania". :taktak: :) |
No to teraz czekamy na jedynie słuszną opinię eksperta
Chociaż powiem szczerze, że nic nie zastąpi prawdziwych ekspertów Z Komputer Świat Expert :czytaj: :czar: |
QScan skompromitowal sie po raz kolejny. Nie podal prawidlowej oceny nosnika. Plyty do dupy. Zreszta jak ostatnio wszystkie espery do nadruku. Jedynie GSC i AML byly cos warte, ale teraz juz ich prawie nie ma ...
|
Wnioski takie, ze plyty byle jakie...
|
Ilość załączników: 1
Dziś dostałem paczkę z Esperanzami DVD+R Printable. Wykonałem parę testów wyniki w załączniku. Proszę o wnioski szczególnie naszego Experta od Benq :)
|
Cytat:
Sprawdź, czy z dyszami w drukarce wszystko gra. Drukowałem na tych płytkach bardzo trudne zdjęcie, bardzo ciemne z świetlistymi rozbłyskami w kolorze brązowo-czarnym. Efekt lepszy niż na niejednym papierze błyszczącym fotograficznym. Jedyna wada, to jedno przejście tonalne z bardzo ciemnego do czarnego było załamane, było widać taką "niepłynność", ale tylko widoczną pod światło. Sądzę, że jest to wina samej drukarki lub jej sterownika, a nie samej płytki. Canon niestety nie rozpieszcza sterownikami. |
Cytat:
|
Zaimpregnowałem wczoraj dwie płyty Ritek tym Protecting Sprayem 680, tylko, że po wyschnięciu zrobiły się kropki i kreski od tego lakieru(cała płyta się nim nie pokryła). Mieliście podobną sytuacje, czy może coś żle robie?
|
Ostatnio testowałem na Canonie IP4000 Riteki i TDK Photo Quality.
Na Ritekach jakość jest naprawde bardzo przyzwoita, ładny czarny kolor oraz dosć wierne odwzorowanie innych kolorów. Jedyna rzecz która mnie zniechęciła do tych płyt to, że cały nadruk jest matowy. Jako że zależy mi, aby nadruk wyglądał jak na oryginalnej płycie postanowiłem przetestować TDK Photo Quality. Zrobiłem dwa nadruki jeden to były gownie kolory nebieski i zółty, a druki to 80% płyty było w kolorze czarnym oraz wstawki w kolorze żółtym i czerwonym. Pierwsza płyta wyszła naprawde za***iśćie, kolory wyglądały idealnie, super połysk, wygląda chyba nawet lepiej niż oryginał. Na drugiej płycie jest problem z kolorem czarnym. Wszystko wygląda super, aż do momentu jak weźnie się płyte pod światło. Widać mnóstwo przebić, pasków w kolorach niebieskim, czerwonym, zielonym. Normalnie jak się patrzy na płyte nie widac tego za bardzo, jednak pod światłem przebija dość bardzo. Gdyby nie ta jedna rzecz TDK był by idealne. Jutro sprawdze jeszcze Verbitimy Phoyo Quality, zobaczymy czy też mają ten problem. |
Można też skorzystać ze specjalnej wyszukiwaki: :na_ucho:
http://www.mega-search.net/ i jeszcze jeden adres http://www.coveruniverse.com/ |
bodaj najwieksza baza okładek http://www.cdcovers.cc/
|
AleX69,czy robisz projekty okładek do gier?Jeśli tak to proszę podaj linki gdzie można je znaleźć ;)
|
Sa jeszcze tansze Riteki DVD-R x4 ale nie full surface, tylko with stacking ring.
|
Cytat:
na razie z tego typu odpowiednia jakoscia na rynku jedyny jest RITEK 1.6,- ... chodz do jakosci zadruku 'starych' esperanz ma wiele do zyczenia ... :mruga: |
@neoed aleś Ty delikatny
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:17. |