![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek |
Zobacz rezultaty głosowania: Czy Twoim zdaniem warto zrobić moda 812@832? | |||
TAK |
![]() ![]() ![]() ![]() |
262 | 67.01% |
NIE |
36 | 9.21% |
NIE WIADOMO |
93 | 23.79% |
Wszystkich głosów: 391. Nie możesz oddać głosu w tej sondzie |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1186 | |
Guru
Data rejestracji: 12.07.2004
![]() ![]() |
Cytat:
Wydaje mi się, że przy ustawieniu 8x moc lasera odpowiada 4x i dlatego płyta nagrywana jest prawidlowo a wyższe prędkości powodują większe błędy i to widać na wykresach. Przy ustawieniach 4x moc lasera ma złe parametry i płyta jest zapisywana ale nie można jej odczytać. Kłopoty zaczęły się po zmianie biosu. Wszystkie pozostałe parametry pozostały bez zmian. Błąd tkwi na pewno w nowym biosie. Teraz mam wgrany fabryczny US0Q i płytki palą się poprawnie. Ostatnio zmieniany przez slawekj : 25.07.2004 o godz. 21:17 |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#1187 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ale ja odczyty kprobe mam w normie tylko stacjonarne zczytuja plyte bez przesady w granicach 5 min jak zatrybi idzie oki bez problemow ja tez wroce do US0Q ale masz czyst czy po omni ![]() Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 25.07.2004 o godz. 21:32 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1188 | |
Bywalec
Data rejestracji: 16.06.2004
![]() |
![]() Cytat:
PŁYTA TDK DVD+RW 1-4x PRODUCENT RICOH COMPANY LIMITED WYPALONA X4 ODCZYTANA X4 ECC=8 Niestety nie posiadałem DVD+R i musiałem użyć DVD+RW ![]() Zero problemów z odczytem tak na DVD Asus E616P jak i na stacjonarnym Thomson DTH195E ![]() To Ja już nie kumam dlaczego masz problemy przy wypalaniu razy x4 ![]() Nadmieniam że wszystkie płytki są wypalone wg. księgi tj. jako DVD-ROM |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1189 |
ProMastah ;]
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() |
VS0A i Verbatim DVD+R 4x Certified palona 6x
jak widac PIF poza kilkoma pikami sa ok, ale wartosci i liczba PI sa dosyc niepokajace
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1190 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1191 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1192 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1193 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1194 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
Cytat:
Przestań pier....ć głupoty w stylu: "Suma błędów jest za duża" ![]() ![]() Chłopie! Jeżeli te płytki nie najlepiej się nagrały - to co powiesz na temat tej z załącznika ![]() Oby ci tylko skali nie zabrakło ![]() Dla ułatwienia dodam, że w stacjonarce ani na moment się nie zająknie ![]() Przez moje ręce przeszły trzy egzemplarze Litków 812S - każda z nich nagrywała lepiej lub gorzej - każda inaczej, więc jeżeli tobie się trafił dobry egzemplarz to się ciesz! Jednak ażeby się za bardzo nie powtarzać - nagrywarka nagrywarce nierówna! Sam widzisz, że ty masz jakieś problemy z VS0A, a inni nie. Przy nagrywaniu jest zupełnie podobnie Więc nie mów, że błędy PI Average 0,81, a PIF Average 0,01 - to jest nie najlepiej ![]() Jak dla mnie to za***isty wynik i bardzo chciałbym, ażeby wszystkie nośniki tak "cienko" mi się nagrywały ![]() BTW to naprawdę musiała ci się trafić spoko sztuka patrząc po twoich wykresach kProbe SL i DL Ale pamiętaj, że nie wszyscy mają takie super warunki nagrywania jak ty ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1195 |
Guru
![]() ![]() |
Są pytania, są odpowiedzi. Nie napiszę, że jest dobrze jak może być lepiej.
Wykres jest wyjątkowy. Zaskoczyłeś mnie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1196 |
Guru
![]() ![]() |
Patrzę i nie dowierzam. Czy ta płytka jest czytana?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1197 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Jeżeli włożysz tę samą - nagraną płytkę do kilku sztuk Liteonów np. 451, 811, 812, 832 - to wyniki będą różne - chyba nie muszę ci tego udowadniać Pozostaje tylko pytanie: Który napęd pokazuje wartość "jedynie słuszną"? Jest jeszcze korekcja w stacjonarkach, ale tam wyznacznikiem czytalności może być tylko ewentualnie rozpoznawalność płyty, czas rozpoznawalności, płynność odtwarzania, itp. - bo na razie nie ma jeszcze wersji kProbe dla stacjonarki ![]() Ponadto, o ile jakość zapisu płyty ma pewnikiem wpływ na jej "czytalność" w czasie - to nie zapominaj, że wchodzą do tego jeszcze takie składowe jak: jakość wykonania całej płyty i jej komponentów (poliwęglanu, barwnika organicznego), ogólny proces technologiczny, losowe wykonanie pojedyńczego egzemplarza płyty, ect., ect.... Nie chcę się w to dalej wbijać bo zakładam, że wiesz o co chodzi, ale stwarzasz wrażenie jakbyś nie zawsze o tym pamiętał ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1198 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Ale ostrzegam! To "Planeta skarbów" - kreskówka dla dzieci ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1199 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1200 |
Guru
![]() ![]() |
Relaks jest niezbędny, zwłaszcza że niedziela się już kończy. Ale co z tym nowym biosem. Dalej go męczyć czy poczekać na nowszy. Albo cierpliwie poczekać na LiteOn'a x16.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|