Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych

Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych Tematy poświęcone modyfikacjom biosów i nagrywarek



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.08.2017, 20:19   #31
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 12.08.2017
Posty: 4
BocianJD w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mógłbym prosić o pliki potrzebne do crossflash'a AD-7250H@AD7263S?
BocianJD jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.08.2017, 21:23   #32
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 12.03.2003
Lokalizacja: podkarpacie (Rzeszów)
Posty: 186
Jedrek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
W swoim archiwum znalazłem całą procedurę crossflashu. Do pobrania tutaj: http://fileshark.pl/pobierz/19042727...250h-7263s-rar
__________________
Andrzej vel. Jedrek

Ostatnio zmieniany przez Jedrek : 12.08.2017 o godz. 21:51
Jedrek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.08.2017, 00:24   #33
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 12.08.2017
Posty: 4
BocianJD w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wielkie dzięki!
Przy okazji zapytam: Jak po tym zabiegu sprawuje/sprawował się napęd?
BocianJD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.08.2017, 00:32   #34
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 12.03.2003
Lokalizacja: podkarpacie (Rzeszów)
Posty: 186
Jedrek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Po crossflashu nowy napęd nagrywa dużo lepiej, dokładniej tzn. mniej jest błędów co teoretycznie powinno wydłużyć czas życia nagrania.
__________________
Andrzej vel. Jedrek
Jedrek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.08.2017, 00:59   #35
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 12.08.2017
Posty: 4
BocianJD w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Podczas próby wgrania fix'a mam jakieś błędy.
Coś robię nie tak? A może sterowniki?
System Windows 10 64bit, oryginał.

Binflash/necflash pokazuje że mam Firmware : 1.81
Udało mi się je poprawnie zdumpować.


Ostatnio zmieniany przez BocianJD : 13.08.2017 o godz. 01:28
BocianJD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.08.2017, 06:40   #36
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 18,314
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Najpewniej to wina W10 64bit
Nie pozwala uruchomić PLScsi \fPLScsi . Ewentualnie sterowników SATA \kontrolerów SATA ale po komunikacie obstawiam zabezpieczania W10.
Poszukaj komputera ze starszym systemem najlepiej 32bit.
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Crossflash Sony Optiarc AD-7230S -> AD-7240S Jedrek Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych 2 17.10.2015 19:59
[Mini Test] Sony Optiarc AD-5240S firmware 1.03 czary2mary Napędy optyczne DVD 0 18.04.2015 14:34
Sony Optiarc BD-5740H - warto, nie warto...? tila11 Napędy optyczne Blu-ray, Ultra HD Blu-ray, HD DVD 8 14.12.2011 09:11
SONY Optiarc AD-7543A slim POMOC popek9 Napędy optyczne DVD 8 13.12.2007 01:04
Nowa Spóła :D joint venture Sony NEC Optiarc mensir67pl Napędy optyczne DVD 9 04.09.2006 19:02


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:13.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO