Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Kupię/Sprzedam/Zamienię (https://forum.cdrinfo.pl/f4/)
-   -   [Kupię] Nowego iPhone'a 3G 8GB, z folią! (https://forum.cdrinfo.pl/f4/nowego-iphonea-3g-8gb-folia-81290/)

demek 06.02.2009 09:56

a co w WM jest zle? ze dzialaja video konferencje, mmsy, gps?
ja patyka prawie nie uzywam

czechoj 06.02.2009 10:53

pozwolę zauważyć że w iPhonie tez można sporo uruchomić jak sie chce :)

Smartek 06.02.2009 11:44

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1001939)
a co w WM jest zle? ze dzialaja video konferencje, mmsy, gps?
ja patyka prawie nie uzywam

JEGO POWOLNOŚĆ.
Straszna, okropna i nie do zniesienia.
Przesiadka na niego w moim przypadku jest niemożliwa, w drugą stronę - jak najbardziej.

Zresztą nie jest to wcale prosty system dla początkujących userów WM.
Poza tym - na mniejszych ekranach niemożliwością jest wyklikać wszystko paluchami, a przecież po to zostały stworzone dotykowe ekrany w telefonach?

nimal 06.02.2009 14:51

sam telefon nie jest zly, soft tez jest intuicyjny i raczej stabilny (choc iPhony tez sie wieszaja - widzialem kilka razy!)
wszystko by bylo ok, gdyby nie ograniczneia nalozone przez Appla
no i ta kamera oraz brak kamery do videopolaczen - i to caly czas reklamuja jako naj naj naj co mozesz miec... 3G bez video...
oczywiscie rzecza dla mnie dyskryminujaca ten fon jest takze brak softu do nawigacji niekozystajacego non stop z netu (roaming)

no, ale kazdy uzywa co chce :) ponabijac sie zawsze mozna :D

M@X 06.02.2009 15:09

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1001939)
a co w WM jest zle?

To ze jest w tym systemie mnsotwo okreslen zrozumialych tylko dla komputerowcow, podczas gdy iPhona dotykowo i dzieki duzym, kolorowym, baloniastym ikonom moze obslugiwac nawet trzyletnie dziecko (udowodnione).

@nimal - widzisz, bo nie rozumiesz. Posiadacz iPhone'a na ogol do wideokonferencji uzywa... zestawu do wideokonferencji. A do nawigacji GPS - nawigacji GPS. Do robienia zdjec - aparatu fotograficznego (najczesciej cyfrowej lustrzanki z wymiennymi obiektywami i zestawem filtrow. A do korzystania z internetu mobilnie - swojego MacBooka. Nie mowie ze wszystko to wykorzystuje w pelni, ale MA. Czujesz o czym mowie ;-)?

Reetou 06.02.2009 15:14

Albo inaczej - posiadacz ajfona posiada ajfona, a do wszystkiego innego używa podręcznej nokii, se, czy samsunga...

demek 06.02.2009 16:53

Cytat:

Napisany przez Smartek (Post 1001960)
JEGO POWOLNOŚĆ.
Straszna, okropna i nie do zniesienia.
Przesiadka na niego w moim przypadku jest niemożliwa, w drugą stronę - jak najbardziej.

Zresztą nie jest to wcale prosty system dla początkujących userów WM.
Poza tym - na mniejszych ekranach niemożliwością jest wyklikać wszystko paluchami, a przecież po to zostały stworzone dotykowe ekrany w telefonach?

a co jest w nim powolne?

bo moj telefon i nimala wcale wolny nie ejst, nawet na orginalnie zaladowanym windows
a szybszych od niego jest sporo na rynku

czechoj 06.02.2009 21:26

kur.a dyskusja zaczyna przypominać dylematy pewnych osób czemu jednym wystarczy Trabant a inny bez Mercedesa nie użyje

grzeniu 06.02.2009 21:35

widzę, że masz cenzora w tym ifonie :P

joujoujou 06.02.2009 21:41

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1002089)
widzę, że masz cenzora w tym ifonie :P

A może w mercedesie? :haha:

Chyba przykleję ten temat. :D

czechoj 06.02.2009 21:42

a ja myślę że niektórymi to chyba autentyczna zazdrość kieruje, Smartek ma kase na ajfona, moze nie ma co do gara wsadzić ale to jego sprawa... a tu niektórzy z pewnych pobudek zaczynają wręcz innych obrażać... zawsze pytam co ma piernik do wiatraka... mnie ajfon na pewno nie kojarzy się z "dresem" i w świecie w którym ja zyję nie widziałem nawet "dresa" z tym nieszczęsnym telefonem...

demek 06.02.2009 22:23

zazdrosc....
nie wiem jak inni ale ja i nimal mamy telefon o wiekszych mozliwosciach, wcale nie mniej cool i nie wolniejsze niz izłom (specjalnie nie napisalem, ze lepsze)

czechoj 06.02.2009 22:42

nic tylko pogratulować.... poza tym zauważ że nikt z tego powodu, że masz cool, lepciejszy telefon nie powiedział że takie (jak Twoje) maja tylko dresy żydzi a może eskimosi

demek 06.02.2009 23:27

bo dresy maja izłoma
najlepszy telefon do szpanu przed ludzmi

zauwaz, ze marki od pda nie robia spektakularnych reklam w tv, kupuja je ludzie, ktorzy maja choc troche pojecia w tej materii, ci co dopiero w to weszli juz raczej nie wroca do "normalnych" komorek

gdyby np htc/hp/mio bylo na miejscu apple z iphonem to watpie czy osiagneloby az taki sukces, aczkolwiek wciskajac taki kit jak jablko zrobilo moze i by sie udalo

dla iphone i polityka apple pokazuje tylko mocniej jak mocno sa przereklamowane ich produkty
bo dobry wyswietlacz, latwosc obslugi ale brak podstawowych funkcji jakie oferuja telefony od dawna (mms, 3g do v conf) itak mocno reklamowany gps, ktory jest w 95% bezuzyteczny nie czynia tego złomu lepszym od pda z telefonem na wm

yahol 06.02.2009 23:51

Cytat:

Napisany przez czechoj (Post 1002092)
niektórymi to chyba autentyczna zazdrość kieruje, Smartek ma kase na ajfona, moze nie ma co do gara wsadzić ale to jego sprawa... a tu niektórzy z pewnych pobudek zaczynają wręcz innych obrażać... zawsze pytam co ma piernik do wiatraka.....

Mam ybor - i kupilem HTC Touch Pro :) zamiast iPhona.
I nie zazdroszcze posiadaczom iPhona.
I nie chwale sie swoim.
Bo mam wybor, znam rozne smartfony (nomen omen :) ) i wybieram, miedzy wygladem i klasa iPhona, a miedzy wygoda i praktycznoscia HTC.
Elegancja (powiedzmy) kontra praktyka.
(Tak jak wybor miedzy Porsche a Aston Martinem - i to jezdzi i to ale ta dyskretna elegancja Astona :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:45.