![]() |
Ciapek
w photopaincie: otwierasz obrazek nr jeden obiekt->utwoz nowy obiekt importujesz obrazek nr2 przezroczystosc - wybierasz rodzaj i stopien caly czas masz podglad na calym obrazku wiec widzisz co sie bedzie dzialo save as... tyle photoshopie bedzie podobnie, tyle ze zamiast obiektow uzywa sie tam warstw :) jak chcesz ladnie nakladac fragmenty obrazka to przypuszczam ze przyc ci sie pedzel maski ;) no ale to zalezy jak bardzo ci chce bawic - wicej zabawy daje mozliwosc osiagniecia lepszego efektu, o ile wiesz co klikac ;) |
a ja sobie kupilem takie cos razem z karta 256mb i ladowarka z akumulatorkami wyszlo cos okolo 1100zl.
zdjecia robi dobre, tryby auto sa super, tryb uproszczony dziala sprawnie ;) ktos jeszcze mial sytcznosc z tym aparatem ??? |
Cytat:
i to też dobre :) No nie wiem może na przykładzie Photoshopa? Jakbyś mógł maźnij kiedyś pare słów. Jak nie Photoshop jakiś inny może i prosty programik któryby mi służył wyłącznie do tego. pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
po to ten aparat ma takie opcje i niekoniecznie jest stworzony do zdjęć w auto ktoś kto robi fory w auto nie powinien zwracam na to uwagi. Przestawienie tej opcji nie jest takie czasochłonne; ja tak 2 dni z wesele napstrykałem z 400 fot. powinno pomóc ;) amen pozdr |
Cytat:
chodzi Ci o kilkakrotne naswietlanie jednej klatki ? jesli tak, to nie wiem jak 510 ale 520 nie ma, a skoro 520 nie ma, to wnioskuje, ze 510 tez. a tak w ogole to o 520 cos chcialem napisac: NIE KUPUJCIE TEGO !!! podczas robienia zdjec "imprezowych", czyli na automacie i w pomieszczeniach, powstaja kolosalne szumy !! ogladac sie tego nie da !! kaszan i tyle, no chyba, ze soft w nim poprawili ale watpie. w porownaniu z 3mp fuji z przed kilku lat s602, poprostu wypada jak smiec za kilka zlotych z mediamarktu!! oczywiscie mozna to wyeliminowac w trybie manualnym, ale takie kompakty sa robione z mysla o automacie!! i kto podczas imprezy sie bedzie zastanawial nad ustawianiem aparatu !! |
sluchajcie!!
Czy A510 ma możliwości klatkowego nakładania zdjęć? tak to sie chyba nazywa. O co chodzi? stawiam na statywie aparat - robie pierwsze zdjęcie np. tła... aparat ciagle stoi na statywie, przychodzi osoba w ten sam kadr-robie zdjecie, ale zdjecie osoby jest nakładane na poprzednie zdjęcie. :) Fajne to np. jest przy czasowym naświetlaniu zdjęcia. Mamy naświetlone np. tło potem robimy w zwykłym trybie z lampą zdjęcie osoby i nakładamy je na poprzednie. |
Cytat:
1-za pomoca czytnika kart 2 -za pomocą dołączonego softu do zgrywania zdjęc z aparatu o nazwie ZoomBrowser EX w którym można równierz wgrać do aparatu zdjęcia sprawdzone działa na 100% klikasz na ostatnią pozycje wskazujesz zdjęcie i po sprawie http://img191.imageshack.us/img191/5...owserex9rs.png |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
do karty w kamerze Sony mogę wgrywać co chcę... Cytat:
|
masz canona
one nie pracuja jako dyski wymienne (w mojej minolcie jest zupelnie inaczej - komp widzi aparat jako dysk wymienny i wszystko jest dzieki temu mozliwe) jest wtyczka do totalcmd do aparatow canona, ale chyba dziala w trybie readonly czyli kupa wyjsciem bedzie pozyczenie od kogos czytnika kart i w ten sposob przegranie zdjec (lub innego uzadzenia ktre komp widzi jako dysk wymienny - np niektore aparaty telefoniczne, niektore foto, odtwarzacze mp3 itp) |
a jest takie pytanko!
Czy istenieje możliwość przerzucenia z dysku do aparatu zdjęć? Wyjeżdżam po prosotu na dniach gdzieś gdzie nie ma komputera a jest możliwość wyświetlenia zdjęć przez telewizor które chciałbym pokazać. Z poziomu 'mojego komputera' jest niestety zakaz :| |
Cytat:
|
Cytat:
A510 jest cool. :] pozdro |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:36. |