![]() |
Ilość załączników: 1
Młodzieży, ależ w S3 można włączyć sekwencję naświetlania :) Tak samo można włączyć sekwencję ostrości. Co do RAWów (w lustrzankach) wystarczy jednego zrobić i powielić x3. Następnie w każdym z nich zmienić wartość EV i HDR gotowy do sklejenia.
|
Cytat:
Cytat:
|
Szukałem gdzie indziej. :haha:
@Ciapek: - robisz mniej więcej tak jak myślisz. - pojemność karty obojętna (sam testowałem na 512ce) - do ustawień dostaniesz się przez menu - formatowanie i przenoszenie plików potrzebnych do działania robisz przez program zamieszczony na stronce. |
Witam !
Cytat:
I przepraszam, że dopiero teraz dziękuje ... niestety ostatnio totalny brak wolnego czasu ... Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
moje jest takie... http://img11.imageshack.us/img11/8531/helhdrdi1.jpg |
pisz czym!:D
ja jade na razie Dynamic Photo HDR 4.01 reszta obrobki klasycznie jak dla mnie - Corel |
Canon S5 + Hoya CIR-POL no i Photomatix Pro i jedno klikniecie w Picassie. Nic więcej. Nie jestem zwolennikiem zbyt dużej ingerencji w obraz.
|
Cytat:
|
|
A czy testował ktoś darmowego Picturenaut (do HDR)?
Na jego stronie są ładne zdjęcia, o rozpiętości kilkunastu EV. Co do lustrzanek i ogólnie aparatów z RAW - dla HDR nie wystarczy zrobić jednego zdjęcia i ustawić ekspozycje w RAW. Mimo że lustra mają większą rozpiętość EV niż kompakty, to i tak dane zgromadzone w czasie jednej ekspozycji zazwyczaj nie starczą do HDR. Zwłaszcza jeżeli ktoś chce np wydobyć cienie w ostrym słońcu. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:51. |