![]() |
@ed hunter niech zyje Mao! ;)
|
Cytat:
1. dzisiaj na obiad jadłem ryż 2. ręce mam żółte od drewnochronu, którym na działce malowałem huśtawkę 3. stukam w chińską klawiaturę 4. czytam na forum teksty jak z czerwonej książeczki mao 5. zaraz się napiję herbaty :uklon: |
@pawelblu nie wyczuwasz ironii?:> Polska juz powoli przypomina Chiny:
1. stoimy w placach, 2. brak innowacyjnosci. Ta gospodarka jeszcze dlugo sie bedzie utrzymywac - czlowiek biedny zazwyczaj jest slabo wyksztalcony i mniej swiadomy niz inny o wiekszej wiedzy, dlatego popyt na tanie badziewie nie malal a rosl bedzie. Ludzi biednych bedzie przybywac a nie ubywac. A wlasnie cala ta liberalizacja rynkow powoduje ubozenie spoleczenstwa. |
Cytat:
Poza tym tam nie ma zadnych nowoczesnych techologii ktorych nie byloby juz dawno np. w Japonii (jest dokladnie odwrotnie). Oni z technologii maja tyle ile uda im sie skopiowac, wiec defacto sa uzaleznieni od rozwoju innych, choc sami tez juz cos tam eksperymentuja, ale dystans sie utrzymuje. Ja raczej przewiduje ze taki model gospodarki bedzie wygasal. Nawet mniej zarabiajacy ludzie (ktorzy sa glownym motorem popytowym takich towarow) zaczynaja rozumiec ze nic nie zyskuja kupujac tanie badziewie. Tym bardziej ze na takim zwykle jest najwieksza przebitka. |
Ojoj przeciez czerpiemy z najlepszych tradycji azjatyckich. Chiny doskonale sie rozwijaja, mi tez mozemy - wystarczy zaadaptowac ich model panstwa do naszego i bedziemy trzecia potega gospodarcza swiata. Wymaga to pewnych nakladow ale dadza sobie rade. W koncu to przewodnia sila narodu.
|
Jezeli ten przepis wejdzie w zycie to ja opuszczam ten kraj... w UK dobrze placa informatyka... do US nie pojade bo tam robia to samo tylko bezprawnie i po kryjomu. UK to dobry kraj, jezyk znam dobrze, lubie deszczowa pogode :|
|
Przeciez to bez sensu. Dlaczego osoby ktore maja konta w polskich portalach maja podlegac wiekszej kontroli niz Ci ktorzy maja konta w portalach zagranicznych. Zreszta boje sie ze ten przepis moze po 1. zniechecic do zakladania kont w .pl, po 2. moze podniesc koszt obslugi uslug zwiazanych z kontami mailowymi. Teraz jak zsumujemy te 2 elementy, to moze sie okazac ze jedna ustawa zalatwi ogromna czesc dzialanosci w tej dziedzinie, bo wiele uslug odpadnie na poczatku, szczegolnie darmowych zyjacych tylko z reklamy, a platne pewnie beda musialy podniesc ceny (zalezy jeszcze od tego jak dlugo trzeba bedzie archiwizowac maile, ale sam fakt + obowiazek obslugi wnioskow policji, napewno odbije sie w kosztach dzialalnosci) i duza czesc upadnie pozniej, odczuwajac odplyw ludzi do wolnej, tanszej lub nawet bezplatnej oferty zagranicznej.
Generalnie to chcialbym zeby glowne portale zajely stanowisko w tej sprawie, bo to tak naprawde ich dotyczy, a nie uzytkownikow. Jezeli one nie beda widzialy problemow, to ja tez nie widze. Uzytkownik tak czy inaczej ma obowiazek przestrzegac prawa, wiec jak nie ma nic na sumieniu to sie nie musi bac, a jak ma cos na sumieniu, to niech sie boi (chociaz tez nie tak bardzo, bo policja pewnie bedzie mogla jedynie uzyskac WYCIAG Z KONKRETNYCH DNI, a nie wogole cala historie lub wrecz dostep do konta, a zakres tych dni policja zwykle ustala dosc skapo, zeby nie byc posadzona przez obronce w czasie procesu ze naruszala bezprawnie czyjas prywatnosc). |
:rotfl:
Zielone poszło :D |
Cytat:
http://img86.imageshack.us/img86/853/kaczkaea7.jpg |
Absurd...
Nied***322;ugo nie b***281;de m***243;g***322; do kibla p***243;j***347;***263; bez wiedzy Kaczora :/ |
wiekszosc glosujacych? :D
ja prowadze siec internetowa u mnie w bloku - moja mama (bo na nia jest tellefon) jakis czas temu dostala oficjalne pismo, ze musze drugi komputer wsadzic w szafe pancerna i robic backup wszystkiego co sie w mojej sieci dzieje |
A wlasnie ze nie wiekszosc.
Jakas 1/4 albo jeszcze mniej. |
heh... PRL wraca :P
Zawsze m***243;wi***322;em, ***380;e Kaczy***324;scy to katastrofa dla tego kraju. niestety wi***281;kszo***347;***263; narodu wybra***322;a inaczej... Teraz to nawet nie b***281;de m***243;g***322; serialu z neta sci***261;gn***261;c, bo mnie zinwigiluja i przymkn***261; :( |
permanentna inwigilacja :hahaha:
http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/n...on,788378,2943 |
Cytat:
Zapomnij o nocnej telewizji i ogladaniu jesien-zima :] |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:06. |