![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kolejny pow***243;d, ***380;eby PKO BP powiedzie***263; na zawsze do widzenia..
Czwarty raz w tym tygodniu (raz dziennie pr***243;buj***281;) poszed***322;em do banku, ***380;eby wyp***322;aci***263; pieni***261;dze i wyszed***322;em z niczym. W poniedzia***322;ek odbi***322;em si***281; od drzwi, bo by***322;em kilka minut przez trzeci***261;, a okaza***322;o si***281;, ***380;e czynne do 14.. Wtorek, ***346;roda i dzisiaj to wej***347;cie, zobaczenie kilkudziesi***281;ciu os***243;b w kolejce (jedno! okienko czynne!!!) i powiedzenie dowidzenia. Pojad***281; jeszcze dzisiaj na kilka minut przed zamkni***281;ciem (dzisiaj czynne w godzinach 13-19) to mo***380;***281; b***281;d***261; si***281; spieszy***263; do domu i ***322;askawie si***281; pospiesz***261;.. ***379;egnam ten bank bez wi***281;kszego ***380;alu..
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 | |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
Cytat:
w każdym razie to prawda, że robią nas w jajo. doświadczyliśmy tego niedawno - mój wujo robiąc przelew na kilka tys. ***8364; musiał zapłacić ponad 600***8364; za sam przelew... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Człekokształtny
Data rejestracji: 27.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() O syfie w PKOBP też już mam wyrobione zdanie...
![]() |
![]() |
#34 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Przelewy miedzynarodowe wszedzie kosztuja duzo. A te 600 euro poszlo nie tylko dla tego banku ale dla wszystkich posredniczacych (kazdy bank ma umowy tylko z niektorymi bankami na transfery i wlasnie takim sznurkiem to idzie do wlasciwego banku).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |||||
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Cytat:
Chociaż - mam kuzynkę, też ma konto studenckie w PKO i narzeka na te 2zł - ale jak jej zaproponowałem Inteligo czy mBank - to stwierdziła, że nie skorzysta, bo za dużo się nasłuchała o ryzyku związanym z internetowymi bankami - cóż ... ![]() Ja prawdę mówiąc dziś - mając łącze stałe - nie wyobrażam sobie nie mieć dostępu do konta przez Internet - niezależnie w jakim banku - to naprawdę wygodne - sam jeszcze ponad rok temu nie miałem i wiem ... @Prezesik - prowadzenie konta w Inteligo nie jest do końca darmowe - no chyba, że nie masz karty - bo przecież za kartę płaci się 0,99 zł co miesiąc. No i za samo konto jakby było na nim mniej niż 100 zł to też niestety jest opłata ... @Jabba the Hutt - akurat chyba BPH należy w kwestii kont do jednych z droższych banków - po drugie Ojciec miał w nim kredyt na samochód (tzn. brał w PBK, ale oni się później połączyli - i wspomnienia ma raczej przeciętne - mówiąc łagodnie ![]() ![]() Ale np. kolega właśnie wziął u nich kredyt hipoteczny - dostał jedną z lepszych ofert, a do tego byli bardzo elastyczni przy kwocie kredytu - niestety konto musiał sobie u nich założyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mmie ani z kartę PKOBP przez 5 lat, ani przez ostatni rok z Inteligo, nic takiego nie spotkało na razie ...więc nie ma reguł @andrzejj9 - w kwestii likwidacji - jak pisał @nimal - w PKOBP trwało to może z 15 -20 minut - podpisanie 2-3 dokumentów, zniszczenie karty i na końcu wypłata w kasie gotówki ...aha - i na koniec miesiąca dostałem jeszcze ostatni wyciąg ... Cytat:
![]() A ja mam konto w Inteligo - od ponad roku - zadowolony ogólnie jestem - choć nie w 100%. Ale - wszystko zależy, co kto stawia jako priorytet - dla mnie ważna jest np. bliskość darmowych bankomatów - a mam do pierwszego około 100-150 metrów - a ew. do dwóch następnych po około 700-800 metrów jakby co ... Do tego czasem mi się przydaje możliwość bezprowizyjnej wpłaty pieniędzy w każdym oddziale czy nawet agencji PKO - też mam bardzo blisko. A wady - przede wszystkim te 0,99 zł za kartę co miesiąc - oraz przelewy też po 0,99 zł - ale akurat ich nie robię zbyt dużo na razie więc jest ok ... Jednak jak ktoś ma w pobliżu bankomat mBanku i nie robi wpłat - to rzeczywiście ich oferta jest cenowo dużo lepsza - sam niedawno poleciłem ten właśnie bank jednej osobie ![]() Cytat:
A to jakiś dziwny oddział - albo agencja - mam na myśli godziny otwarcia - aczkolwiek tak czasem bywa - np. na uczelni też ekspozytura PKO otwarta jest chyba do 14 tylko ... Co nie oznacza, że w PKO nie ma kolejek i tradycyjnego "jednego okienka" - tylko, że inne banki nie zawsze są pod tym względem dużo lepsze - po prostu często mniej klientów mają ... Pozdrawiam ro29 Ostatnio zmieniany przez ro29 : 10.08.2006 o godz. 22:53 |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Szkoda, ***380;e w Polsce jest tak ma***322;o wp***322;atomat***243;w - przynajmniej w mojej okolicy. Najbli***380;szy mam w Poznaniu oko***322;o 80km ode mnie... w bankomacie PKOBP widzia***322;em te***380; otw***243;r z podpisem depozyt, ale chyba za jego pomoc***261; nie uda si***281; wp***322;aci***263; got***243;wki, no i nie jest on wymieniony na li***347;cie wp***322;atomat***243;w na stronie mBanku
PS Mo***380;e kto***347; zna jaki***347; szybki i w miar***281; tani spos***243;b, aby got***243;wk***281; przela***263; na w***322;asne konto? czy pozostaje mi jedynie bank/poczta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |||||
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym - trudno akceptować to, że przy takiej kolejce non stop (słyszałem wieczorem rozmowę pracownic banku) cały czas otwarte jest tylko jedno okienko. Bo co, bo wakacje..? A co mnie to za przeproszeniem jako klienta obchodzi? Jest to zwykłe 'olewanie' klienta jakiego w Polsce dużo. Tyle tylko, że ja tego - podobnie jak innych analogicznych zachowań - nie widzę potrzeby dłużej tolerować.. Cytat:
Cytat:
@ Rycho ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
limit 100 pln?
![]() wez idz Chlopie do normalnego banku |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
Cytat:
tylko konto studenckie do 200x albo i 20xx r. (nie mam umowy pod reka) i uruchomione inteligo do obslugi tegoz konta, musialbym wiec jakos sie wykpic z tej umowy (pewnie jakas kara czeka) + osobne inteligo, jak juz ktos pisal to nie 50gr za przelew a zlotowka, wiec po czwartym przelewie na miesiac juz zarabiam ![]() ps. a pkobp dlatego, bo mamusia i tatusia tak chcieli ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() (aha - nie wiem, czy dobrze zrozumiałeś, ale chodzi mi o dzienny limit wypłat i opłat kartą. Bo jeśli chodzi np. o debet, to nawet nie wiem, jaki jest limit)
![]() |
![]() |
#42 | |
forumholiczka
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ja mam PKO BP z dostępem Inteligo i mBank i chwalę sobie tę kombinację. Ostatnio trochę mnie zdenerwowała zmiana taryfy opłat i prowizji w PKO, ale powiem szczerze, nie chce mi się likwidować konta. Bo wiąże się to nie tylko z prostym zamknięciem rachunku, ale również z przenoszeniem wszystkich zleceń stałych, poleceń zapłaty itd
![]() |
![]() |
#43 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
jakos nie potrafie sobie wyobrazic karty z takim limitem - tankujesz i paliwo wecej kosztuje
ba, zakupy to wiecej sianka nie wazne - Twoja karta w kazdym razie propozycji masz tu kilka - mBank, Lucas... wybieraj i zakladaj konto nie ruszajac sie z domu juz nigdy wiecej - przymnajmniej w celach kolejkowych ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Cytat:
![]() @andrzejj9 W kwestii tej likwidacji konta - nie uwzględniłem jeszcze chyba z 10 minut czekania na obsługę i może z 5 do kasy ![]() W kwestii limitu - mhmm - chyba masz konto studenckie ![]() Aczkolwiek - dziś limit 100 zł wydaje się mały ... nawet jak na studenta ... W kwestii kolejek - oczywiście jak była to kolejka na godzinę czy więcej to rozumiem ... Natomiast olewanie klientów - polska smutna rzeczywistość - i nie tylko w PKO ... Kwestia zaparkowania - oj, znam to - jak miałem konto studenckie to właśnie zaparkować przed moim oddziałem to była sztuka - do tego na początku tam jeżdziłem parę razy do bankomatu (wtedy na osiedlu ani w okolicy też nie było jeszcze bankomatu, tak jak teraz) - już chciałem się przenieść jak wspominałem do WBK, ale na uczelni postawili bankomat i się zrobiło ok ![]() Pozdrawiam ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
![]() ![]() @ Agusia - zobacz mój post poprzedzający twój ![]()
![]() |
![]() |
|
|