Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Banki - mroczni kosiarze (kasy) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/banki-mroczni-kosiarze-kasy-66967/)

Predi 10.08.2006 12:57

Cytat:

Napisany przez nimal
podsumowujac - PKO BP jest najgorszym bankiem z jakim mialem kiedykolwiek do czynienia

podpisuje sie recami i nogami, moze i z innymi bankami nie mialem do czynienia, ale dopoki nie zalozylem inteligo to byl jeden, wielki koszmar (poczawszy od samej obslugi i pyskatych szlachcianek w okienkach)

pawelblu 10.08.2006 12:58

mBank. Wole placic 0.5 za przelew niz miec jakies oplaty stale (0 za karte, rachunek, dodatkowy eMaxPlus oszczednosciowy). I przy okazji mozna sie bawic funduszami akcji za darmo i eMaklerem za male pieniadze (prowizja ok 0.35%).

Prezesik 10.08.2006 13:03

Cytat:

Napisany przez Predi
podpisuje sie recami i nogami, moze i z innymi bankami nie mialem do czynienia, ale dopoki nie zalozylem inteligo to byl jeden, wielki koszmar (poczawszy od samej obslugi i pyskatych szlachcianek w okienkach)

nie to, zebym sie czepial, ale Inteligo nalezy do PKOBP :fiu:

woitas 10.08.2006 13:29

Cytat:

Napisany przez Prezesik

nie to, żebym się czepiał, ale inteligo zostało wykupione przez pkobp :fiu:

Jabba the Hutt 10.08.2006 13:30

Problemem jest to,że każdy bank zaczyna robić nas w jajo. Pytanie który mniej. Ta złotówka za przelew (albo 50 groszy) to też nie zachęca. Ale trzeba rzucić okiem na oferty, moze inne banki są tańsze od BPH ? Tylko co z bankomatami np. mBanku ? BPH już ma mało ale jak na Wrocek wystarczająco.

andrzejj9 10.08.2006 13:30

Cytat:

Napisany przez nimal
zamkniecie konta nic nie kosztuje - idzesz do banku i zamykasz konto - naliczaja Ci odstetki od posiadanych srodkow (albo zadluzenia :fiu: ) co regulejesz natychmiast w kasie, dostaejsze wydruk zamkniecia konta i koniec
teoretycznie - w moim przypadku zle naliczone odsetki regulowali jeszcze tydzien || ale bylem bardzo zlosliwy ||
a w przypadku Zony ktora rownoczesnie zamykala konto okazalo sie, ze NIGDY nie wyslali powiadomien o zakonczeniu zlecen stalych - co jest ich zasranym obowiazkiem - musielismy to zrobic sami...

podsumowujac - PKO BP jest najgorszym bankiem z jakim mialem kiedykolwiek do czynienia
moj Brat to mowi o WBK || podobnie jak np. wlascicel pasazu 222 z Poznania :fiu:

No to chyba niedługo się z PKO pożegnam..

A odsetki to raczej mogą sobie darować.. Przy oprocentowaniu 0,1 procenta..

@ Prezesik

Niby to samo, ale jednak nie to samo ;)

Prezesik 10.08.2006 13:41

Cytat:

Napisany przez woitas
nie to, żebym się czepiał, ale inteligo zostało wykupione przez pkobp :fiu:

nie to, żebym się czepiał, ale skoro zostało wykupione, tzn. też że należy :fiu:

gallus 10.08.2006 13:42

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
...
Tylko co z bankomatami np. mBanku ?
...

Kas***281; z konta w mBanku wyp***322;acisz bez prowizji w bankomatach WBK i chyba Euronet... :)
EDiT
http://www.mbank.com.pl/oferta/karty...aty/index.html

Predi 10.08.2006 13:44

Cytat:

Napisany przez Prezesik

taak, ale siedze sobie w domu i mam w D wszystko, nie musze ogladac ich kwater w ktorych nierzadko brakuje durnego krzesla, ostatni raz u nich bylem... e......? :)
(samo Inteligo zakladali mi ok. godziny.... wyszedlem z tona papierow - ich wartosc wiadoma)

ps. zreszta w jakim innym banku, zdarza sie takie cos jak mi, czyli wciecie karty przez bankomat, a pozniej powtorka za 2 tygodnie :| (ten sam bankomat, pani z banku uparcie twierdzila, ze bankomat jest sprawny i "zdarza sie" )

Prezesik 10.08.2006 13:59

Cytat:

Napisany przez Predi
taak, ale siedze sobie w domu i mam w D wszystko, nie musze ogladac ich kwater w ktorych nierzadko brakuje durnego krzesla, ostatni raz u nich bylem... e......? :)
(samo Inteligo zakladali mi ok. godziny.... wyszedlem z tona papierow - ich wartosc wiadoma)

ps. zreszta w jakim innym banku, zdarza sie takie cos jak mi, czyli wciecie karty przez bankomat, a pozniej powtorka za 2 tygodnie :| (ten sam bankomat, pani z banku uparcie twierdzila, ze bankomat jest sprawny i "zdarza sie" )

ja myślę, że w każdym banku może stać się coś takiego. Kiedyś mój kolega miał podobnie, a ma konto w mBanku.

Z bankami to jest tak, że każdy musi wybrać to co mu indywidualnie pasuje. Ja na przykład przy wyborze Inteligo kierowałem się, tak jak Ty tym, że nie chcę oglądać tych pań (przeważnie niemiłych) w okienkach i stać na dodatek w długich kolejkach. A wszystko przez to, że mają jedną otwartą kasę, w której szanowna pani na dodatek zamiast pracować popija sobie kawę...
Dodatkowo o tym wyborze zadecydowała duża liczba darmowych bankomatów :)

malaczarna 10.08.2006 15:02

Cytat:

Napisany przez gallus
Kasę z konta w mBanku wypłacisz bez prowizji w bankomatach WBK i chyba Euronet... :)
EDiT
http://www.mbank.com.pl/oferta/karty...aty/index.html

jestem w mBanku od ponad roku. jestem zadowolona.
jesli chodzi o bankomaty to jest ich coraz wiecej. a jak wyplacasz z innego to prowizja jest tylko 5zl(ostatnio sprawdzilam), na samym pocztku uwazalam ze duzo, ale mnie pocieszyli znajomi. kolezanka jak kozysta z innego bankomatu niz jej to placi 20zl.
zazwyczaj w bankach pobierana jest oplata za prowadzenie konta np. 12zl + za karte jakies koszt itd. w mBanku tego nie ma.

nimal 10.08.2006 15:05

jeszcze mi sie nie zdazylo, zebym nie mial bankomatu darmowego pod reka
w zakopanym, w sopocie, w koninie, w turku... zaden problem
nawet w helu byl jeden :)
euronety i wbk sa za free (tym samsym np wszystkie lucas bank - bo to euronet)
w dodatku na glownych ulicach najwiekszym miast (poznan, gdansk itd) sa tez wplatomaty

pepperman 10.08.2006 15:10

Cytat:

Napisany przez pawelblu
mBank. Wole placic 0.5 za przelew niz miec jakies oplaty stale (0 za karte, rachunek, dodatkowy eMaxPlus oszczednosciowy). I przy okazji mozna sie bawic funduszami akcji za darmo i eMaklerem za male pieniadze (prowizja ok 0.35%).

racja, ale jak ktos robi naprawde bardzo duzo przelewow to lepszym rozwiazaniem jest dla niego ze zryczaltowana oplata, a uslugami za darmo.

Cytat:

Napisany przez nimal

najgorszy to chyba pekao sa. oni nawet konta nie potrafia zamknac.

Reetou 10.08.2006 16:00

Ju***380; kiedy***347; pisa***322;em, ale warto powt***243;rzy***263; :)

Lukas Bank - ekonto Pro. Je***347;li mamy na koncie >10k z***322; to konto NIC nie kosztuje. Mam od 4 lat, a nie zap***322;aci***322;em za nie jak dot***261;d _ani grosza_. Co wi***281;cej, dostaje jakie***347; bonusy (opr***243;cz oczywi***347;cie oprocentowania - obecnie 3%) za pos***322;ugiwanie si***281; kartami. Wyp***322;ata got***243;wki za darmo w ca***322;ej sieci Euronetu.

Z czystym sumieniem polecam t***261; opcj***281;.

pepperman 10.08.2006 16:09

Cytat:

Napisany przez Reetou
Już kiedyś pisałem, ale warto powtórzyć :)

Lukas Bank - ekonto Pro. Jeśli mamy na koncie >10k zł to konto NIC nie kosztuje. Mam od 4 lat, a nie zapłaciłem za nie jak dotąd _ani grosza_.

zaplaciles, zaplaciles ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:50.