![]() |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam !
Cytat:
Ale umowę na studenckie masz na czas określony ?? Pierwsze słyszę :wow: Co do tego że Rodzice chcieli - rozumiem (dla mnie fakt, że PKO to polski bank to też mały plus itd.) - ale Inteligo w sumie też należy do PKO :taktak: Ale skoro tak jak piszesz robisz przelewy i wychodzi Ci takiej - to czemu nie :) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dodam jeszcze słowo w kwestii opłat itd. - inny kolega miał kiedyś konto - nie pamiętam w jakim banku - ale do najbliższego bankomatu miał min. 2 km - a do następnego chyba dużo więcej - ale sobie wtedy chwalił bo miał tanio itd. - tylko jakby policzyć koszt benzyny, czasu - to chyba w PKO by mu taniej wyszło ;) To tylko potwierdza regułę, że na ofertę banku nie należy patrzeć tylko przez aspekt opłat itd. - oczywiście dziś ilość bankomatów rośnie (ta sytuacja była z 3-4 lata temu) - ale też różnie to bywa ... Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
Cytat:
Dzisiaj mnie troche mBank rozbawil. Jak sobie zakladalem rachunek funduszy inwestycyjnych, to sie mnie Pani spytala czy nie chce karty kredytowej (KK) - powiedzialem odruchowo ze nie chce (zasada - jak Cie nie stac, to nie kupuj). Jak wwalilem cala kase na jednostki funduszy, to se mysle - jak bedzie kasa potrzebna to zamiast wydawac polecenie odkupienia na dniach jednostek, moze uzylbym sobie KK, a jednostki sprzedal w dobrym momencie przez te 24-54 dni. Dzwonie i sie pytam ... Okazalo sie ze mBank laskawie moze mi dac karte z oplata 18zl. rocznie (taka najtansza z najdrozszym kredytem) z limitem 800zl. (chcieli mi jeszcze wepchnac taka dla studenta za 35 zl rocznie) Powiedzialem ze sie zastanowie i skonczylem rozmowe, ale mialem przynajmniej dobry humor. Zreszta cala filozofia KK jest niezle skonstruowana. Jak placisz w sklepie, to sklep placi za te transakcje operatorowi (3% ?) i masz czas na splacenie kredytu bez odsetek (bo operator sobie pociagnal od sklepu za transakcje), ale jak juz chcesz wyplacic z bankomatu, to nie dosc ze prowizja, to jeszcze dochodzi oprocentowanie ktore liczone jest od poczatku niezaleznie od tego jak szybko sie splaca. No i oplata roczna. Im bardziej prestizowa karta tym wyzsza. Ostatnio przygladalem sie Polbankowi i oni maja tam fajnie konto zrobione. Ustalasz sobie limit jaki chcesz miec na ROR, a reszta jest trzymana na oszczednosciowym na 4,5% (jak ktos Ci przelewa kase to od razu idzie na oszczednosciowe). Pod koniec calego dnia ROR, jezeli ubylo na nim kasy, jest uzupelniany do zadaklarowanego limitu z oszczednosciowego. |
Kto***347; niedawno mi wspomina***322;, ***380;e w Polbanku maj***261; dosy***263; ciekaw***261; ofert***281;. B***281;d***281; musia***322; przyjrze***263; si***281; jej bli***380;ej.
|
Cytat:
|
Wiadomość dla klientów PKO BP
|
Cytat:
W ogóle nie wiem, jak to skomentować, bo bez względu na przyczyny taka sytuacja jest dla mnie niedopuszczalna.. I jeszcze jedno - gdyby nie twój link prawdopodobnie przed faktem w ogóle bym się o tym nie dowiedział, w placówce banku byłem wczoraj. Czy o tak wyjątkowych sutuacjach nie należałoby klientów poinformować? |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przeciez trabili o tym w mediach. |
To moze sprostuje, bo zostalem zle zrozumiany. Wszedzie -chodzilo mi o kazdy bank w Polsce, a nie wszedzie na swiecie. I dlatego liczylem na przyklad konkretnego banku :)
Poza tym zauwaz ze jednak nie do konca logiczne, bo przy placeniu karta masz 24-54 dniowy bufor nieoprocentowany. Natomiast przy bankomacie placisz od razu i to podwojnie (prowizja i oprocentowanie ktore placisz Ty). |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
inteligo po 1 w nocy? cud... zwykle maja "przerwy techniczne" (chyba ze sie cos poprawilo) ps. wiele oddzialow pkobp i tak jest czynnych tylko pon-pt (( "bardzo mila pani" w Lezajsku nie mogla zrozumiec, jak to nie moge do nich przyjsc, jezeli studiuje w gliwicach..... i tlumacz jej ze jezeli jedziesz 6h, to musialbym wyjechac ok 11 rano by zdazyc na 17 w piatek, a mam zajecia (chodzilo o odbior karty, zaraz po zalozeniu konta) |
Cytat:
A że trąblili w mediach? Nie mówię nie, ale generalnie wiadomości słucham i oglądam przynajmniej po kilka dziennie (w radiu w samochodzie plus jakiś ranny czy wieczorny serwis w telewizji) i naprawdę po raz pierwszy dowiedziałem się o tym na forum.. |
ale jaja
w mBanku o kazdej przerwie informuja emailem z kilkudniowym wyprzedzeniem, przerwy sa WYLACZNIE w nocy i nigdy nie dotycza wszystkich kanalow dostepu do pieniedzy, lecz najwyzej jednego, dwoch z kliku istniejacych no i przerwy trwaja okolo 4h a nie 4 dni :D no, ale PKO zawsze mialo klienta w ... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:53. |