![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja osobiście wyłączam. Szkoda sprzętu, jakby piorun przy...:>
|
Cytat:
i nowy komputer - dla niektrych zbawienie po x latach uzytkowania jednego w koncu powod by wymienic na nowy :) jedyny problem t ze bedzie t w najmniej spodziewanym momencie i w najmniej odpowiednim :D |
Ja tam wole nie ryzykowac raz drugi trzeci się uda,a za kolejnym nie i bedzię bummm.
|
Cytat:
|
Cytat:
Krótko - chyba prawie każda listwa ma (a na pewno ta z trochę droższych) warystor, który powinien chyba ochronić właśnie przed nadmiernym napięciem - to tyle na gorąco - postaram się to rozwinąć póżniej, jak będę miał czas. Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
Z opowiadań mojej babci słyszałem o czym takim - podbno przez pol mieszkania (jak patrzyłem ile to jakies 2,5 do 3m) z gniazdka wychodzily jezyki ognia - gdzies za siedlcami co do kulistch to widziałem dziure po nim, słyszałem go, ale widziała sasiadka z tego co jej maz mowil to przez gdzine od widwiska sie nie odzywala(zrozumiec kobiety) - a to bylo u mnie - pod suchowla |
Nie Ma Róży Bez Ognia :P
|
Cytat:
|
Cytat:
może nawet być burza z samymi piorunami kulistymi :> |
Niestyty uzywam komputera podczas burzy choc mam tylko listwe antyprzepiecowa. Jak narazie mam szczescie i sprzet dziala. Jednak przy takich zabezpieczeniach jest to gra w Totolotka:)
|
Jak sama nazwa wskazuje listwa to listwa antyprzepieciowa a uderzenie pioruna to nie przepiecie w sieci a *******nie.....cie i to niezle. Taki impuls przeskoczy po tym bezpieczniku ze hej. Nawet nie zdarzysz zareagowac i bedzie po sprawie.
|
Uzywam kompa w czsie burzy, ale wylaczam siec.
Za pierwszym razem: 1 switch, 1 karta sieciowa - mialem fuksa - w serwisie wymienili za darmo mi switcha!!! - mieli jakies uklady i mogli to zalatwic :) Za drugim: 1 switch, 2 sieciowki, 1 plyta glowna :) padlo cale PCI. |
Jeśli macie w domu 100Hz TV, to wyłączajcie z gniazdka... dobra rada :)
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:32. |