Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Burza (https://forum.cdrinfo.pl/f5/burza-52125/)

t_e_l 15.05.2005 21:12

Cytat:

Napisany przez TORQUE
jak by Wam wpadł piorun kulistu do mieszkamia to byście mieli fajerwerki na żywo i to bez żadnego wkładu finansowego fajnie by było :ognie: :ognie:

no nie wiem czy tak fajnie ;)

TORQUE 15.05.2005 21:01

Cytat:

Napisany przez ed hunter
e "urzywać" to ja tam się nie boję.

może nawet być burza z samymi piorunami kulistymi :>

jak by Wam wpadł piorun kulistu do mieszkamia to byście mieli fajerwerki na żywo i to bez żadnego wkładu finansowego fajnie by było :ognie: :ognie:

kraluk 15.05.2005 15:57

Ja osobiście wyłączam. Szkoda sprzętu, jakby piorun przy...:>

polakT 15.05.2005 14:02

Cytat:

Napisany przez M@tti
Ja tam wole nie ryzykowac raz drugi trzeci się uda,a za kolejnym nie i bedzię bummm.

i nowy komputer - dla niektrych zbawienie po x latach uzytkowania jednego w koncu powod by wymienic na nowy :)

jedyny problem t ze bedzie t w najmniej spodziewanym momencie i w najmniej odpowiednim :D

Matievoo 15.05.2005 13:54

Ja tam wole nie ryzykowac raz drugi trzeci się uda,a za kolejnym nie i bedzię bummm.

Mr.Manson 15.05.2005 13:28

Cytat:

Napisany przez ed hunter

Wyluzuj stary! Jestem slaby z polskiego, ale to nie powod zeby mnie rysowac.

ro29 15.05.2005 11:30

Cytat:

Napisany przez Loczek
Jak sama nazwa wskazuje listwa to listwa antyprzepieciowa a uderzenie pioruna to nie przepiecie w sieci a *******nie.....cie i to niezle. Taki impuls przeskoczy po tym bezpieczniku ze hej. Nawet nie zdarzysz zareagowac i bedzie po sprawie.

Witam !
Krótko - chyba prawie każda listwa ma (a na pewno ta z trochę droższych) warystor, który powinien chyba ochronić właśnie przed nadmiernym napięciem - to tyle na gorąco - postaram się to rozwinąć póżniej, jak będę miał czas.
Pozdrawiam
ro29

polakT 15.05.2005 08:18

Cytat:

Napisany przez Eliasz
...
Pewnie słyszeliście o przypadkach jak to nieraz z gniazdka w ścianie potrafi wylecieć piorun, to są dopiero cyrki.

Z opowiadań mojej babci słyszałem o czym takim - podbno przez pol mieszkania (jak patrzyłem ile to jakies 2,5 do 3m) z gniazdka wychodzily jezyki ognia - gdzies za siedlcami

co do kulistch to widziałem dziure po nim, słyszałem go, ale widziała sasiadka z tego co jej maz mowil to przez gdzine od widwiska sie nie odzywala(zrozumiec kobiety) - a to bylo u mnie - pod suchowla

ed hunter 15.05.2005 06:21

Nie Ma Róży Bez Ognia :P

joujoujou 15.05.2005 06:16

Cytat:

Napisany przez ed hunter

Ale jakby była bóża to pewnie już byś się bał ?? :>

ed hunter 15.05.2005 06:07

Cytat:

Napisany przez Mr.Manson
Niestyty urzywam

Mr.Manson 15.05.2005 00:53

Niestyty uzywam komputera podczas burzy choc mam tylko listwe antyprzepiecowa. Jak narazie mam szczescie i sprzet dziala. Jednak przy takich zabezpieczeniach jest to gra w Totolotka:)

Loczek 14.05.2005 23:17

Jak sama nazwa wskazuje listwa to listwa antyprzepieciowa a uderzenie pioruna to nie przepiecie w sieci a *******nie.....cie i to niezle. Taki impuls przeskoczy po tym bezpieczniku ze hej. Nawet nie zdarzysz zareagowac i bedzie po sprawie.

Joe_Doe 14.05.2005 23:09

Uzywam kompa w czsie burzy, ale wylaczam siec.
Za pierwszym razem: 1 switch, 1 karta sieciowa - mialem fuksa - w serwisie wymienili za darmo mi switcha!!! - mieli jakies uklady i mogli to zalatwic :)
Za drugim: 1 switch, 2 sieciowki, 1 plyta glowna :) padlo cale PCI.

Kris 13.05.2005 11:17

Jeśli macie w domu 100Hz TV, to wyłączajcie z gniazdka... dobra rada :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:32.