Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.10.2004, 22:31   #46
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Predi
KristofS; poczytaj od poczatku, bo z tego co wywnioskowalismy do on nie tylko za koszulke dostal
Tak, tu już się zgodziliśmy, teraz kłócimy się o coś innego

KristofS ma rację, to paranoja, żeby za własne domysły nakładać jakąkolwiek karę. Chociaż jakby się tak zastanowić, to często to tak wygląda. Mimo, że prawo z natury nie powinno podlegać subiektywnej interpretacji, tylko jasno definiować przewinienia i kary, w praktyce tak niestety nie jest.

Ale jeśli chodzi o tę sprawę, to zostańmy przy tym, że to nie za bluzkę koleś został ukarany, a tylko, jak zawsze dla afery, prasa to potem w ten sposób nagłośniła.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.10.2004, 22:35   #47
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Predi
moze i nie widze zmian ale ja sie przyczepilem stwierdzenia "lepiej zeby jej nie bylo" bo nie rozumiem jak mozna tak myslec, jaka jest taka jest bez byloby tylko gorzej i o to mi chodzi
Może lepiej, może gorzej... pomyśl o weterynarzu, który został przez policję zastrzelony podczas obławy na jakieś zwierzę w środku miasta, postaw się na miejscu rodzin okaleczonych osób podczas różnych "interwencji" (chyba na całym świecie oprócz Polski policjanci wiedzą, że kiedy strzela się gumowymi kulami, żeby opanować tłum, to nie robi się tego na wysokość twarzy...) ... Właśnie tego typu sytuacje wskazują, że czasami bez policji było by po prostu lepiej. I bezpieczniej...

Ale nie wracajmy już do tego stwierdzenia. Tak, jak napisałem wcześniej. Zdaję sobie sprawę, że policja, jako pewien organ przymusu bezpośredniego musi istnieć. Tyle tylko, że zdecydowanie nie powinna wyglądać tak, jak bardzo często prezentuje się w Polsce...

Stary 09.10.2004, 22:35   #48
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez CIAPEK
nie rozumiem Ciebie co miałeś na myśli mówiąc że mało wiem? na serio! Pisz jaśniej bo napisałeś tylko że mało wiem o komunie a Cie komuna wychowała wiec sie nie znasz.
Co ty pitolisz? Mów do mnie po polskiemu.

Jeśli uważasz że zarobki od 900 zł (wzrasta ze stażem jeśli ok. 15 lat to ok. 1500 zł) są godne narażania swojego życia i walczenia z *****izmem to sory .
To co w Polsce opłaca państwo zazwyczaj nie jest godziwymi pieniędzmi.
Grubo się akurat nie myle - dane z bardzo dobrego źródła

I nie bądz taki do przodu bo Cie sznurowadła wyprzedzą.
Kolego jak mnie nie rozumiesz to wes sobie slownik ty napisales cytuje "chyba komuna Was za bardzo wychowała" to myslalem ze masz jakies pojecie ale widze
ze nie a co do zarobkow to nikt im nie kaze pracowac tam za 900 tyle jest bezpiecznych zawodow a do policji raczej idzie sie z powolania a nie z cwaniactwa

Ostatnio zmieniany przez legion : 09.10.2004 o godz. 22:42
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2004, 22:41   #49
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Może lepiej, może gorzej... pomyśl o weterynarzu, który został przez policję zastrzelony podczas obławy na jakieś zwierzę w środku miasta, postaw się na miejscu rodzin okaleczonych osób podczas różnych "interwencji" (chyba na całym świecie oprócz Polski policjanci wiedzą, że kiedy strzela się gumowymi kulami, żeby opanować tłum, to nie robi się tego na wysokość twarzy...) ... Właśnie tego typu sytuacje wskazują, że czasami bez policji było by po prostu lepiej. I bezpieczniej...

Ale nie wracajmy już do tego stwierdzenia. Tak, jak napisałem wcześniej. Zdaję sobie sprawę, że policja, jako pewien organ przymusu bezpośredniego musi istnieć. Tyle tylko, że zdecydowanie nie powinna wyglądać tak, jak bardzo często prezentuje się w Polsce...
sluchaj, a wracajac do dygresji o lekarzach, to ile osob zmarlo w wyniku bledow lekarskich? a ile mialo potem powiklania itd? to tez by bylo bezpieczniej gdyby ich nie bylo?
to jest regula wsrod policjantow to co piszesz czy nieliczne patologie? bo wg Twoich slow to faktycznie policja tylko szkodzi?
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2004, 22:46   #50
legion
XII

legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9

no i wlasnie mowi to czlowiek ktory sie w komunie wychowal no niezly lol
P.s madre slowa kolego
Stary 09.10.2004, 22:52   #51
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
Kolego jak mnie nie rozumiesz to wes sobie slownik ty napisales cytuje "chyba komuna Was za bardzo wychowała" to myslalem ze masz jakies pojecie ale widze
ze nie(...)
jakie mam pojęcie to napisałem

jeezu daj sobie spokój

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2004, 22:53   #52
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Predi
sluchaj, a wracajac do dygresji o lekarzach, to ile osob zmarlo w wyniku bledow lekarskich? a ile mialo potem powiklania itd? to tez by bylo bezpieczniej gdyby ich nie bylo?
to jest regula wsrod policjantow to co piszesz czy nieliczne patologie? bo wg Twoich slow to faktycznie policja tylko szkodzi?
Wiesz, czytuje sobie czasami Angorę, sporadycznie Nie, od czasu do czasu różne artykuły na internecie - takie jak na przykład ten przytoczony tutaj. I powiem szczerze, że sam nie wiem, dlaczego to robię, bo czasami po takiej lekturze nachodzi mnie smutna refleksja, w jakiej ja ruinie żyję. I czy to w ogóle można nazwać państwem...

Oczywiście masz rację, historie o lekarzach pojawiają się w mediach regularnie i w najlepszym wypadku są tylko smutne, częściej niestety tragiczne. To nawet temat dla mnie gorszy od policji, bo w jej przypadku moim najczęstszym zarzutem jest to, że nie ma ich, kiedy są potrzebni, ale szkodzić z natury (w sensie bardziej fizycznym) nie szkodzą. Natomiast w przypadku lekarzy jest tak, jak napisałeś i naprawdę szkoda nawet o tym mówić (chociaż mówić trzeba). Ale co można zrobić? Tu znowu, kontrola nad tym, co dzieje się w tym państwie jest żadna. Do pracy na odpowiedzialnych stanowiskach, w odpowiedzielnych zawodach przyjmowani są ludzie, którzy kompletnie się do tego nie nadają. Zresztą przez takich, którzy również nie nadają się do podejmowania takich decyzji. To błędne koło, które prowadzi do nikąd. A czasami mam smutne wrażenie, że coraz bardziej się ono rozkręca.

Nie atakuję policji. Nie mam jakiś osobistych urazów z nią związanych (wspomnianą gdzieś wyżej historię z drzwiami też już praktycznie zapomniałem) - bardziej piętnowałbym głupotę, nieprofesjonalizm i nieuczciwość - i to w każdym zawodzie. Nie mam złudzeń - świat nie jest doskonały i pewnie jego niedoskonałości zawsze będą wychodzić. Ale dobrze by chociaż było, gdyby zmierzał w dobrą stronę, w stronę poprawy stanu obecnego. A u nas niestety chyba jest dokładnie odwrotnie.

A zresztą, sam nie wiem.... Można przeżyć całe życie z klapkami na oczach. I można w ten sposób przeżyć je szczęśliwie. Czy to jednak jest metoda? Czy sposobem na to, żeby w Polsce żyło się dobrze, jest nie zauważanie absurdów, które się tutaj dzieją? A ta krótka historyjka, która rozpoczęła ten temat, jest właśnie takim małym absurdem. Niestety jednym z milionów innych...

Stary 09.10.2004, 22:55   #53
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
co do absurdow w Polsce to sie zgadzamy, mimo wszystko policja JEST potrzebna
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.10.2004, 22:56   #54
legion
XII

Cytat:
Napisany przez CIAPEK
jakie mam pojęcie to napisałem

jeezu daj sobie spokój
jeezu wlasnie widze wiec juz daje spokoj
Stary 10.10.2004, 06:45   #55
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Widze, ze niezla dyskusje rozpetaliscie na ten temat
Moim zdaniem jak w kazdej sprawie jest pare mozliwosci.
A wiec koles byl zwyklym kibolem-bandyta-dresem-cwaniaczkiem i w tym wypadku mu sie nalezalo.Mozna sie jeszzce zapytac dlaczego tak malo?
Koles chcial poszpanowac przed kolegami jaki to on jest twardy i w tym wypadku mu sie tez nalezalo z tym, ze kara powinna byc mniejsza.
Koles byl nieswiadomy co nosi. Nie nalezalo sie ale bardzo watpliwe.
Zabronilbym sprzedawania takich bluz od tego trzeba zaczac bo sa obrazliwe dla Policji.
Zreszat zaden porzadny czlowiek czegos takiego nie zalozy. Tylko najwyzej jakis glupi dres a takich nalezy tepic.
Stary 10.10.2004, 12:50   #56
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
"Życie byłoby o wiele łatwiejsze do zrozumienia, gdyby matka natura dała nam kod źródłowy."
--- Graeme McWilliam ---

Powiem tylko tyle.

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.10.2004, 17:55   #57
legion
XII

Cytat:
Napisany przez kizio
"Życie byłoby o wiele łatwiejsze do zrozumienia, gdyby matka natura dała nam kod źródłowy."
--- Graeme McWilliam ---

Powiem tylko tyle.
o to prawda piekne slowa
Stary 10.10.2004, 19:49   #58
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jasne, że szczyla cwaniakował, a policja nie bojących się przestępców tylko tych, co przekraczają prędkość powyżej 10-50 km/h, bo jak szybciej jedzie, to i tak go nie złapią, a jakby próbowali, to by się zasapali, albo wylecieli na drugi dzień z roboty.

Dla mnie CHWDP to:
CH...WD...Przestępcom
CH...WD...Politykom

Proponuję, aby koszulki CDRINFO obok swojego LOGO miały: "CHWDD", "CHWDCH", "CHWDŁ" albo "CHWDR"
Ostatnie literki oznaczałyby odpowiednio: Dresom, Chuliganom, Łysolom, Recydywistom.

Warto poczytać o ludziach w policji:
http://uwaga.onet.pl/1,118,8,7789797...9,0,forum.html
http://uwaga.onet.pl/1,118,8,7801406...9,0,forum.html

Nasze państwo w wielu miejscach gnije od gangreny przekupstwa, strachu, marazmu i bezradności. Jeśli sami nie będziemy tego zmieniać, to będzie tylko gorzej.

CHODŹMY WSZYSCY DO PARKU (WWD - Wytępić Wszystkie Dresy)
Stary 10.10.2004, 21:00   #59
Don Laser
laser nieskalibrowany

Data rejestracji: 31.08.2004
Don Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Weron
Zabronilbym sprzedawania takich bluz od tego trzeba zaczac bo sa obrazliwe dla Policji.
IMO doprowadziło by to do jakiegoś absurdu, bowiem za chwilę ktoś mógłby np. mnie zarzucić że litery "P P" na moim swetrze oznaczają P.....ol , P......ję i tak dalej i tak dalej, az doszłoby do tego że żadne litery na ubraniach nie mogły by istnieć.
Myślę, że obojęnie co by owy skrót by nie znaczył, Policja w sądzie nie ma szans (jeśli chłopak odwoła się w tej sprawie) póki co na rozprawie nie liczą się intencje i interpretacje takie czy inne ale dowody w postaci rzeczywistej obrazy słownej np. a taka jak wiemy nie miała miejsca.
Choc osobiście uważam ten skrót za głupi i postrzegam go jako sposób odreagowania młodych ludzi na poczynania Policji, które im nie odpowiadają to myślę że policjanci winni się zająć poważniejszymi sprawami niz interpretowanie skrótów na koszulkach , bluzach , swetrach, a może nawet gaciach.
Don Laser jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.10.2004, 21:16   #60
pykson
Czepek - od czepiania sie

Data rejestracji: 04.03.2004
pykson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
sadzicie kolesia po gebie, wygladal jak dres wiec sie mu nalezalo.
moze i sie nalezalo, a za co dostal rzeczywiscie te 5 stowek ? - to juz kazdy inaczej wie (prasa, policja i jego mamusia)
ale jezeli to prawda, ze za bluze, to posiadaczy toyoty MR2 we francji powinni zostac ukarani kara grzywny bo po francuzku "MR2" brzmi tak jak g o w n o ('merde'), czyli b. nieladnie.

a czytywana przez andrzejja9 szmatlawa gazetka NIE powinna zmienic tytul, bo NIE mozna zinterpretowac np. jako Napierdzielcie Imbecylom Europarlamentu

paly potrzebne sa, ale jakie? pomijajac watpliwy profesjonalizm wielu naszych strozow prawa, nie mozna zapomniec o korupcji - sprobujcie ktorys dac w lape niemieckiemu policjantowi, bedziecie wiedziec co mam na mysli

ogolnie brak szacunku dla policji w polszcze nie wzial sie z niczego
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: