![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#2971 | |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
http://www.autocentrum.pl/oceny/volk...wcy-1716251531 wszystko jest tu-ale mi konkretnie chodzi o te sprawy papierkowe-przecież to nie ja sprowadziłem to auto-to dlaczego mam tym się zajmować? Jak pisałem wyżej-w rozmowie telefonicznej gościu mówił że idę od nich z fakturą kupna do WK i to wszystko-i mnie ciekawi czy to prawda
![]() Bo jakby co to jest drugi ''maluch'' : http://top_auto.otomoto.pl/seat-aros...C11774758.html też sprowadzony i nie opłacony i wygląda prawie jak ten: http://autodlaciebieeu.otomoto.pl/se...C11978284.html już na naszych blachach z ważnym przeglądem ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 28.03.2010 o godz. 18:10 Powód: EDYTUJ nie gryzie. ;-p |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2972 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To co cię interesuje, to z kim podpisujesz umowę. Bo jeśli sprzedawca tylko podsuwa ci świstek, a na nim figuruje jako właściciel jakiś Niemiec (czy ktokolwiek inny od osoby, z którą transakcję faktycznie zawierasz), to może się potem zrobić nieprzyjemnie (nie musi, ale..).
![]() |
#2973 |
the one
CDRinfo VIP
Akurat na czasie - warto od tego chociaż zacząć lekturę:
Tak się sprzedaje w Polsce auta używane. Zobacz, czy Ty też już dałeś się przekręcić? http://www.auto-swiat.pl/wydania,Tak...-,29224,1.html
![]() |
#2974 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
We wszystkich tych ofertach widzę ze jest diesel... czyżby ktoś tu chciał jeździć na oleju z biedronki ?
![]() |
#2975 | |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
i tu Andrzej - sam przeczytaj co jest w tym arcie
![]() Cytat:
jak pisalem, to twierdziles, ze nie mam racji ![]() a a propos pomyslow z olejami roslinnymi - za mlode te diesle! do takich rzeczy nadaja sie STARE SILNIKI, pompowtryski juz nie! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2976 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2977 | |
the one
CDRinfo VIP
Cytat:
Sprzedawca prywatny nie odpowiada za ukryte wady pojazdu, o których nie wiedział, natomiast odpowiada za wszystkie, które świadomie przed kupującym zataił. A jak jest pierwszym właścicielem a samochód ma przekręcony licznik, to nietrudno udowodnić, że zostało to zrobione świadomie. Zupełnie inaczej wygląda to w przypadku komisu, o czym pisałem i co ma potwierdzenie także w tym artykule.
![]() |
![]() |
#2978 | ||
Author
Zlotowicz
Cytat:
tyle, ze to bardzo trudne - musi byc ewidentne - np wypadek z jego udzialem (w czasie, gdy byl wlascicielem) a auto "bezwypadkowe" w ogloszeniu a jak kupisz auto bez hamulcow, z przerdzewialy ukladem wydechowych, uszkodzona uszczelka, cieknaca chlodnica, cieknaca skrzynia jako "niewymagajace nakladow" od osoby prywatnej, to mozesz sie bujac - bo nie jestes w stanie udowodnic, ze on o tym wiedzial... a ja o tym caly czas pisze |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2979 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Nie wiem co za pęd za starym Dieslem jak ma się zamiar robić nim niewielkie przebiegi, a jak się trafi awaria, to koszty będą przerażające... a stare to bywa dobre wino, i to rzadko...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2980 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2008
Dziś znowu oblatałem komisy w mojej okolicy
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2981 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
coś Ty się tak na jakiegoś starego diesla uparł
![]() no chyba, że chcesz jak to Ormianin chyba napisał - jeździć na oleju z biedronki do czego ma to auto służyć ?? bo nie doczytałem ![]() nie lepiej Ci jakąś Pande kupić ?? choć są tacy co twierdzą, że nie kupuje się aut na "F" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2982 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
Diesel na krótkich przebiegach pali dość dużo.
W dodatku te padające w zimie filtry paliwa ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2983 |
Author
Zlotowicz
wszyscy odradzaja, z Kolega uparty
ja rozumie - w latach 90' nie bylo lepszych silnikow, byly trwale, ekonomiczne, niezniszczalne... ale czasy sie zmienily - diesle z uwagi na wysrubowane normy emisji sa strasznie awaryjne, a te strare sa po prostu juz bardzo stare benzyny poszly do przodu i to bardzo tylko stereotypy zostaly |
![]() |
![]() |
![]() |
#2984 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Benzyny poszły do przodu, ale też te nowe i też w zasadzie głównie zwiększył się ich stopień skomplikowania.
W cenie tu założonej (zdaje się 10k?) tak na prawdę nie ma w czym wybierać, jeśli auto ma nie być zajechanym powypadkowym złomem. Z diesli to może jedynie jest szansa na coś skody, może jakaś fabia się znajdzie. One miały te stare silniki 1,9 VW, chyba do dziś je wkładają jeszcze. Jak nie trafisz na zajechany, to będziesz miał pociechę. A z benzynek w na pewno dobrym stanie dostaniesz seicento, nawet w miarę nowe. Uparcie będę powtarzał, że na takie tłuczenia do roboty nie ma tańszego w eksploatacji autka. Każdy to naprawi, części tanie, opłaty również. Te autka na prawdę nie psują się tak często, jak to jest w opiniach różnych prześmiewców. Za jedną naprawę diesla, takiego cinkusia zrobisz z 5 razy. No chyba, że gablota za mała. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2985 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Mała czy nie mała - rzecz gustu.
![]() Należy sobie wyobrazić siebie w seicento, tudzież innym maleńkim aucie jadąc do pracy i z powrotem te kilkadziesiąt kilometrów dziennie - dla mnie to byłaby udręka, nie jazda. ![]()
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Śmieszne teksty... | MacGyver | Humor | 4413 | 07.12.2024 16:39 |
Czym się zajmuję, co robię? | czechoj | Off topic | 93 | 17.01.2022 23:15 |
Wybór pralki, lodówki, odkurzacza, itp. | CIAPEK | Off topic | 784 | 23.01.2019 23:37 |
Polskie Radio BIS upadło - Czyli cenzure w Polsce czas zacząć... | Qbi@k | Off topic | 73 | 03.10.2013 18:16 |