Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.06.2026, 21:20   #6406
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez DarkSlide97 Podgląd Wiadomości
Nie wiem czy zakup 26 letniego gruza bez ABSu ma coś wspólnego z dorosłością Jak będę miał Passata w TDI albo inne niemieckie "premium" i kredyt na dom to będę mógł mówić żem dorosły i "kiedyś to było" albo "ta dzisiejsza młodzież"

E11 3d, 2000, 1.4 VVTi, Japonia.
To się szybciej znudzi niż zepsuje, dobry wybór pod kątem bezawaryjności.

Olej pali każdy silnik, różnica tylko czybedzie to 20 ml czy litr na konkretną ilość kilometrów. Mając Japończyka (a mam od zawsze) trzeba mieć małą, litrową bańkę w bagażniku i sprawdzać co kwartał.

Reszta jest mil***8230; jeżdżeniem

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.06.2026, 22:24   #6407
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Masz nie tego japońca co trzeba. Mój 'pali' pół cm na miarce na 15kkm. Zresztą mam trzy ałta i wszystkie tak zużywają. Nie mam żadnych olejów na dolewki. Nogi za lekkiej nie mam.
Stary 30.06.2026, 00:02   #6408
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Też dolewać nie muszę, też nogi lekkiej nie mam.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.06.2026, 07:48   #6409
DarkSlide97
Kiedyś to było

Data rejestracji: 17.11.2013
DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>DarkSlide97 wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
To się szybciej znudzi niż zepsuje, dobry wybór pod kątem bezawaryjności.
To znaczy, auto ma pewne małe bolączki - nie działa centralny, urwała się linka od klapki wlewu paliwa, zamek od bagażnika nie działa... Ale to są pierdoły, przyzwyczaiłem się już i nie widzę sensu żeby to robić. Ważne że odpala za każdym razem, i jeździ bezproblemowo.

Co do wyboru - akurat o tym modelu nie myślałem, wiedziałem że na pierwsze auto chcę coś z Japonii z przełomu wieków, ale celowałem bardziej w Civica czy Accorda 6 - widziałem dwie takie szóstki, w obu elementy konstrukcyjne (podłużnice, sanki) trzymały się na słowo honoru... Przy następnych autach nawet nie patrzyłem na bajery czy wyposażenie tylko od razu pod spód - jak na pierwszy rzut oka było OK, to można było zaryzykować wizytę na SKP.

W Toyocie idealnie nie jest, ale podłużnice, progi, sanki zawieszenia są w stanie bardzo dobrym, jak na wiek auta. Kiedyś przeszło konserwację, zeszłego roku przez zimą zszedłem do kanału, oczyściłem miejsca gdzie ruda wyszła i zamalowałem antykorozją. Po zimie również skontrolowałem jak tam wygląda i nadal jest OK.

DO WHAT YOU WANT BUT THINK ABOUT THE OMEN
DarkSlide97 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.06.2026, 20:10   #6410
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
Czyli po lifcie. Olej palić będzie, bo z winy niewłaściwej instrukcji i wady konstrukcyjnej powszechnie lano do niej nie ten olej co trzeba.

W instrukcji toyota zalecała 5w30 a3/b4 (olej o specyfikacji toyota fuel economy) a powinno się lać 5w30 a5/b5/c2 (toyota premium fuel economy). Zmiana oleju teraz już nic nie pomoże.
A nie jest to też tak ,że dodatkowo w latach 2007-2013 stosowano 'eco pierscienie' plus eco olej dla uzyskiwania jakies normy ?
Pierścienie na luźno spasowane , wiem ze Honda tez miała kody silników w civicu 2012 -2013 z eco pierścieniami, potem ludzie masowo wymieniali, ople to samo.
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.06.2026, 23:51   #6411
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez - Deckard - Podgląd Wiadomości
A nie jest to też tak ,że dodatkowo w latach 2007-2013 stosowano 'eco pierscienie' plus eco olej dla uzyskiwania jakies normy ?
[...]
Nie w tym wypadku. Wada konstrukcyjna shortblocku, plus wada konstrukcyjna tłoków przy użyciu nieodpowiedniego oleju powodowała zapieczenie pierścieni olejowych i w rezultacie nadmierne zużycie oleju. Kto się na czas zorientował i zgłosił, miał wymianę shortblocku i pierścieni w ramach gwarancji.

Konstrukcję poprawiono gdzieś koło 2004 i nowsze wersje tych samych silników wady tej już były pozbawione. Z zewnątrz niczym się nie różnią, poza niebieską kropką na uchwycie bagnetu do sprawdzania poziomu oleju.
Stary 01.07.2026, 12:44   #6412
M@X
Get a Mac!

M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez grzeniu Podgląd Wiadomości
Masz nie tego japońca co trzeba. Mój 'pali' pół cm na miarce na 15kkm. Zresztą mam trzy ałta i wszystkie tak zużywają. Nie mam żadnych olejów na dolewki. Nogi za lekkiej nie mam.
To zależy jak kto jeździ***8230;

Inaczej się jeździ Yarisem do pracy na 5W-30 a inaczej upala BRZ na 10W-50

Stary 01.07.2026, 14:17   #6413
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Yarisem akurat nie ja jeżdżę. Yarek 1.3 jest nudny, jak corolka Darka... ale i niezawodny, za co należy mu się szacunek. Kupiony właśnie dla świętego spokoju. W Toykach brać olej, w zasadzie, potrafiły tylko te 1.4 i 1.8 w benzynie.

Upalać BRZ to chyba na torze, nie podejrzewam cię o szaleństwa na parkingach itp., ale z tego nie ma k przebiegów, więc dolewki litrami to urok marki/silnika/egzemplarza. Zresztą normy zużycia producentów są na tyle zawyżone, żeby zawsze dało się odmówić reklamacji. Konstrukcyjnie dobry i sprawny silnik nie bierze oleju, a w wyczynówkach nikt na to nie patrzy, bo to jest wręcz zamierzone przez producenta.
Ja na upalanie jestem za stary, zresztą to w końcu też staje się nudne, ale moje auta wcale lekko nie mają i nie narzekają.
Stary 01.07.2026, 23:55   #6414
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

1.6 też olej paliły.

Edit: a u mnie szykuje się duża zmiana, ale jeszcze...
Stary 02.07.2026, 18:36   #6415
- Deckard -
Odnowiony Cyfrowo

Data rejestracji: 23.05.2006
- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>- Deckard - ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a mnie sie zachciało małej pseudo terenówki do głupot rozglądam sie za jakimś jimny itp
- Deckard - jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.07.2026, 20:18   #6416
loki7777
Guru

Data rejestracji: 05.11.2004
loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>loki7777 po prostu jest dobry(a) <350 - 449 pkt>
Teraz majac diesle i dpf ludzie by sie cieszyli jakby olej palil a on "daje""
loki7777 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.07.2026, 03:34   #6417
M@X
Get a Mac!

Cytat:
Napisany przez - Deckard - Podgląd Wiadomości
a mnie sie zachciało małej pseudo terenówki do głupot rozglądam sie za jakimś jimny itp
Samochody do głupot są najlepsze

Stary 03.07.2026, 12:27   #6418
misiozol
Moderator

Data rejestracji: 26.10.2008
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou Podgląd Wiadomości
1.6 też olej paliły.

Edit: a u mnie szykuje się duża zmiana, ale jeszcze...
Kupujesz VW
Stary 03.07.2026, 12:55   #6419
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

...w tedeiku

Twoje uprawnienia: