Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.12.2005, 16:10   #31
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Maciej
...każdy napęd optyczny czy to stacjonarne dvd lub komputerową nagrywarke można uszkodzić przez wgranie nowszego firmware, wystarczy zanik napięcia. I takie uszkodzenie nie podlega gwarancji.
To wiem. Dziwne natomiast jest dla mnie oficjalne zachęcanie do robienia tego rozumiane przeze mnie jako stwierdzenie - wiemy, że dajemy wam bubel, ale przyszłe oprogramowanie go naprawi. Oczywiście używacie go na własne ryzyko i nic nie możemy wam zagwarantować..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.12.2005, 16:17   #32
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
moja teoria jest taka, chcieli koniecznie na Święta wypuścić nowe wersje Księcia i Cesarza no i tak się pospieszyli, że już na porządny bios nie starczyło czasu, dobrze że choć uaktualnienia wypuścili.
Stary 05.12.2005, 19:44   #33
Morris
Coauctor delicti

Data rejestracji: 23.12.2002
Morris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zetoxa
tak, oczywiście, Prince II dziś mnie mile zaskoczył. Odtworzył bez zająknięcia jednego, mocno pocharatanego Divix'a z którym nie radził sobie Liteon 52327s, jestem pod wrażeniem
To prawda - obydwa czytają nawet mocno porysowane "gazetowe" płytki. Wczoraj testowałem w Geancie EIII i P2. Z rzeczywistością to jednak taki test ma niewiele wspólnego, bo nowy firmware zmienia bardzo dużo niedoróbek. Jak chcesz to poczytaj tu:
http://www.manta.com.pl/forum/viewto...er=asc&start=0

Cytat:
Napisany przez Dj Mich@ł
Porozglądałem się trochę na allegro za creative'm, ale wydaje mi się, że za tą samą cenę mogę mieć głośniki innej firmy o mocy 2x większej.. Na prawdę podobają mi się te: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74943487
No ładne cacko...
Ale jak gra, to Ci niestety nie powiem. Mój znajomy kupił ostatnio na Allegro zestaw 5.1 Koda za ok. 460 zł. Bardzo sobie go chwali za czysty i naturalny dźwięk, a wie co mówi, bo ma ucho (gra w zespole).
Poza tym Andrzej ma rację - nie moc jest najważniejsza. Powinna być po prostu dobrana odpowiednio do pomieszczenia.

Ostatnio zmieniany przez Morris : 05.12.2005 o godz. 19:59
Morris jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2005, 12:04   #34
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
To wiem. Dziwne natomiast jest dla mnie oficjalne zachęcanie do robienia tego rozumiane przeze mnie jako stwierdzenie - wiemy, że dajemy wam bubel, ale przyszłe oprogramowanie go naprawi. Oczywiście używacie go na własne ryzyko i nic nie możemy wam zagwarantować..
Każdy napęd to jest bubel. Przecież wiesz o tym nie od dziś - więc ameryki nie odkrywasz.
Prawdziwy bubel jest wtedy - jak nie ma kolejnych firmeware. Jesteś wtedy bezradny.
Natomiast jak jest regularnie nowe firmeware - to moim zdaniem nie jest to bubel...
A nie ma jednego jedynego raz na zawsze dobrego firmeware - i (na szczęście - bo pojawiają się nowe nośniki, nowe kodeki (ver. xx.0123456), nowe (i tu wpisz co zechcesz)) nigdy nie będzie.

I na tym polega kapitalna przewaga manty nad innymi "chińczykami"

Jak się boisz - to nie ryzykuj, jak nie umiesz - to się naucz. Nauka jest za darmo (jeszcze) - wiedza kosztuje. Zawsze możesz poprosić kogoś aby wgrał Ci nowego BIOSa. 8 )

Ostatnio zmieniany przez esem : 06.12.2005 o godz. 12:08
esem jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2005, 14:10   #35
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
esem - krecisz...
jak cos ma TYLE biosow/firmware'ow znaczy nie jest idealne - bo ciagle cos poprawiac musza..
do bellwooda, wiwy tez nowy soft wychodzi, wiec nie wiem czym tak bardzo sie zachwycasz w tej swojej mancie..
zobacz soft do xbox'a (XBMC) - on wychodzi CODZIENNIE (tyle, ze to jest program, a nie firmware..).
jeszcze tylko dodam, ze do KiSS'a tez softy wychodzily - a w zyciu tak bardzo nie zalowalem zakupu czegokolwiek (naszczescie udalo sie sprzedac..)..
i do tych co sie boja - faktem jest, ze rzadko kiedy mozna przez aktualizacje biosu cokolwiek uszkodzic, wiec bez obaw ludziska
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.12.2005, 15:30   #36
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez esem
Każdy napęd to jest bubel. Przecież wiesz o tym nie od dziś - więc ameryki nie odkrywasz.
Prawdziwy bubel jest wtedy - jak nie ma kolejnych firmeware. Jesteś wtedy bezradny.
Natomiast jak jest regularnie nowe firmeware - to moim zdaniem nie jest to bubel...
A nie ma jednego jedynego raz na zawsze dobrego firmeware - i (na szczęście - bo pojawiają się nowe nośniki, nowe kodeki (ver. xx.0123456), nowe (i tu wpisz co zechcesz)) nigdy nie będzie.

I na tym polega kapitalna przewaga manty nad innymi "chińczykami"

Jak się boisz - to nie ryzykuj, jak nie umiesz - to się naucz. Nauka jest za darmo (jeszcze) - wiedza kosztuje. Zawsze możesz poprosić kogoś aby wgrał Ci nowego BIOSa. 8 )
Wgranie firmware filozofią nie jest, zawsze gdzieś znajdzie się instrukcję krok po kroku. Zostaje jednak jeszcze tak zwany "czynnik wyższy", którego przewidzieć się nie da (zanik prądu?), a który nawet najlepiej zaplanowaną operację możę pięknie sprzeprzyć.. (UPS pomijam bo to koszt drugiego napędu).

Po prostu marzy mi się sytuacja, kiedy idę do sklepu, wydaję pieniądze na jakiś produkt, ale mam pewność, że jest to produkt sprawdzony i przetestowany i za dzień/tydzień/miesiąc nie zacznę mieć z nim problemów. Tyle, że niestety.. to jest raczej mrzonka...

Stary 08.12.2005, 01:09   #37
Morris
Coauctor delicti

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Wgranie firmware filozofią nie jest,
Czytając forum Manty można odnieść zupełnie odwrotne wrażenie.
Jeśli można spiep**yć odtwarzacz przez zwykły upgrade (co chyba już kilkadziesiąt razy robiłem np. w Litku), to mogą się pojawić pewne wątpliwości w związku z zakupem.
Stary 08.12.2005, 06:57   #38
Mich@ł
Ismail Delivered

Data rejestracji: 29.08.2003
Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Mich@ł wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez Morris
Jeśli można spiep**yć odtwarzacz przez zwykły upgrade (co chyba już kilkadziesiąt razy robiłem np. w Litku), to mogą się pojawić pewne wątpliwości w związku z zakupem.
A softy do Emperora III pokazują się jak grzyby po deszczu
http://toya.net.pl/~piotrza/soft/e3.html
Ale widać, że prace nad poprawieniem błędów idą pełną parą A przeglądając forum Manty nie ma zbyt dużo zgłoszeń o uszkodzeniu odtwarzacza podczas wgrywania softu.
A odtwarzacz zawsze można kupić TUTAJ . Dostajemy tym samym jedną naprawę przy awarii podczas wgrywania softu gratis
Mich@ł jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2005, 09:16   #39
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Morris
Oczywiście masz na myśli zakup Litka
Wszystko można u******yć przez głupotę, Mantę też... 8 )
Stary 08.12.2005, 09:56   #40
Morris
Coauctor delicti

Cytat:
Napisany przez esem
Oczywiście masz na myśli zakup Litka
Chyba żartujesz? Wielokrotny upgrade BIOSu, jednokrotny EEPROMu - ani razu nie było problemu 8 )
Cytat:
Napisany przez Dj Mich@ł
Ale widać, że prace nad poprawieniem błędów idą pełną parą A przeglądając forum Manty nie ma zbyt dużo zgłoszeń o uszkodzeniu odtwarzacza podczas wgrywania softu.
Oj, chyba mało czytałeś...
To prawda, że wielu jest użytkownikó Manty, którzy o upgrade nie mają zielonego pojęcia. Domniemuję, że ci, którzy zadają sobie trud wejścia na forum i poświęcają swój czas na przeczytanie dobrych rad nie są kompletnymi ignorantami i coś tam kumają...
Stary 08.12.2005, 10:52   #41
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
do swojego Prince 2 wgrałem juz trzeci bios w ciągu tygodnia i jest coraz lepiej, ciężko tę operację s******yć 8 )
Stary 08.12.2005, 14:12   #42
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Zetoxa
do swojego Prince 2 wgrałem juz trzeci bios w ciągu tygodnia i jest coraz lepiej, ciężko tę operację s******yć 8 )
A pomijając biosy.. jak urządzenie się sprawuje?

Interesuje mnie głównie możliwość wyświetlania napisów (jaki format, jaka nazwa), regulacja ich wielkości, koloru, miejsca itp.

Stary 08.12.2005, 23:05   #43
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

są dwa rodzaje czcionek Latin1 mniejsza bez polskich znaków, Latin2 większa, z polskimi ogonkami. Dwa kolory do wyboru biały i żółty, na czarnym, półprzeźroczystym szarym, bądź bezbarwnym tle, 60 pozycji ustawienia napisów; od połowy obrazu niemal, do samego dołu ekranu. Jeśli są tylko jedne napisy (jeden plik txt) Książę wczyta je automatycznie, jeśli wiecej, trzeba je wskazać pilotem, domyślnie Książę łapie polskie napisy.
Stary 09.12.2005, 06:09   #44
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Zetoxa
są dwa rodzaje czcionek Latin1 mniejsza bez polskich znaków, Latin2 większa, z polskimi ogonkami. Dwa kolory do wyboru biały i żółty, na czarnym, półprzeźroczystym szarym, bądź bezbarwnym tle, 60 pozycji ustawienia napisów; od połowy obrazu niemal, do samego dołu ekranu. Jeśli są tylko jedne napisy (jeden plik txt) Książę wczyta je automatycznie, jeśli wiecej, trzeba je wskazać pilotem, domyślnie Książę łapie polskie napisy.
Czyli rzeczywiście właściwie tylko jedna wielkość czcionki i na razie nic się z tym nie zmienia..? A duża ona przynajmniej jest? Tak żeby z ok. 3-5 metrów móc swobodnie odczytać.

Stary 09.12.2005, 07:40   #45
Morris
Coauctor delicti

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Czyli rzeczywiście właściwie tylko jedna wielkość czcionki i na razie nic się z tym nie zmienia..? A duża ona przynajmniej jest? Tak żeby z ok. 3-5 metrów móc swobodnie odczytać.
Pozwinieneś jeszcze dodać na jakim ekranie...

Wciąż się nie mogę zdecydować który wybrać... jeśli uda mi się dzisiaj, to wezmę P2 i EIII do porównawczego przetestowania.

Twoje uprawnienia: