![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#76 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.11.2003
![]() |
Ja chyba jednak wybiorę kode 640D lub pasikonika S49...
Oba posiadają wbudowane dekodery DD i DTS, mają co prawda problemy z napisami(mała czcionka) i muszą być takiej samej nazwy( może zostanie to wyeliminowane w nowym sofcie) no i są droższe ok350zł, ale co to za kino domowe bez DD i DTS, no chyba że ktoś ma dekodery w ampli. ew w głośnikach( np Z-5500) |
|
|
|
|
|
#77 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... Prince II też ma to wszystko, a jest ładniejszy
|
|
|
#78 | |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
jedna z opini uzytkownika : Mam niestety sporo uwag do Kody DVD 640D. 1. Napisy - trzecia linijka jest tak nisko, że na moim telewizorze widać tylko 40% - rzadko udaje mi się odczytać... 2. Błędy dekompresji - co jakiś czas pojawiają się błędy, typowy efekt dla np. źle ściągniętego AVI (kilka bloków w złym kolorze) Niestety pojawiają się przypadkowo, po przewinięciu filmu do tego samego miejsca błąd już nie występuje... 3. Na razie do odtwarzacza włożyłem 4 filmy, z dwoma były problemy: a) film zakodowany XVIDem w rozdzielczości 800 x 336 nie uruchomił się - to jeszcze jestem w stanie zrozumieć, prawdopodobnie max szerokości to 720... ciekawe czy inne odtwarzacze stacjonarne także odrzucają większą rozdzielczość? b) oglądając film w XVID (BVOP i NVOP) nie mogłem skoczyć do określonego miejsca guzikiem TIME (funkcja IDŹ DO), oprócz tego mniej więcej w 80 min. film nagle przestaje się otwarzać, wraca do menu... sprawdzałem plik na komputerze, wszystko z nim w porządku. Czy to ten NVOP jest powodem? Muszę poszukać innego XVIDa w ten sposób zakodowanego... Największy problem to te napisy - 3 linijka tekstu... Wydaje mi się, że dolna krawędź dla napisów to powinna być wysokość aktualnej (soft v3) DRUGIEJ linijki tekstu, i bez względu na ilość linijek napisy powinny być równane do tej dolnej linii (tak jak w większości odtwarzaczy softwarowych). Wielkość czcionki jest ok, jak dla mnie czytelna. Choć oczywiście możliwość jej dostosowania byłaby jak najbardziej na miejscu. Niestety jak na razie więcej nerwów niż przyjemności z użytkowania tego odtwarzacza, będę reklamował Choć jakość obrazu i przede wszystkim dźwięku jest faktycznie bardzo dobra. |
|
|
|
|
|
|
#79 | ||
|
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Cytat:
Pewnie dwie firmy musiały wziąć się za produkcję, bo jedna nie dałaby rady przy takim zbycie Cytat:
|
|
|
|
#80 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.11.2003
![]() |
Cytat:
@mensir67pl Jak już cytujesz opinie to lepiej podaj link, inni poczytają sobie wszystkie, większość pozytywnych... @Morris DTS, puki co nie ma w EIII na wyjściu cyfrowym, a nawet jak będzie w nowym FW to i tak potrzebny jest dekoder. A co do opłacalności, juz takie czasy... pięć lat temu ludziska kupowali DVD po 2k...
|
|
|
|
|
|
|
#81 | |
|
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Jesli wiesz ze to sa same pozytywne opinie to podaj link TY http://forum.divx.pl/viewforum.php?f...4213e28eaf35e3 Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 18.12.2005 o godz. 08:08 |
|
|
|
|
|
|
#82 | |
|
Coauctor delicti
Data rejestracji: 23.12.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#83 |
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
A co sadzicie o tym sprzecie?
DVD-012 Emperor Recorder http://www.manta.com.pl/produkty.php?id=1229&lang=pl
|
|
|
#84 | |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#85 |
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Znasz jakies szczegoly co do daty wypuszczenia takowego sprzetu?
|
|
|
#86 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
|
|
|
#87 |
|
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
A jak to jest z Divx na tych Mantach. Jeżeli wyjdzie np. Divx 7 to czy będzie można jakoś zauktualizować kodeka??
|
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Cytat:
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
|
|
#89 | |
|
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Cytat: