Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.04.2005, 19:09   #16
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Bardzo dziękuję koledze andrzejj9 za zrozumienie ***8211; a nie często się coś takiego dzisiaj spotyka
W kwestii billingu ***8211; sam już o tym myślałem (na szczęście ostatnio potaniał), może skuszę się choć raz, aby to przeanalizować i sprawdzić. Jak chyba już wspominałem, nie są to na szczęście (jak na razie !) bardzo duże różnice, ale choćby i te 5 zł, to zawsze coś, a po drugie ja jestem dość dokładny i byłem przyzwyczajony do tego, że jak mi Bankrut na koniec miesiąca pokazał np. 27 zł, to tyle byłem winny rodzince za Internet i nie byłem zaskakiwany jak przychodził rachunek. A druga kwestia ***8211; o czym też już pisałem ***8211; na tych rachunkach Tele2, są tylko minuty i tak do końca nie wiadomo ile człowiek zaoszczędził w stosunku do TP. Według mnie, taki rachunek, to mydlenie oczu, nikt do końca nie wie ile zaoszczędził i czy to się do tak naprawdę opłaca. Bo jeśli chodzi o Internet, to co prawda, nadal wychodzi mi taniej niż w TP, ale np. dużo częściej mam problem z połączeniem ***8211; szczególnie w godzinach 18-23 ***8211; co w TP zdarzało mi się bardzo rzadko (chyba, że mi modem nawala ***8211; ale wątpię, bo wygląda to raczej na zajętość ich numeru).
W kwestii łącza radiowego, to ogólnie miałbym z nim problem, taki jak z innym rodzajem (stała umowa i koszt itd.). I nie wiem czy indywidualnie, dostałbym łącze taniej niż najtańszą Neostradę ***8211; np. w Tele2 można dostać łącze radiowe i to dość tanio, ale jako grupowe; indywidualne, to koszt co najmniej 100 zł. Co do innych dostawców ***8211; to przyznam się szczerze, że się nie orientuję.
I to tyle, pozdrowienia dla andrzejj9 i wszystkich pozostałych i oczywiście nadal liczę, że może odwiedzi tę stronę ktoś, kto ma doświadczenia właśnie z Tele2.
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 22.04.2005 o godz. 19:11
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.04.2005, 13:17   #17
tomqoo
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.01.2004
tomqoo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jeszcze jedna uwaga:

Nie wiem jak jest teraz, ale niedawno było tak, że za każde połączenie z Tele2 tepsa pobierała 1 impuls bez względu na czas połączenia. Więc za ponowne łączenie z Tele2 po zerwaniu połączenia płaci się ekstra tpsa

Miałem podobną sytuację i problem jak Twój i rozwiązałem ją radiówką 128 kb za 48 zł/m-c.
Popatrz wokół swojego domu po dachach i budynkach, może akurat będzie jakaś antena. Albo ktoś znajomy ma notebooka z kartą Wlan i namierzy u Ciebie sieć, do której miałbyś dostęp.

Powodzenia
tomqoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2005, 22:05   #18
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomqoo
Jeszcze jedna uwaga:

Nie wiem jak jest teraz, ale niedawno było tak, że za każde połączenie z Tele2 tepsa pobierała 1 impuls bez względu na czas połączenia. Więc za ponowne łączenie z Tele2 po zerwaniu połączenia płaci się ekstra tpsa

Miałem podobną sytuację i problem jak Twój i rozwiązałem ją radiówką 128 kb za 48 zł/m-c.
Popatrz wokół swojego domu po dachach i budynkach, może akurat będzie jakaś antena. Albo ktoś znajomy ma notebooka z kartą Wlan i namierzy u Ciebie sieć, do której miałbyś dostęp.

Powodzenia
Witam !
Niepokojące wiadomości !
Ale mam pytanie - czy ten impuls był na rachunku od TP czy Tele2 ? Bo na TP nic nie mam.
No i oczywiście - jak mi zerwie połączenie to nowy impuls - bardziej mi tutaj chodzi o to, że chociażby sumaryczny czas zupełnie mi się nie zgadza.
Pozdrawiam
ro29
ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.04.2005, 22:14   #19
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Boże, kiedy dożyjemy lepszych czasów
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 13:13   #20
Eliasz
Prorok na F.O.R.U.M.

Data rejestracji: 01.01.2002
Eliasz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A ja jeszcze jedno mam. Zakładm że nie naciskasz ROZŁĄCZ 1 sekunde przed następnym impulsem/minutą bo rozłącznie czasem trwa, i za ten czas może zdążyć naliczyć już następny impuls/minutee.

Pzdr.
Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz
__________________________________________________ _______________
Eliasz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: