Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dlaczego ATi?? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dlaczego-ati-60838/)

rork 10.01.2006 15:23

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Wyobrażam sobie, wygląda bardzo dobrze.

A jak jest z grywalnością ? da się pograć ? coś słabo to widzę.

A co do HL2 to jest to jeden z wyjątków potwierdzających regułę, że na karcie za 200zł - nowe modele !!! nie chodzi mi o odzyski z drugiej ręki (ti4200, ti4600, R9500, R9700) które są o wiele mocniejsze od takiego np. GF5200 64 czy nawet 128bit i można je kupić po okazyjnych cenach, a tego że są lepsze, to szary użytkownik PC nie jest do końca świadomy :cool:.
A tak po za tym to przyjemność grania w grę która w założeniu miała byc wyświetlana w DX9.0c czy nawet 9.0 jest o wiele większa niż na DX8.0/8.1 bo poprostu programiści nie przykładająjuż wagi i staranności aby ich gry wyglądały lepiej pod DX8 i może i chodzą ( niektóre ;) ) w miare przyzwoicie ale nie przedstawiają sobą zamierzeń twórców takie jest moje zdanie ale nie musicie się z nim zgadzać :)

Pozdrawiam

Burt 10.01.2006 16:00

Cytat:

Napisany przez rork

A co do HL2 to jest to jeden z wyjątków potwierdzających regułę, że na karcie za 200zł - nowe modele !!! nie chodzi mi o odzyski z drugiej ręki (ti4200, ti4600, R9500, R9700) które są o wiele mocniejsze od takiego np. GF5200 64 czy nawet 128bit i można je kupić po okazyjnych cenach, a tego że są lepsze, to szary użytkownik PC nie jest do końca świadomy :cool:.
A tak po za tym to przyjemność grania w grę która w założeniu miała byc wyświetlana w DX9.0c czy nawet 9.0 jest o wiele większa niż na DX8.0/8.1 bo poprostu programiści nie przykładająjuż wagi i staranności aby ich gry wyglądały lepiej pod DX8 i może i chodzą ( niektóre ;) ) w miare przyzwoicie ale nie przedstawiają sobą zamierzeń twórców takie jest moje zdanie ale nie musicie się z nim zgadzać :)

Pozdrawiam

Wreszcie osoba która zrozumiała mój post. :piwo: Nie da się ukryć ,że nowe gry kupujemy poto aby cieszyć się super grafiką co w połączeniu z grywalnością daje nam wiele godzin zabawy.
Wiadomo,że można grać na starszej karcie w nowe gry,ale nie można twierdzić ,że nie ma różnicy albo ,że jest ona niewielka.
Sory za błędy(jóż) ||

rork 10.01.2006 16:04

Zaraz przyjdą

malkontenci i nas zjadą :) za szerzenie cherezji ;) :piwo:

Burt 10.01.2006 17:09

Tak.Pojawi się pan X i napisze''Mam Ati Rage Pro, PII,32Mb Ramu i DOOM3 chodzi mi świetnie z 58,4fps'' :O || :wow:

ziomal16 10.01.2006 18:19

i tak bym mu bardziej wierzyl niz kolesiowi co by napisal ze mu fear tak chodzi :P. roznica miedzy ati i nvidia jest taka, ze z kartami nvidii chodza lepiej gry, natomiast na kartach ati jest lepsza jakosc grafiki. o i jeszcze 1: widzialem tu tekst ze karty nvidii sa niby najmocniejsze w benchmarkach. to w takim razie prosze zajrzec do wlasciwosci ekran -> ustawienia -> zaawansowane, nastepnie zakladka (przynajmniej u mnie, na innych kartach moze byc inaczej: geforce 6600gt, -> ustawienia wydajnosci i i jakosci i zobaczyc aktywne profile. moze mi ktos powiedziec po co sa profile: 3dmark03 i 3dmark05?? czy nie przypadkiem po to zeby wyciagnac wiecej klatek w benchmarku?? zreszta o ile pamietam to w 3dmarku01 (mowie o wersji I) na kartach nvidii pokazywalo lepszy wynik niz powinien byc w rzeczywistosci. podejrzewam ze wlasnie dlatego nvidia ma niby mocniejsze karty graficzne ze stery sa optymalizowane pod benchmarki. natomiast w grach maja wiecej klatek ale kosztem jakosci obrazu. radeony ciagna mniej klatek ale w lepszej jakosci. i mowta se co chceta a ja i tak wiem swoje bo mialem karty obu producentow i widzialem roznice (9500 pro oraz 4200 ti). :piwo:

andrzejj9 10.01.2006 18:27

Cytat:

Napisany przez epol
Niedawno mialem okazje porownac obraz z mojego Radoslawa 9100/8500 z Galaxy 6600GT w grze NFS MW. Krotko: przezylem szok :O Roznica w wygladzie jest bardzo duza.
Tak czy siak nie kupie grafy za ~570zl, aby pograc w NFS i tyle. Gram zbyt malo zeby ladowac tyle kasy w grafe. To co mam w zupelnosci mi wystarcza.
(

Z tym się zgadzam. Ale - powtórze jeszcze raz - ja nie twierdzę, że nie ma różnicy pomiędzy kartami za 200 złotych i 1000, bo to byłoby głupie. Twierdzę natomiast, że mając kartę za 200 nie jest się skazanym jedynie na gry sprzed 2 lat. W większość rzeczy można w miarę komfortowo pograć i nie jest to skazywanie się na coś zdecydowanie gorszego. Najwyżej nienajlepszego.

Co do najnowszego NFS to była to akurat jedna z niewielu gier, które odinstalowałem ze względu na to, że granie w nią nie było specjalnie przyjemne. W 800 na 600 i wyłączonych refleksach gra godziła płynnie, ale wyglądała.. no w sumie i tak dobrze, a nawet bardzo, ale w porównaniu do 1-24 na 768 i włączonych wszystkich detalach już skromnie, a przy takich ustawieniach już płynność była momentami znacznie ograniczona. Stwierdziłem, że tu rzeczywiście potrzeba mocniejszego sprzętu i odłożyłem grę na moment, kiedy już będę go miał. Nie znaczy to jednak, że gra - i to przyjemna - była niemożliwa. Spokojnie była.

andrzejj9 10.01.2006 18:31

Cytat:

Napisany przez rork

Pozdrawiam

Jak jest z grywalnością.. W sumie trudno mi powiedzieć, bo gierka generalnie nie przypadła mi do gustu ;)

Ale nie będę twierdził na siłę, że gra wyglądała wspaniale, bo nie mam porównania z mocniejszymi kartami. Owszem, wyglądała nieźle i nie bardzo widziałem miejsca, w których jakoś specjalnie brakowało efektów (poza jednym - znowu dymieniem - na statku), ale zgadza się, że tutaj też trochę brakowało wydajności. Generalnie wszystko było płynne, ale zdarzały się miejsca z drobnymi przycięciami. Niemniej jednak myślę, że dla osoby, której gra się podoba, nie byłby to żaden problem w jej ukończeniu i czerpaniiu z tego przyjemności.

@ Ziomal

Co do FEAR-a to nie miałem jeszcze okazji go u siebie sprawdzić, ale jak tylko Pagerus mi go pożyczy ;) to zrobię to na pewno :)

Matievoo 03.03.2006 22:45

Chciałem zapytać właśnie w tym topicu jak można ustawić tak stery do Radeona 9600,
aby nie zmieniały swojej jaskrawości,gamma'y i kontrastu ,porostu tak aby moje
ustawienia zostawały po włoczeniu gry-wyłoczeniu gry.
Bo jak wyłocze gre to wtedy pulpit i wszystko się rozjaśnia ,czyli powraca do swojego
naturalnego ja chce żeby zostały moje ustawienia na wieki ,wieków jak to zrobić?
Pytanie do posiadaczy Radeonów i sterów "Omega"!

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:03.